0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните N 26
« Отговор #140 -: Юни 11, 2008, 15:25:46 pm »
По въпроса със записа на тонове - досега нито на ЖК, нито при д-р Владимиров сме правили такова нещо...изобщо не знаех, че трябва 8O

Рано ти е още, и аз не съм правила.  Не че съм специалист, но ми казаха от началото на 8 месец да ходя.
« Отговор #141 -: Юни 11, 2008, 17:15:55 pm »
*Принцеска*,Nina,много ви благодаря!!! :bighug: :bighug:
« Отговор #142 -: Юни 11, 2008, 17:30:42 pm »
kameto79, на мен в МД ми казаха, че записа на тоновете не се поема от ЗК. Започнаха да ми правят всяка седмица откакто ми дадоха болничния за раждането. Там струва 10 лв.
*

krasiko

• 412
  • Щастлива мама на двама
« Отговор #143 -: Юни 12, 2008, 07:01:24 am »
Добро утро , момичета!
Лек и безпроблемен ден ви желая!
« Отговор #144 -: Юни 12, 2008, 10:21:14 am »
Добро утро момичета!
Аз вече съм в отпуска две седмици  и след това излизам в болничен за раждане.
Приключих с работата вече, въпреки че непрестанно ми се звъни по тел и то за изключително дребни неща.
Времето тук е само за плаж, но засега само си мечтая за другото лято как ще ходим заедно с бебка на море.
Пожелавам ви лек и приятен ден!
« Отговор #145 -: Юни 12, 2008, 10:32:26 am »
И моята ПКК е доста "раздвижена"  :?, само че сега за първи път в живота освен тези три неща изследват и еозинофили (в Токуда такава им е ПКК), които са ми два пъти над нормата 8O Вчера питах доктора в ЖК, той каза "ами бременна жена", а другите, които питах, казаха да ги "следя" (пък вече три пъти ги правя и са все високи), другата седмица ще ходя да препитам хематолога. Тези еозинофили се повишавали при алергия или паразити (каквито нямам), така че може да е от автоимунното ми заболяване.

Мацки, до много късно ги следите тези НК клетки - в напреднала бременност проблем ли са, какво казват лекарите?
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #146 -: Юни 12, 2008, 10:37:35 am »
И аз ходих при хематолог-каза че няма проблем-при мен St i Sg са увеличени за сметка на Ly.Всичко ще си дойде на място след раждането.
« Отговор #147 -: Юни 12, 2008, 10:39:11 am »
Фейт-Хоуп, с теб заедно сме си правили бебетата, "връстници" сме по седмици и дни :D

Мацки, да ви питам - преди 2 дни за първи път имах вероятно контракции - боля ме корем и сякаш ми се втвърди - на няколко пъти за по няколко минути, вечерта по-упорито, та пиш но-шпа. Чух за някакви Бракстън контракции, но в книжките ми за бременни не пише нещо, което да ми помогне - дали е от тях, те кога се появяват и как да отгранича кое е нормално и за кое да се притеснявам? Но-шпа да бързам ли да пия?

Добре, че в деня на контракциите и деня преди него бях на УЗ-та, та не се притесних.
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #148 -: Юни 12, 2008, 10:39:51 am »
Тоновете на бебето е много важно да се записват поне веднъж в 8 месец и после всяка седмица от 9-тия. След термин - всеки ден.
Освен тоновене се записват и контракциите на матката, които не са доловими без апарат.
При мен дори и при много слбе контракция изчезваха тоновете на Калоян. Първите няколко пъти сметнаха, че е инцидентно. в крайна сметка обаче се оказа, че има сериозен проблем. влязох за предизвикване на раждането с окситоцин заради преносване. Още на 5-тата минута ми изключиха банката, защото при първата контракция още тоновете изчезнаха и повече не се появиха, докато не спряха окситоцина. Пъпната му връв беше вързана на възел и отдено от това - оплетена около раменете. Наложи се спешно секцио.
Затова - записвайте си тоновете, независимо от цената.

Фреши, писала си заедно с мен, та да допълня. :D
Аз бях с такива контракции през цялата бременност до 9-ти месец. Подготвителни са (имах щастието да ги сравня с родилни :wink:). Пий си но-шпа и магнерот и се пази. Всичко ще бъде наред.
« Последна редакция: Юни 12, 2008, 10:45:44 am от White »

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #149 -: Юни 12, 2008, 10:42:01 am »
И аз да докладвам  - вчера бях на ехокардиография. Всичко е наред със сърцето ми. Високия пулс се дължал единствено на увеличения кръвопоток, заради двата бебока.
*
« Отговор #150 -: Юни 12, 2008, 10:43:30 am »
Фейт-Хоуп, с теб заедно сме си правили бебетата, "връстници" сме по седмици и дни :D

Мацки, да ви питам - преди 2 дни за първи път имах вероятно контракции - боля ме корем и сякаш ми се втвърди - на няколко пъти за по няколко минути, вечерта по-упорито, та пиш но-шпа. Чух за някакви Бракстън контракции, но в книжките ми за бременни не пише нещо, което да ми помогне - дали е от тях, те кога се появяват и как да отгранича кое е нормално и за кое да се притеснявам? Но-шпа да бързам ли да пия?

Добре, че в деня на контракциите и деня преди него бях на УЗ-та, та не се притесних.
И аз имам такива контракции-вземам No-spa i Magnerot.
*
« Отговор #151 -: Юни 12, 2008, 10:47:12 am »
FreshBreeze,тези контракции са подготвителни и при теб не би трябвало да има болка.Аз не си спомням от кой месец ми се появиха,но трябва повече почивка да не се преуморяваш да полегнеш ако има такова втвърдявание и отпускане на коремната стена.Иначе освен нош па се пие и магнерот и гринипал,но предписани от лекар и те действат на принципа на натрупването и успокояват.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #152 -: Юни 12, 2008, 10:54:14 am »
Фреши и при мен със Стефания почнаха по същото време контракциите, пих магнезиев препарат- магне В6 аз специално
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #153 -: Юни 12, 2008, 11:22:41 am »
Мацки, до много късно ги следите тези НК клетки - в напреднала бременност проблем ли са, какво казват лекарите?

И аз питам това?  Вече съм в 6 месец, те си намаляват всеки месец по малко и се чудя сега на 16% да правя ли вливане на Интралипид, има ли значение.  Някой с мнение?
*
« Отговор #154 -: Юни 12, 2008, 11:47:48 am »

И аз питам това?  Вече съм в 6 месец, те си намаляват всеки месец по малко и се чудя сега на 16% да правя ли вливане на Интралипид, има ли значение.  Някой с мнение?

Аз ги следя, защото все още са високи, въпреки че доста са спаднали - 26%. Доц. Конова ми каза, да продължавам с вливанията и следенето, докато не паднат на 15%. Най-активни НК клетките били в първия триместър, но имало случаи като моя, когато продължават да са си високи през цялата бременност.
« Отговор #155 -: Юни 12, 2008, 13:42:38 pm »
   Аз моите НК-клетки не можах да ги сваля под 21%, само последната контрола беше 17% и в 30г.с. направих последно вливане само на Интралипид. Доц Конова ми препоръча и една последна контрола в 34г.с.. Та така аз си изкарах почти цялата бременност с вливания. Имам общо 4 вливания на Интралипид и Имуновенин и още три вливания само на Интралипид.
    лек ден от мен

Не се знае какво губиш, когато печелиш и какво печелиш, когато губиш!!!
Когато минаваш по въжено мостче над планинска река, не мисли за водата-мисли за брега...!
« Отговор #156 -: Юни 12, 2008, 14:30:33 pm »
Здравейте мацки,
за нк-клетките явно при всеки е индивидуално. Мойте бяха високи (20%) в началото на бремеността, правих еднократно вливане на интралипид и после два пъти правих контролни изследвания при доц. Конова. Моите нк постепенно намаляха (без повече вливания) и в 4 месец вече бяха 6,8 %. Д-р Тодорова ми каза, че няма нужда повече даже да ги изследвам. И аз съм спряла оттогава.

Приятен ден от мен.
Днес съм на редовна жк и утре ще пиша. Дай боже всичко да си върви наред. Както досега.
« Отговор #157 -: Юни 12, 2008, 15:11:41 pm »
Stivarip, White,много ви благодаря! :bighug:
Разбира се,че нищо не е по-важно от здравето на бебчето и цената за записите не е от значение!Но не мога да разбера,защо повечето лекари са толкова безотговорни към такива важни неща?Добре,че все пак има и свестни и всеотдайни в професията си хора,на които чавек да може да разчита!И добре,че има форуми като този,откъдето човек да се информира за всичко,което не му е ясно!Благодаря,че ви има!!!
Успех и много здраве на всички бъдещи и настоящи майки и на всички дечица!!! :crossfingers:
« Отговор #158 -: Юни 12, 2008, 16:28:31 pm »

FreshBreeze, намерих нещо http://www.fema-bg.com/index.php?m=1233&lang=1. Аз получавам стягане на корема, когато се изморя или го галя по-продължително. Не боли, просто се стяга, но не е нещо, което ме притеснява (за кратко е и няма болка). Не е много добре да се прекалява с нош-па, но магнерота си го пия почти от самото начало. Обикновено е 3х1, но ако има нужда го пия 3х2.

Моето бебе е направено на прекрасния и слънчев 18 Февруари. :D. Терминът ми е след 15 Ноември, но даже и не съм го запомнила, защото искам да раждам на 13 Ноември, ако е Господ рекъл :)

Интересно! Сигурно заради другия екшън около мен, но нито НК клетки са ми гледали, нито специално са ми казвали, че ми правят фетална морфология. Не че не съм питала кога ще е, но все нещо друго ми правят...
« Последна редакция: Юни 12, 2008, 16:36:27 pm от Faith_hope »
« Отговор #159 -: Юни 12, 2008, 17:11:28 pm »
Много благодаря за отговорите за контракциите. Ама така като ви чета, трябва да са без болка? Аз всъщност без болка не съм имала, или поне не мога да ги разбера - гледам уж за втвърдяване на корема, но не съм сигурна. Ако са с болки, притеснително ли е?
Имам час чак за 18-ти, тогава ще питам и Док.
Благодаря ти, Бени!