0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Въпроси и отговори по храненето - 3
« Отговор #300 -: Януари 11, 2009, 20:27:25 pm »
Тази седмица давах два пъти за следобедна закуска пълнозърнеста филийка с масло и сирене. Много му хареса и се замислих какви други филийки мога да му давам. Удачно ли е да му запека филия със жълтък и сирене, при условие, че не съм въвела белтък, а най-вероятно при отделянето в жълтъка може да попадне и малко белтък.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
« Отговор #301 -: Януари 12, 2009, 06:52:28 am »
mariposa, как даваш филийката? Ние все още друго, освен пасирано не хапваме, та затова питам.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #302 -: Януари 12, 2009, 07:18:13 am »
Набора на Дари и Тошко хапва за закуска един път седмично запечена филийка с кашкавал.

Аз масло не подмазвам с масло кашкавала си отпуска.
Запичам, режа на войници и давам, един войник и една лъжичка кисело мляко да не му е сухо!
Това ни е  :balk_53:любимата закуска!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #303 -: Януари 12, 2009, 14:47:05 pm »
Фоксче, и Тодор не яде непасирано. Ако случайно има парче, може да е и на втората лъжица, врътва главата и отказва повече да отваря уста. Поради тази причина ми отказва и кус куса на Плазмон. Пасирам яденето до пюре. Но филийка намазана тънко с масло, четох, че Бърди го препоръчва като естествен източник на витамин Д, и отгоре сирене (то като се обезсоли, омеква и става за мазане), нарязана на хапки, яде. Върти, върти парченцето в устата и гълта като мисирче. Само през няколко хапки му давам да глътне вода, че то това малко присяда.

Мише, благодаря за идеяте с кашкавала. Аз затова и писах, ако мога да почерпя някакви идеи, защото пуснах търсачката, но открих само това за филийката със сирене и яйце, но пък тогава влязох в чуденка за белтъка.   

« Отговор #304 -: Януари 12, 2009, 19:19:22 pm »
Стилияна обожава филийки за закуска. Или с масло, чубричка малко и шунка или запечена с кашкавал. Предпочита пред всякаква друга закуска. То другото е кус-кус и много рядко попара, че никакви каши и кисели млека не яде и няма с какво особено да разнообразявам. Филии може да яде сутрин, обед, вечер.
Фоксче, тя и Стилияна някой път от едро месо в манджата се дави, но от филията не.
« Отговор #305 -: Януари 12, 2009, 20:17:36 pm »
Давайте, давайте още идеи!

« Отговор #306 -: Януари 12, 2009, 21:05:58 pm »
 Не знам дали въпросът ми е за тази тема но ще питам! :oops:
  Малкият от една седмица си изгради нов режим та тоест
събужда ме се в 8 сутринта и отказва да яде седи си в леглото и си разглежда мирно и тихо и така до 8:30 когато пак си дремва до към 9:30 дори 10 часа понякога  8O  и тогава закусваме мляко
 към 13:30 обядваме зеленчуково пюре и към 15 часа заспива до към 17:30
в 18:00 яде плодово или кашичка
 последно се храни в 22 илии 22:30 различно някога и 21:30 и заспиваме та така без да се будим до 7:30 илии 8 часа сутринта
  Та въпросът ми е нормално ли е по точно за закуската не е ли малко късничка  8O
Благодаря ви предварително!
*
« Отговор #307 -: Януари 12, 2009, 21:44:33 pm »
Давайте, давайте още идеи!

филийка с лютеница и сиренце - любима закуска.
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #308 -: Януари 13, 2009, 09:11:01 am »
Виктория, не мисля, че е проблем това. Когато му се яде, тогава да яде :D
Рая се събужда в 7.00 и закусва към 8.00, и тя си се занимава и се разсънва предполагам.
Струва ми се много добър неговия режим.
« Отговор #309 -: Януари 13, 2009, 10:14:18 am »
Вики, нямаш място за притеснение!
Сия, каква лютеница даваш, домашна ли или...
Аз също правя и баничка домашна или за по-бързо бутер банички със сирене или кашкавал.
*
« Отговор #310 -: Януари 13, 2009, 11:48:26 am »
Да питам мамите на по-големите дечица, че ни предстои захранване този месец и мисля да започна с печена ябълка, но се чудя кога? Бях решила да започна с 2-3 лъжички преди обедното хранене и да довършвам с млякце, но педиатърката вчера каза че плодовете не се давали така, а задължително между храненията/предиобяд и след обяд/. На мен ми е ясно, че с плодове не мога да заместя цяло хранене, засега мислех само да въвеждам различни храни, а след това като въведа и малко зеленчуци тогава ще замествам.

« Отговор #311 -: Януари 13, 2009, 12:13:09 pm »
Момичета, как успявате да дадете закуска на наборчетата? Ние към 7-8 ч. ядем АМ, после огладняваме чак към 12,30 ч., а то вече си е време за обяд? Чудя се време ли е да махна сутрешното АМ или да карам така...
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #312 -: Януари 13, 2009, 12:31:34 pm »
Мая, можеш да даваш ябълка следобяд, към 16-17ч. Аз лично давах преди кърмене.
Няколко лъжички и слагах да цока. При мен се получи заместване с плодове,
ама тя Рая яде като змей :lol: и не се налагаше да я кърмя после.

Фоксче, аз не съм критерии за твоя въпрос, защото Рая не пие АМ,
и нямам друг избор, давам филии, попара, кус кус. Няма лошо
да я пробваш с няква друга закуска. Знам ли...да кажат и другите, които са на АМ.
*
« Отговор #313 -: Януари 13, 2009, 12:38:41 pm »
Тони все още предпочита и предимно закусва с АМ. Понякога закусва и с каша, понякога с попара, друго не иска. Така мисля да я караме докато той реши да поиска нещо различно от АМ. :)
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #314 -: Януари 13, 2009, 12:49:46 pm »
Фоксче, и ние сме така. С тази разлика, че Тодор спи до по-късно и го кърмя заспал към 10ч. След това направо обядва в 14ч. В редките случаи, когато се събужда по-рано, в 10ч. давам някаква закуска, без да кърмя. 

*
« Отговор #315 -: Януари 13, 2009, 13:21:48 pm »

Сия, каква лютеница даваш, домашна ли или...
Аз също правя и баничка домашна или за по-бързо бутер банички със сирене или кашкавал.

Лютеницата е домашна, ама от тая на Дерони.  :wink: Нямаме баби, майсторки на лютениците зимнините. Така че всичко си купуваме от магазина.
« Отговор #316 -: Януари 13, 2009, 17:02:22 pm »
Абе, аз много я ям точно тази на Дерони, ама на малката не смея да давам таквиз "боклуци". Майка ми някога като ученичка е стажувала в нашенския комбинат и ми е разказвала за какво става въпрос. Уж за да ме откаже и мен, ама нъц. Та май още няма да давам таквоз чудо.
*
« Отговор #317 -: Януари 13, 2009, 17:07:07 pm »
Да питам мамите на по-големите дечица, че ни предстои захранване този месец и мисля да започна с печена ябълка, но се чудя кога? Бях решила да започна с 2-3 лъжички преди обедното хранене и да довършвам с млякце, но педиатърката вчера каза че плодовете не се давали така, а задължително между храненията/предиобяд и след обяд/. На мен ми е ясно, че с плодове не мога да заместя цяло хранене, засега мислех само да въвеждам различни храни, а след това като въведа и малко зеленчуци тогава ще замествам.
Аз също давах преди да започна да храня с АМ.Давах няколко лъжички и после млекцито.Ами то детето между храненията спеше,какво да му давам тогава :).
Момичета, как успявате да дадете закуска на наборчетата? Ние към 7-8 ч. ядем АМ, после огладняваме чак към 12,30 ч., а то вече си е време за обяд? Чудя се време ли е да махна сутрешното АМ или да карам така...
Ами Фоксче то при децата е различно.Например моят син,ако пие АМ в 7ч после към 10ч,ако не е заспал ще си поиска да хапне :D.
За закуска давам каша,баничка,бисквити с кис.мляко,банан с бисквитка.
*
« Отговор #318 -: Януари 13, 2009, 23:15:43 pm »
Надин, joshi мерси момичета! И аз така ще започна преди храненето с мляко(ние сме на смесено хранене отскоро).
Надин, тя и Габриела е лакома, та предполагам че ще изяде всичко което дам. Досега поне не е отказвала, като коте е, като и дойде в повече връща после, но не спира сама когато се е нахранила. Но мислех, че само с плод не може да се засити достатъчно и да издържи до следващото хранене. Рая колко време издържаше ?

*
« Отговор #319 -: Януари 14, 2009, 09:11:13 am »
И ние ядем АМ ,но в периода 6.30-7.30ч. и към 9-10ч си търси закуската.Правя попара,бисквитена каша,кус кус,но филии още не съм правила.Днес сме на консултация и ще говоря с педиатърът за храните,които може да яде след годината.Постоянно съм на страх с въвеждането на нова храна понеже от доста прави алергии.А и АМ трябва да сменяме.