0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #540 -: Март 28, 2010, 20:25:37 pm »
Рени, честита радост и безпроблемна докрая. Дано тази година всички да имаме твоя късмет и резултат.  :D
никога не отстъпвай на принципите си!
*
« Отговор #541 -: Март 28, 2010, 20:44:51 pm »
Рени успех и не спирай да пишеш-с нетърпение ще чета твоята приказка ще е с прекрасен финал!!! :crossfingers: yahoo_17 :crossfingers:
*
« Отговор #542 -: Март 28, 2010, 20:58:27 pm »
Рени, честито!  stork-boy

"Щъркелите щом преминат,
да носят и сестриче.
И на него догодина
да дам едно кокиче!"
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
« Отговор #543 -: Март 30, 2010, 18:56:05 pm »
благодаря ви на всички, другата седмица ще ви кажа едно или две са :), но вчера лекарката каза, че с този резултат на чхг най-вероятно са 2 :)
По мои изчисления от другата седмица трябва да влезя в 5-та седмица и би трябвало даже и сърчица да се чуват. Поне така пише. Много ме е страх с предната бременност нямах шанса да чуя съчице. Но сега знам че всичко ще е наред :) Поздрави и мнооого целувки на всички и очаквам съвсем скоро още някой да се похвали с добра новина :)
« Отговор #544 -: Март 31, 2010, 17:01:52 pm »
Рени честито и лека бременност.Да наистина с този резултат май са двечки спокойно всичко щее наред.До края на бременоста ще тръпнеш до всеки следващ преглед и времето така бързо минава че няма да усетиш. :P
« Отговор #545 -: Април 01, 2010, 23:03:32 pm »
Извинете за питането ,но може ли да ми кажете как се изчислява г.с ,или по точно 1 г.с. колко дни е?
*
« Отговор #546 -: Април 02, 2010, 08:39:43 am »
Нийл Армстронг
« Отговор #547 -: Април 02, 2010, 16:04:25 pm »
renis5rova честито и ти желая една прекрасна незабравима бременност.

В 5г.с. сърца няма как да чуете и видите, така че да не се шашнеш. След 7-8 г.с вече свободно ще ги видите. Болите са добър знак и са нормални, те лека по лека ще минат. Пий нош-па, най-вече преди да тръгнеш на път.

Успех

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #548 -: Април 02, 2010, 21:26:15 pm »
И аз искам да ви питам нещо :). Предстои ми първи опит инвитро и не знам как протичат процедурите във времето. С лекарката се разбрахме да отида на втория ден от цикъла и да почваме изследвания. Ама нали съм шашната - хич не питах какви, на колко време и т.н. А още не съм казвала и на работа и това ме притеснява.
Моля ви, споделете какъв е графика за изследванията и после за самата стимулация.
« Отговор #549 -: Април 02, 2010, 22:17:07 pm »
Делла, на втори ден се изследват репродуктивни хормони при жената. Взима се кръв и се гледат какви са нивата на пролактин, естроген, FSH, LH, тестостерон, DEAS, SHBG, прогестерон (последния се прави по принцип 7 дни след доказана овулация, но в някои центрове го пускат и на втори ден). Може да пуснат и тироиден панел - fT3, fT4, TSH, Anti-TG, Anti-TPO. Не е задължително да ти пуснат всички, а може да има и допълнителни. Зависи от твоя случай. Възможно е да направят и преглед с ултразвук.
В зависимост от прегледа и резултатите и вашият конкретен случай, ще определят протокола за стимулация - къс или дълъг. А как протича един ин-витро цикъл, може да прочетеш на линка.
Може би някой, правил ин-витро в Щерев, ще се включи по-подробно.
Стискам палци!
« Последна редакция: Април 02, 2010, 22:19:34 pm от Solley. »
« Отговор #550 -: Април 02, 2010, 22:26:32 pm »
Della, да допълня Solley. Ако всичко е наред с хормоните и ако си по къс протокол още на втория ден се започва стимулацията. След това отново преглед и хормони на 5-ти ден, после всеки ден или през ден хормони и преглед.Така да пункцията. Успех!
*
« Отговор #551 -: Април 03, 2010, 05:55:04 am »
Може да даваш кръв за хормони в лабораторията сутрин и да се договаряш с лекаря кога да отидеш на преглед. Казват ти около колко часа. И те вмъкват в графика. По принцип резултатите от лабораторията стават готови за около час и половина. Ако можеш сама да си слагаш инжекциите е чудесно, но мен ме е страх и ходех да ми слагат в клиниката: сутрин между 8:00-10:00 и вечер 18:00-20:00. С изключение на инжекциите с точен час. Ама на мен точния час ми беше 20:00 часа. За прегледите в работно време единия път казах, че трябва да ида на един преглед, а другия път, че трябва да ми бият едни инжекции. Без много обяснения. В работата ако смяташ, че няма да те разберат, може да кажеш, че ти се налага лечение с инжекции. Направо си е близко до истината.
Нийл Армстронг
*
« Отговор #552 -: Април 03, 2010, 20:55:57 pm »
Solley, teodorina и rtfrtf, благодаря ви за бързите отговори! Solley, намерих доста полезно инфо в блога ти.
Мислех, че по-бавно се развива всичко :). Сигурно ще изчакаме още един месец.
« Отговор #553 -: Април 06, 2010, 14:36:53 pm »
И аз се върнах от преглед,и представете си  ,и 3 ембриончета са се хванали.2ембриончета са в 6 г.с. и имат дори сърдечна дейност ,а другото е още малко и няма сърчице.Док. каза ,че към 3 месец ще ми правят редукция на едното ембрионче ,на това ,което е най лошо.не можело по рано.
« Отговор #554 -: Април 06, 2010, 15:09:07 pm »
Честито,много се радвам.Пожелавам ти много щастливи моменти до края на бременността :P.
« Отговор #555 -: Април 06, 2010, 15:44:35 pm »
Благодаря bisko.Някой преминал през редукция може ли да ми опише как минава манипулацията?
« Отговор #556 -: Април 06, 2010, 22:06:52 pm »
Здравейте, ето и малко изненади и от мен. Днес бях на лекар и вече има едно туптящо сърчице  :) Изненада е обаче, че другото бластоцитче се е разделило на две и сега има две плодни сакчета. Казаха ми че още е рано за тях да се прецени дали ще се развият бебенца и в двете сакчета. Аз се опитвам да свикна с мисълта че в момента в мен растатът тризначета, две от които еднояйчни. Направо ми дойде като гръм от ясно небе. То нямя, нямя и изведнъж гледайте какво става. На 20.04.съм пак при доки и ще видим какво ще правим тогава.
И мен ме интерисува за редукцията някой ако знае нещо по въпроса. Бих искала да се информирам преди да взема каквото и да е решение.
sevdas видях че и ти си се уредила с тризначета хихи, честито :)
*
« Отговор #557 -: Април 06, 2010, 22:10:54 pm »
Момичета, честито и лека бременост ви пожелавам. :bighug:
« Отговор #558 -: Април 06, 2010, 22:40:51 pm »
Честито Рени.И аз на 20,04, съм на преглед сутринта,и тогава ще видим дали има и трето сърчице и кога евентуално ,ще правим редукция.Мен малко ме е страх,за другите ембриончета,да не стане нещо с тях.
*
« Отговор #559 -: Април 07, 2010, 08:14:19 am »
Честито, момичета,  preggo stork-boy
Лека и безпроблемна бременност!
Аз съм на 16.04. за тест,  :crossfingers:
Нийл Армстронг