0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Anonymous

МОЛЯ ВИ КАЖЕТЕ КАКВО ДА ПРАВЯ!
« -: Януари 16, 2006, 17:57:38 pm »
Здравейте. Знам, че тук ще комбинирам въпроси от доста теми, не все пак, ако можете кажете какво да правя! Аз съм участник във форумът зачатие от 2 години. Имах дългогодишен приятел, с който отдавна се опитвахме да имаме дете, след инсеминации, прегледи и т.н. при различни светила се оказа, че и той и аз имаме проблем. Аз съм със сраствания в тръбите, а той с лоша спермограма. Както и да е разделихме се, поради ред причини. Сега имам нова връзка, която не е на такъв етап, че да мислим за деца. Веднъж правихме секс без презерватив на 1 януари, като предният месец и след това не сме правили. Днес - 17 януари си направих тест за бременност, тъй като трябваше да ми дойде на 6 януари, а ми закъсня. Не съм очаквала, че може да е положителен, тъй като по принцип съм с нередовен цикъл, но се оказа така, а и все пак нали не може да се забременее 5 дни преди цикъла. Да не говорим, че имам и сраствания в тръбите. Не знам тестът, доколко е верен, ползвах шуре чек. При всички случаи в случай, че лекарят утре констатира бременност ще направя аборт, но се притеснявам, че може бременноста да е извънматочна, в тръбата, за която ме предупредиха, че може да ми създаде проблеми и да забременея извън маточно. По принцип си усещам винаги заради срастванията придърпване, но този месец особено осезателно, а и като ми закъсня се усъмних. Моля ви кажете ми в случай на извънматочна бременност какъв метод мога да избера, защото ще трябва да действам бързо, а също така къде, при кой лекар. Иначе мога да стигна до загубване на тръбата, както съм чела по форумите. Каква ирония, от човекът от който исках дете не стана, а от този, от който не исках - от първият път. Благодаря Ви предварително.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #1 -: Януари 16, 2006, 18:00:28 pm »
Бе, тя рибата още в морето, ти  извади тигана.
Изчакай да видиш къде е зародишът, пък тогава ще мислиш.
*
« Отговор #2 -: Януари 16, 2006, 18:04:23 pm »
Иди първо на преглед! Как така реши сама, че е извънматочна?
*

aleksa

« Отговор #3 -: Януари 16, 2006, 18:42:15 pm »
Чертичките които виждаш на тест-а и двете ли са ярки или едната е по бледа?
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #4 -: Януари 16, 2006, 18:53:52 pm »
Няма значение дали е бледа или не втората черта, доколкото ми е известно /от писането по форума/ шуър чека е безотказан и действа при 50 ЧХГ в урината.

Виж ся, стават чудеса /по някога съдбата си прави шегите/  , тва с придърпването може и да е яйчник и инервация на болката....
Както каза Лали, рибата в морето, ти тигана за извънматочна вече си сложила.
« Отговор #5 -: Януари 16, 2006, 19:12:09 pm »
Цитат на: lady_11
Няма значение дали е бледа или не втората черта, доколкото ми е известно /от писането по форума/ шуър чека е безотказан и действа при 50 ЧХГ в урината..

25 nmol/ml е чувствителността на Шуър чек-а. Иначе наистина няма значение коя черта колко бледа е. Две ли са - бременност има. Тепърва ще се изяснява къде е тя.
« Отговор #6 -: Януари 16, 2006, 20:50:53 pm »
:) А защо ще правиш аборт, мила?
 Ти всъщност искаш ли да си бременна или какво?
« Отговор #7 -: Януари 16, 2006, 21:16:20 pm »
Цитат на: vivita

Вивита, мила, не може да се ражда от първия срещнат... И аз на нейно място бих рискувала с аборт. Все пак тя ще помисли преди да вземе окончателно решение.
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
« Отговор #8 -: Януари 17, 2006, 10:17:55 am »
Госте,не се притеснявай излишно преди да си се консултирала с лекар.Може пък всичко да е ОК.Е , за съжаление не е от партньор от когото явно искаш дете.Но там вече избора е твой.Съветвам те добре да премислиш ако се окаже , че бременноста ти е нормална / за което аз стискам палци / преди да направиш аборт.Ако път се окаже извънматочна ти пожелавам да попаднеш при добър специалист и всичко да мине по вода.
*
« Отговор #9 -: Януари 17, 2006, 10:23:06 am »
И аз бих те посъветвала хубавичко да премислиш преди да решиш да правиш аборт, ако всичко е както трябва и бременността е нормална.
Разбира се решението си е твое.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #10 -: Януари 17, 2006, 12:11:46 pm »
Нямам какво да добавя по принцип към изказванията на момичетата. Само ще те помоля да пишеш какво е станало при лекаря. Какво ти е казал.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #11 -: Януари 17, 2006, 12:32:51 pm »
Цитат на: little_rabbit
Цитат на: vivita

Вивита, мила, не може да се ражда от първия срещнат... И аз на нейно място бих рискувала с аборт. Все пак тя ще помисли преди да вземе окончателно решение.

те ти булка дискусия....

ако си проблемно забременяваща или стерилна жена... има ли значение от кого ще родиш или е по-важно да родиш?
повечето, гледам, декларират, че биха осиновили дете, ако не успеят да си родят. е, то не е ли родено от първите срещнати?!!

след като е преценила, че може да прави секс с него, би трябвало да може и да роди дете от него, не казвам - "да гледа дете С него"....
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Anonymous

« Отговор #12 -: Януари 17, 2006, 12:35:41 pm »
Според мен тя пита по-специално при кой лекар и по кой метод да извърши процедурата? Но за съжелание надали ние сме много компетентни по въпросите за абортите.
*

Anonymous

« Отговор #13 -: Януари 17, 2006, 12:38:48 pm »
Сутринта бях на преглед. В действителност лекарят видя плоден сак в матката, макар и не много хубаво, каза ми за всеки случай да отида в събота за да се види както трябва. Насрочих си за другата седмица манипулацията по аборта. Съжалявам, че се стигна до там, но все пак по добре е едно дете да има и двама родители, след като има възможност за това, както и такива с що годе нормални материални възможности, а не да живее бедно и децата да му се подиграват. Това е моята гледна точка. Благодаря Ви за отговорите и Ви желая същото, което се случи на мен - в смисъл да видите две чертички, но от този от който искате!
« Отговор #14 -: Януари 17, 2006, 13:08:05 pm »
Ами пускай тото тогава.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #15 -: Януари 17, 2006, 13:15:42 pm »
Според мен премисли пак. Толкова години сте се опитвали да имате дете с предишния ти приятел, а сега когато имаш възможност да имаш дете ..... Не се надявам да променя решението ти, а и нямам такова право, но все пак помисли за всички варианти.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #16 -: Януари 17, 2006, 14:19:22 pm »
Цитат на: jam
те ти булка дискусия....

ако си проблемно забременяваща или стерилна жена... има ли значение от кого ще родиш или е по-важно да родиш?
повечето, гледам, декларират, че биха осиновили дете, ако не успеят да си родят. е, то не е ли родено от първите срещнати?!!

след като е преценила, че може да прави секс с него, би трябвало да може и да роди дете от него, не казвам - "да гледа дете С него"....

Джамче, не искам дете от кой да е мъж, а само от собствения си. Затова са всичките мъки и борби.

Имам един аборт по желание (бях на 19, не бях готова, човека не беше подходящ) и не съжалявам за него. Искам бебе от мъжа ми. Ако исках бебе на всяка цена, досега щях да го имам!

Вярвам, че не само аз мисля така.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #17 -: Януари 17, 2006, 15:01:11 pm »
Госте, от цялата работа не разбрах защо въобще ни писа.
Нито имаш нужда от нас, нито от нашата помощ.
Това, че ще правиш аборт изобщо не ни интересува.
Живей си по своя избор и повече не ни занимавай тук.

P.S. Когато в такава ситуация за случайно станало забременяване ни пишат някои 17 годишни винаги съм отзивчива, съгласна да помогна, да съчувствам, защото са млади, объркани, неооценили и сгрешили.

Но се питам ти, като познаваш женското и мъжкото тяло, като си се борила толкова години със стерилитет, защо правиш секс без презерватив?!??! Ама като гледам връзката е или случайна, или той е женен, което още повече изисква употребата на презерватив!!!!
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #18 -: Януари 17, 2006, 15:03:25 pm »
Госте съжалявам,че така се е получило с теб.
 Зайо,права си,но ти все пак си имаш мъж.Ако аз бях в ситуацията на госта,бих си оставила детето без да се замисля.Все пак дълго време не е могла да забременее и не се знае дали ще има пак този шанс.Мъже ,колкото щеш и винаги можеш да срещнеш своята половинка,но дете не винаги можеш да имаш.
<br />
*
« Отговор #19 -: Януари 17, 2006, 15:05:49 pm »
Цитат на: Lali

Но се питам ти, като познаваш женското и мъжкото тяло, като си се борила толкова години със стерилитет, защо правиш секс без презерватив?!??! Ама като гледам връзката е или случайна, или той е женен, което още повече изисква употребата на презерватив!!!!

Напълно подкрепям думите на Лали!!! И аз те питам това.