0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро в Щерев ?
« Отговор #60 -: Октомври 07, 2008, 21:44:41 pm »
Благодаря за информацията, момичета!

Malinkap, според мен имунологичните не се правят пак ако всичко е било наред първия път. Не съм сигурна все пак, нека някой по-добре информиран се включи.

*
« Отговор #61 -: Октомври 07, 2008, 22:25:26 pm »
в моя случай дори ми цитираха закона.
ужас, а какво гласи закона, абе хора, има моми4ета на които са връщали и по 4 и пове4е ембриона, може би става с предварителна уговорка, ай 4е се уплаших сега, аз смятам предварително да питам колко възнамеряват да ми върнат, за да знам предварително дали изобщо да по4вам и при кого  8O
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #62 -: Октомври 08, 2008, 09:01:08 am »
На мен ми върнаха 4 ембриона първия път, но не бяха чак толкова хубави, та да се притеснявам от евентуална четириплодна бременност. Така че, както казах и по-горе, зависи от конкретния случай. Ако ембрионите са бластоцисти с перфектно качество например, едва ли ще върнат повече от два /както е било при Жекова/. Не се тревожи - всеки лекар внимателно преценява съотношението риск полза  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #63 -: Октомври 08, 2008, 10:08:19 am »
За себе си съм взела решение ,че ако наистина закона ме ограничава само с два ембриона
бих ги изчакала  на фаза бластоцист и другите бих ги замразила.
Някъде четох ,че има клиники по света ,които връщат само на тази фаза.
При мен при последното икси на естесвен цикъл ако се беше оплодила яйцеклетката ,не беше дефектна щях да рискувам да го върнат на 5-ти ден.
*
« Отговор #64 -: Октомври 08, 2008, 11:12:42 am »
На мен и двата пъти ми връщаха по 3,първия път бяха на фаза бластоцист,така че може би по на преценка на лекаря.

« Отговор #65 -: Октомври 08, 2008, 15:16:20 pm »
viki_vat   успех миличка и да си почиваш повечко,а на края да се похвалиш с  :bfp:
*
« Отговор #66 -: Октомври 08, 2008, 15:41:55 pm »
 Относно броя на транферираните ембриони, копирам част от текста в
ЗАКОНА ЗА ТРАНСПЛАНТАЦИЯ НА ОРГАНИ, ТЪКАНИ И КЛЕТКИ

3.5.1. три ембриона на стадий до компактизация, включително при лица на възраст до 36 години и до два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.2. два ембриона на стадий бластоцист при лица на възраст до 36 години и до два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.3. четири ембриона на стадий до компактизация включително при лица на възраст над 36 години и/или над 2 неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.4. три ембриона на стадий бластоцист при лица на възраст над 36 години и/или над два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.5. два ембриона независимо от стадия, когато е извършено подпомагане на излюпването (с химически агент или лазер) при лица на възраст до 36 години и до два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.6. три ембриона независимо от стадия, когато е извършено подпомагане на излюпването (с химически агент или лазер) при лица на възраст над 36 години и над 2 неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.7. четири ембриона след криоконсервация и размразяване независимо от стадия при лица на възраст до 36 години и до два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.8. пет ембриона след криоконсервация и размразяване независимо от стадия при лица на възраст над 36 години и над два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
« Последна редакция: Октомври 08, 2008, 15:43:34 pm от Жекова »
« Отговор #67 -: Октомври 09, 2008, 11:35:38 am »
На мен лично не ми направи добро впечатление първото ми посещение в к-ка Щерев.Първо имах записан час при д-р Савова,така отиваме 20мин преди записаният час и д-р Савова е свободна няма часове, разхожда се по коридорите прави си лафчета пие си кафенцето и като дойде точният ми час ме извика една друга докторка и ми се представи и ми каза ,че са объркани часовете нещо и доктор Савова е на операция ,и тя ще ми направи първия преглед 8O.Това не ми хареса изобщо тъй като аз съм си записала час при Савова ,а ме подхвърлят на другааа.След няколко минути идва Савова в кабинета и без да се извини за грешката че така е станало тя изобщо нищо. Така продължавам за клиниката и обслужването.Имам приятелка която от 5години посещава тази клиника и тази докторка и преди няколко месеца правиха трето инвитро и една от тези сестри които им бият инжекциите за стимулация и била половината доза а останалата я хварлила в коша,а тя е скъпа инжекция при което пациентката и казва че трябвало да и сложи цялатя доза,а сестрата и казва аз работя тук от години и зная ти ли ще ми казваш,но пациентката се обръща към докторката да се разреши и уточни как трябва да е и наистина сестрата е в грешка при което отива и вади от кошчето въпросната инжекция да сложи и остатъка!!!!!!!! Е това пък какво?Срамота.......просто няма думи и не ми се коментира тази клиника!!! :oops: :oops: :oops:
*
« Отговор #68 -: Октомври 09, 2008, 15:00:13 pm »
д-р Савова сбъдна мечтата на моя много добра приятелка.Днес тя разбра,че е бременна.

« Отговор #69 -: Октомври 09, 2008, 16:53:56 pm »
hriska да и е честито на приятелката  :D
Истината момичета е ,че всичко е божа работа,както казваше баба ми  :D .
Ако е речено бебето ще стане от първия път.Ако не е и от 15-ия няма да стане.Ние се надяваме ,че там някъде ще дойде и нашия ред  :D

iulianka, напрово не мога да повярвам този случай със спринцовката  :x :x.Твоята приятелка е трябвало да отиде  при доцент Щерев със сестрата,какви са тези безобразия????
« Отговор #70 -: Октомври 09, 2008, 17:33:50 pm »
iulianka  всеки има мнение аз съм от доста време там и съм много доволна от всички.
Не съм пациентка на др.Савова
Да ако е имало нещо такова със лекарството е трябвало директно при Щерев да сее обърнала.Там доста ги строяват сестрите  :lol:
Просто незнам коя сестра сее усмелила така да каже на твоята приятелка.
« Отговор #71 -: Октомври 09, 2008, 17:34:54 pm »
Момичета на мен ми се очертава в понеделник да е пункцията.
« Отговор #72 -: Октомври 09, 2008, 18:59:41 pm »
 :goodluck: :goodluck:
*
« Отговор #73 -: Октомври 09, 2008, 23:17:58 pm »
Лора, аз ще стискам палци. И този път не само две чертички, ами и  :heartbeat: да чуете и след девет месеца  newsm04

*
« Отговор #74 -: Октомври 09, 2008, 23:21:20 pm »
Лорка  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :bighug: Успех миличка!
« Отговор #75 -: Октомври 10, 2008, 11:50:25 am »
ох как ми се насълзяват очите като гледам колко сте мили всички.
утре вече окончатилно ще се знае дали в понеделник щее пункцията.
Благодаря ви на всички за подкрепата  :balk_102:
И дано този път найстина не само да видя двете чертички но и  :heartbeat: да чуем. :blowingdust2:
« Отговор #76 -: Октомври 11, 2008, 13:48:15 pm »
Успех мила lora и дано всичко мине добре, ще стискам палци  :goodluck:
« Отговор #77 -: Октомври 11, 2008, 16:38:25 pm »
Вече знам със сигурнос моята пункция е в понеделник рано рано 8.00ч
Имам си 15 фоликулчета пък ще видим какво ще излезне :wink:
« Отговор #78 -: Октомври 11, 2008, 16:51:34 pm »
Е как какво, разбира се че бебче :wink:
Успех мила и много късмет :D
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]