0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

МОЛЯ ВИ КАЖЕТЕ КАКВО ДА ПРАВЯ!
« Отговор #40 -: Януари 19, 2006, 11:24:30 am »
Госте, не вярвам някой тук да ти е писал с отрицателин чувства, също не вярвам никой от нас да те обвинява или каквото и да било :D  Просто споделяме какво мислим.
По някои от повдигнатите от теб въпроси - преди да срещна мъжа си, претърпях гинекологична операция, покрай която имаше рискове. Ако тогава можех да забременея от някой мъж (без непременно да е мъжа на живота ми, просто някой приемлив) - не бих се поколебала. Не се случи така, но за щастие и операцията мина добре.
Сега имаме мъжки фактор. Опитаме се да го преборим, тъй като положението въобще не е трагично. Но и двамата сме си говорили, че сме готови при нужда да пристъпим както към донорска инсеминация, така и към осиновяване.
Като четох, си мисля .. мъжът на твоя живот не е постъпил добре с теб. Може би не заслужава твоята висока оценка. Което може пък да значи, че нещата не са абсолютни - този е перфектния, този не става... Пък и нещата се менят във времето. Перфектният за момента може да се окаже голям провал след време.

Имаш нашата подкрепа, каквото и да решиш! :D
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #41 -: Януари 19, 2006, 11:24:45 am »
Според мен тази тема е гадна и изобщо не на място. Позволявам си да използвам лоша дума за първи път в този форум, но точно така го чувствам. Извинявам се и ако модераторите сметнат, нека ми изтрият мнението. Няма да казвам нищо повече.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*
« Отговор #42 -: Януари 19, 2006, 12:09:55 pm »
Госте, права си за голяма част от нещата, които си написала. Ти искаш стабилна връзка преди да имаш дете и това е разбиремо.Но помисли, една връзка се гради с години, а не с дни и месеци, та дори и тогава гаранции няма, както ти самата си се уверила от собствен опит. Ще те питам дали можеш да си позволиш лукса да чакаш принца. Времето  за всички тук  тече 2,3,10 пъти по-бързо. Според мен трябва да дадеш шанс на тава създание, та дори на връзката с този мъж. Защо не помислиш, че може и да се получи.
Щастието, което може да даде едно дете, не може да се сравни с една връзка, колкото и истинска, и стабилна, и финансова подплатена да бъде тя. И не се сърди на този форум, ти би трябвало да знаеш, че ще бъдат хвърлени много камъни - заслужени или не, преди да споделиш тук. Но аз си мисля, че ти все пак искаш това дете, но те е много страх. Едва ли има нужда да ти казвам, че живота е труден и то не само за теб. А парите на кого стигат!?
*
« Отговор #43 -: Януари 19, 2006, 14:48:13 pm »
След като писах по темата вечерта веднага съжалих за прибързаното си мнение - наистина на жената хич не и е лесно. Аз имам позната самотна майка и мога да ви кажа, че изобщо не е лесно. Но не и невъзможно. Много зависи от силата на самия човек. В един момент си помислих, че Госта е решила окончателно какво да прави, но явно всичките провокации от присъстващите тук и вдъхнаха кураж да преосмисли нещата. Добре, че ви има.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #44 -: Януари 19, 2006, 16:32:23 pm »
Чакайте аз ли нещо не съм наред или наистина нещата така се развиват. В крайна сметка тук пишат жени и мъже които имат проблеми със забременяването. Старах се в предишните си 2 мнения да не изказвам оценка, ала вече май немога да се сдържа. Ти ГОСТЕ след като си била дълго време сред нас защо сега пазиш анонимност? И след като си забременяла (със запушени тръби, след неуспешно ИКСИ) какво очакваш да срещнеш тук? Някой да ти каже направи аборт спокойно всичко ще е наред. Това ли очакваш да ти кажат момичетата във форума за проблемно забременяване и борба със стерилитета. Е не се гаври толкова с човешкото нещастие де. По въпроса за момичетата с мъжки фактор тук те ще си решат проблемите постепенно щом продължават да пробват явно има все още надежда. А ти ГОСТЕ щом си си легнала с този мъж без да се предпазваш предполагам не е било от отвращение нали? Все пак е имало някакво привличане немога да сравня ситуацията като с дарителската сперма. Моето мнение е че не само форума, ами и сайта си сбъркала. Като искаш някой да те подкрепя върви в Дира или АБВ-то. Ама да пишеш тук взела вече решение да направиш аборт и да очакваш разбиране това е просто ......
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #45 -: Януари 19, 2006, 16:52:35 pm »
ГОСТ написа:
Цитат
Не веднъж съм чела на страниците на форума и тук и на други места, за много от Вас - имам предвид читателките и създателките на този сайт, каквито сме всички ние - щастливи съобщения, че са забременели и, че след дълги усилия са видели двете чертички. Никой не ги е обвинил за това. ......... но след като толкова време съм била в този сайт и малко или много съм комуникирала и била с вас тук, просто исках да споделя с вас, за да ми дадете съвет - психологически съвет.

Първо това че момичетата са споделлили че са преодолели проблемите и са забременели,няма как да се сравнява с твоя проблем госте-защото те не говорят за аборт-а изразяват радостта си че чудодо най-после се е случило.има съществена разлика,нали? :P
И второ-и на мен ми е чудно защо толкова време като четеш и "комуникираш с нас" си като гост и не се регистрираш-явно че искаш да запазиш анонимност,но ние няма как да занем с кой говорим нали така:) защото на ден могат да шишат и 10 ГОСТА но за нас ще са един и съш човек:)
така че никой не те е съдил-така или иначе ти сама ще си вземеш решението-а и вече явно си го взела:) но няма как да очакваш похвали за това че си забременяла въпреки всичко и ще правиш аборт-разбираемо е момичетата да имат такива реакции така че и ти не ги съди :P
УСПЕХ ТИ ЖЕЛАЯ НЕЗАВИСИМО ОТ РЕШЕНИЕТО ТИ. КОЙТО КАКВОТО СИ НАПРАВИ НИКО НЕМОЖЕ ДА МУ ГО НАПРАВИ НАЛИ ТАКА :roll:
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #46 -: Януари 19, 2006, 17:06:34 pm »
Цитат на: Starlet
Е не се гаври толкова с човешкото нещастие де. .... Моето мнение е че не само форума, ами и сайта си сбъркала. Като искаш някой да те подкрепя върви в Дира или АБВ-то.

Към тези две изречения на Старлет, няма какво да добавя.
Знаеш ли Госте, твоята съдба и решение са тотално безинересни за мен.

За какво всъщнст хленчиш и си недоволна - за това че ние имаме мъже до себе си, въпреки че доста от нас са небременни ли?

Аре моля ти се, лигавщини.

В живота няма перфектна ситуация и не всичко е "цветя и рози". Съжалявам, но това е истината и всеки от нас трябва да има смелостта да посрещне последиците на решенията, които е взел.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #47 -: Януари 19, 2006, 17:16:52 pm »
Офф: Лейди, а бе какво правиш, та все не ти излизат цитатите?
Натискаш ли  само цитат?
*

lady_11

• 3217
« Отговор #48 -: Януари 19, 2006, 17:25:08 pm »
Лали, ми натискам , ама на ...
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #49 -: Януари 19, 2006, 17:26:12 pm »
Ами много странно, друг път ти ги оправям, сега нещо не става :evil:
Хм ...
« Отговор #50 -: Януари 20, 2006, 18:35:22 pm »
Лейди, виж дали не ти е забранен мета-езика в постингите!
Може от това да е!

По темата мога да кажа само, че никой не може да реши вместо теб, Гостенке. Сигурно си права да искаш дете от специален мъж, но след като веднъж е станало - приеми го като дар Божи и недей да го остъргваш от себе си!

Снощи до 3 часа четох в "Настоящи и бъдещи майки" темата за ражданията. Ей-така, 'щото си умирам да се самоизмъчвам, пък и от информативна гледна точка. И всяка жена там разказваше каква мъка е било, разкрития, води, тапи, напъни, разкъсвания, ужасии, но в момента в който са видели оченцата на бебето си как целия свят е добил нов смисъл, как това е било най-хубавия миг в живота им и колко щастлив и горд е бил таткото. И към три и нещо въздъхнах с пълни със сълзи очи "Ех, че хубаво би било и аз да го изпитам", угасих компютъра и си легнах.

Не отритвай този шанс, който съдбата ти подарява!
Това дете може да е най-голямото и единствено щастие в живота ти!
*
« Отговор #51 -: Януари 21, 2006, 08:49:15 am »
момичета, много е хубаво, че сменяте темата.Този гост или си измисля проблема.Или си мисли " ето, не е била в мен причината , а в бившия.Мога да си забременявам,ще си направя аз едно абортче , пък когато ми се прииска наистина дете ще щракна с пръсти и ще стане"
  Или пък, това че са решили с бившия да имат дете не е било подтикнато от истинско желание, а просто не са се пазили , а то не е ставало.И от чисто притеснение за самите тях си са ходили по доктори.

п.с. след 2 аборта в моя живот и сега ,когато имам проблем, мога откровено да си кажа, че няма да чакам вечно бебето да се получи задължително от нас двамата.Та нали бих осиновила и обичала дете, като свое биологично.Ами инвитрото...

Така де ,момичета усмихвайте се колкото можете повече и не обръщайте внимание на гости, които изчезват и тайничко само си четат
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #52 -: Януари 21, 2006, 09:14:34 am »
Гостенке, на място си си публикувала темата, не се притеснявай за това.
Получи се хубава и ценна дискусия, жалко, че ти май не извлече полза от нея.
Ще ти кажа само, че тук има много двойки, които са тръгнали към донорска инсеминация или осиновяване.
Ако моят мъж нямаше сперматозоиди, и аз щях да направя донорска.
За мене това да искаш дете на всяка цена от този мъж, пък дори и да си го гледаш сама, е признак на емоционална незрялост - казвам го, защото като млада и аз съм имала такива пориви с предишните си големи любови. сега не мисля така.
а, и нещо друго - добре де, като искаше дете само от този мъж, а той си е отишъл... сега какво мислиш да ти е съдбата - бездетна до живот, щото втори такъв естествено няма по света?

както и да е, всяка от нас тук просто си излива мислите... в крайна сметка, не агитираме толкова теб, колкото говорим със себе си...

виждам, че реакцията ти от първия и от втория постинг е една и съща, явно решението е взето, а може би дори и осъществено.
така че ти желая късмет в живота по-нататък и дано се сбъдне мечтата ти за желано дете от желан мъж!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Anonymous

« Отговор #53 -: Януари 21, 2006, 13:09:50 pm »
Както и да е малко или много, взех своето решение и напълно мога да се мотивирам пред вас, независимо дали ще разберете или не. Когато разбрах, че е станало бях толкова еуфорично настроена и  толкова изумена, което е слабо казано, че просто изключих мисленето относно факти, на които много повече трябваше да обърна внимание, когато решавам какво да правя. На първо място, когато това се случи двамата с човека, с който го направихме, бяхме пияни, беше в нощта след нова година. На второ място, той беше с възпаление на гърлото. На трето място от 2 до 7 ден след забременяването вземах антибиотици, защото имах цистит. На следващо място докато още не подозирах, ходих на рентген и т.н. Само да не пропусна, в момента също  вземам антибиотици, защото ми се наложи хирургична интервенция относно един зъб.  За да се замисля над това всъщност ми помогна разговора с човека, от когото забременях, който е медицинско лице. Вие ме насочихте към разговор с него. Така че каквото и да си говорим ми помогнахте  да взема решението си, за което със сигурност няма да съжалявам, имайки предвид тези обстоятелства. Каквото и да си говорим никой не иска да даде живот на увредено дете. Дано имам късмет и не ме увредят при аборта, но в крайна сметка решението си продиктувах главно от това, че е голяма вероятността от риск за детето. Иначе искам да ви кажа, че тук винаги съм влизала като гост, не се крия. Дори да си бях сложила ник - мими, пипи, кики, пак нямаше да ме знаете коя съм нали. Най -лесно е да си направя регистрация, но какво ще разберете от нея за мен. Освен това, което пиша. Не мисля, че съм в по-добро положение от вас в случая. Аз видях двете чертички, видях два пъти на видеозон така очакваната преди време точка, там където трябва да бъде за да е наред всичко, но тя ще трябва да я махна. Дано имам шансът да я видя пак след време, но това е божа работа. Желая Ви и Вие да видите това, което видях, дори и да не са налице всички обстоятелства - мъжа, който обичате, материалното положение. Достатъчно наистина ще е да не сте се подлагали на медикаментозно лечение и да има опасност плодът да е увреден.
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #54 -: Януари 21, 2006, 13:41:19 pm »
Ами с това трябваше да започнеш...в такъв случай нещата се променят.Както и да е ,ползата от цялатата тая дискусия е всеки да се замисли как би постъпил в ситуация,като тази,а колкото да решението - да,явно вече е взето и е правилно. И най-вече-това,което ти се е случило е поредното доказателство,че съдбата си прави "майтап" с хората. Толкова години мъки и накрая-под влияние на алкохола,при лечение с антибиотици,ренген и ...ето ти бременност.Не спирам да се изумявам - защо  :?:   8O Желая ти успех !
*
« Отговор #55 -: Януари 21, 2006, 15:41:04 pm »
Аз съм гостът. Направих си регистрация. Така, че вече ще съм Канди, за тези от вас, които искат да знаят коя съм :roll:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #56 -: Януари 21, 2006, 15:54:24 pm »
Честита регистрация!

Няколко думи по медицинската част на въпроса - нито един от изброените факти (пияни, болно гърло, антибиотици, облъчване и т.н.) НЕ Е показание за извършване на аборт по медицински причини. Зная, че не те улеснявам, но решението ти за аборт не е защото детето ще  е увредено.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #57 -: Януари 21, 2006, 16:10:09 pm »
Хайде, нова песен, сега пък детето ще е увредено.
Защо не си направиш аборта и да престанеш да ни занимаваш?
Не мога да разбера какво точно искаш от нас.
« Отговор #58 -: Януари 21, 2006, 18:32:59 pm »
Тази дискусия май е за подфорум "Емоционални", ако изобщо е за "Зачатие".
Темата е кръстена "Моля кажете какво да правя", а всъщност е размисли на тема "Защо искам да направя аборт?".
Ами има толкова жени, които правят аборт, без да занимават с това групата  жени тук, които години наред правят  всичко възможно за да имат дете, включително - инсеминации от донор, ин-витро с донорска  яйцеклетка, лечния с какво ли не с цел износване на бременността и не на последно място предприемат осиновяване.
Не искам да бъда груба, но форумите в Зачатие не бива да бъдат кошче за душевни отпадъци.
Извинявам се, ако съм те обидила, Кandy, но и ние си имаме чувства.
*

lady_11

• 3217
« Отговор #59 -: Януари 21, 2006, 18:39:25 pm »
Не искам да бъда груба, но форумите в Зачатие не бива да бъдат кошче за душевни отпадъци

Подкрепям ! Вместо да се бълват емоционални излияния, можеше да се започне с питане за медицинския аспект при решение за аборт в подходящия подфорум