Това,което ми е казавала детска стоматоложка - да се мие от появата на първото зъбче. Каза, че може и само с напръстника, без нефлуорната паста, или пък с нея - не било кой знае от какво значение, важни били почиствашите движения с напрастника по зъбчето, за да премахнеш остатъците от пюрета и особено лепкавите кааши - лично мое наблюдение, а после и евентуални парченца храна.
Флуорната паста забравих от кога се почваше, кажете другите кога беше?
Аз онзи ден купих едно комплектче на Бебе Конфорт - една дълга чесалка, една гумена четчица за зъбите, която взех, за да й показвам сама да мие под формата на игра и една детска четчица, но вече с косми, която я дават за след година и 1/2, ама на мен нещо голяма ми се вижда и с едни дълги косми, та може би за този период ще потърся друга. Иначе средния гумен вариант е много удобен, Симона вече започва да схваща предназначението му - знам, че няма да си ги измива качествено сама отсега, но искам да свиква със самата технология.
Каквото и да се говори - че си е до ген (в което съм убедена), че миенето няма особено отношение към здравината на зъбите (личния ми опит за съжаление е точно такъв) аз ще бъда настоятелна в това да го науча детето на добра устна хигиена.