0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Тема на бременните № 29
« -: Юли 30, 2008, 08:52:49 am »
Пак нещо сме останали без тема, така че пак аз я пускам :lol:
Да се пълни с много бременни момичета и да е тна късмет!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Тема на бременните № 29
« Отговор #1 -: Юли 30, 2008, 08:55:48 am »
Тъкмо щях да ти пиша да отваряш новата тема :D. То ти се полага по заслуги.

Хайде, на късмет да е и много нови попълнения!

Онази морска градина със снимките от предишната тема е във Варна :oops: Ама като съм патка, кой да ме сеща да обяснявам подробности. :D
*

Ganka

• 5926
« Отговор #2 -: Юли 30, 2008, 08:57:30 am »
Абе чак по заслуги :lol: Ама ако може повече да прихванат :wink:
А за градината - аз щях да пиша, че е морската във Варна :lol: ама викам да не сбркам нещо :lol:

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*
« Отговор #3 -: Юли 30, 2008, 08:57:53 am »
Честита ни нова тема!
Да се напълни с много нови бъдещи мами!
*
« Отговор #4 -: Юли 30, 2008, 10:07:00 am »

Онази морска градина със снимките от предишната тема е във Варна  :D

Благодаря Бубе, там съм :)
И от мен едно пожелание за голямо попълнение от бременни мами в темата :)
« Отговор #5 -: Юли 30, 2008, 10:19:29 am »
Тъкмо щях да ти пиша да отваряш новата тема :D. То ти се полага по заслуги.

Хайде, на късмет да е и много нови попълнения!

Онази морска градина със снимките от предишната тема е във Варна :oops: Ама като съм патка, кой да ме сеща да обяснявам подробности. :D

Извинете че се включвам,но всъщност се намира на центъра в Бургас.Там е от началото на лятото и съм ги гледала най-малко 100пъти.Колкото повече ги гледам,толкова повече искам да ги гледам :)
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си

*
« Отговор #6 -: Юли 30, 2008, 10:26:57 am »
Честита ни нова темичка!
Да се напълни с много нови бъдещи мами!
Спокойна бременност на всички, а за тези от нас, които тази темичка ще е последна безпроблемна и щастлива среща с малките съкровища! :D

« Отговор #7 -: Юли 30, 2008, 10:27:14 am »
Розитке, тази изложба ще обикаля :D. Сега е във Варна до 28 Август, мисля. Поне снощи беше тук :D.Тази сутрин не съм я проверявала.
*

Ganka

• 5926
« Отговор #8 -: Юли 30, 2008, 11:09:06 am »
Оф, момичета, помагайте, че съм изпаднала в чуденка. Пуснах нови ТАТ, МАТ и ТСХ и сега се чудя какво да правя - не мога да ги сравня изобщо. Първите са пуснати в Малинов, а вторите в Търново и са по различен начин. Дали ще може да ми помогнете???
Резултати от Малинов:
ТСХ - 2.047 при референтни стойности - 0.490-4.670
ТАТ - 1.3 при референтни стойности - <12 IU/mL
MAT - 120 при референтни стойности - <34 IU/mL

Новите резултати са
ТСХ - 1.19 при референтни стойности - 0.32-5.0
ТАТ - 1:320 при референтни стойности - 1:80
МАТ - 1:640 при референтни стойности - 1:80

Не знам сега дали се е вдигнал МАТ или не  :?

*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #9 -: Юли 30, 2008, 11:10:55 am »
Честита нова темичка!
Много нови бременелки и успешно раждане на момичетата, на които тази темичка ще е последна от бременността! :D

Бубе
, в предната тема пишеш, че вече са ти казали предлежанието на бебето, че е седалищно. Не е ли много рано за това 8O То нали постоянно се върти и все още му е широко, тъй че не се знае до раждането каква позиция ще заеме 8O Моето поне е като пумпал :D - всеки ден ме ритка на различно място в корема. А и за предлежание никой нищо не ми е казвал. Единствено, че плацентата ми е предна, каквото и да означава това - уж било съвсем нормално.
« Отговор #10 -: Юли 30, 2008, 11:45:21 am »
Гане, Мпиа ги разбира тези работи и сигурно няма да те остави да се тревожиш дълго :)

Елма, това с плацентата е къде се е захванала. При мен, слава Богу, е ОК. Това, че е предна, вероятно просто определя дали бебето ще изпъква или ще го носиш по-незабелязано :)
За положението на бебето-и ние сме като торпила направо :D, та и аз се позачудих дали при този екшън все пак не се и върти. Ама май ставаше въпрос за предпочитано положение 8O. Та тези бебета били с по-преплеснати глави. За обръщането надолу, знам че е по-късно, ама до тогава главата му ще е вече като топка за американски футбол :D
*
« Отговор #11 -: Юли 30, 2008, 11:53:43 am »
Цитат
Гане, Мпиа ги разбира тези работи и сигурно няма да те остави да се тревожиш дълго

:)

Цитат
ТСХ - 1.19 при референтни стойности - 0.32-5.0
ТАТ - 1:320 при референтни стойности - 1:80
МАТ - 1:640 при референтни стойности - 1:80
Да ама нищо не мога да кажа с тези референтни стойности :?
От тях какво излиза ,че и ТАТ е увеличен ли?
За МАТ при първото изследване ти е горе долу 3 пъти над горна граница а от второто излиза 8 пъти.

То май ще е най-добре и в трета лаборатория да ги пуснеш.
*

Ganka

• 5926
« Отговор #12 -: Юли 30, 2008, 11:56:37 am »
Ми натам отива :(

*

elma

• 1289
« Отговор #13 -: Юли 30, 2008, 11:58:44 am »
...ама до тогава главата му ще е вече като топка за американски футбол :D
Скица :D :D :D

Това, че е предна, вероятно просто определя дали бебето ще изпъква или ще го носиш по-незабелязано :)
Абе да ти кажа вече си имам тумбаче, което не може да се сбърка с преядено - отвсякъде си личи, че е бременелско :D :D :D

Ми натам отива :(
Гане, защо наистина не пуснеш още веднъж тези изследвания. И аз се опитах да сметна някои съотношения, ама честно да ти кажа нищо смислено не можах да докарам като отговор :?
*
« Отговор #14 -: Юли 30, 2008, 12:09:21 pm »
Гане с какъв интервал са правени изследванията?
Дане би  напредването на бременноста да е довело до повишаването им.
*

Ganka

• 5926
« Отговор #15 -: Юли 30, 2008, 12:19:18 pm »
С около 2 седмици разлика, като вторите са след вливане на интралипид. Аз исках да видя все пак дали поне малко са намаляли, а сега не мога да преценя :? А не мога да тичам за всяко нещо до Малинов :( Далеч ми е, а и като прекаля с пътуването и кървя :(

*

elma

• 1289
« Отговор #16 -: Юли 30, 2008, 12:21:51 pm »
Ааа, никакво пътуване тогава. Не може ли да им звъннеш по телефона и да ги помолиш за коментар?
*
« Отговор #17 -: Юли 30, 2008, 12:26:06 pm »
Гане, а защо не изпратиш кръв по куриер и така да се направят в една лаборатория, за да може да ги сравниш.
Иначе за ТСХ-то, не трябваше ли да бъде около 1 по време на бременност? Май нещо такова се коментираше преди.
*

Ganka

• 5926
« Отговор #18 -: Юли 30, 2008, 12:32:21 pm »
Ами аз се опитвам да се свържа с д-р Тодорова, за да ми каже тя какво мисли. А за Малинов не знам приемат ли по куриер кръв.
Мери, на мен Тодорова ми каза, че е добре ТСХ, но МАТ е висок и затова ме карат да правя вливания.

*
« Отговор #19 -: Юли 30, 2008, 12:42:25 pm »
Здравейте момичета! Ами аз бях на лекар вчера и да си призная честно изобщо не бях подготвена за това, което чух! Оказа се, че не само съм наистина бременна, ами и доста повече!!! Още с първия поглед на ехографа се оказа че бебето не е едно, а са две! До тук добре, защото аз като че ли си имах и някакво мое вътрешно усещане и не бях много изненадана, но когато докторът каза, че се съмнява и за трето, вярвайте ми вече не знаех къде се намирам!!!!! 8O 8O :lol:. Излизайки плачеща от радост, объркване, изненада и какво ли още не от кабинета, все още не съзнавах наистина, че от едно инсе мога да стана тройна мама! хихихихи. Когато съобщих новината и на съпруга си, милият едва не седна!!! Сега ме викат отново след седмица за да се потвърди или отрече третото бебче, но какото и да е ние вече се настроихме и ще се справим някакси и с трите само да сме живи и здрави!!! Да даде господ всичко да мине наред и да ги износя, пък ще се гледаме петимката!!!