0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
аз тва :oops:.
винаги съм била адски крайна в решенията си и почти винаги е имало защо. едно от решенията ми е да спра опитите за дете като стана 35. и това ми решение е имало защо да е такова. може би дори най-вече това ми решение има защо да е толкова крайно и категорично.
вървя си вчера и дъвча солети щото съм на път да припадна от глад. от тия големите, кашкавалените. та както си вървя налетях на бивша съученичка с щерка й. много сладко дете на около 5-6 год, ма като картинка - едно лъчезарно, усмихнато. не съм ги виждала от както беше бебе в количка и ся съм я зяпнала с един хипнотизиран поглед, радвам й се и си дъвча машинално...а то милото не спря да ми се усмихва и да ме гледа в очите(така си мислех тогава). и аз така - радвам му се и си дъвча...и така докато не звънна телефона на майката и аз реших да ги оставя. казвам чао и тъкмо се обръщам да си ходя когато чувам детето "може ли едно от тия...". отново щях да припадна но този път от срам. товарния влак да беше минал през мене по-добре щях да се чувствам.
как по дяволите можа да ми се случи такова нещо. в какво се превърнах, кога и защо. стерилитета ли е, възрастта ли е или просто егоиста простак който е дремел в мене се е събудил вече. как може 5 минути да се хиля тъпо на едно дете и да не се сетя да го попитам иска ли солети 8O. и тва докато аз не спирам да дъвча. цяла нощ не съм спала и се очертават още доста такива.
моля не се опитвайте да ме утешавате. и не ми казвайте че на всеки може да се случи защото не може. може да ме подкрепите като ми потриете още малко сол. баси срама. баси простака
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Re: пълна простачка и/или завършен егоист
« Отговор #1 -: Юни 06, 2008, 13:01:01 pm »
Абе Лили, недей толкова насериозно го приема. То пък детето имало уста, поискало си :D Какво толкова. Като ги видиш пак след 5-6 години ще оправиш грешката :D Дано да приемаш шегата

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
« Отговор #2 -: Юни 06, 2008, 13:22:43 pm »
 Лили, явно сме станали доста емоционални покрай всичко, което преживяваме!!! При нормални обстоятелства ако ти се беше случила същата случка може би нямаше така да го преживяваш!!! Това са само мои предположения, поставяйки се на твое място!!!
 Пък и аз те познавам и мога да ти кажа, че нито си простачка, нито егоист!!!
  :bighug:

*
« Отговор #3 -: Юни 06, 2008, 13:54:59 pm »
Лили, всички сме поизперкали вече, особено като видим дете, това няма нищо общо с личните ни качества, съзнанието ни е толкова затормозено, че изключваш....
Кво толкова? Отстрани погледнато е голяма простотия, но тук всички ще те разберем.
И в крайна сметка - наистина на всеки може да се случи.
 :wink: :?
*
« Отговор #4 -: Юни 06, 2008, 14:03:35 pm »
Лили, не те познавам, ама не ми се вярва да си простачка или чак такъв егоист. Какво пък толкова, разсеяла си се и си забравила. Надали е от стерилитета или възрастта. Като знам аз как изключвам на моменти, то това твоето си е нищо. Е, съученичката сигурно си е помислила разни работи, но хич да не ти пука.

« Отговор #5 -: Юни 06, 2008, 14:39:54 pm »
По заглавието , ще рече човек ,че кой знае какво си направила... :lol:
ми гладна и захласната си била , забравила си , кво пък толкоз?
То и дете да имаш , пак може да се отплеснеш...
Не  си преписвай грехове и отклонения , нищо ти няма. :P
*
« Отговор #6 -: Юни 06, 2008, 14:49:16 pm »
Лили, голям сладур си!  :lol:
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #7 -: Юни 06, 2008, 14:57:30 pm »
моля не се опитвайте да ме утешавате. и не ми казвайте че на всеки може да се случи защото не може. може да ме подкрепите като ми потриете още малко сол.

Да, как можа да не дадеш на едно дете солети, а? След 86 г. Чернобил, 2001 кулите близнаци и Холокоста, това за мен е най-голямото престъпление срещу човечеството! И как да ти трием още малко сол, трябва много, не малко. Солта на Мъртво море дори е малко, в сравнение с количеството, което заслужаваш. И я вземи да махнеш това "или" от заглавието на темата си!!!!!

:D

Сериозно....
Щом не си спала и си се разстроила, явно си достатъчно чувствителна. Не е смешно да се разстрои човек от такова нещо. Но една безсънна нощ според мен е напълно достатъчна, даже предостатъчна. Не е голяма работа, не се безспокой!   

Поздрави и спокойствие!  :D
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #8 -: Юни 06, 2008, 15:06:15 pm »
Лили, няма да те успокоявам, вярно, че е била неудобна ситуация. За едно мога да те уверя, че е вероятно да се случи на всеки.

Може би при нас е малко по-болезнено усещането  или ние  приемаме ситуацията за такава.

Аз например снощи сънувах, че сме заедно с кумовете у тях на гости и вече е минало доста врме от гостуването ни а детенцето им стои тъжно настрани още малко ще се разплаче. В един момент аз се сещам, че не съм му казала " Здравей! "

Ако знаеш колко се измъчвах на сън и какво облечение беше като се събудих. Сещаш се, като разбрах, че не е реалност.

Знам ли и аз може би преживяваме всичко по един различен и твърде личен начин.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #9 -: Юни 06, 2008, 15:39:27 pm »
Лиле, разсмя ме искрено :lol: Че си любимото ми простаче, то е ясно, ама не си егоист и никога няма да бъдеш, поне в това съм сигурна. Колкото до солетите - детето има уста, поискало си е. Ако беше поискало по-рано и ти щеше да дадеш. В последните дни, моя син упорито ме кара да се срамувам, защото си проси като циганче или все едно не съм му купила нищо. То са ягоди /открадна си една от сергията/, то са банани, то са цветя, то са гевреци... Просто си иска и тук не им прави впечатление, не се смятат за невъзпитани ако не са му предложили, но пък и никога не отказват, ако им се поиска - с обяснението, че се дава на дете и не се отказва. Случва се, и на мен ми се е случвало да не се сетя, така че не е фатално и не си заслужава повече от една нощ безсъние :wink:
И чак пък да ти трием сол...
Обещавам тържествено, че като се видим, ако не дадеш солети на Алекс, ще те и набия даже, няма да ти трия сол
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #10 -: Юни 06, 2008, 15:59:01 pm »
Лили, голям шемет си!
Предполагам, че детето е щяло да умре от глад ако не те е срещнало да го нахраниш. А и майка му не е имала възможност да му купи солети... в следващите три минути.

А ти егоистката да вземеш да превърнеш едно такова хубаво дете в призрак. И то не някое добро призраче, а от ония, които те преследват седмици наред и не ти дават да спиш.
Не можа ли да си измислиш друго изтезание. Например да си купиш гумено прилепче и да си го насиш в чантата докато не срещнеш пак същото хлапе и да му го подариш... Поне е сигурно, че бързо ще се откажеш от идеята за самоизтезание.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #11 -: Юни 06, 2008, 16:33:56 pm »
добре де, а ти как можа да му дадеш солета? това си е кофти храна и децата трябва да бъдат предпазвани овреме. според мен си сгафила като си му дала солети на бедното дете. другия път ръфай ябълка ;), пък дано не срещнеш същата позната ... и винаги си носи по някой плод в чантата, за всеки случай. майтапа настрана, ама не знам откога да си заблеяна е порок, че и простак, че и егоист. и струва ли си безсънната нощ ... детенцето отдавна е забравило за лелката, дето не се е сетила да му даде солета, че се е наложило да си поиска.
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #12 -: Юни 06, 2008, 17:40:45 pm »
Ох, Лиле!
Значи спазвам ти искането и ти трия сол на главата. То пак добре че е момиченце детенцето, че ако беше момче.....  :bonk: Ти знаеш ли какво може да стане ако не дадеш на момченце да си хапне нещо,а? А? То може и да не иска хайванчето, ама това са маловажни подробности. Та пак бъди доволна, че е малкия дявол - момиче. Иначе не една безсънна нощ щеше да прекараш с мисълта, че си увредила сериозно нечии много важни(както знаем) органи. :lol:
А сега сериозно и аз искам да питам като viketo
майтапа настрана, ама не знам откога да си заблеяна е порок, че и простак, че и егоист. и струва ли си безсънната нощ ...
ама много сериозно питам, щото забелязвам у себе си една такава силно изразена тенденция на прогресивно повишаваща се заблеяност. Та да знам от сега че съм и егоист, па и простак отгоре. То последното май е вярно, ама...
Самия факт, че пишеш за това тук и че не си спала цяла нощ от дертища говори само в твоя полза. Повярвай ми нито егоиста, а още по млко простака, ще седне да се кахъри за такива неща и половин минута. Такива хора даже няма да си помислят, че са направили нещо нередно. Не че ти си , но явно така си мислиш. :bighug:
« Отговор #13 -: Юни 06, 2008, 18:11:21 pm »
Лили, Лили :D искрено ме разсмя!
Ами разсеяна си, нормално, виждаш красиво детенце и един вагон мисли ти минават през главата. Това не те прави нито простак нито егоист. Щеше да е неестествено, ако в този момент си мислеше за солетите. Я по-спокойно го давай, няма нужда да се наказваш с тези безсънни нощи, случило се е и какво толкова. Не е престъпление все пак. Детето отдавна е забравило, а и нали знаеш, че човек страда най-много от фантазиите си :wink: Укроти твоята или я впрегни в по-позитивни мисли :D
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

Veselia

• 218
  • И все пак тя се върти!
« Отговор #14 -: Юни 06, 2008, 18:44:43 pm »
Няма да те упреквам, няма и да те успокоявам, а ще ти разкажа две случки с мен самата. Предишния ми приятел беше живял доста дълго сам преди да се съберем. Една вечер той си взе десерт от хладилника и не ме попита дали искам. Аз като добро момиче съм възпитана да предлагам и на другите. Той си взе бележка и се стараеше винаги да ме пита. Просто нямаше изграден навик.
Преди време със сегашната ми половинка тръгваме от работа и аз така умираща от глад си взех пакетче бирени фъстъци. Докато се усетя ги излапах и чак тогава се сетих, че не съм му предложила. Оказа се, че и на него му се хапвали, ама си замълчал. Много криво ми стана. Та къде отиде доброто ми възпитение тогава не знам.
Сега племенника е край нас и ни възпитава. И дъвката от устата ми вади. Нали ми е съкровище, всичко давам за него.
*
« Отговор #15 -: Юни 06, 2008, 19:47:54 pm »
Предполагам се измъчваш, защото в съзнанието ти детският образ по принцип е силно идеализиран. Така се получава, като толкова дълго чакаш своето дете. Предполагам с всяко момиче тук е така. В съзнанието ни, в мислите ни, в мечтите ни децата са мили, невинни, чисти като ангелчета. На това сигурно място в съзнанието ни те даже нямат нужда и от истинска материална храна (солета например), защото са все още само една мечта. И мисълта, че с нещо си "навредила" на тази мечта ( в образа на реално дете вече) те кара да се чувстваш лоша и виновна. Но не си такава! Най-малкато, защото това ангелче отдавна те е забравило и едва ли е било толкова гладно, че да бъде нахранено с твоята солетка.  :D
Не се измъчвай! Почакай да видиш, като дойде твоето ревящо ангелче, как наистина от пренатовареност ще забравяш разни неща, свързани с него, защото ще си твърде заета да го обичаш! И пак няма да си лоша за това!  :D
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #16 -: Юни 06, 2008, 21:29:42 pm »
добре де, поразсмяхте ме 8)
ама не сте честни изобщо. тва си е сериозно за мене и със сигурност дъъъълго ще го помня, а докато го помня и ще ме е срам.
съгласна съм обаче че децата не трябва да се свикват на солетки...то не че и за нас са полезни, ама айде.
признавам си обаче, че когато съм от другата страна се дразня ако непознати или малко познати хора предлагат храна на моите племенници. първо - единия има алергии които не са му написани на челото, второ се създават вредни навици като се взима храна от чужди хора, трето - от някои хора откровено ме е гнус. не се оправдавам, просто още повече ме е яд че не се сетих да попитам майката дали може да почерпя детето.
абе патка
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #17 -: Юни 06, 2008, 21:55:03 pm »
Мислех,4е само аз съм разсеяна,но сега се успокоих :D.Добре е да знам,4е не съм единствена.
Скоро гледах"Търси се" и гост беше Сашо Диков.Разказа как отишъл на работа с детето си и се прибрал без него.Забравил го в службата,та се върал да си го вземе. :lol:
Споко,Лили!Вси4ки сме така като видим детенце.Следващия път като го видиш,му купи сладолед. :balk_600:
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #18 -: Юни 06, 2008, 22:13:17 pm »
Преди време със сегашната ми половинка тръгваме от работа и аз така умираща от глад си взех пакетче бирени фъстъци. Докато се усетя ги излапах и чак тогава се сетих, че не съм му предложила. Оказа се, че и на него му се хапвали, ама си замълчал. Много криво ми стана. Та къде отиде доброто ми възпитение тогава не знам.
А, това е мой патент. Обикновено за другите се сещам, но пред горкият ми мъж подхвана ли нещо да хапвам лакомо, докато се усетя и то свършило и той... Леле как пускам боята тогава...

Та, Лили, тази вечер си чета постингите на момичетата по твоята темичка и си се хиля сама срещу монитора, а съкровището дочул звънкия ми хилеш - до мен да ме провери, и започва, да ми дърпа ухото..., та трябваше да му разкажа какво толкова весело чета... "Случва се - вика - на всеки се случва. Захласнала се жената по детето." ... :balk_602:
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
« Отговор #19 -: Юни 06, 2008, 22:14:18 pm »
Лили, ще ме умориш :) Пълна простачка :) Оооох
Освен това тези с кашкавал са гадни  ;) Хлапето, отдавна ги е забравило и след 10 мин е попитало за нещо друго, бъди сигурна.
Аз честно казано почти не предлагам от това, което си хапвам, освен ако не ми е мнооого близък, защото самата аз се дразня като тръгнат да ми навират в устата всякакви неща, разбира се, ако става въпрос за не толкова близки хора. А ти пишеш, че не сте се виждали отдавна. По-добре е децата да не свикват така.

Сега ме накара да се замисля, че съм още по-голяма простачка, защото не съм се замислила. :(
« Последна редакция: Юни 06, 2008, 22:21:22 pm от cygnus »