0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните N 26
« Отговор #80 -: Юни 09, 2008, 11:39:20 am »
Здравейте момичета!
И на мен безсънието ми е огромен проблем.По цяла вечер се въртя и ставам да се разхождам. На сутринта съм като претрепана и на всичкото отгоре ме чакат 9 часа работа.
Нямам търпение да изляза в отпуска и после в болнични,че поне ще имам време през деня да подремвам и да си почивам.
Краката ми са истински кифли на края на деня. На сутринта пак си стават нормални.
Вече съм разсеяна и непохватна.
Само бебета са в главата ми :P
Нямам търпение да започна да обикалям за бебешки неща. Не съм купила на бебка абсолютно нищо все още. То аман от суеверия покрай мен.
Предстои ни и ремонт на стаята на бебето.
Смятам да се запиша на училище за бременни.
Общо взето няма да ми е скучно през отпуската и болничния :P
А да питам мога ли ходя на плаж.
Така да обичам, но ме е страх да ходя в непреднала бременност. А като гледам плажните мръсотии.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #81 -: Юни 09, 2008, 12:09:53 pm »
Защо не си вземеш болничен от по-рано? Или си мислиш, че сега ще можеш да си свършиш работата за години напред. Каквото и да стане след една година всичките ти позиции ще са загубени и все едно ще трябва да се доказваш наново. Един месец повече или по-малко няма да окаже влияние на нищо.

А за плажа сама си си отговорила - бременна си, не си болна. Ако си от Варна, ако няма да ходиш всеки ден и да висиш там до припадък, а само колкото на теб ти харесва, ако в мърсотията виждаш мърсотия... значи си съобразила всичко и сама ще си прецениш най-добре.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #82 -: Юни 09, 2008, 12:17:25 pm »
Стелиана, за болничния Тамара е права. Защо не си вземеш по-отрано? Защо ще си хабиш отпуската? По-добре я запази за после като се роди мъничкото и ти свърши майчинството. Аз поне така направих. От ЖК няма как да ти откажат болничен, особено като кажеш, че вече не можеш да изкарваш на работа седнала по цял ден и те боли корема.
За плажа - на слънце е вредно да стоиш, можеш саамо под чадър. За водата, може само краката да киснеш. Все пак организма ти сега е с отслабена имунна защита и вероятността от инфекция е прекалено голяма, а знаеш че това може да доведе до преждевременно раждане. Още малко ти остана, ще изкараме по едно лято без плаж  :wink: Това да ни е жертвата  :)
*
« Отговор #83 -: Юни 09, 2008, 12:29:20 pm »
МиленаМ и на мен ми се появиха такива брадавички по шията и деколтето, но не ме болят само понякога леко дразнят, но рядко. Бях на дерматолог по този повод, и док каза че били накакви вирусни образувания, да избягвам да се търкам с гъба по тези места като се къпя, защото се разнасят, за това непрекъснато се увеличавали, но за момента нищо не може да се направи. Най-вероятно нямало да изчезнат сами след бременността, но имало процедура с която се махали, по някакъв начин се горят доколкото разбрах. И мен ме притесняват, защото част от тях са по-тъмни и по гърдите, но незная какво може да направим. Също и една кафява бенка, която беше гладка се увеличи, но не ме боли и не ми пречи.
А за безсънието, при мен е на дни. Понякога по цяла вечер се въртя и не мога да спя, но друг път само докато легна и вече съм заспала.

Stelliana, аз съм в болничен от самото начало на бременността и така се чувствам много по-спокойна. Имам много свободно време за разходки, почивки, пазаруване за бебка и т.н. Записах се и на училище за бременни, много ми харесва, интересно е. За плаж, знам че не е препоръчително. Сега кожата е много чувствителна и излагането на слънце може да докара много проблеми, така че се пази и мажи със слънчезащитни кремчета.

*

krasiko

• 412
  • Щастлива мама на двама
« Отговор #84 -: Юни 09, 2008, 14:36:37 pm »
Здравейте , бъдещи мами !
Надявам се , че при вас има място за още една бременелка !
  :flower:
« Отговор #85 -: Юни 09, 2008, 14:49:46 pm »
Красико,честита ти бременност. :P
*
« Отговор #86 -: Юни 09, 2008, 15:40:39 pm »
Здравейте момичета, аз съм писала до сега от време на време в близнашката тема и сега реших и тук да се разпиша понеже въпросът ми е от по-общ харектер. Става въпрос за това че по гушата, деколтето и гърдите ми излязоха много брадавички. Като напаст са направо. Те са малки, някои по-тъмни други по-светли и са релефни. По някога много ме сърбят и ме дразнят, направо ме побъркват. Особено там където се допират до сутиена например. Чудя се дали са в следствие на бремеността и дали ще изчезнат след това. На някоя от вас случвало ли й се е? Знам че това може би не е толкова значителен проблем на фона на безсънието, подутите крака, болежките в кръста, киселините и т.н., но аз все за тези брадавички си мисля... Даже стриите не ме притесняват толкова...
МиленаМ,Не се притеснявай мила за тези брадавички.Те излизат по всяко време дори и да не си бременна.Много добре знам за какво говориш.На мен преди няколко години ми излязоха за първи път.Не са опасни.Вече два пъти съм ходила на дерматолог и са ги горили с Лазер.Така че ако искаш изчакай и ако не паднат сами отиди да ти ги махнат./Някои наистина сами падат/Процедурата не е болезнена.
« Отговор #87 -: Юни 09, 2008, 16:55:54 pm »
Здравейте момичета.
Да се включа и аз с мрънкането по безсънието. То направо кошмар. Колкото се старая да си организирам последните седмици с подготовка за бебката,толкова повече ми се разстройва режима. Съвсем не спя през нощта,незнам на вас изтръпват ли ви така ръцете.При мен направо болезнено от лежането настрани.Будя се от болка и чакам да мине изтръпването.Тъкмо задремя и пак изтръпне и така цяла нощ.Киселините също ме нападнаха-даже от плодове излизат.
Днес ходих почти на последен преглед. Много малко ми е нараснало момиченцето - само 2400 г е,а има само две седмици.Док каза,че си е добре,но беше хубаво да е 2 700 вече.
krasiko ,добре дошла и леко бременеене!
На всички момичета много усмивки и блажено очакване!
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

*
« Отговор #88 -: Юни 09, 2008, 17:04:56 pm »
Момичета,
Къде ходите на училище за бременни в София?

*
« Отговор #89 -: Юни 09, 2008, 17:07:08 pm »
А да питам мога ли ходя на плаж.
Аз, този въпрос мисля направо на лекаря да го задам. Със сигурност отговорът е индивидуален и зависи от конкретното състояние. Всъщност мен толкова не ме вълнува плажа, колкото плуването в морето, така ми се плува :)
И така: ако лекарят каже, че няма проблем, ако аз се чувствам добре, ако намеря чист плаж и чиста вода във Варна или около Варна ;) а не както миналата година, когато беше направо ужасно  -  там съм ;)
А ако не ... както казва mimi26 това да пропуснем плажа за едно лято, да ни е жертвата, при това най-малката ;)
А болничните през бременноста са наистина много удобно нещо, аз си лягам късно и спя до обяд, така се чувствам отпочинала и мога да кажа, че не страдам от безсъние.

Специални поздравления за новото попълнение от бременни бъдещи мами  :welcome_1:
krasiko- лека бременност.
И леко и безпроблемно раждане за момичетата, за които е настъпил този момент! :)
*
« Отговор #90 -: Юни 09, 2008, 18:11:52 pm »
Здравейте , бъдещи мами !
Надявам се , че при вас има място за още една бременелка !
  :flower:
Добре дошла и лека бременност!
*
« Отговор #91 -: Юни 09, 2008, 18:33:02 pm »
krasiko, добре дошла в темичката! Лека и спокойна бременност до края!

*

Tamara

• 1662
« Отговор #92 -: Юни 09, 2008, 18:52:12 pm »
Момичета, Къде ходите на училище за бременни в София?
http://www.9m-bg.com/display.php?page=scool
това е безплатно. Има за другите градове не само в София
Платени аз знам МА-МА http://www.ma-mabg.com/
и Той, Тя, То. Пак там ги има телефоните им (на страницата на 9 месеца).

Аз си ходя от време на това безплатното, 'щот' съм си авантаджийка. То е на Плиска, зад хотела, където беше офиса на Орифлейм преди. Ма-ма е на "Стамболийски" до Мола и малко по-нататък, а последното е на "Стамболийски" до църквата.
Ако още нещо те интересува пиши на лични, че вече 'почвам да се чувствам като рекламно лице.

P.S. "9 месеца" организират и посещение по родилните домове. Не е нужно да им ходиш на училището. Можеш просто да се запишеш за посещението на онези телефони там.
Не там, а тук http://www.9m-bg.com/display.php?page=kadedarodia
« Последна редакция: Юни 09, 2008, 18:55:14 pm от Tamara »
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #93 -: Юни 09, 2008, 19:30:57 pm »
Момичета, тези кожни образувания и аз ги мислех и сега разбирам, че не съм само аз с тях. Мислех, че нещо от възрастта почват да се появяват, но пък вие сте младички още. Моите са малки и няколко са като "кожни висулки", както казва Мими. На същите места - на врата, под гърдите, около подмищниците. Дано изчезнат след това.
За пазаруването. Пусто суеверие, още нищо не съм купила. Всъщност, купихме един радиатор със степени някакъв за стаята на малкото същество. Смятам обаче през следващата седмица да започна с останалите покупки - някои онлайн, а други - от магазини. Харесах легълце и количка, та ако останат същите, ще пусна линк.
За курсовете. Акушерката все ме подканя да тръгвам на такива, безплатни са. Смятам и там от втората седмица на седмия месец да тръгна. Да ме научат как да дишам правилно и как да разпозная родилните симптоми, ако се стигне до тях. Акушерката казва, че няма да ги сбъркам, но аз не съм толкова сигурна. Да не се получи така, че ще ходя всеки ден до болницата за всеки случай! :D
Вече се чувствам ужасно тежка, тромава и огромна. Имам чувството, че гърдите ми вече са стигнали половин час преди мен там, за където съм тръгнала!  :D

Добре дошла на Красико!

Успех на всички!
*
« Отговор #94 -: Юни 09, 2008, 19:37:52 pm »
Красико,добре дошла и леко бременеене!
Аз днес бях на преглед.Пустото течение не ще да спира-ту розово,ту червено или кафеникаво.Иначе док каза че всичко е наред.Видяхме ембриончето в плодния сак.Другата седмица трябва да чуем и пулс.
А какво ще кажете за честото пишкане?Ставам по 3-4 пъти нощем да ходя до тоалетната.То от сега като ще е така незнам по-нататък освен да взема да спя в тоалетната.
*
« Отговор #95 -: Юни 09, 2008, 19:39:40 pm »
Tamara
Благодаря ти много, ако се сетя нещо ще питам.

*

Tamara

• 1662
« Отговор #96 -: Юни 09, 2008, 19:58:32 pm »
Аз май без да искам малко поизлъгах. Всъщност на безплатното училище се плаща един куверт от 4 лева, който после си го изяждаш от менюто на заведението.

Ако някой реши да ходи на училището на 9 месеца, обаждайте се да ходим заедно. Аз сега ходя и съм "самотна". Това в кръга на шегата де.
Там си има групички от бгмамата. Оказа се, че и те май са на групички и не си контактуват много много помежду си. Нещо си се движат на отделни групички, не заедно. И аз като цветарка, ту с едната групичка, ту с другата... Ама темите дето обсъждат са ми малко... далечни.
Само веднъж се почви едно момиче, което беше някъде от към Благоевград май, Сандански или региона. Не знам защо реших, че тя е от "наште". Опитах се тактично да попитам, ама явно е било прекалено тактично или не е била от тук... ннам. Ама беше готина.
А да и още нещо. На излизаане дават подаръци - сумати тестерчета, които мен нещо не ме кефят. Ама дават и неща на Авент. Аз до сега имам две шишета, четири контейнерчета и три биберончета-залъгалка.
Ама и лекциите са хубави - или поне голяма част от тях. Миналият месец например там беше Мустаков. На мен той ми е любимият лекар. Има и акушерки най-често или педиатри...

Хайде, не ви ли убедих вече?
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

Tamara

• 1662
« Отговор #97 -: Юни 09, 2008, 20:00:47 pm »
как да разпозная родилните симптоми, ако се стигне до тях. Акушерката казва, че няма да ги сбъркам, но аз не съм толкова сигурна. Да не се получи така, че ще ходя всеки ден до болницата за всеки случай!
А бе ти да не си платила абонамент към някоя клиника и да не 'одат зян паричките.
Ми как ще ходиш всеки ден като ти е толкоз тежко? Или ще пращаш само циците?
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #98 -: Юни 09, 2008, 20:07:34 pm »
Розичке, тези кожните образувания и при мен са като висулки на същите места. Иначе за пазаруването, аз вече започнах, даже сглобихме легълцето за бебка и сега му се радвам. И малко дрешки вече съм купила, подредила съм ги, ама почти всеки ден ги разглеждам отново и преподреждам :lol:
А училището на което ходя е платено, в Торах - 60лв за 2 месеца. Не знаех, че има безплатни, но може в Пловдив и да няма, не съм проверявала.

*
« Отговор #99 -: Юни 09, 2008, 20:45:51 pm »
Тамарке, понеже и аз си нямам дружка за тези курсове, а мъжът ми няма време все да се мъкне с мен, та да вземем да се групираме, за курсовете иде реч!  :D И понеже моите са наистина безплатни, що не отскочиш дотук за някоя лекция?!  :D Не съм сигурна, че ще получиш безплатни подаръци обаче, а може и да има не съм сигурна. Ще пием по кафе, ще слушаш една лекция и си хващаш самолета за София!  :D (Колко съм гостоприемна само!  :D)Дали обаче ти е удобно и свободно времето в сряда от 13.30 - 15 ч., защото тогава се провеждат? Помисли си за офертата за обмяна на международен опит в областта на акушерската практика!  :D