0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

sunnynevi

• 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
Re: Инвитро / ИКСИ октомври и ноември 2008
« Отговор #720 -: Октомври 21, 2008, 12:48:58 pm »
viki_vat  :bighug: Гледаме напред!!! :balk_95:

*
« Отговор #721 -: Октомври 21, 2008, 12:58:03 pm »
Да!Продължаваме да се борим! :D
*

sunnynevi

• 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
« Отговор #722 -: Октомври 21, 2008, 12:59:48 pm »
Така те искам!!! :bighug:

« Отговор #723 -: Октомври 21, 2008, 13:10:26 pm »
Благодаря, момичета! Надявам се всичко да продължи да се развива добре.

Аз съм при д-р Андреева, а ембриологът който се грижи за моите бебета е г-н Баров - той им е първият ембриолог, и този който с доцент Щерев навремето е направил първото инвитро в България, така че съм в сигурни ръце. От тук нататък - каквото сабя покаже.

*
« Отговор #724 -: Октомври 21, 2008, 13:13:03 pm »
Вики, Стела, съжалявам. Дано следващият път късметът е на ваша страна!  :bighug:

Красита, успех!

« Отговор #725 -: Октомври 21, 2008, 13:30:27 pm »
Здравейте момичета . Да се отчета и аз, че много време не съм писала / нямах под ръка компютър с нет :( /
В петък на 17.10 мина пункцията, която изобщо не беше страшна :)
Извадиха 13 фоликула, в които имаше 12 яйцеклетки. От тях се бяха оплодили 11, като в едната имало 2 сперматозоида, та вчера на трансфера имаха избор между 9 перфектни ембриона според доктор Тачева.
Върнахме 3 на 3 ден и останалите 6 замразихме.
Сега остава чакане и пак чакане ...така до 30.10 - датата на теста
Пожелавам много късмет на всички момичета и накрая само + резултати :)
*
« Отговор #726 -: Октомври 21, 2008, 13:42:48 pm »
Успех Тити! :D
*

Aubergine

« Отговор #727 -: Октомври 21, 2008, 15:04:20 pm »
Здравейте и от мен,
пункцията ми мина нормално, 12 извадени, 11 добри, каквото и да значи това.
Довечера трябва да се обадя на доктора, а утре ембриолозите трябва да се обадят на мен, за да ми кажат колко са се оплодили.
Въпрос към момичета, които посещават Надежда - от сега ли трябва да слагам Утрогестана и да пия Естрофем, или от довечера? И какво значи довечера - преди лягане?
А Тилкотил? Нали само при болка - не чувствам такава в момента.

Стела, Вики, много ми стана мъчно момичета, знам, че всякакви думи са безполезни.. Пожелавам ви кураж и сила да продължите напред.

Красита, браво! :)

*
« Отговор #728 -: Октомври 21, 2008, 15:19:53 pm »
Въпрос към момичета, които посещават Надежда - от сега ли трябва да слагам Утрогестана и да пия Естрофем, или от довечера? И какво значи довечера - преди лягане?
А Тилкотил? Нали само при болка - не чувствам такава в момента.

Започни ги довечера. Най-добре преди лягане, за да избегнеш изтичане на утрогестана.
Тилкотил можеш да слагаш при болка.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Aubergine

« Отговор #729 -: Октомври 21, 2008, 15:32:18 pm »
Благодаря, White - изтичане няма как да избегна, тъй като и сутрин трябва да слагам.
Така, че започнах от сега, довечера пак. За Тилкотила разбрах, че преди трансфера задължително трябва сложа, сега имам придърпване вляво, но не мисля, че чак имам нужда от него. :)

Пожелавам на всички успех!
*
« Отговор #730 -: Октомври 21, 2008, 17:18:24 pm »
Тити,желая тилеки и неусетни дни до теста и после +++

Патладжанче,чудесен резултат!
Сутрин като слагаш утрогестана трябва да лежиш един час,пък после нека да си изтича.А вечер го слагай като си легнеш,но трябва да е горе-долу през 12 часа.

*

Aubergine

« Отговор #731 -: Октомври 21, 2008, 17:24:32 pm »
elliq , благодаря! :)

....но трябва да е горе-долу през 12 часа.
А аз вече си сложих първите три глобули, надявам се да не е проблем към 24:00 да сложа другите три, тогава горе-долу си лягам.
« Отговор #732 -: Октомври 21, 2008, 17:42:01 pm »
Здравейте и от мен!Благодаря ви момичета,няма да се предаваме и отчайваме.Днес говорих с док. и каза че следващият път ще е икси не че сега не се бяхя оплодили чрез икси защото по другия начин нестана и ми каза да спра всички лекарства и на 3тия ден от цикъла преглед та да видим какво ще стане.Предполагам че ще почваме веднага но несъм много сигурна.По принцип как е,веднага ли се започва или се изчаква малко?
Браво Патладжанче,Краси,Тити страхотни резултати и продължавайте все така!!!
На всички ви желая успех от сърце!!!
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #733 -: Октомври 21, 2008, 17:49:55 pm »
Да ви питам, дойде ми цикъла, но сега май нищо не трябва да правя.Като ми биха диферелина на 22 ден, се разбрахме с д-р Персенска да се видим на 16 ден след него, но до тогава има близо седмица, трябва ли да се обадя.

И още нещо, пихте ли някакви витамини преди почване на стимулацията и какви са.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #734 -: Октомври 21, 2008, 18:31:49 pm »
Нещо не можах да те разбера Силванченце.Колко дни след диферелина ти дойде цикъла?Това което казваш за преглед след 16 дни ми се вижда нещо странно.
« Отговор #735 -: Октомври 21, 2008, 19:21:06 pm »
Здравейте и от мен!Благодаря ви момичета,няма да се предаваме и отчайваме.Днес говорих с док. и каза че следващият път ще е икси не че сега не се бяхя оплодили чрез икси защото по другия начин нестана и ми каза да спра всички лекарства и на 3тия ден от цикъла преглед та да видим какво ще стане.Предполагам че ще почваме веднага но несъм много сигурна.По принцип как е,веднага ли се започва или се изчаква малко?
Браво Патладжанче,Краси,Тити страхотни резултати и продължавайте все така!!!
На всички ви желая успех от сърце!!!

Доколото знам поне 3 месеца е добре да се изчака преди нов опит, а някои момичета дори чакат по 6 месеца. Това е доста травмираща за организма процедура и не знам дали може да се започне веднага с нов опит. Говори с док по въпроса.
Благодаря за пожеланията!

*
« Отговор #736 -: Октомври 21, 2008, 21:29:19 pm »
Аз отидох на преглед 18 дни след поставянето на лукрина и на 8 ден от цикъла.. Е2 ми беше 6 при норма от 39 до 189.. Силванче,няма страшно..Отивай си на датата,пусни си Е2 и смело напред!
*
« Отговор #737 -: Октомври 21, 2008, 21:36:10 pm »

silvanchence, не е нужно да се обаждаш, просто си чакаш датата за прегледа и преди него ще пуснеш за изследване естрадиол както са ти казали. Пий фолиева киселина, аз я пия постоянно.
« Отговор #738 -: Октомври 21, 2008, 22:15:13 pm »
Момичета дайте малко съвет на кой ден най рано може кръвния да покаже дали има бременност.Днес пуснах ЧХГ така ми бяха казали и малко съм притеснена 2.60 ден 5 от първия трансфер и 3 ден от втория трансфер :(
« Отговор #739 -: Октомври 21, 2008, 22:21:45 pm »
Аз нещо не мога да разбера тази работа с деферилина.
Когато аз бях на дълъг протокол на 21 ден ми сложиха диферелина и от първи ден на цикъла почнах стимулацията.А когато бях на къс протокол почнахме от по-късен ден и оргалутран.
Това някакъв среден вариант ли е хем си на блокаж с депо от 21 ден на предходен цикъл ,хем почваш към 6-7 ден стимулацията.
Аз сега  също съм в Надежда, но съм правила там само лека стимулация от 7 ден без антагонисти и един естествен цикъл.