0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Мисия антиаборт (продължението)
« Отговор #20 -: Юли 03, 2008, 23:19:01 pm »
Координатите на организаторите са дадени на сайта - http://antiabort.free.bg/pomosht.html

Не знам какво следва след публичното омаскаряване на бездетните жени, може би да ги замерят с камъни на площада? Сигурно ще боли по-малко.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #21 -: Юли 03, 2008, 23:34:34 pm »
Некадърна работа! Аз нямам нито един аборт и семейството ми страда от стерилитет. Обаче познавам такива, за които аборта не беше нещо, от което да ги стресне и си забременяха когато трябва, родиха си и т.н.
« Отговор #22 -: Юли 03, 2008, 23:53:00 pm »
Координатите на организаторите са дадени на сайта - http://antiabort.free.bg/pomosht.html
Мели , току що попитах чичко Гугъл , що е то звено "Майка и бебе" , щото тези адреси там нещо са ми много разляти и с неясна отговорност.
Каква беше изненадата ми , когато разбрах , че това е новата социална услуга на Държавна Агенция за закрила на детето с директор Весела Банова...

Това е мили приятелки , така мисли част от нашата държавна ш....а машина!
А ние помощ чакаме от там , разбиране , национална стратегия...
Неее , и аз останах без думи!
« Последна редакция: Юли 03, 2008, 23:54:37 pm от Efirche »
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #23 -: Юли 03, 2008, 23:58:21 pm »
спомних нещо написано в тема от рода "Изгубих си бебето". Та там някой казваше, че няма смисъл от много "тръшкане", че това си е само един ембрион и че трябва да забравиш. Донякъде съм съгласна, но не и че е само един ембрион - това е дете и в повечето случаи доста дълго чакано. Подобни думи чух от акушерка и докато излизах от упойката след абразиото, когато загубих моето бебе. И толкова ме заболя. Като гледате  тези снимки мислите ли за това, което е на тях, само като за ембриони.

аз го казах но не си ме цитирала точно. извинете, но това са точно ембриони. няма значение колко са чакани и желани. не са все още деца. като се родят, тогава стават деца.
и имах предвид не, че не трябва много тръшкане. за бога, та аз самата съм имала 2 загубени бременности. имах предвид, че в емоционален план трябва да се прави някакво степенуване между "направих спонтанен аборт в 8-ма седмица" и "загубих родено дете" - нещо, което авторката на темата не правеше.

с извинение за отклонението.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #24 -: Юли 03, 2008, 23:59:09 pm »
Стилът е като на "Нощен труд". Просто потресаващо.
Цялата тази информация е непълна и неточна. В материала не се отчитат емигрантите, повече от които са млади хора в репродуктивна възраст (или цели семейства, които заминават зад граница). Освен това, защо нашата мила държава, която толкова много иска тези деца, не вземе да мотивира родителите финансово, с детски градини, както и да подпомогне хората, които искат, а не могат да имат деца?! Можем да си чешем езиците колкото си искаме. Аз не мисля, че някоя жена, решила да направи аборт, ще се откаже, ако прочете този сайт. Горчилката остава за нас.

« Отговор #25 -: Юли 04, 2008, 00:21:30 am »
Все едно съм в кланица :( Гнусна работа.
Наистина без реално познаване на тези проблеми и много погрешно.
А и ние си имаме един израз: "С чужда пита помен прави". Взели материали от американски сайтове и ги предлагат на нас. Много грозно, обидно и болезнено.
« Отговор #26 -: Юли 04, 2008, 00:25:10 am »
Стилът е като на "Нощен труд". Просто потресаващо.
Цялата тази информация е непълна и неточна. В материала не се отчитат емигрантите, повече от които са млади хора в репродуктивна възраст (или цели семейства, които заминават зад граница). Освен това, защо нашата мила държава, която толкова много иска тези деца, не вземе да мотивира родителите финансово, с детски градини, както и да подпомогне хората, които искат, а не могат да имат деца?! Можем да си чешем езиците колкото си искаме. Аз не мисля, че някоя жена, решила да направи аборт, ще се откаже, ако прочете този сайт. Горчилката остава за нас.
Целта не е да мотивират .
Целта е ясна като бял ден , чисто пазарна.
Дошли са от някъде пари. Правят тази услуга , пополяризират я ,брутално , агресивно ,натрапчиво и безпардонно.(добре , че голяма част от бъдещия им контингент не знаят какво е интернет)
Крадат по-голяма част от парите и вълкът сит , агнето ...кучета го яли.
« Последна редакция: Юли 04, 2008, 00:27:52 am от Efirche »
*
« Отговор #27 -: Юли 04, 2008, 08:05:19 am »
Аз пък намирам сайта за полезен ...

Смятам че повечето хора (може би над 80%) са толкова глупави че се ръководят от твърде основни неща. Повечето от тях искат някой директно да им даде отговор на проблема който имат, или да го прочетат някъде а не да взимат собствено решение.

Та за този контингент този сайт е направо перфектен!

Там има и статистика какви са причините за абортите - само няколко от тях ми се виждат основателни - с общо покритие под 5% (нездрав плод и кръвосмешателство).
Ако този сайт успее да промени тази статистика в полза на родените деца използвайки страха като средство - ще се радвам.

Колкото до статиите - глупави са, има правописни грешки, снимките са ужасни, но имайки на предвид целта която аз виждам зад сайта - е Ок.

Поздрави
« Отговор #28 -: Юли 04, 2008, 09:33:49 am »
beast  , дори и да успее да всее "ползотворен" страх , защо ние сме главните зомбита в този филм на ужасите?
Защо на наш гръб?
« Отговор #29 -: Юли 04, 2008, 10:30:38 am »
Няма ли юрист, който да се изкаже по въпроса? Това е обида към всички. Значи едно дело може да се заведе в България, за клевета.
Второ да се съди държавата в Страстбург, за дискриминация. Ние сме единствените, които нямат нито една пътека по здравна каса.
« Последна редакция: Юли 04, 2008, 10:58:31 am от green apple »
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #30 -: Юли 04, 2008, 10:59:25 am »
beast а ако тези деца разберат, че ги лъжат. Че всъщност не абортът е причина за безплодието. По тази логика ще започнат да използват абортите вместо презервативи.

Хубаво е по някакъв начин да се каже на децата или на малцинствата какво да правят, за да не се стига до нежелана бременност. Но те не правят това. Те казват, че след като нежеланата бременност вече е факт, абортът не е добро решение... Аз не съм съгласна с това.

Колко 14 годишни момичета ще решат да родят и да оставят децата за осиновяване. За тези момичета проблемът в даден момент е как да се отърве от бебето, а не как след 15 години да има бебе. Много по-добре е да им се обясни как да действат в такива ситуации. Къде да намерят лекар, ако са в малък град... какво трябва да имат предвид... А "не правете това" - не е решение на никакъв проблем. Освен евентуално на проблема "къде да пробутаме свръхпроизводството на противозачатъчни"

А що се отнася до ромското население, които масово оставят деца по домовете... за тях ясно че "Не правете аборт" не помага.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #31 -: Юли 04, 2008, 11:20:44 am »
Ако този сайт успее да промени тази статистика в полза на родените деца използвайки страха като средство - ще се радвам.

Именно,целта е да се породи страх и той определено ще има ефект върху определен слой потребители(визирам ученическите прослойки и ромския контингент,който за жалост едва ли ще го прочете).Дори, аз съм ЗА желания аборт(въпреки че никога не съм правила),защото повечето хора,взели решение за аборт си имат наистина основателна причина,още повече в днешно време,когато медицината гарантира минимални(или никакви)последствия от него.Повече от ясно е за кой контингент е насочен сайта,но пак казвам че по-непристоен начин за популяризиране до сега не бях срещала.
« Отговор #32 -: Юли 04, 2008, 11:26:31 am »
Ето в какво се изразява услугата им:
"Услугите са насочени към деца, живеещи в семейства в неравностойно социално положение (самотни родители, многодетни семейства, деца от етническите малцинства, родители с увреждания); деца с увреждания; деца с отклоняващо се поведение; деца без родители; деца на улицата. Акцентът за децата от етническите общности (ромската), ще бъде в подготовката им за училище, повишаване на образователното им равнище и тяхната социална интеграция. Тези групи са най-силно засегнати от социално-икономическите условия в страната - безработица, ниски доходи, социална изолация, влошен психологически климат в семейството и др."

финансиране:
"Дейностите по проекта ще се финансират със заем от Световната банка и участие на българското правителство. Бенефициент на заема е Министерството на труда и социалната политика, към него има изградено Звено за управление на проекта."

"За изграждането на звено "Майка и бебе" общините ще предоставят сграда или терен, които трябва да отговарят на определени критерии. Ремонтът или строителството ще се финансират от проекта. "

предлагат:
Звеното ще предложи временно подслон, емоционална и психологическа подкрепа, и обучение в родителски умения на млади самотни майки. Това не е нов тип институция, където майките да развиват зависимост към грижите и подкрепата на персонала, а място, в което те ще осъзнаят своята отговорност към детето, ще се научат на самостоятелност, ще придобият увереност в собствените си сили и умения за справяне с проблемите на всекидневието.

източник: http://cis-sacp.government.bg/sacp/issues/buletin1_02.htm

Така , значи ние с мъжа ми като стерилна /Господи , колко я мразя тази дума/ двойка сме длъжни:
-да връщаме заема за тези проекти , щото сме част от обществото
 1.като граждани на държавата
 2.като жители на общината
-да понасяме соченето с пръст и унизителната политика на същата тая държава.
-да не търсим помощ от нея , защото по презумпция , сами сме си виновни.

Този проект , иска да намали абортите на целевите общности , за сметка на това да пълни домовете .
Ми така де , хората ще останат без работа.
Току-виж сега с тази услуга ще направим демографски възход и няма да се налага последния българин да дърпа шалтера.
А как се чувствам аз , ние , че кой го е грижа...

« Последна редакция: Юли 04, 2008, 11:38:37 am от Efirche »
*
« Отговор #33 -: Юли 04, 2008, 11:37:42 am »

аз го казах но не си ме цитирала точно. извинете, но това са точно ембриони. няма значение колко са чакани и желани. не са все още деца. като се родят, тогава стават деца.
и имах предвид не, че не трябва много тръшкане. за бога, та аз самата съм имала 2 загубени бременности. имах предвид, че в емоционален план трябва да се прави някакво степенуване между "направих спонтанен аборт в 8-ма седмица" и "загубих родено дете" - нещо, което авторката на темата не правеше.

с извинение за отклонението.

И аз се извинявам за отклонението. Но не смятам, че беше уместно да се води дискусията в темата на момичето, загубило бебето си. Затова не се изказах там, а го правя тук.

Кой знае със сигурност кога душата "влиза" в ембриона/бебето? За да не драматизираме.

Джам, знаеш ли, аз също имах два аборта. И не се "тръшках". Още повече нямаше да се "тръшкам" сигурно, ако имах след това здраво бебе. Вместо това аз преживях трети ... И всеки следващ те променя емоционално. Така че се брой щастливка и бъди благодарна. Наистина се чудя на хора като теб, как си изнасилвате късмета.

За твое сведение, правени са психологични проучвания, според които болката от загубата, силата, не зависят от седмицата, дали е ранна или късна.

Повръща ми се от изказвания от типа: "Kакво толкова, само ембрион"? ОТВРАТИТЕЛНО!!!

По темата. Против абортите съм, в интерес на истината след това, което ми се случи. Но всеки трябва да има право да решава сам за себе си. А колкото до останалато ... ами ето ме мен, с три миссед и нито един по желание. Хайде много здраве на Абсурдистан и на агенциите му...  :D и на всички вас, по-велики от Бог и природата, които знаете кога един ембрион е вече човек и кога още не е и в коя седмица колко боли!
*
« Отговор #34 -: Юли 04, 2008, 11:51:26 am »
Мда, пак лекуваме проследиците, а не мислим как да предотвратим причините. Превенция му е майката. Да, ама на ромите и сега им ги раздават без пари презервативите, пък те се оплакват че им стягали.  :x Абе, нямам думи...
От къде ги вземат тия стъкмистики, ми е чудно.
« Отговор #35 -: Юли 04, 2008, 12:34:20 pm »
Няма ли юрист, който да се изкаже по въпроса? Това е обида към всички. Значи едно дело може да се заведе в България, за клевета.
Второ да се съди държавата в Страстбург, за дискриминация. Ние сме единствените, които нямат нито една пътека по здравна каса.

И аз моля за компетентна помощ!
Нямаме право да стоим безмълвни, изцапани с гнусната реклама на невежи чиновници!
Можем да измислим форма на протест-подписка , петиция, да я разпостраним в другите форуми , да приложим резултата от анкетата , да призовем пациентски организации и специалисти в областта на репродуктивната медицина за мнение и отношение.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #36 -: Юли 04, 2008, 13:54:14 pm »
Повръща ми се от изказвания от типа: "Kакво толкова, само ембрион"? ОТВРАТИТЕЛНО!!!

jul4e, от горния цитат става ясно, че не си се опитала дори да разбереш смисъла на моя постинг през два по-горе. въпреки, че пиша доста ясно и отчетливо.

с оглед на очевидно тежкото ти емоционално състояние и за да "не си изнасилвам късмета", няма да влизам в по-нататъшна дискусия с теб.

не е въпросът да си мерим мъката и броя на абортите. дано да не ти се случва да заумира живо дете в ръцете, ще разбереш разликата...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #37 -: Юли 04, 2008, 15:08:54 pm »
Закон за защита на потребителите
Чл. 34. (1) (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2007 г., в сила от 08.09.2007 г.) Рекламодателят и рекламната агенция, изготвила рекламата, носят отговорност за заблуждаваща и за неразрешена сравнителна реклама.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2007 г., в сила от 08.09.2007 г.) Всяко физическо или юридическо лице, което има правен интерес, може да поиска писмено от Комисията за защита на потребителите да забрани реклама, която смята за заблуждаваща или неразрешена сравнителна реклама.
..............................................................................
Чл. 35. (1) (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2007 г., в сила от 08.09.2007 г.) Когато Комисията за защита на потребителите установи, че рекламата е заблуждаваща или неразрешена сравнителна реклама, председателят на комисията издава заповед, с която:

1. забранява разпространението на рекламата, преди да е станала публично достояние, когато рекламата не е разпространена още, но разпространението й е предстоящо и неизбежно;

2. спира разпространението на рекламата.
.............................................................................
Заблуждаваща реклама

Чл. 38. (1) Заблуждаваща е всяка реклама, която по какъвто и да е начин, включително по начина на нейното представяне, подвежда или може да подведе лицата, до които е адресирана или достига, и поради това може да повлияе на тяхното икономическо поведение или по тези причини нанася или може да нанесе вреди на конкурент.
...........................................................................

Уважаеми юристи , можем ли да се позовем на този закон ?
И изобщо , реклама ли е този сайт , предвид ,че популяризира безплатна социална услуга?
Нарушен ли е изобщо някакъв закон?

*
« Отговор #38 -: Юли 04, 2008, 16:41:34 pm »
Еееех,Ефирче, тази Комисия за защита на птребителите не съм сигурна, че точно към тяхното добруване е насочена.НЯколко пъти се борих с нея.....
Нищо не пречи да се опита.
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #39 -: Юли 04, 2008, 20:47:17 pm »
Кой знае със сигурност кога душата "влиза" в ембриона/бебето? За да не драматизираме.

Джам, знаеш ли, аз също имах два аборта. И не се "тръшках". Още повече нямаше да се "тръшкам" сигурно, ако имах след това здраво бебе. Вместо това аз преживях трети ... И всеки следващ те променя емоционално. Така че се брой щастливка и бъди благодарна. Наистина се чудя на хора като теб, как си изнасилвате късмета.

За твое сведение, правени са психологични проучвания, според които болката от загубата, силата, не зависят от седмицата, дали е ранна или късна.

По темата. Против абортите съм, в интерес на истината след това, което ми се случи. Но всеки трябва да има право да решава сам за себе си. А колкото до останалато ... ами ето ме мен, с три миссед и нито един по желание. Хайде много здраве на Абсурдистан и на агенциите му...  :D и на всички вас, по-велики от Бог и природата, които знаете кога един ембрион е вече човек и кога още не е и в коя седмица колко боли!

ти изглежда не правиш разлика м/у мисед и аборт по желание. аз нямам мисед (за сега и слава богу) но пък имам аборт по желание. абсолютно отговорно заявявам че няма болка (нито физическа, нито емоционална) и със сигурност не е загуба. облекчение е и то голямо. в светлината на сегашното си положение когато искам дете а не мога да забременея още по-отговорно заявявам че ако можех да се върна назад във времето и да решавам сега дали искам иле не да направя аборта ще го направя отново. абсолютно категорично.

м/у другото и аз мисля че малко излишно се драматизира случая и сайта. винаги лошите новини и лошото отношение е правило по-голямо впечатление от доброто. по тази причина винаги се се преувеличавали и изопачавали нещата. в края на краищата ако не бяха споменали стерилитета кой изобщо щеше да им забележи сайта - циганите и малолетните ли.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!