0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните N 26
« Отговор #40 -: Юни 05, 2008, 20:08:49 pm »
Здравейте момичета,
до сега не съм  писала във вашата темичка, но ви чета редовно. Ще ме приемете ли при вас?  :)
Добре дошла и приятна среща с малкия бебок. :)
« Отговор #41 -: Юни 05, 2008, 20:55:54 pm »
St, Каси, Ади, Теоха, много благодаря за съветите.

Нямах време да си пусна изследвания за желязо, защото веднага ми вляха две ампули Венофер. Идеята за протеините и феро-фолгама е много добра. В сряда ще ми направят ново изследване и тогава вече ще взема крути мерки. Преди години след лечение за анемия ми бяха казали, че ако ме включат в мрежата, с мен могат да гладят :D, но аз пия фолиева киселина и ям много млечни продукти, та си мисля, че може наистина да е липса на желязо, защото другите фактори отпадат.
Години наред пия добавки, но има нещо, което върши много добра работа в този случай-мюсли. Просто спрях да го ям през топлите месеци и ето го резултата. Открих и други храни, които помагат за поддържане на хемоглобина-яйца, риба, праскови, пъпеш, домати.

Теоха, леки последни метри до финала :)

Миличка, добре дошла и лека бременност!
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #42 -: Юни 05, 2008, 20:59:42 pm »
Tamara, понеже казах, че ще ти пиша за Анти Д-то...
Нина, мерси за предупреждението. Още повече, че сега пак има проблеми с набавянето на Анти-Д. Ако положението не се оправи до септември ще се погрижа да имам и резервен вариант.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #43 -: Юни 05, 2008, 21:03:35 pm »
Нина, мерси за предупреждението. Още повече, че сега пак има проблеми с набавянето на Анти-Д. Ако положението не се оправи до септември ще се погрижа да имам и резервен вариант.

:crossfingers:
*
« Отговор #44 -: Юни 05, 2008, 21:07:27 pm »
milichka добре дошла в темичката! Лека и спокойна бременност!
На момичетата, които им предстои скоро срещата с бебоците да пожелая безпроблемна и щастлива среща с малките съкровища!  yahoo_17

*
« Отговор #45 -: Юни 05, 2008, 22:50:25 pm »

Чак сега прочетох какво си питала в предишната тема.
Няма разлика дали е втора, първа, трета или пета бременност. Лично на мен ми беше четвърта, и въпреки че родих в частна болница, абсолютно нищо не платих допълнително. Като се разбра, че Александра е с + резус фактор ми изписаха Анти Д и ми я биха на следващия ден. Становището на Министерство на здравеопазването е че ваксината се полага независимо от родоразрешението и независимо от срока. Така че, настоявай. Полага се. Обсъди го още преди раждането с лекаря, който ще води раждането и ще те наблюдава след това.

п.с. Не помня дали ти казах, че много се радвам за теб.:D
« Отговор #46 -: Юни 05, 2008, 23:00:27 pm »
Ми и аз да кажа - раждах в частна болница, но Анти Д-то трябваше сама да си го набавя, иначе от там трябваше допълнително да платя сумата + цената на раждането. Така че най-добре предварително проучи как стоят нещата!
Успех!
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #47 -: Юни 05, 2008, 23:22:31 pm »
Леко раждане на вси4ки моми4ета и прекрасна среЩа с ваШите съкровиЩа :wink:

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
« Отговор #48 -: Юни 06, 2008, 09:20:39 am »
Да ни е честита новата темичка.

Да поставя един въпрос като за начало. Днес ходих на един от честите си прегледи напоследък. Утайката ми е 60 8O, а хемоглобинът-87. Това е грозен резултат. Аз по принцип съм си с нисък хемоглобин-под 120, но този резултат заплашва бебето, а и на мен с малко ми се размина болницата. Договорих се да ходя на дневен стационар, а решението, което док ми предложи е Венофер. Ще ми вливат всеки ден по една доза. Някой да е запозанат с това средство и дали има резултат?
Пия желязо и витамини, изобщо правя каквото трябва, но не мога да ям месо. Не е от каприз-просто организмът ми не го мели, не го усвоява.

Аз боря нисък хемоглобин на човек, на който други лекарства му го понижават.  Всяка вечер правя прясно изстискан сок от цитруси - грейпфрути, портокали и лимони.  Яде повече бобови, чушки и риба.  Помага.  Това са все храни, които повишават хемоглобина.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #49 -: Юни 06, 2008, 13:45:59 pm »
Броколи също много подпомага хемоглобина :D
« Отговор #50 -: Юни 06, 2008, 14:19:33 pm »
Момичета, още една радостна новина за днес. Не мога да не споделя вълнението си с вас.
Приятелката ми, с която вървяхме абсолютно заедно в процедурите по инвитро днес роди близнаци-момче и момиче.Родила е със секцио в Пловдив. Тя четеше редовно тук,но не е регистрирана,затова споделям тук, а не в отделна тема.
Да са й живи и здрави!
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

*
« Отговор #51 -: Юни 06, 2008, 14:31:01 pm »
Момичета, още една радостна новина за днес. Не мога да не споделя вълнението си с вас.
Приятелката ми, с която вървяхме абсолютно заедно в процедурите по инвитро днес роди близнаци-момче и момиче.Родила е със секцио в Пловдив. Тя четеше редовно тук,но не е регистрирана,затова споделям тук, а не в отделна тема.
Да са й живи и здрави!
Да са и живи издрави малките сладури!
Теоха леко раждане е на теб!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #52 -: Юни 06, 2008, 14:56:37 pm »
Да са й живи и здрави!
ихаааааааа суппер новина,да са й живи и здрави малките пиленца :D :D :D
*
« Отговор #53 -: Юни 06, 2008, 15:18:41 pm »
Да са й живи и здрави!
да са и живи и здрави малките съкровища

Аз да се оплача.Нещо при мен нещата не вървят на добре.От снощи имам една леко червено зацапване.Не е точно кръв а по скоро като розова водичка.Ту спира ту пак започва.Говорих с док,увеличи ми дозата на Утрогестана и каза да лежа.При толкова малка бременност нищо повече не можело да се направи.Дано да се разминат нещата.Имам чувството че ще полудея.
*
« Отговор #54 -: Юни 06, 2008, 15:22:42 pm »
Теоха, да са живи и здрави мъниците на приятелката ти!
Пими, почивай, щом не е кървене, значи не е толкова зле. И аз имах леко зацапване в началото. Почивай сега и не се напрягай с нищо. Всичко ще е наред!
И е време да си сложиш лентичка  :wink:
« Отговор #55 -: Юни 06, 2008, 15:40:10 pm »
pimi ,не изпадай в паника само.
Нош па задължително три пъти на ден, лежане и спокойствие.
Щом не е кръв, не е толкоз обезпокоително.
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

*
« Отговор #56 -: Юни 06, 2008, 16:07:36 pm »
мими,теокса блабодаря ви.и доки каза да не се панирам и да почивам ама ми е доста притеснено.
един малко тъпичък въпрос-как се определя в коя седмица е бременноста?
*
« Отговор #57 -: Юни 06, 2008, 16:17:19 pm »
мими,теокса блабодаря ви.и доки каза да не се панирам и да почивам ама ми е доста притеснено.
един малко тъпичък въпрос-как се определя в коя седмица е бременноста?
Дай данни - последна М, дата на О, за да ти сметнем набързо  :wink:
*
« Отговор #58 -: Юни 06, 2008, 16:18:05 pm »
Я опитай с това тук
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #59 -: Юни 06, 2008, 16:39:13 pm »
Я опитай с това тук

мерси перденце
значи съм на 5 седмици
е не е много но все е нещо дано да стават повече
розовото течение понамаля и дано да спре окончателно