0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инвитро / ИКСИ октомври и ноември 2008
« Отговор #400 -: Октомври 06, 2008, 22:43:55 pm »
...на 04.10 бях на преглед, док ми пусна хормони,инхибин В,АМХ /това не ми е ясно какво е / и ми определи по техните стойности дозичката

Тити АМХ = Анти-Мюлеров хормон
Виж тук: http://www.ivf.bg/?p=52
« Отговор #401 -: Октомври 06, 2008, 22:58:57 pm »
Никога не бях се замисляла, че всичко това е естествено да е узаконено и да си има правила които да се спазват. Логично.
Благодаря за полезната информация!

*
« Отговор #402 -: Октомври 06, 2008, 23:02:15 pm »
Друг е въпросът дали се спазва съвсем точно ... Но в крайна сметка крайният резултат е важен.

Желая ти късмет на теб и на всички момичета, които в момента правят процедури!  :goodluck:

*
« Отговор #403 -: Октомври 07, 2008, 10:13:51 am »
зравейте!В4ера бях на преглед!Такова 4акане му ударихме,до сега не сме 4акали толкова.Минах на преглед,казах на Стаменов,4е не ми е дошло,той ме прегледа и каза,4е съм готова за запо4ване,но първо да пусна естрадиол,да го види.Взеха ми кръв и запо4на 4акането.Уж в 12.30,та 4ак в 15.00ч. видях Стаменов и ми каза да из4акам на 3 етаж,и през това време аз съм в невидение,запо4ваме или не стимулацията.
И в 15.30 ми сложиха 1-вата инжекция
Иписани са ми 5 дни Гонал 75 х2бр. Общо 10 нжекции за 5 дни и в събота съм на преглед и отново естрадиол о прогестерон.
Кажете мнението си,това слаба или силна стимулация е?Дали ще реагирам?Някоя от вас стимулирана ли е така?
Днес беше голяма лудница в клиниката,даже не можах да поговоря с Стаменов,а имах толкова въпроси Но.... не съм само аз.
Успех!
Вчерашния ден е история!
Утрешния е мистерия!
Днешният е дар от Бога!

*

nutfie

• *
  • 5
  • стискам ви палци ...
« Отговор #404 -: Октомври 07, 2008, 11:26:09 am »
Здравейте!!!
И аз се включвам при вас,на 22/09/2008 ми беше първия ден от цикъла.
Акушерката ми каза да започна с по 1 хапче regulonот петия ден от цикъла до края,но утре сме във Варна при тях(май за част от лекарствата но не съм сигурна).За първи път ми е и нищо не знам,но ми се струва,че ще чакаме много време.Аз съм от Разград ,но ИН-ВИТРОТО ще го правим във Варна АГ болницата по здравна каса.Но дали всеки ден ще се наложе да пътуваме за Варна че и съм на работа по принцип не знам как ще се развият нещата защото ми останаха само 2 дена от годишната отпуска.А от кога мога да взема и болнични не знам много съм объркана.
Оххх не знам дали разбрахте нещо от мен офффффф.:help1:
:balk_103: на всички.
« Отговор #405 -: Октомври 07, 2008, 11:28:53 am »
Моята стимулация ще е с пурегон по 150 единици на ден и мерионал по 75 единици на ден, от втори до седми ден на цикъла. На седми ден трябва да пусна естрадиол, прогестерон и LH, и да мина на преглед. Това ми е първи опит, и доколкото разбирам от прочетеното във форума, стимулацията е минимална. Аз по принцип си образувам фоликули всеки месец, и отговарям добре на леки стимулации с клостил, затова се надявам че тази доза ще е достатъчна. Само не разбрах пурегона дали веднъж на ден да го поставям, или два пъти по 75.

*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #406 -: Октомври 07, 2008, 12:06:58 pm »
Краси, аз при първия опит бях с пурегон - започнах със 150, после минах на 200 единици. Поставях си ги заедно, т.е. две сухи вещества от 100 с един разтворител.
Поставях ги мускулно в дупето, тогава бях по къс протокол и едновременно с това си слагах и микродози Декапептил в корема. Мъжа ми ги слагаше и двата вида инжекции - след като му показа една медицинска сестра.
Успех!
*
« Отговор #407 -: Октомври 07, 2008, 12:40:40 pm »
nutfie ,най вероятно утре те викат за сондаж. Относно това дали ще се наложи да пътуваш - определено Да и тия два дни, с които разполагаш няма да ти са достатъчни. Колкото и да не си запозната все пак процедурата не се планира от днес за утре и добре би било да предвидиш повече дни.

« Отговор #408 -: Октомври 07, 2008, 13:01:51 pm »
Благодаря, Миленка! Моят мъж и той уж има желание и смелост да ми ги поставя, но ще видим дали ще може. Колко яйцеклетки изкарахте при тази стимулация?

*

nutfie

• *
  • 5
  • стискам ви палци ...
« Отговор #409 -: Октомври 07, 2008, 13:40:38 pm »
nutfie ,най вероятно утре те викат за сондаж. Относно това дали ще се наложи да пътуваш - определено Да и тия два дни, с които разполагаш няма да ти са достатъчни. Колкото и да не си запозната все пак процедурата не се планира от днес за утре и добре би било да предвидиш повече дни.

Благодаря ти много за отговора мила.
Да,знам че няма да ми стигнат само тези 2 дена но мисълта ми беше че всеки ден ли се ходи на преглед.Знам и че ще правим подготовка за ин-витро с игли и така нататък.От РЗК ми отпуснаха пурагон 14х100мг и 2х50мг,но сигурно и утре ще ми испишат и други.

*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #410 -: Октомври 07, 2008, 13:42:37 pm »
Благодаря, Миленка! Моят мъж и той уж има желание и смелост да ми ги поставя, но ще видим дали ще може. Колко яйцеклетки изкарахте при тази стимулация?
Ами аз използвах 30 ампули Пурегон от 100 единици и моя един яйчник произведе 7 фоликула.
*
« Отговор #411 -: Октомври 07, 2008, 13:54:40 pm »
Имам вяра,радвам се че се появи..Аз също започвам да се притеснявам за леката..Няма я още ,а другата седмица съм на преглед.. Дано дойде,но виждам че и така може.. Пожелавам ти много успех!
*
« Отговор #412 -: Октомври 07, 2008, 14:10:06 pm »
nutfie, прегледите не са всеки ден. Утре предполагам ще добиеш по пълна представа кое как ще е. Най-вероятно като спреш Регулон ще започнеш с блокиращия препарат и ще ти кажат кога да отидеш пак на преглед. Тогава ще ти бъде изследван Естрадиола и ако стойностите му са ниски ще стартираш с Пурегон. Следващия преглед ще ти е 5 дни след това и после започват през ден до края. Успех в процедурата!

*
« Отговор #413 -: Октомври 07, 2008, 14:21:24 pm »
Привет и от мен!!!
от Инвитрото нищо не се оплоди за съжаление - ниска оплодителна способност на сперматозоидите!!!  8O А правихме СДИ тест, който беше с прелестни резултати!!!
Но както и да е - имаме си 3 ембриончета, които се развиват добре!!! Дойде и моят ден!!!Утре ми е трансфера!!!
Стискайте ми палци!!!
« Отговор #414 -: Октомври 07, 2008, 14:36:15 pm »
Успех на всички момичета в процедура и на тези като мен, които чакат деня на теста!
Днес ми е 8-ми ден след ЕТ и имам ПМС - боли ме глава над очите, кръстът също ме боли. Коремът ту ме боли ту не, но от 2-3 дни малко е поспаднал, че след трансфера се бях понадула доста и пишках на всяка десета минута. Не мога да си намеря място - това ми е второ Инвитро, опитвам се да не мисля за резултата, но не успявам..
*
« Отговор #415 -: Октомври 07, 2008, 14:37:51 pm »
Буба,успех от цялото си сърце! Това са хубави симптоми..
« Отговор #416 -: Октомври 07, 2008, 14:46:46 pm »
Благодаря ти, luba_boiko!
*
« Отговор #417 -: Октомври 07, 2008, 15:43:21 pm »
Вики,3 са достатъчно  :wink:,пък и щом се развиват добре.
Успех утре!

Буба,спокойно,още малко ти остава да теста! :goodluck:

Дани,как вървят нещата при вас,какво ти казаха днес?
Подут ли ти е корема?
« Отговор #418 -: Октомври 07, 2008, 15:53:50 pm »
За сега всичко е по план - сутринта ми се обади ембриоложката и каза, че общо 15 са се оплодили и се развиват добре и  трансфера евентуално ще е утре :wink: Никакви белези за хипер до момента  :)

Вики, стискам палци  :wink:

*
« Отговор #419 -: Октомври 07, 2008, 15:56:08 pm »
Дани, вярвам... :D Гуш.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери