0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Нормална бременност или ...
« -: Септември 10, 2008, 16:27:57 pm »
Здравейте!Нова съм в тези сайтове и ми е трудно да се ориентирам.Надвам се да ми помогнете!
Преди 2 дена си правих тест за бременност и излезе положителен.Вчера бях на лекар и тя каза, че още нищо не се вижда на ултразвук.Гледа ме и с влагалищен.Било още рано да се каже.Нямало нищо в матката и да отида другата седмица.Аз направо се побърквам в къщи от притеснение.Страх ме е ,че може да е извънматочна бременноста.Последната ми менструация беше на 09.07 , но при мен е малко нередовна и мисля ,4е може да съм забременяла някъде около 20 август.Някой може ли да ми каже за колко време оплодената яйцеклетка може да слезе до матката?
*
Re: Нормална бременност или ...
« Отговор #1 -: Септември 11, 2008, 00:23:23 am »
Ако не греша между 5 и 8 ден оплодената яйцеклетка се вгнездява в маточната лигавица.
Не се тревожи. Можеш спокойно да изчакаш още седмица и да направиш нов преглед.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #2 -: Септември 11, 2008, 00:29:09 am »
ако си забременяла около 20 август, значи са минали 3 седмици от оплождането. вече би трябвало да се вижда плоден сак с влагалищен ултразвук. с коремен е ясно, че нищо няма да се види все още.
тъй като казваш, че ти е нередовна овулацията, най-добре е да изчакаш 4-5 дни и пак да те видят с влагалищен УЗ.
също така, може да се пусне кръвен тест за бременност - двукратно през интервал от 48 часа и да се види дали стойностите нарастват правилно.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #3 -: Септември 11, 2008, 07:58:46 am »
Благодаря ви, че сте ми отговорили!С докторката се разбрахме да отида понеделник или вторник да ме види пак.Тя каза, че няма място за притеснение, но нали това им е работата- трябва да успокояват хората.А аз имам приятелка, която преживя извънматочна бременност и беше много драматично.Моля се да не ми се случва такова нещо!Инъче нормално ли е да имам болки ниско долу в ляво?Днес нищо не ме боли, но вчера - цял ден.Освен това не ми се гади.Не трябва ли да има сутрешно гадене при бременност?
*
« Отговор #4 -: Септември 11, 2008, 10:11:09 am »
Гаденето започва по-късно :) Иначе, както ти е казала Jam, най-добре отиди още днес в някоя лаборатория и си пусни кръвен тест за бременност - стува м/у 18-22лв, след 48 часа си пусни още едини и като отидеш при твоята лекарка, ще й ги занесеш и двата. Мисля, че така е по-добре, отколкото да чакаш тя да ти ги назначи. Все пак ти решаваш. Пожелавам ти всичко да е наред!!!
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #5 -: Септември 11, 2008, 10:46:41 am »
Да, най-добре с кръвен тест, но ако нямаш някакви оплаквания-болки, спзми, кървене, просто се успокой и си изчакай в понеделник прегледа. Може да си имала просто късна овулация и затова още нищо да не се вижда.
« Отговор #6 -: Септември 11, 2008, 12:15:21 pm »
Благодаря ви за отзивчивостта!Аз съм от Сливен и не знам тук при нас дали се правят такива изследвания, но ще попитам в някоя лаборатория.А инъче болки имам, но слаби-приличат не тези преди цикъл.:(Не знам дали мога да пия Но Шпа?
Много се радвам, че има на кой да споделя.Благодаря ви!Ще се опитам да се успокоя!  :)
Ще ви държа в течение!
*
« Отговор #7 -: Септември 11, 2008, 13:49:25 pm »
Да, можеш да пиеш но-шпа, напр. 3х1.
Виж какво намерих в интернет, надявам се да е актуална: Лаборатория Боби Лаб, адрес: Сливен 8800, ул.Лъдженска 1 вх.В
телефон: тел. 044622265; 0898554385
"МЦ ЗДРАВЕ 2000" ООД
 Микробиологична лаборатория
 жк."Дружба"16-Б-2
 66-73-63

"МЦ Св. Димитър"ООД
 Клинична лаборатория
 бул."Панайот Хитов"№117
 66-70-74
 МЦ"ВОЕННА БОЛНИЦА"ООД
 Рентгенология
 ул."Пушкин"№2
 66-71-66
 Клинична лаборатория
 МЦ "Д-р Г.В.МИРКОВИЧ" ЕООД
 Рентгенология
 ул."Христо Ботев"№1
 2-92-09 , 2-34-68
 Клинична лаборатория и т.н.

« Отговор #8 -: Септември 11, 2008, 16:58:10 pm »
Благодаря, dianka, сега ще проверя правят ли подобни изследвания.:)
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #9 -: Септември 11, 2008, 17:00:35 pm »
уважаеми пациенти, моля - не си обменяйте диагнозите и не си предписвайте взаимно лечение! чак пък и 3 пъти по 1 са ти го изписали тук но-шпато...

един съвет - успокой се.
още един съвет - не пий лекарства, които не са ти предписани от лекар. особено ако подозираш, че си бременна!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #10 -: Септември 12, 2008, 10:13:18 am »
Благодаря за съветите!
Мисля да се успокоя ( доколкото е възможно) и да изчакам до другата седмица, когато трябва пак да посетя лекарката.След това ако се наложи ще си направя кръвни тестове.Звънях на личната лекарка и тя каза, че няма проблем да пия Но Шпа, ако имам болки.
Ще ви държа в течение!
Стискайте ми палци всичко да е наред!
*
« Отговор #11 -: Септември 12, 2008, 23:33:26 pm »
 :crossfingers: :crossfingers:
« Отговор #12 -: Септември 14, 2008, 09:08:15 am »
Момичета, искам да споделя с Вас , че вечи трети ден ми е лошо. :)Стискайте палци да е добър признък.Понеделник или вторник съм на лекар!
« Отговор #13 -: Септември 15, 2008, 14:25:29 pm »
Здравейте!Бях на лекар - отново нищо не се вижда в матката.В четвъртък ме викат пак.:( Отидох при втори лекар за да чуя още едно мнение.И тя каза, че не се вижда нищо в матката.Прати ме да си купя бебе-тест, за да го направи тя.Теста показа втора бледорозова черта, която докторката определи като някакво хормонално нарушение и според нея бременност няма.И тя ме вика пак в четвъртък.Абе с две думи - за мен си е ужас...А и днес пак ми се гати...Не знам какво да мисля..Може ли да не съм бременна, а понеже много го искам на психологична основа да имам гадене?Иде ми въобще повече да не ходя на лекар,а да изчакам един месец и ако още нямам менструация тогава да отида.Моля ви посъветвайте ме! :help1:
*
« Отговор #14 -: Септември 15, 2008, 14:49:42 pm »
Теста показа втора бледорозова черта, която докторката определи като някакво хормонално нарушение и според нея бременност няма.И тя ме вика пак в четвъртък.
Два пъти при такъв тест съм била бременна. При кой лекар ходиш, че нещо май съм изпуснала... Четвъртък като дата е добре. Това че ти се гади също е добре.
*
« Отговор #15 -: Септември 15, 2008, 16:24:49 pm »
Единствено кръвният тест може да ти даде необходимата информация. Джам е написала по-горе как да процедираш - през 48 часа, за да се проследи динамиката!
Никакви уринни и никакви несериозни коментари за хормонални смущения не могат да ти дадат реален отговор на това, което се случва с теб в момента. При наличие на втора черта при теста за бременност, независимо от наситеността й - има бременност. Ще стискаме палци да е на правилното място. Отиди пак при добър гинеколог с добра апаратура. И кръвен тест!!! през 48 часа
Успех!
« Отговор #16 -: Септември 15, 2008, 16:59:48 pm »
Огняна,аз съм от Сливен.Ходих при д-р Германова, а после и при д-р Дичева.Не знам при кой друг лекар да отида...Имаше един добър лекар тук - д-р Костадинов ( даже от Бургас идваха да раждат при него), но той отиде във Франция.И сега наистина не знам кой е добър тук...
А за кръвния тест утре сутринта ще отида.Стискайте палци всичко да е наред, че много ме е страх...
*
« Отговор #17 -: Септември 15, 2008, 18:14:45 pm »
Надявам се с кръвния тест нещата да са добре. Ако отидеш утре, в четвъртък ще трябва да го повториш отново (за да е през 48 часа). Успех!!!
*
« Отговор #18 -: Септември 15, 2008, 21:45:25 pm »
Огняна,аз съм от Сливен.Ходих при д-р Германова, а после и при д-р Дичева.Не знам при кой друг лекар да отида...Имаше един добър лекар тук - д-р Костадинов ( даже от Бургас идваха да раждат при него), но той отиде във Франция.И сега наистина не знам кой е добър тук...
А за кръвния тест утре сутринта ще отида.Стискайте палци всичко да е наред, че много ме е страх...
Това вече е кофти - никого не мога да препоръчам. Поне имате ли там надеждна лаборатория. Остава с тестовете за бета ЧХГ... (Запомни числото на хормона от изследването) Така или иначе мисля, че в четвъртък ще имаш отговор. И той ще е добър. Пожелавам ти го. От сърце.  :bighug: Знам, че чакането сега е гадно нещо. Опитай се да се разсееш с приятни неща.
« Отговор #19 -: Септември 16, 2008, 09:21:57 am »
Момичета, взеха ми кръв за теста.Сега остава да чакам само резултатите в 15.00.Дано да са хубави!
Моята половинка е убеден, че съм бременна и че всичко ми е наред. :dance2: Даже смята, че съм забременяла на 21 август.:)Той е моята най-голяма упора.Моля се с две ръце да е прав! :balk_21: