@tonev
Не, вероятно от "Умкалор" (този илач е строго противопоказан при най-малките данни за чернодробни проблеми, а е имало вече данни за такива!!) е, или поне е утежнило чернодробното увреждане-макар че не разбрах какво има пред вид пишещата под "3 кратно увеличение"-колко са в действителност? прогресиращо ли е увреждането? други маркери на чернодробно увреждане? маркери за Хепатитните заболявания? антитела? Срамота е в официални държавни здравни учереждения да се предписват подобни неща. Както често се случва в Бг, грубите им грешки правят интерпретацията на случващото се почти невъзможна. Основни гафове:
*В Германия умно и балансирано не дават нищо, изчаквайки. Все пак са направили нужните изследвания и не са намерили нещо за лекуване.
*С идването в Бг, и без да имат и най-малката обосновка,започват с Антибиотици. Какво лекуват с тях? каква е диагнозата им? никаква... Надяват се с АБ да "лекуват температурата". Дават "Ентерол"-илач, чиста проба. Дават Мезим-форте,което са панкреатични ензими. КОЙ дава панкреатични ензими при диария? НИКОЙ. За какво ги дават тези ензими? И самите те не знаят. Подобрението е или вследствие естественият ход на диарията, или в лечението на уроинфекцията (възможна),която възможно е от Амикацин да се е повлияла, но все пак е НЕДОКАЗАНА.Или е имало чревна инфекция... . Освен това им липсва пълен набор изследвания, поради което симптомите ги "преследват" появявайки се един след друг.
*Във Варна-още по-голям хаос-"набутват" и хомеопатично лекарство,което има ясно изразени хепато-токсични свойства. Вследствие от това-не могат вече да интерпретират нищо от лабораторните изследвания, поради кашата,която сами са си създали. За какво им е Аериус при белодробно заболяване? Вентолин без бронхоспазъм? За какво им е този Пиперацилин,който е "немощен".
Макар че ми е много трудно без преглед и сферична оценка, мислите ми са:
*Микоплазмена инфекция-белодробна
*Маскирана уроинфекция-недоизлекувана добре, поради 6 дневният Амикацин.
*Може би е започнало като Вирусно заболяване, след което се е усложнило към пневмония? и няма уроинфекция?
*Дали се касае за две,три заболявания,припокриващи се, или е едно заболяване с различни картини и развиващо се в динамика?
АЛАТ е 151,6 при норма до 45, АСАТ е 77,7 при норма до 60.
Билирубинът е в норма.
Не са пускани изследвания за хепатит, хепатитни маркери и антитела.
4ернодробни стойности излязоха толкова високи след като бяхме давали 2дена Умкалор. В Русе оба4е също бяха над нормата, без да сме давали Умкалор- АЛАТ-66, АСАТ-54 в кръв от вената. При изписването ни от Русе направиха контролно изследване на кръв от пръста и двете стойности бяха спаднали и бяха в нормата. Не знам оба4е дали кръвта от пръста показва правилно.
В Германия Алат-а беше 2 пункта над горната граница.вси4ко друго беше в норма.
Във вторник ще правим нови изследвания. Ве4е спряха Умкалора и Вентолина.
Пропуснах да кажа, 4е венозно й слагат Урбазон три пъти дневно.
От два дена даваме и Флавамед. Днес лекарят каза да спрем и него, защото може да има отражение на 4ернодробните стойности. Детето стана на опитно зай4е ве4е. Назна4ават лекарства без да мислят и после ги спират. За 17-те дена откакто сме в България са й даване над 16 разли4ни лекарства. Искаха да вклю4ат и Азатрил още в на4алото, но аз не се съгласих. Страх ме е да я ка4а на самолета, за да се върнем в Германия.
Лошото е, 4е от в4ера детето запо4на много да кашля. Казаха, 4е няма изменения в дишането. Ще даваме Spitzwegerich Hustensaft на dr. Theiss.
Моля ви кажете и вашето мнение. Не е ли опасен този Урбазон за толкова малко дете?
Тук изклю4иха пневмония като при4ина за дългата температура.
Мислеха пилонефрит, но в урината няма бактерии.