0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните - 19 част
« Отговор #220 -: Февруари 28, 2008, 10:18:14 am »
Честито на Mismi и Cookie.
Желая ви лека и приятна бременност с много красив финал! :P
момичета, здравейте!
Търся някаква информация, която да ме успокой.
Моля, ако някоя от Вас има време да пише.
Въпросите ми са:
направих кръвен и уринарен тест - положетелни. След трансфер на 21 ден бях на ултразвук - видя се хубав плоден сак 15 мм - 5 г.с и жълто мехурче.
Какво значи това. Следващият ми преглед е в 8 г.с - за да видим сърцичето.
Моля Ви подайте ми някаква информация или сайт да за прочета повече за развитието между 5 и 8 г.с и какво е това жълто мехурче.
Прощавайте за невежедствотон - но ми е за първи път.
« Отговор #221 -: Февруари 28, 2008, 11:01:06 am »
Честито на новите мами!!!
Пожелавам ви най-леката и безпрблемнна бременност!!! :bighug: yahoo_17

*
« Отговор #222 -: Февруари 28, 2008, 12:03:12 pm »
coookie, честито!
Много се радвам за теб. :D
Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност в оставащите месеци.

георгия,
добре дошла и на теб!
Пожелавам ти лека бременност и много положитени емоции.
« Отговор #223 -: Февруари 28, 2008, 12:18:42 pm »
Благодаря Ви,момичета но много се вълнувам преди да чуя сърчицето, пък и никой нищо не ми казва за това жълта мехурче.
успех  на всички !!!
« Последна редакция: Февруари 28, 2008, 12:24:54 pm от георгия »
« Отговор #224 -: Февруари 28, 2008, 12:26:46 pm »
георгия, честито! Жълтото мехурче  отделя прогестерон и "храни" бременността. Предшества плацентата. Изобщо не се притеснявай.
*
« Отговор #225 -: Февруари 28, 2008, 12:33:55 pm »
Момичета,главоболието нормално нещо ли е в начална бременност? Вече 4 дни ме боли глава и се чудя какво да правя.От Парацетамол не ми минава.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #226 -: Февруари 28, 2008, 12:44:30 pm »
Пуки нормално е. Пиеш до 2 парацетамола максимум. Ако не минава - затваряш се на тъмно и спокойно и почиваш.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #227 -: Февруари 28, 2008, 13:01:50 pm »
Пуки нормално е. Пиеш до 2 парацетамола максимум. Ако не минава - затваряш се на тъмно и спокойно и почиваш.
Благодаря ти.Щом е нормално ще търпя.Нали толкова години си мечтаех за тази бременност. :D
« Отговор #228 -: Февруари 28, 2008, 13:14:12 pm »
още веднъж, много благодаря!
*
« Отговор #229 -: Февруари 28, 2008, 13:31:39 pm »
Как се зарадвах - толкова много нови мами  :bighug:
Желая ви прекрасни месеци до края и после здрави и пухкави съкровища да гушкате.
Пуканка, мен ме мъчи главоболието до средата на четвъртия месец. Само парацетамол най-много 3 на ден - през 6 часа и мможеш да пробваш с мокра кърпа на челото. Мери си кръвното, може то да е причината. При мен се оказа това. Много ми пада, особено долната граница. Ако е ниско пий айрян със сол и повече течности. На мен ми дават и по едно дъъъълго кафе на ден. Говори с твоя док. Хубаво е да откриете причината, макар че може да боли и от високите нива на хормоните сега и докато свикне организма... Повече почивка мила и дано мине скоро.
« Отговор #230 -: Февруари 28, 2008, 13:39:50 pm »
Еха-а-а, колко много нови бременелки и някои по-отдавнашни дето са се спотайвали!  :D Има и още такива дето се спотайват, ама ще си кажат накрая!
На всички леко бременеене и здрави и дундави мишоци накрая!

Пуканка, на мен чак ми се драйваше от главоболие в началото!Нищо не съм пила, лежах  и дишах като риба на сухо. Ще мине, няма страшно.

георгия, ето една таблица за развитието на ембриона по седмици
http://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart?Ad=com.bc.common.AdInfo%403a790558
*
« Отговор #231 -: Февруари 28, 2008, 13:57:47 pm »
Георгия,виж и тука пише интересни неща за всяка седмица от развитието на бебо.
http://www.mamaibebe.com/?id=22
« Отговор #232 -: Февруари 28, 2008, 13:59:31 pm »
То докато повярваш, че се случва на теб, докато се пооплачеш малко и станало време за раждане... :lol: Тъй, че никакви спотайвания 8)
« Отговор #233 -: Февруари 28, 2008, 17:28:45 pm »
Здравейте на всички момичета !!!
Аз напоследък като че ли повече ви чета отколкото пиша .......,обещавам нещата да се променят . :P
Георгия не се шашкай като имаш жълтото мехурче значи че се развива плода и има от какво да се храни......
Пуки ,доколкото си спомням ти скоро направи бъбречна криза ......та си мери кръвното редовно -глава боли както при ниско така и при високо кръвно налягане,инак в първият триместър главоболието е причинено от хормоните чийто стойности са завишени .Ако преди бременоста си страдала редовно от главоболие ,то при бременоста нещата се засилват ......почивка и се опитай да заспиваш ,ако можеш разбира се  8)
Лека бременост на всички !!!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #234 -: Февруари 28, 2008, 18:27:51 pm »
Пуки,аз от самото начало всеки ден съм с адско главоболие,гледам да не пия нищо,на моменти обаче не издържам и тогава пия парацитамол.Аз съм с много ниско кръвно и събрани граници.Не зная дали е от него или от хормоните
« Последна редакция: Февруари 28, 2008, 18:30:28 pm от adi »
*
« Отговор #235 -: Февруари 28, 2008, 18:28:09 pm »
Колкото по малко лекарства се пият толко по добре.Визирам и тези за главоболието.
*
« Отговор #236 -: Февруари 28, 2008, 19:12:40 pm »
Честито и лека бременност
« Отговор #237 -: Февруари 28, 2008, 20:58:37 pm »
Ех колко много нови мами!!!! :D 4естито на вси4ки и леко бременеене и от мен!!! :bighug:
*
« Отговор #238 -: Февруари 29, 2008, 01:01:16 am »
Момичета кажете , ако някои от вас са пили апирин протект през бремеността докога го пихте ? При мен незнам дали има някакъв имунулогичен проблем, защото не сме изследвали нищо, но след като едното бебе спря да се развива в 7-ма седмица, д-р Стаменов ми каза , че щом се е получило така да не спирам аспирина ПОНЕ до 16-17 седмица, и сега незнам до кога да го пия и дали изобщо да го спирам ако не вреди, за по сигурно? Страх ме е  да го спра.Благодаря ви за отговорите предварително. Целувки от мен
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #239 -: Февруари 29, 2008, 07:54:13 am »
Момичета кажете , ако някои от вас са пили апирин протект през бремеността докога го пихте ? При мен незнам дали има някакъв имунулогичен проблем, защото не сме изследвали нищо, но след като едното бебе спря да се развива в 7-ма седмица, д-р Стаменов ми каза , че щом се е получило така да не спирам аспирина ПОНЕ до 16-17 седмица, и сега незнам до кога да го пия и дали изобщо да го спирам ако не вреди, за по сигурно? Страх ме е  да го спра.Благодаря ви за отговорите предварително. Целувки от мен
обади се се на д-р Стаменов и се консултирай :D