Здравейте. Знам, че тук ще комбинирам въпроси от доста теми, не все пак, ако можете кажете какво да правя! Аз съм участник във форумът зачатие от 2 години. Имах дългогодишен приятел, с който отдавна се опитвахме да имаме дете, след инсеминации, прегледи и т.н. при различни светила се оказа, че и той и аз имаме проблем. Аз съм със сраствания в тръбите, а той с лоша спермограма. Както и да е разделихме се, поради ред причини. Сега имам нова връзка, която не е на такъв етап, че да мислим за деца. Веднъж правихме секс без презерватив на 1 януари, като предният месец и след това не сме правили. Днес - 17 януари си направих тест за бременност, тъй като трябваше да ми дойде на 6 януари, а ми закъсня. Не съм очаквала, че може да е положителен, тъй като по принцип съм с нередовен цикъл, но се оказа така, а и все пак нали не може да се забременее 5 дни преди цикъла. Да не говорим, че имам и сраствания в тръбите. Не знам тестът, доколко е верен, ползвах шуре чек. При всички случаи в случай, че лекарят утре констатира бременност ще направя аборт, но се притеснявам, че може бременноста да е извънматочна, в тръбата, за която ме предупредиха, че може да ми създаде проблеми и да забременея извън маточно. По принцип си усещам винаги заради срастванията придърпване, но този месец особено осезателно, а и като ми закъсня се усъмних. Моля ви кажете ми в случай на извънматочна бременност какъв метод мога да избера, защото ще трябва да действам бързо, а също така къде, при кой лекар. Иначе мога да стигна до загубване на тръбата, както съм чела по форумите. Каква ирония, от човекът от който исках дете не стана, а от този, от който не исках - от първият път. Благодаря Ви предварително.