0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Мнения на Birdie - деца от 1 до 6 години, 3-та част
« Отговор #520 -: Август 08, 2008, 00:09:39 am »
   Благодаря ви за бързия и много ценен за мен отговор! Въпреки личните ми притеснения , породени от непрекъснати натяквания за  това колко е дребно и слабо детето , вътрешния ми инстинкт съвпада с вашето мнение!
Предполагам , че в тази част на света просто е голяма рядкост дете с подобни характеристики, и от там и притесненията на педиатърът ни...
Надявам се резултатите от изследванията да са добри и да нямам основание да ви притеснявам отново!
Лека и спокойна нощ!

« Отговор #521 -: Август 08, 2008, 08:47:05 am »
Здравейте докторе, синът ми е на 2г.4м. От около месец започна да пишка по малко в гащите - изпуска се и чак тогава ми казва, че иска да пишка. Притеснявам се, защото преди не го правеше - махнали сме памперса на 1г.10м.
Въпросът ми е възможно ли е да е свързано с някакъв здравословен проблем - направи ми впечатление, че започна да го прави след връщането ни от морето?
Да, възможна е уроинфекция.

Благодаря Ви, а какви изследвания трябва да се направят?
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #522 -: Август 08, 2008, 10:37:43 am »
Общо изследване+посявка на урина.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #523 -: Август 08, 2008, 23:28:13 pm »
Здравейте,бях писала преди време че ни откриха Кандида в акото,педиатъра настоя да повторим изследването в друга лаборатория и излезе абсолютно същото.Изписа ни Нистатин Атавис и каза,че гъбичките са се получили в следствие на антибиотика,който пи малкия средата на юни.
Какво е вашето мнение?Купих хапчетата,но не смея да ги давам,защото на тях пише след 3 годишна възраст и пак са АБ.Какаво да правя?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #524 -: Август 09, 2008, 00:21:55 am »
Аз не бих дал. Не можете да различите дали тази кандида не е от подсичане и примес в изпражненията.
Едно дете с истинска Кандида чревна инфекция не е здраво.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #525 -: Август 12, 2008, 09:15:46 am »
Привет, Докторе!

Малко съм объркана с ваксините и не зная как да постъпя. Според личната сега трябва да сложим Превенар-а, септ.м. - противогрипната,а Хиб ваксинта да не слагаме въобще.Мнението на личната ни лекарка е, че Вики е вече голяма, бактерията е опасна за деца до 2 год. и е против да слагаме тази ваксина.
И сега не зная какво да правя.
Добре ли е пак да пуснем контролна посявка преди да сложим ваксината. Или тази, която правихме на 3-я ден от АБ лечението е достатъчна.
И колко време след поставянето да Превенар-а, ваксината е активна, т.е.  колко време след поставянето й мога да я пусна на градина?

Весел и успешен ден, Докторе!
« Отговор #526 -: Август 12, 2008, 09:50:15 am »
Здравейте докторе,
от вчера сутринта дъщеря ми ,която е на 1,3 г.,започна да вдига температура, като първо беше сравнително  ниска 37,9.Заведох я на преглед и наблюдаващия лекар не установи някакви признаци-гърдите са чисти, гърлото не е зачервено, няма хрема, няма болки в ушите. Вечерта обаче вдигна 39,4 , която смъкнахме ядски труд-Панадол и Нурофен в рамките на един час, плюс компреси на челото- и то не напълно.До 37,5. Към 5 сутринта, детето се събуди с мрънкане и същата висока температура. Консултирах се с лекуващия лекар , и по нейно мнение , въпреки че няма други симптоми, най-вероятно ще се наложи да прибегнем до антибиотик. Въпроса ми е - възможно ли е да минем без АБ? Има ли шанс да е нещо ,което ще мине с баналните лекарства-Нурофен и Панадол?
« Отговор #527 -: Август 13, 2008, 12:41:45 pm »
Здравейте на всички!
Съвсем случайно попаднах на сайта и на форума в него, търсейки информация за общото развитие на деца от 3 до 6 год възраст и тъй като ми стана интересно, дори се регистрирах като потребител. Но може ли някой да ми каже какъв точно доктор е Birdie, тъй като запитванията към него са доста разнородни, а пък и той на повечето дава отговор, затова не мога да разбера какъв специалист е? Педиатър?
Благодаря предварително!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #528 -: Август 13, 2008, 12:45:21 pm »
Педиатър съм.
Работя обща педиатрия на частна практика.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #529 -: Август 13, 2008, 12:47:35 pm »
Здравейте докторе,
от вчера сутринта дъщеря ми ,която е на 1,3 г.,започна да вдига температура, като първо беше сравнително  ниска 37,9.Заведох я на преглед и наблюдаващия лекар не установи някакви признаци-гърдите са чисти, гърлото не е зачервено, няма хрема, няма болки в ушите. Вечерта обаче вдигна 39,4 , която смъкнахме ядски труд-Панадол и Нурофен в рамките на един час, плюс компреси на челото- и то не напълно.До 37,5. Към 5 сутринта, детето се събуди с мрънкане и същата висока температура. Консултирах се с лекуващия лекар , и по нейно мнение , въпреки че няма други симптоми, най-вероятно ще се наложи да прибегнем до антибиотик. Въпроса ми е - възможно ли е да минем без АБ? Има ли шанс да е нещо ,което ще мине с баналните лекарства-Нурофен и Панадол?
Зависи от коректността на диагнозата.
Може да е вирусен фарингит,може да е бактериален.
Или отит... .
Може уроинфекция да е.
Има много възможности.
Sir Alec Guinness
« Отговор #530 -: Август 13, 2008, 12:54:04 pm »
Благодаря за отговора!
Жалко, че сте толкова далече, а както разбирам от майките, сте добър.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #531 -: Август 13, 2008, 13:07:27 pm »
Питайте тук :)
Sir Alec Guinness
« Отговор #532 -: Август 13, 2008, 13:27:28 pm »
Питайте тук :)
Ами благодаря Ви за отзивчивостта :D
Засега дъщеря ми (3г и 3м) е в добро здраве, но ако имам нужда ще Ви се доверя!
Вие от колко време практикувате педиатрия в Гърция?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #533 -: Август 13, 2008, 13:35:20 pm »
От 8 години.
Sir Alec Guinness
« Отговор #534 -: Август 13, 2008, 14:04:32 pm »
Това е доста време. Имам приятелка, която всяка седмица пътува до там и непрекъснато ми носи различни лекарства за малката, за които педиатрите тук дори и не са чували. Много съм доволна, въпреки, че даването им си е нож с две остриета, тъй като нашата педиатърка не ги познава като препарати и не може да ми бъде особено полезна, ако имам питания. Сега се радвам, че Вие може да сте ни полезен.
« Отговор #535 -: Август 13, 2008, 14:59:08 pm »
Здравей Бърди!

Дъщеря ми получи разстойство преди около 1 месец. Три дена по-късно вдигна и висока температура-39.5.Ходихме на лекар и ни казаха да изчакаме и да й даваме антипиретици и електролитен разтвор.След около 5 дена температурата спадна, но изпражненията останаха като рядка каша и със слуз. Изхожданията бяха около 3-4пъти на ден. Около 4-5дни нямаше температура и после пак вдигна 38.5. Разстройството си оставаше. Така след период от 3-4 дена пак смъкна температурата. После пак последва 3-4 дена период без Т и после пак качи. Приеха ни в болница. Започнаха преливане на глюкоза и електролити и ни назначиха диета-ориз,картофи,банани и ябълки. Изписаха АБ Амикацин два пъти дневно, Ентерол и Креон. Температурата спадна, изпражненията се сгъстиха, но днес пак имаше слуз в тях. Този път гъста, концентрирана на едно място и приличаща на сопол.
В акото изследваха адено- и ротавируси и резулатата е отрицателен. Утайката в кръвта е 40(при норма до 5-10), чернодробните показатели са леко над горната граница, но казаха, че не е притеснително. Всички други показатели са в норма.
При преглед корема е мек, ехографът не показа патологии, гърдите са чисти.
Днес е 5тия ден, в който взимаме АБ и от утре го спират. Днес имаше Т 36.9.
Моля те, кажи си твоето мнение по въпроса.
От какво може да е тази слуз, да пускаме ли други изследвания?
Благодаря ти предварително!
« Отговор #536 -: Август 13, 2008, 15:07:31 pm »
Доктор,Birdie,
Синът ми е на 2.6 години. На 30 юли се събуди със силно уголемени лимфни възли на врата. Веднага го заведох на лекар-леко зачервено гърло и лека хрема, пуснахме кръвни изследвания, леко завищени левкоцити-14. Отхвърли се мононуклеоза и започнахме лечение с ЦЕК форте по 3 мг на 12 часа. На седмия ден, когато свършихме антибиотика вдигна отново температура 37.5. Джипито при прегледа не установи проблем и не предписа нищо повече.В събота започна да се вдига температурата като достигна до 39.8 и много трудно успях да я сваля-нурофен, хексалгин. В неделя заведох детото на друг лекар за консултация-който предписа Аугментин457, който пие 5 мг на 12 часа.Вчера отново висока температура 38.5, днес 37.5, изби и ситен обрив.Много съм притеснена, звъннах пак на доктора и ще се наложи да сменим антибиотика. Иначе детето е жизнено, без хрема, не кашля, гърдите са чисти, няма този специфичен дъх от устата от гной.
Моля дайте ми насока-какво още да направя, някакви изследвания ли, вече две седмици тъпчем на едно място, температурата си стои.
Благодаря предварително.
« Отговор #537 -: Август 14, 2008, 12:30:45 pm »
Здравейте!
Искам да попитам за сина ми (2г6мес). От една седмица се напишква нощно време и онзи ден реших да му сложа памперс за през нощта. Преобух го докато спеше, понеже беше пълен и ме лъхна тежка миризма. Снощи пак същото...Когато го изпишквам през деня, понякога урината изглежда много мътна. Тази сутрин видях, че изхода на пикочния канал е раздразнен и кървавочервен.
Няма температура или отпадналост, какви изследвания трябва да направим, имате ли някаква предполагаема диагноза??
Благодаря предварително!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #538 -: Август 14, 2008, 13:24:46 pm »
Здравей Бърди!

Дъщеря ми получи разстойство преди около 1 месец. Три дена по-късно вдигна и висока температура-39.5.Ходихме на лекар и ни казаха да изчакаме и да й даваме антипиретици и електролитен разтвор.След около 5 дена температурата спадна, но изпражненията останаха като рядка каша и със слуз. Изхожданията бяха около 3-4пъти на ден. Около 4-5дни нямаше температура и после пак вдигна 38.5. Разстройството си оставаше. Така след период от 3-4 дена пак смъкна температурата. После пак последва 3-4 дена период без Т и после пак качи. Приеха ни в болница. Започнаха преливане на глюкоза и електролити и ни назначиха диета-ориз,картофи,банани и ябълки. Изписаха АБ Амикацин два пъти дневно, Ентерол и Креон. Температурата спадна, изпражненията се сгъстиха, но днес пак имаше слуз в тях. Този път гъста, концентрирана на едно място и приличаща на сопол.
В акото изследваха адено- и ротавируси и резулатата е отрицателен. Утайката в кръвта е 40(при норма до 5-10), чернодробните показатели са леко над горната граница, но казаха, че не е притеснително. Всички други показатели са в норма.
При преглед корема е мек, ехографът не показа патологии, гърдите са чисти.
Днес е 5тия ден, в който взимаме АБ и от утре го спират. Днес имаше Т 36.9.
Моля те, кажи си твоето мнение по въпроса.
От какво може да е тази слуз, да пускаме ли други изследвания?
Благодаря ти предварително!
Салмонела? други бактерии в изпражненията? изследваха ли се?
Ако те са отрицателни, слузта е И от диетата.
Спрете "диетата" и възстановете нормалното хранене на детето.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #539 -: Август 14, 2008, 13:27:19 pm »
Доктор,Birdie,
Синът ми е на 2.6 години. На 30 юли се събуди със силно уголемени лимфни възли на врата. Веднага го заведох на лекар-леко зачервено гърло и лека хрема, пуснахме кръвни изследвания, леко завищени левкоцити-14. Отхвърли се мононуклеоза и започнахме лечение с ЦЕК форте по 3 мг на 12 часа. На седмия ден, когато свършихме антибиотика вдигна отново температура 37.5. Джипито при прегледа не установи проблем и не предписа нищо повече.В събота започна да се вдига температурата като достигна до 39.8 и много трудно успях да я сваля-нурофен, хексалгин. В неделя заведох детото на друг лекар за консултация-който предписа Аугментин457, който пие 5 мг на 12 часа.Вчера отново висока температура 38.5, днес 37.5, изби и ситен обрив.Много съм притеснена, звъннах пак на доктора и ще се наложи да сменим антибиотика. Иначе детето е жизнено, без хрема, не кашля, гърдите са чисти, няма този специфичен дъх от устата от гной.
Моля дайте ми насока-какво още да направя, някакви изследвания ли, вече две седмици тъпчем на едно място, температурата си стои.
Благодаря предварително.
Снимки на обрива?
След като се появи обрива температурата спадна ОКОНЧАТЕЛНО? или?
Това може би са две препокриващи се състояния, но има и ред други възможности-като Стрептокок и Скарлатина, например.
Sir Alec Guinness