Момичета, да се оплача нещо! Сутринта, като си хапвах сладко, сладко едни мюсли с разни ядки (и черупки, както се оказа по-късно) и най-голямата ми пломба на най-гадното крайно място взе че тържествено се отдели от зъба ми. Не стига това, ами и част от зъба, една много тънка част, се отчупи също. Явно е било въпрос на време. Аз съм си виновна, защото не се наканих през тези месеци нито веднъж да отида на зъболекар, все отлагах за след това. И какво стана сега?! На най-долната редица е зейнала една почти космическа дупка, а лекарството почва да се топи. След като преодолях първоначалния шок и ужас, че баш на края ще трябва упойка да ми слагат, се обадих аз на зъболекаря и имам час по спешност за утре сутринта. Дано не навреди нещо тази упойка, си мисля аз, макар че те явно слагат друг вид упойки на бременни. Само това ми преживяване, едно от най-гадните по принцип, ми липсваше сега. Но ще се ходи, щото като падне лекарството съвсем, още по-лошо, някоя инфекция да не се получи...
Съвет: идете поне веднъж на зъболекар, защото да не ви изненада някой пакостлив зъб точно на края!!!
Пак за хемоглобина, защото е една от любимите и актуални теми. Аз почнах с хемоглобин 12.9, след това през седмия месец меше паднал на 10.9, а преди седмица се каза, че с помощта на допълнителен прием на желязо се е вдигнал до 11.5. Според акушерката било добре.
Успех на всички! И по-малко неприятни изненади!