Ето в какво се изразява услугата им:
"Услугите са насочени към деца, живеещи в семейства в неравностойно социално положение (самотни родители, многодетни семейства, деца от етническите малцинства, родители с увреждания); деца с увреждания; деца с отклоняващо се поведение; деца без родители; деца на улицата. Акцентът за децата от етническите общности (ромската), ще бъде в подготовката им за училище, повишаване на образователното им равнище и тяхната социална интеграция. Тези групи са най-силно засегнати от социално-икономическите условия в страната - безработица, ниски доходи, социална изолация, влошен психологически климат в семейството и др."
финансиране:
"Дейностите по проекта ще се финансират със заем от Световната банка и участие на българското правителство. Бенефициент на заема е Министерството на труда и социалната политика, към него има изградено Звено за управление на проекта."
"За изграждането на звено "Майка и бебе" общините ще предоставят сграда или терен, които трябва да отговарят на определени критерии. Ремонтът или строителството ще се финансират от проекта. "
предлагат:
Звеното ще предложи временно подслон, емоционална и психологическа подкрепа, и обучение в родителски умения на млади самотни майки. Това не е нов тип институция, където майките да развиват зависимост към грижите и подкрепата на персонала, а място, в което те ще осъзнаят своята отговорност към детето, ще се научат на самостоятелност, ще придобият увереност в собствените си сили и умения за справяне с проблемите на всекидневието.
източник:
http://cis-sacp.government.bg/sacp/issues/buletin1_02.htmТака , значи ние с мъжа ми като стерилна /Господи , колко я мразя тази дума/ двойка сме длъжни:
-да връщаме заема за тези проекти , щото сме част от обществото
1.като граждани на държавата
2.като жители на общината
-да понасяме соченето с пръст и унизителната политика на същата тая държава.
-да не търсим помощ от нея , защото по презумпция , сами сме си виновни.
Този проект , иска да намали абортите на целевите общности , за сметка на това да пълни домовете .
Ми така де , хората ще останат без работа.
Току-виж сега с тази услуга ще направим демографски възход и няма да се налага последния българин да дърпа шалтера.
А как се чувствам аз , ние , че кой го е грижа...