0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инвитро / ИКСИ октомври и ноември 2008
« Отговор #800 -: Октомври 24, 2008, 12:44:11 pm »
misi.защо пункцията е без упойка,доколкото съм запозната е болезнено .Слагат поне местна упойка.
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #801 -: Октомври 24, 2008, 12:46:30 pm »
Миси, пожелавам ти от сърце това да е твоя щастлив опит. много вяра и кураж - ти заслужаваш да бъдеш възнаградена.
никога не отстъпвай на принципите си!
*
« Отговор #802 -: Октомври 24, 2008, 12:49:18 pm »
Днес мина и моята пункция - без упойка, абе да ви кажа боля ме доста, ама стискаш зъби... няма как.
Довечера ще разбера дали е имало оплождане и как се развива ембриона, но док каза, че иска да се подсигурим и с няколко от замразените. Трабсфера евентуално ще бъде в понеделник.

Това ми се струва много добра комбинация. Успех ти желая.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #803 -: Октомври 24, 2008, 12:50:49 pm »
misi, много стиснати палци от мен. Ти си герой!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #804 -: Октомври 24, 2008, 12:53:03 pm »
Красита Патладжанче браво момичета чака ме хубави новини накрая  :crossfingers: :bfp:
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #805 -: Октомври 24, 2008, 13:20:47 pm »
Благодаря за пожеланията момичета. Дано да успеем всички.
Пункцията я направихме без упойка, защото фоликула беше само един. Боцкането в яйчника е само едно, ама вида на иглата е стряскащ - доста е дългичка. Болката е силна, но за кратко. Абе преживява се... не е приятно, ама какво да се прави.
Аз малко се изложих после, като ми прималя в коридора докато чаках консултация с доктора, ама явно напрежението си каза думата, а и аз съм с кръвно 60/90 и явно ми падна още. Но Катето - акушерката, веднага ме пое, аз се дърпам и викам - нищо ми няма и друг път съм припадала сутрин в автобуса, като не пия кафе, но тя ме свали долу на 3-тия етаж, сложиха ми система и после след кафе и кола се съвзех.
« Отговор #806 -: Октомври 24, 2008, 13:27:12 pm »
И аз бях пред припадане след пункцията, без упойка.Страшно много ми се зави свят в консултативния кабинет ,въпреки че бях седнала.Аз си го обяснявам с това, че при промивката преди пункция с подвижния стол ме наведоха с главата надоло, пък аз си имам проблем с вестибуларния апарт.Иначе болка мога да каже че не изпитах, по скоро беше някакво усещане.При всички случаи промивката беше по -гадна като усещане отколкото пункцията.
Сега ми предстои лека стимулация.
Дали ако имам 2-3 фоликула ще се съгласи док да е пак без упойка?
« Отговор #807 -: Октомври 24, 2008, 13:29:40 pm »
Здравейте,силни момичета!Отдавна чета тук,но вече дойде и моя момент да пиша...на 29.10 трябва да започваме стимулация,обаче след като на 14.10 ми биха диферилина все още не ми е дошъл цикъла и незнам какво става?Това някаква аномалия ли е или какво?Може ли да не  започна стимулацията заради това?На всички момичета в процедура успех

[/url]
*
« Отговор #808 -: Октомври 24, 2008, 13:32:51 pm »

най-вероятно не, при мен се наложи да бодат няколко пъти, на третия път доктора реши че ще вика анестезиолог, но аз отказах
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #809 -: Октомври 24, 2008, 15:01:48 pm »
Сега ми предстои лека стимулация.

защо искаш  да е без упойка-има ли причини да се счита ,че така е по -удачно - питам  т.к и при мен пак ще предстои  с лека  стимулация  и се  чудя без  упойка е по -добре  ли ?Аз за първи път тук разбрах ,че въобще  пункция  се прави без упойка- д-ра  не ми е казал за  такъв вариант .
Както misi    е писал   на естествен   цикъл с един фоликул правят пункция без  упойка -но при 2-3  фоликула -защо ?
« Последна редакция: Октомври 24, 2008, 15:03:56 pm от nimika »

« Отговор #810 -: Октомври 24, 2008, 15:12:27 pm »
На мен нещо не ми понасят упойките.И в двата ми опита във Варна след пункция бях със страхотна мускулна треска и болки дори при дишане.Около два три часа след като се събудих когато ми се наложи да отида до тоалетната колабирах.Това ми се случи и двата пъти и явно беше от упойката.При другите момичета не беше така, явно на мен така ми влияе. Затова искам без упойка.
*
« Отговор #811 -: Октомври 24, 2008, 15:28:12 pm »
момичета,някоя от вас пие ли фолиева киселина по време на стимулацията
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #812 -: Октомври 24, 2008, 15:33:33 pm »
На мен нещо не ми понасят упойките.И в двата ми опита във Варна след пункция бях със страхотна мускулна треска и болки дори при дишане.Около два три часа след като се събудих когато ми се наложи да отида до тоалетната колабирах.Това ми се случи и двата пъти и явно беше от упойката.При другите момичета не беше така, явно на мен така ми влияе. Затова искам без упойка.
говори  ли с  анестезиолога -нали з атова има консултация  снего -нзнам всъщност във Варн акак е  :wink:Да не спамя темата -но упойка по друг повод правена ли ти е ?

*
« Отговор #813 -: Октомври 24, 2008, 16:27:34 pm »
Здравейте!
Днес сутринта ми беше пункцията. Резултатът е 20 извадени яйцеклетки. Днес по-късно ще се обадя на доктора и дано ми каже подробности. Довечера започвам да си слагам по 2 Утрогестана на 8 часа. Утре в 10ч. пак съм в клиниката и май в неделя ще ми е пункцията.
Aubergine, Krassita стискам палци за най-положителните тестове и най-сладките бебчета след това. На всички желая УСПЕХ! :D
*
« Отговор #814 -: Октомври 24, 2008, 16:59:53 pm »
Мириам, много хубав резултат. Желая ти след две седмици едно много хубаво ЧХГ!

Миси, имам хубаво предчувствие за теб. Дано съм права!  :bighug:

« Отговор #815 -: Октомври 24, 2008, 17:39:52 pm »
Мириам, супер! 20 бр си е ОК!
Хайде, дано се получат чудни ембриончета, та да имате голям избор!
« Отговор #816 -: Октомври 24, 2008, 17:52:10 pm »
момичета,някоя от вас пие ли фолиева киселина по време на стимулацията

Да пие се и през цялото време чак до теста ако е положителен мисля че се продължава до 3месец.
« Отговор #817 -: Октомври 24, 2008, 18:00:16 pm »
Браво, Мириам! 20 яйцеклетки е страхотен резултат! Най-хубавите ембриончета ти пожелавам!

Смятам, че всички пием фолиева киселина. Аз от месеци я пия, препоръчват да се пие дори при опити за естествено забременяване.

*

Aubergine

« Отговор #818 -: Октомври 24, 2008, 18:13:20 pm »
Miriam браво, пожелавам ти всичките да се оплодят!
misi , поздравления и на теб!

За фолиевата киселина - аз не съм спирала да я пия последните няколко години, с малки паузи от по 1-2 седмици.

Благодаря на всички за милите думи! :)

*
« Отговор #819 -: Октомври 24, 2008, 18:19:56 pm »
Благодаря Ви момичета! :bighug: