aii, това с количествата е малко относително, мисля. Ако гледаш някакви таблици и изисквания за възрастта, може да е добре, ако се включи майка на злоядо дете, ще ти каже, че е идеално, но някое много ящно дете сигурно изяжда повече. Ако добре си наддава, според мен няма проблем.
Кристина сутрин закусва м/у 150 и 250 мл. АМ и съвсем съзнателно след това ме бута, отиваме към стола за хранене, където си чака "истинската" кльопачка. Предлагам много различна по вид закуска, за да се съмнявам, че е навик или само едно нещо и харесва, например: запечена филийка с кашкавал, със сирене и жълтък
, само с масло, а ако е изяла 250 АМ, разбира се недавам и филия, предлагам купичка с плодове, или само банан, давам съшо и на Хип от десертите "добро утро", които са мюсли /пшеничени и овесени люспички/ пак с плод или йогурт.
На обяд яде готвена манджа, но под 300 гр. мисля не пада, след обяд иска плодове и Хип-ски бисквитки, но така сухи. Понякога давам, но редувам и с каша един път, кисело мляко с плод и бисквитки, мляко с ориз и правя с АМ, давам и от кашите на Хип в бурканче. Като грамаж след обяд е около 250 гр.
И вечер АМ - 250 мл.
Всичко изяжда с апетит.
Между храненията изключително рядко давам нещо - най-много плод или бисквитка детска, и то ако сме на полянката, че децата като ядат и тя си иска много. Но рядко е. Солети още не е яла
Ако зависи от малката - ще си хапва доста неща, обича и иска като вижда да се яде. Засега е ящна. И понякога според мен децата си развалят основните хранения с разни дреболии като солети, зрънчо, чипс, вафли и прочие.