Бърди, здравейте.
Тъй като Превнар най-накрая се появи в БГ, а аз все още искам да я сложа на дъщеря си, искам да попитам някои неща:
1. Началото на май лежахме с нея в Инфекциозна болница с мозъчен оток. Уж бил следствие от стрептококовото носителство, но аз мисля, че просто я болеше главата от температурата и вирусната инфекция (червено гърло, гнойни секрети от носа и т.н.). Така или иначе 3 дни беше на венозен антибиотик - Ампицилин 1 г. на 6 часа, след това още 7 дни на Зинат. Секрета показа бетахемолитичен стрептокок група А в носа и гърлото. Мислите ли, че това усложнение е следствие на стрептокока?
2. Тя е с "трета" сливица - 2 степен. Не е махната и аз не искам да я махам. До тук правеше максимум 2 ангини годишно. Преди една седмица беше с възпалено ухо, но след 1 седмица на море и постоянно гмуркане. Досега с ушите не е имала проблем. Но стрептокока си остава, независимо от всички лекарства, антибиограми и т.н. Мога ли да сложа ваксината, въпреки че има носителство на стрептококи, най-вероятно и в момента? Ще попречат ли те на ваксината по някакъв начин?
Дъщеря ми е на 3г. и 6м. в момента.
Благодаря предварително.