Включвам се и аз в темата. От доста време я чета, но сега имам въпрос.
Ако си мислите, че вече ще захранвам Миша - не, няма да я захранвам за сега. Ще я захраня, като стане на 6,5 месеца.
Имам въпрос към
Роксана.Роксана, знам, че замразяваш пюрета. Искам да направя пюре от праскови. Та, обелвам, пасирам, слагам в бурканчето и после във фризера. Това ли е всичко? Естествено, ръцете, пасаторът и бурканите са добре измити. Да не изпускам нещо?
Искам да споделя с вас възмущението си от една случка. Преди два дни случайно се запознах със семейство с бебе на 3,5 месеца. Ние бяхме две майки там, като и двете сме с еднакви разбирания по отношение на храненето на децата. Та тези другите, ни питаха с какво си храним децата, ние отговорихме "с кърма". - "А картофи, кисело мляко вече давате ли им?" - питат ни ония. Аз първо помислих, че са някои шегаджии и отговорих, "о да, и биричка сме въвели към картофките вече.
" Оказа се, че тия били съвсем сериозно и си давали на бебето кисело мляко и картофено пюре, освен кърмата. Аз ги изгледах така
. "О, как ние имаме и едно по-голямо дете и него така сме го хранили и нищо му няма
" - ме убеждаваха хората, "нали след 3 месеца вече може."
Възмутих се. А мъжът ми ме разкритикува защо съм искала да наложа моите разбирания. Той каза, че може би според пакистанската школа така се захранва.
Да съм била по-толерантна към другите.