Здравейте, Докторе!
С малко притеснение ще Ви помоля за мнение.
Както вече Ви казах миналата седмица щяхме да слагаме Превенар-а, но аз тогава вдигнах Т, ужасни болки в гърлото и педиатърката ни реши да отложим с някой друг ден, за да не би и Вики да се е заразила от мен. След 2 дни вече нямах Т, болките в гърлото понамаляха, но се появи кашлица, която след 2 дни видимо нямаше подобрение. И тогава реших да пусна гърлен секрет. И така и така отиваме до лабораторията решихме да вземем и на Вики, понеже след хемуфилос-а не бяхме пускали. Резултатите бяха, че и двете имаме стрептокок пнеумониус. Обаче антибиограмите и на двете ни бяха различини. АБ на който реагира бактерията при мен, не реагира при Вики и обратно. Освен това при мен изолирака и кандида. А предният път тази кандида излезна при Вики. Резултатите доста ме озадачиха, защото Вики няма абсолютно никакви симптоми да има каквото и да е в гърлото й, а подобрението при мен вече беше видимо. Затова решихме да пуснем секрет и в друга лаборатория. Току що излезна - нормална флора при всички ни.
И сега се чудя на кого да вярвам.
В лабораторята, където излезна бактерията, секретът се топва веднага в разтвор. В другата лаборатория престоява известно време в транспортна среда.
Педиатърката ни вика утре да поставим ваксината, според нея трябва да се доверим на вторият резултат след като аз видимо се подобрявам, а при Вики няма оплаквания.