0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните - 18 част
« Отговор #200 -: Февруари 13, 2008, 00:04:48 am »
Гали благодаря за успокоението и бързия отговор! Не знаех, че фолиевата киселина помага при нисък хемоглобин   :oops:

*
« Отговор #201 -: Февруари 13, 2008, 00:51:44 am »
maia_st,
фолиевата киселина няма отношение към хемоглобина.Добавена в таблетката тя просто подпомага резорбцията на желязото като подкиселява средата. Аз лично мисля, че доста фолиева к-на ти се събира . Имаш няколко варианта:
-да спреш чистата фол к-на, защото в този срок на бременността вече можеш спокойно да го направиш
- да спреш витамините (може и без тях все още)
- да приемаш железен препарат без фол к-на в него
Поздрави!
Лина
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #202 -: Февруари 13, 2008, 01:05:19 am »
ultra avi филмчетата си ги отварям, но имам няколко файла с разширение 3dh i mvl, е тях не мога. Знаеш ли какво трябва да си инсталирам?
другите файлове са копие на авитата, но са за гледане на докторския монитор.
ето чичко гугъл какво каза още с първия резултат от търсенето:
http://forums.bgdev.org/index.php?showtopic=8772

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
« Отговор #203 -: Февруари 13, 2008, 01:15:42 am »
Лина, благодаря за разяснението. Май ще звънна на док да се консултирам,а и корема ми е много подут, твърд и боли, може би е в резултат на някое от новите хапове или просто съвпадание.
ultra благодаря за съдействието, защо ли не се сещам по-честичко да ползвам търсачките  :balk_132:

*
« Отговор #204 -: Февруари 13, 2008, 10:06:37 am »
Мая, на мен когато док ми каза да почвам Центрума, каза да спра фолиевата, защото в Центрума имало необходимото количество. Но най-добре питай твоя лекар.
Аз в петък съм на консултация и най-вероятно ще излизам вече в болнични. Надявам се всичко с малките ангелчета да е наред, поуспокоих се малко откакто взех да ги усещам  :)
Леко раждане на всички, които са на финала, а на останалите - да стискат колкото може по-дълго!
*
« Отговор #205 -: Февруари 13, 2008, 10:40:51 am »
момичета, кога трябва да се спре приема на фолиева киселина и да се почнат витамините? на последната жк лекарката ми беше доста заета и леко ме претупа, забравих да питам  :oops:
« Отговор #206 -: Февруари 13, 2008, 11:14:27 am »
Момичета, помогнете със съвет!
Моя приятелка е бременна в 4 мес. Измъчва я хрема, синузит...  :(
Лекар и е предписал някакви лекарства, но ... не бил сигурен дали могат да се пият по време на бременност. 8O
Тя е временно тук в Козлодуй, а постоянно живее в САЩ.
Какво би облекчило състоянието и?
*
« Отговор #207 -: Февруари 13, 2008, 11:18:14 am »
Гали благодаря за успокоението и бързия отговор! Не знаех, че фолиевата киселина помага при нисък хемоглобин   :oops:

Фолиевата помага за усвояването на желязото от организма.
Няма да навреди със сигурност, така че си я приемай спокойно до следващата среща с док. А тогава вече той ще прецени дали да я спираш или продължаващ.
« Отговор #208 -: Февруари 13, 2008, 11:45:00 am »
Момичета, помогнете със съвет!
Моя приятелка е бременна в 4 мес. Измъчва я хрема, синузит...  :(
Лекар и е предписал някакви лекарства, но ... не бил сигурен дали могат да се пият по време на бременност. 8O
Тя е временно тук в Козлодуй, а постоянно живее в САЩ.
Какво би облекчило състоянието и?

Да пробва със спрей Стеримар за почистване на носната кухина от секретите. Но не може да разчита на лечение за него. Гинекологът ще каже със сигурност дали може да ползва и какви капки и мехлеми. Щом е синузит, може и антибиотик да се наложи.
« Отговор #209 -: Февруари 13, 2008, 11:55:52 am »
ultra avi филмчетата си ги отварям, но имам няколко файла с разширение 3dh i mvl, е тях не мога. Знаеш ли какво трябва да си инсталирам?
другите файлове са копие на авитата, но са за гледане на докторския монитор.
ето чичко гугъл какво каза още с първия резултат от търсенето:
http://forums.bgdev.org/index.php?showtopic=8772
На моя диск има само .jpg, на другите файлове не им се вижда разширението. Има и един .mdb Това означава ли, че няма клипчета - само снимки  :(
*
« Отговор #210 -: Февруари 13, 2008, 14:16:37 pm »
Mомичета, малко инфо за тези, които са бременни до 13 седмица вкл.:

В Националната генетична лаборатория започват правенето на ранен БХС 11-13 седмица, които е по-точен (85%) от този, който е в 16-19 седмица. В момента даже имат някакви безплатни китове, иначе изследването ще струва около 40 лв. Ако някои иска да си направи обаче да се обърне към д-р Кременски или д-р Георгиева, защото лаборантките в манипулационната още не са в час. Искат и направено УЗИ от предния ден или от деня на изследването.

*
« Отговор #211 -: Февруари 13, 2008, 14:57:42 pm »
Аз пък все още не мога да усетя малчо :ask:хем Марков и на 2-те морфологии каза,че е много шавливо моето бебе :P....Вие кога за пръв път усетихте потупване и побутване?
Освен това коремът много ме боли,вече цяла седмица..та и повече,дали е нормално.В консултацията ми отговориха-ами,пии нош па :?
Но утре съм при друг лекар,по повод на щитовидната жлеза и ще питам и за корема,а относно витамините и аз се чудя,спрях фолиевата и се опитах пак да почна центрума,но явно не ми понасят тези витамини на стомаха.Веднага започна отново да ми се гади,та ще трябва да ги сменям с някакви.
Роби-10.07.1994г.
Александър-30.07.2008г.
*
« Отговор #212 -: Февруари 13, 2008, 15:06:23 pm »
Кали, фолиевата може и дори е препоръчително да се пие през цялата бременност и по време на кърмене. Аз пия витамините на Хип (сокчета) и съм безкрайно доволна.
Принцът го усетих за пръв път в 16 г.с., но после имаше период от почти цяла седмица, когата въобще не се обаждаше. Казват, че при първо бебе обикновено към 20 г.с. се усещат първите ритници.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #213 -: Февруари 13, 2008, 16:58:45 pm »
Кали,аз съм вече 20 седмица и още не ме е ритнало бебето,а на УЗ се виждаше много шавливо.Усещам го като мърда,но то е едно такова лекичко,като пеперудени крилца в корема ми.Или пък като когато ти трепери нерв на окото-само,че сега в корема.И аз си мислех,че не мърда,но всъщност си мърда,само дето не рита силно :wink:.
На мен вчера Док ми спря фолиевата и аспирина.Толкова различни неща чета за фолиевата тук-някои пият,някои я спират...Док каза,че се съдържа в зеленчуците и плодовете.Примерно аз ям много портокали,а в тях се съдържа.
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

« Отговор #214 -: Февруари 13, 2008, 17:12:53 pm »
Кали, аз започнах да усещам бебка 17-18 г.с. Но не бях сигурна дали е тя или са червата ми  :oops: Не се притеснявай, нали знаеш, че бебчето е добре. Нормално е до 21 г.с. да го усетиш.
п.п. А всъщност кога започват истинските ритници?
« Отговор #215 -: Февруари 13, 2008, 17:16:21 pm »
Аз живея в САЩ и съм бремена в 23 седмица .На първата ми среща с акушер ми дадоха листовка с лекарства които мога да ползвам ако истина и ..........без рецепта
Ще напиша тия за настинка и синузит дано се намерят и в България!!!!
Actifed,Actifed Plus,Actifed Sinus Daytime-Nighttime,Afrin,Afrin Nasal Spray,Benadryl Cold or Allergy Sinus,Cepacol Anesthetic Lozenges,Chloraseptic Lozenges,Chlor-Trimeton Allergy-Sinus,Comtreh Multi-symptom Cough,Contac Day&Night Cold &Flu,Contac Deconestant/Antihistamine,Contac Seyere Cold&Flu,Dramamine,Dramamin 11,Dristan Cold,Dristan Cold Multi-symptom,Dristan Nasal Decongestant Spray,Sudafed,Robutussin,Theraflu Flu &Cold,Tylenol-всякакъв вид за настинка за синус и т.н.,Vicks
Бонбонки за облекчаване на гърлото ,много течности и топли супи и стиснати палци за да оздравява бързо и без последици !!!!!
Бързо оздравяване !!
Аз усетих за първи път моят младеж в 19 седмица след УЗ и от тогава не се спрял да се обажда къде е и как се чуства .... :lol:
*
« Отговор #216 -: Февруари 13, 2008, 19:37:06 pm »
Аз усетих бебчо още преди 2-3 седмици, но последната седмица не спира да шава. Усещам го по всяко време, само вечер като спинкам не мога. :wink:

При всички е различно, най-късно до 21 седмица ще почука човечето, така че не се притеснявайте момичета.
А усещането е невероятно и несравнимо! :)
« Отговор #217 -: Февруари 13, 2008, 19:44:08 pm »
aneliarousseva, добре дошла при нас! Само хубави емоции ти желая през бременността!

До всички бъдещи мами от Пловдив:

2 хиляди лева за всяко новородено, жител на Пловдив

Стискайте палци общинския съвет да приеме внесеното предложение  :D
« Отговор #218 -: Февруари 13, 2008, 20:37:06 pm »
*vera стискам ви палци да се приеме и не само в Пловдив така трябва да бъде в цяла България!!! :wink:

Кали, аз започнах да усещам бебка 17-18 г.с. Но не бях сигурна дали е тя или са червата ми  :oops: Не се притеснявай, нали знаеш, че бебчето е добре. Нормално е до 21 г.с. да го усетиш.
п.п. А всъщност кога започват истинските ритници?
Да си кажа и аз 4естно усетих нещо ама не съм сигурна дали са 4ервата ми или бебо ... не знам мисля  си все 4е няма да го усетя кога ще промърда за 1 -ви път!
*
« Отговор #219 -: Февруари 13, 2008, 22:39:09 pm »
До всички бъдещи мами от Пловдив:

2 хиляди лева за всяко новородено, жител на Пловдив

Стискайте палци общинския съвет да приеме внесеното предложение  :D

Ей, това е наистина чудесно предложение, дано да се приеме!  :D