0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie - деца от 1 до 6 години, 3-та част
« Отговор #200 -: Юли 09, 2008, 11:01:48 am »
Помолете педиатъра да Ви изпише мисктурата
Има Анестезин,Нистатин,Вит А... .Стандартна микстура е и се знае.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #201 -: Юли 09, 2008, 11:03:10 am »
Д-р Бърди здравейте!
Имам някои въпроси към Вас, много ще съм Ви благодарна за вашето мнение, независимо от това че можеби не са във вашата област.
На синът ми вчера му забелиха пенисчето, кожичката беше залепнала за главичката и прокърви. Днес когато го мазах, както ме посъветваха с дефламол, отново прокърви и то не няколко капки както ми казаха. Малкия изпитва силни болки и отказва да пишка. Слагах го в корито с вода , но пак не се изхожда нормално. Днес се обаждах на лекаря и той каза че ще отшуми, но знаете че това не ме успокои. Задържането на урина може ли да му навреди по някакъв начин? И според вас нормално ли е да кърви?
Другото което ми казаха е че вероятно има хидроцеле/може би вродено/. Срещах доста противоречиви мнения по въпроса, но ще съм благодарна ако можете и вие да ме посъветвате нещо. Благодаря Ви предварително за вниманието.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #202 -: Юли 09, 2008, 11:14:25 am »
НЕ Пипайте и НЕ "забелвайте" повече! Оставете детето на спокойствие.
Ако има съмнение за хидроцеле, направете УЗ изследване в областта.
Sir Alec Guinness
« Отговор #203 -: Юли 09, 2008, 11:27:44 am »
Бърди, здравейте.

Тъй като Превнар най-накрая се появи в БГ, а аз все още искам да я сложа на дъщеря си, искам да попитам някои неща:

1. Началото на май лежахме с нея в Инфекциозна болница с мозъчен оток. Уж бил следствие от стрептококовото носителство, но аз мисля, че просто я болеше главата от температурата и вирусната инфекция (червено гърло, гнойни секрети от носа и т.н.). Така или иначе 3 дни беше на венозен антибиотик - Ампицилин 1 г. на 6 часа, след това още 7 дни на Зинат. Секрета показа бетахемолитичен стрептокок група А в носа и гърлото. Мислите ли, че това усложнение е следствие на стрептокока?
2. Тя е с "трета" сливица - 2 степен. Не е махната и аз не искам да я махам. До тук правеше максимум 2 ангини годишно. Преди една седмица беше с възпалено ухо, но след 1 седмица на море и постоянно гмуркане. Досега с ушите не е имала проблем. Но стрептокока си остава, независимо от всички лекарства, антибиограми и т.н. Мога ли да сложа ваксината, въпреки че има носителство на стрептококи, най-вероятно и в момента? Ще попречат ли те на ваксината по някакъв начин?
Дъщеря ми е на 3г. и 6м. в момента.

Благодаря предварително.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #204 -: Юли 09, 2008, 11:58:01 am »
1.Да. Затова и те трябва да се лекуват агресивно.
2.Някои в обкръжението на детето има Стрептокок, вероятно. Може да сложите ваксината... . Няма да попречи.

Секрета след лечението не бе ли (-)?
Sir Alec Guinness
« Отговор #205 -: Юли 09, 2008, 12:07:45 pm »
Беше, да. Но това не е за първи път. Лекувахме се и аз, и баща и. След месец-два одисеята започва наново. Проблемът е и в детската градина. Няма как да накарам всички деца и учителки да се лекуват заедно с нея.

Благодаря.
« Отговор #206 -: Юли 09, 2008, 12:08:17 pm »
Благодаря ви за отговора. Знам че не трябва, но под кожата започна да се напипва нещо като топчета, които с времето започнаха да се увеличават. Притесних се че ще се получи някаква инфекция.
*
« Отговор #207 -: Юли 09, 2008, 12:10:58 pm »
Привет, Докторе!

Ще Ви помоля да ми кажете мнението си за кръвната картина на Вики. Правихме я по повод на няколко лимфни възела, които се появиха отзад на тила, и едно на вратлето. Може да са резултат на пневмококите в гърлото, които лекувахме в кр.на м. април, след това изкара още един вирус със кашлица, но все пак мина време от тогава, а те са си още там.

ПКК               резултат       Ед.             реф.стойности

Хемоглобин          117
Еритроцити          4.49         T/L
Хематокрит          0.37         I/L
Левкоцити           8.7          G/L             3.5-10.5
МСНС                321          g/L             300-360
МСН                 26.1          pg             27.0-33.0
MCV                 81.4         fL              7.5-11.0
Тромбоцити          270          G/L             100-440
MPV                 7.80         fL              7.5-11.0
RDW%                14.8%        %               11.6-13.7
Лимфоцити бр.       2,6          G/L             0,9-5,3/1.3-7.4 за деца до 4г./
Гранулоцити - бр.   5.4          G/L             1.3-7.4/0.9-5.3 за деца до 4г./
MID                 0.7          G/L            
Лимфоцити - %       30.0         %               20.0-50.0/50.0-70.0 за децадо 4г./
Гранулоцити - %     61.8         %               30.0-70.0/20.0-50.0 за деца до 4г/
MID%                8.0%

Ще има и левкограма, но тя ще е готова утре.

Докторе, днес излезе и левкограмата:

St       *     0-0.06
Seg      0.64  0.40-0.70
Eo       0.03  0-0.06
Ba       0.01  0.0-0.02
Mo       0.05  0.01-0.48
Ly       0.27  0.2-0.48
Pl       *     0-0.001

Педиатърката ни каза, че всичко е наред, само хемоглобинът е нисък, но все още не можело да се говори за анемия. В такива случаи се гледало съотношението с еритроцитите, а еритроцитите са били добре. Препоръчани само да наблегнем на яйцата и пелишкото месо.
А за лимфните възли каза да забравя за тя и да не ги мисля повече.

Много Ви моля за Вашето мнение.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #208 -: Юли 09, 2008, 12:46:24 pm »
Не е нисък Хб. Няма на какво да се "набляга".
За лимфните възли без пълни изследвания нищо от разстояние не мога да кажа.
Липсват нещата,за които Ви писах по горе.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #209 -: Юли 09, 2008, 14:15:24 pm »
Не е нисък Хб. Няма на какво да се "набляга".
За лимфните възли без пълни изследвания нищо от разстояние не мога да кажа.
Липсват нещата,за които Ви писах по горе.

Ок, Докторе, разбирам...
Засега ще се опитам да не мисля за тях и да не тормозя Вики с допълнителни изследвания /като види лабораторията и започва вече да пищи/.
А и да сложим сега Превенар-а /както нашата педиатърка днес се изрази "ще слагаме ли онова нещо"/ и после пак ще му мисля.А ако се появат въпроси около Превенар-а надявам се сте насреща :oops:

Благодаря за всичко!
Лек и усмихнат ден Ви желая!
*
« Отговор #210 -: Юли 09, 2008, 14:43:44 pm »
Добър ден докторе,

И аз да се разпиша, Тони е по добе но все още отпаднал и много, много бързо се изморява. От вчера хапва по малко или около 150-200 гр. сутрин, обед, следобед и 80 гр. за вечеря. Днес закусвахме малко и вече на обяд трудно но хапна и ястие пак около 150-200 гр.Общото му състояние има подобрение, но продължава да кашля, както и зловонни редки изпражнения отново веднъж за два дни. Не минават и пъпчиците около ануса, макар да сме със Судокрем. АБ колко дневен курс ще е необходим 7 или 10?

Лек и спокоен ден.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #211 -: Юли 09, 2008, 14:54:26 pm »
Добър ден докторе,

И аз да се разпиша, Тони е по добе но все още отпаднал и много, много бързо се изморява. От вчера хапва по малко или около 150-200 гр. сутрин, обед, следобед и 80 гр. за вечеря. Днес закусвахме малко и вече на обяд трудно но хапна и ястие пак около 150-200 гр.Общото му състояние има подобрение, но продължава да кашля, както и зловонни редки изпражнения отново веднъж за два дни. Не минават и пъпчиците около ануса, макар да сме със Судокрем. АБ колко дневен курс ще е необходим 7 или 10?

Лек и спокоен ден.

200 грама малко количество ли е?
7 дена.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #212 -: Юли 09, 2008, 14:59:59 pm »
Добър ден докторе,

Лек и спокоен ден.

200 грама малко количество ли е? е те това е максимума, а принципно той си яде между 350-400 гр. на едно хранене.
7 дена.

П.П. Абе тъкмо беше направил бузки и така "заглади косъма" че започна да заприличва на връстниците си, а сега е ...
« Последна редакция: Юли 09, 2008, 15:02:39 pm от Perdeto »

*
« Отговор #213 -: Юли 09, 2008, 18:33:21 pm »
Здравейте и тук докторе. :)
Като бебе много съвети получихме от вас.
Да ви попитам и за големия си син. Принципно е много буйно дете...като пружинка е.
Нощно време спи много неспокойно. Трудно заспива, после се върти, сяда, бълнува....скърца със зъби. Това явление го забелязвам от доста отдавна. Не мисля, че има нещо с глистите както казват докторите 8O. На какво би могло да се дължи и как може да се овладее този неспокоен сън. Педиатърката изписа Дормикинд????Вие какво ще посъветвате.
На какво може да се дължи необработената храна в изпражненията още??? :oops: Това състояние е от доста отдавна.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #214 -: Юли 09, 2008, 19:22:36 pm »
Така са емоционалните,впечатлителни деца.
Избягвайте (доколкото е възможно) превъзбудата през деня, многото шум, излишно превъзбуждане на детето от нервни ситуации,нервозни забележки и коментари.
НЕ давайте нищо на детето (лекарства). Гледайте по възможност да хапва разнообразно. Съобразявайте се с вкусовете му. Оставяйте го сам да върши нещата,които иска, и не следете на всяка крачка със забележки,укори.

Необработената храна се дължи на бърз пасаж. Често е това при деца... . Не е проблем, ако детето наддава добре и в растежните криви стои добре.
Хранете в спокойна обстановка, без бързане и хаос.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #215 -: Юли 10, 2008, 09:29:33 am »
Добро утро докторе,

Днес сме учудващо добре (пу пу) от вчера хапваме почти нормално, изпи даже 150 АМ без давене. Има още кашлица, но е като цяло е намаляла. Това което ме притесняваше, се прояви още вчера. Сутринта имаше зловонни и редки изпражнения, снощи бяха свръх обилни. Досега не бях виждала такива, като през деня почти непрестанно имаше и зловонни газове. Спа почти спокойно, но сутринта имаше много слуз в изпражненията. Мога ли да давам Хидрасек? Да избягвам ли пак млякото и въобще сега с диарията ли се борим вече?

Спорен и приятен ден.
« Последна редакция: Юли 10, 2008, 09:32:32 am от Perdeto »

*

Birdie

• 11040
« Отговор #216 -: Юли 10, 2008, 09:47:55 am »
Добро утро докторе,

Днес сме учудващо добре (пу пу) от вчера хапваме почти нормално, изпи даже 150 АМ без давене. Има още кашлица, но е като цяло е намаляла. Това което ме притесняваше, се прояви още вчера. Сутринта имаше зловонни и редки изпражнения, снощи бяха свръх обилни. Досега не бях виждала такива, като през деня почти непрестанно имаше и зловонни газове. Спа почти спокойно, но сутринта имаше много слуз в изпражненията. Мога ли да давам Хидрасек? Да избягвам ли пак млякото и въобще сега с диарията ли се борим вече?

Спорен и приятен ден.
Това ще изчезне със спиране на АБ. Не е проблем. Не е въпрос за Хидрасек.
АБ трябва да се даде минимум 7 дена.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #217 -: Юли 10, 2008, 10:00:14 am »
Добро утро докторе,

Спорен и приятен ден.
Това ще изчезне със спиране на АБ. Не е проблем. Не е въпрос за Хидрасек.
АБ трябва да се даде минимум 7 дена.

ОК Благодаря  :flower:

*

Birdie

• 11040
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #219 -: Юли 10, 2008, 10:51:17 am »
Хехеее, докторе  :lol: тогава по-евтино ще излиза на софиянци да ходим да си пазаруваме във Враца или Монтана. :lol:

Благодаря докторе. :)
Предполагам видяхте, че баткото е на почти 5г. От бебе си е злоядо дете. Освен това много трудно сяда и се задържа на масата. Като беше на 1,7г. разви лактозна непоносимост и принципно акитата от тогава са така. При всеки първи етап на заболяване той вече е почти с разстройство. Възможно ли е да има и някаква ензимна недостатъчност? Как може да се установи това? Доста слабичък е, едва 18,5 кг. ( с мокри гащи  :lol:). Иначе е високичък - 116см. Ако го оставя на неговите вкусове ще ядем само...бонбони и сладолед. :?
Ще се постараем да имаме спокойни минути заедно но си признавам, че това е много трудно. :oops: Непослушен е. :?