0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
МОЛЯ ВИ КАЖЕТЕ КАКВО ДА ПРАВЯ!
« Отговор #60 -: Януари 21, 2006, 19:00:16 pm »
Цитат на: Lali
Хайде, нова песен, сега пък детето ще е увредено.
Защо не си направиш аборта и да престанеш да ни занимаваш?
Не мога да разбера какво точно искаш от нас.

Ами и аз това казвам ама явно момичето чака одобрение от нас. Е ако до тука не си го разбрала от мненията на по-голямата част от момичетата то сега вече ще го кажа в прав текст. ОДОБРЕНИЕ ЗА АБОРТ ТУК НЯМА ДА ПОЛУЧИШ ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ СИ НА НАД 30 ГОД. И ТВЪРДИШ ЧЕ СИ ИМАЛА ПРОБЛЕМИ СЪС ЗАБРЕМЕНЯВАНЕТО. Ако искаш да се самозалъгваш и да те потупват по рамото както вече писах върви в Дира или АБ-то. За мен това че си била пияна не е оправдание да си мислила с главата си когато си правила небезопасен секс. Честито за регистрацията. Сега е по-добре. Защото ГОСТИ много пишат на ден, ама ти си само една макар и да си анонимна
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #61 -: Януари 21, 2006, 19:21:28 pm »
Ще се включа и аз в дискусията, защото наистина е доста важна за всички момичета тук и всяка една от нас е казала какво мисли. Всички знаят, че всеки момент очаквам първото си дете и че съм претърпяла един аборт вече. Няма да обяснявам причините, следствията и мъките за всичко, което се е случило, само ще кажа едно - аз имам направена рентгенова снимка в началото на бременността, без да знам, че съм била бременна, употребявала съм алкохол, защото не е забранен, а се допуска нормално количество, а също такa съм вземала медикаменти, без да знам, че съм бъдеща майка. По повод човека, с които си спала и които е медицинско лице и ти е обърнал внимание на всичко това - мога да ти кажа само, че това е чисто бягане от отговорност неговото, защото както ти е казала Мели малко по-горе - всичко, което ти е дал като повод за размисъл и причина за евентуален аборт - няма връзка със ситуацията. Няма гаранция, както много момичета тук ще потвърдят, че дори и да не си направила всички тези неща, а си се пазила като писано яйце, детето ще се роди живо и здраво. Всичко се случва. Нормално е да се обърка нещо и при пазене, и при не пазене. Но ако ти си жена, която силно иска дете - намираш начин да го имаш. А у теб такова липсва. Явно ти не искаш дете и всички тези приказки за принца и любовта са още едно оправдание пред себе си за този аборт. Искрено те съжалявам, защото всяка една от нас тук би продала душата си на дявoлa даже, само и само да има дете, пък дори и болно. Това мога да кажа аз самата по това, което ти си ни написала. Съжалявам, ако съм била малко дълга и оттегчителна, но ми е болно от това, че може да унищожиш един живот и да дойдеш тук да го кажеш.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

love1

« Отговор #62 -: Януари 22, 2006, 01:52:13 am »
Здравей Кенди ( хубаво име си избра :) )  и момичета
Моми4етата тук са прави да се ядосват. Това е въпрос който трябваше да обсъдиш с приятелките си и семейството си, а не с нас. Аз също съм правила аборти (2) когато бях на 17 и после на 18 от един и същ мъж. Накрая се омъжих за него, но година след това се разделихме. Миналата година срещнах мъжа на живота си и много искам да го даря с деца. Преди това обаче, бях готова на всичко да имам бебе дори исках да забременея по изкуствен тъп, защото тогавашния ми приятел не искаше дете и аз го напуснах ... луда работа 8O  или иначе казано бащата не ме интересуваше чак толкова много - исках бебе!
Ти сега си търсиш наистина оправдания за постъпката, но само си помисли, ако това малко сладко розово бебче беше от предишния ти приятел ( който бог е отрдел да не е баща на децата ти) та ако той точно след година те напусне и ти останеш сама - какво ще направиш? Ще се откажеш от детето ли?
Аз знам- дете се гледа с любов, а не с пари. Ти колко много си имала като малка? Несметни богатства от играчки и дрешки само от бенетон, така ли?

Дано отново ти се случи това щасти, но ако не .....

А имаче вярно всички си пожелахме в новогодишната нощ - НОВА ГОДИНА НОВ КЪСМЕТ :)))))
Най- сърдечно ви го пожелавам на всички моми4ета :)
*
« Отговор #63 -: Януари 22, 2006, 09:39:57 am »
Здравейте отново. Първо ще кажа, че благодаря на всички, които ми писаха. Мисля, че това, което се случи на мен, може да се случи на доста от вас, така че е хубаво да си дадете сметка за това и да сте готови. Макар, че и аз преди да ми се случи казвах - готова съм на всичко, не ме интересува никой, забременея ли раждам. За съжаление не е така. Но е лесно да говорите от Вашата позиция. Искам също да кажа на тези, за които моята съдба и решение са тотално безинтересни, че не съм карала никой на сила да пише тук. Споделих случилото се, тъй като това е единственият форум, който някога съм използвала за да говоря по различни теми и затова написах тук. Ако случайно има някъде форум за абортите, моля насочете ме на там. Между другото съм на 28 години и никога не съм забременявала досега. И не мога да разбера как е възможно да смятате, че си търся оправдание след като написах на търсачка за вредите от ренген и лекарства при бременност и излязоха доста страшни резултати особено, когато са приложени в  първите месеци. И да искате и да не искате форумите са свободни за всички. В случай, че модераторите на сайта сметнат, че не тук е мястото за този разговор досега отдавна можеха да махнат темата, но не са го направили. Освен това като гледам темата е доста четена, като не ви харесва просто не я четете.
*

Starlet

• 1937
« Отговор #64 -: Януари 22, 2006, 11:33:13 am »
Виж кво що не спреш да досаждаш вече а? Модераторите са доста толерантни хора но все пак и те си имат търпение. Че ти със същия успех утре ще поставиш тема "Да отида ли в банята или не?" Ми като искаш си прави и 10 аборта защо трябва да занимаваш хората с твоите проблеми и дилеми и пак ти повтарям това са хора с проблемно забременяване хора които се борят със стерилитета. Ми като си толкова отворена да пишеш тук айде роди го и го дай за осиновяване. Знаеш ли колко хора чакат за тази процедура. Ако незнаеш влез в темата за осиновяване. Даже там има момичета които искат да осиновят дете сами без мъж до тях. Като нямаш проблем със забременяването не ти е мястото тук. Както и като имаш проблем с това че си забременяла от неподходящия.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #65 -: Януари 22, 2006, 12:38:30 pm »
Kandy, не знам дали просто са ти объркани понятията или го парвиш нарочно, за да дразниш момичетата.

1. Форумите не са свободни за всички. Форумите са специализирани, тематиката е пределно ясна.

2. Форум за аборти? Подиграваш ли се? В първия миг си помислих, че си малка, но явно не е това.

3. Защо не сме изтрили темата ти - защото сме толерантни, опитваме се да помогнем на всички, сама виждаш колко много момичета са ти писали.

4. "Като не ви харесва просто не я четете" - това не го употребявай повече. Сигурна съм, че като размислиш, ще се сетиш защо го казвам.

5. И съвсем отговорно твърдя, че нямаш причина за аборт по медицински показания. Търсачката е хубаво нещо, ти обаче си лаик и не можеш да се ориентираш добре в материята, текстовете са трудни, а изводите - сложни. Не разчитай за такива важни неща на търсачката, иначе ще се объркаш и ще вземеш неправилно решение.

6. Накрая, но не на последно място - дори и това да е една често срещана ситуация (а тя изобщо не е такава), не е редно да плашиш момичетата с нея. Аз те разбирам, това е твоята драма, поиска съвет, много хора ти го дадоха ...

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #66 -: Януари 22, 2006, 13:45:34 pm »
Канди,първия ти постин ме накара да се замисля за много неща,опитах се да те разбера,а те посъветвам,съчувствах ти.Но сега имам чувстово,че много неща си поизмислила,като например проблема със забременяването.
 Сега ти се чудиш какви причини да намериш,за да се оттурвеш от бебето си,а моето така дългоочаквано бебе ще бъде махнато утре(няма сърдечна дейност).
 Живота е толкова несправедлив понякога! :cry:  :cry:  :cry:
<br />
*

Starlet

• 1937
« Отговор #67 -: Януари 22, 2006, 13:50:15 pm »
Цитат на: z22
Сега ти се чудиш какви причини да намериш,за да се оттурвеш от бебето си,а моето така дългоочаквано бебе ще бъде махнато утре(няма сърдечна дейност).
 Живота е толкова несправедлив понякога! :cry:  :cry:  :cry:

О Зори толкова много съжалявам  :cry: Бъди силна и вярвай че нещата ще имат край скоро и ще дойде началото на щастието
« Отговор #68 -: Януари 22, 2006, 13:54:30 pm »
Зори, мила, бъди силна! Пак ще стане и тогава всичко ще е наред!
 :balk_21:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #69 -: Януари 22, 2006, 15:21:00 pm »
О, Зори, толкова съжалявам. :cry:  :cry:  :cry:
*
« Отговор #70 -: Януари 22, 2006, 17:46:29 pm »
Зори, страшно съжалявам!

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #71 -: Януари 22, 2006, 18:07:26 pm »
Зори, съжалявам, няма друго какво да кажа...
Бъди силна, щастието рано или късно ще кацне на рамото ти ..... убедена съм в това.

Прегръщам те!
*
« Отговор #72 -: Януари 22, 2006, 18:33:09 pm »
:balk_144: Да, живота наистина е несправедлив!Зори, не губи надежда и вярвай ,че щастието е наблизо!
*

aii

• 386
  • На мама чудото :)
« Отговор #73 -: Януари 22, 2006, 18:40:57 pm »
Много съжелявам ,Зори!Не те познавам,но аз го изпитах на гърба си на 05.07.Тогава моето първо бебе вече го нямаше.Бъди силна и вярвай,че ще има и друго бебе.Стискам палци от сърце!
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #74 -: Януари 22, 2006, 19:20:25 pm »
Зори, мила, каквото и да ти кажем, няма да успеем да ти помогнем наистина. Съжалявам много за това, което се случва. Кураж, мила! И твоето чакано бебе ще дойде пак при теб!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #75 -: Януари 22, 2006, 19:22:08 pm »
Зори, много съжалявам, дано скоро отново да видиш 2 чертички и тогава всичко да е ОК.

Това е-животът не е справедлив, но явно така се научаваме да ценим нещата - всяко нещо, за което човек се бори е по-скъпо и ценно от онова, което получава случайно.
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #76 -: Януари 22, 2006, 21:49:19 pm »
зори адски много съжалявам.Не те познавам все още но искрено се надявам да дойде скоро момента в който да си истински щастлива.
А ти госте канди или каквото ще да е все ми е едно, ти за мен не си имала проблем съз забременяването. Колкото и да ти се ще да намериш оправдание за аборт, такова няма. Пък и аз изобщо не разбрах защо реши точно тук да пишеш. Каква роля играем ние и защо ти трябва точно нашето съгласие. Може би от гузна съвест, знам ли. Когато изхвърля филиика хляб ме е грях,защото знам че там някаде някой се бори със зъби и нокти за нея. Та май и ти така.
Но аз не търся онзи някой да му обяснявам що така, и да искам одобрението му защото знам че ще му е адски кофти че аз получавам нещо ей така а той се бори и го няма. И ако две години се бориш за дете и найстина отчаяно искаш и всяка нощ тайничко си поплакваш и сърцето ти се къса че няма кой да ти каже мамо, ако си виждала мъжа който уж си обичала как със сълзи в очите и умиление гледа към някое детенце ти нямаше да се чудиш. И най вече ако си била тук и това ти е познато нямаше да напишеш това. Аз искренно те моля , и всички който са решили по едни или други причини да пишат подобни глупости, моля недейте. Не се подигравайте с нещастието на хората, не ровете в най дълбоката им рана. И остави моля глупостите за увредено дете. Това само господ може да каже. И ако поне малко беше почела преди да си изпишеш глупостите щеше да се осетиш, камо ли ако четеш от колко си години там и си пробвала нам ти кво си за да забременееш... :(
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #77 -: Януари 22, 2006, 22:32:33 pm »
благодаря ви много момичета!Вярвам силно,че всични ние ще забременеем и ще имаме живи и здрави дечица! :bighug:
<br />
*
« Отговор #78 -: Януари 23, 2006, 01:59:11 am »
:cry: Зори много ми е тъжно,че ти се е случило нещо такова. И аз искам да ти кажа, че трябва да си силна и да вярваш, много да вярваш, че това не е края. Ние сме с теб!!! Личи си , че тук човек може да срещне много добри приятелки, та било то и по неволя и за това не губи кураж. Ние ще те чакаме и ще споделим болката с теб  :cry:

А ти Канди - много нахално говориш и това е много лошо за теб! На човек му трябва елементарно възпитание, за да разбере кога трябва да СПРЕ!!! Наистина спри да ни измъчваш с касапските си желания да УБИЕШ ПЪРВОТО СИ ДЕТЕ. РЕШЕНИЕТО СИ Е ТВОЕ,а този форум е за тези които обичат децата. Иначе казано СБОГОМ!
« Отговор #79 -: Януари 23, 2006, 10:54:25 am »
Зори, много съжалявам. Мисля, че думите са излишни в такъв момент. Предполагам болката е голяма, затова само ще ти кажа бъди силна, много силна. Аз все се успокоявам с това, че ако има Бог и той ни подлага на изпитание. Ще ни даде така очакваните бебета, но първо трябва да усетим, какво е да създадеш живот!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!