0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните - №33
« Отговор #240 -: Декември 17, 2008, 22:55:13 pm »
Ваня, ами аз три пъти си пусках изследване за прогестерон  - първият пък беше страшно нисък - около 5 и ми биеха едни инжекции на всеки 3 дена, за да го повишат. Две седмици по-късно беше 17 - пак добре, но все още доста нисък. А когато зацапването ми спря (след още седмица) вече беше 81 и ми оставиха само утрогестана. И сега има съвсем по малко, но през няколко дена, така че се надявам да отшуми.

Патладжанче, почивай! Знам какво е да трябва само да седиш и да лежиш вкъщи. Понякога ти се иска да излезеш да се поразходиш, а не може. Стискам палци до другия преглед всичко да се е оправило.  :hug2:

Лорче, сложи една лентичка, че не мога да се ориентирам в коя седмица си, ама не е ли малко рано за пола?

Четох в един друг форум как някаква гинеколожка предсказвала пола в 8 г.с.  :lol: :lol: :lol: 

« Отговор #241 -: Декември 17, 2008, 23:36:29 pm »
В 12седмица съм.Ами така каза доки че едното го вижда мъжко.
*
« Отговор #242 -: Декември 18, 2008, 12:11:44 pm »
здравейте и от мен :),вчера бях на преглед,и видяхме сакчето,бебчо е едничко :D,доктора ми каза че още е рано за пулс и едва 8 седмица ще се чуе,сега съм в 6 седмица,много съм щастлива
*

Aubergine

« Отговор #243 -: Декември 18, 2008, 12:21:02 pm »
Бранка, Парси, blue_sky :bighug: Дай Боже само хубави новини за всички ни!
Та да съобщя първата - НК клетките ми са влезли в норма, жената по телефона ми обясняваше за някакво съотношение между други показатели, които не разбрах, което трябвало да е 1 и при мен е толкова. И чак януари ще направя вливане на 20 ампули имуновенин, за всеки случай.

blue_sky , ще ти викам Небесна, ако позволиш :) Аз пък четох едни гениални мами, че още по време на оплождането можело да се определи пола на бебето, нищо не знаете вие :lol:

lora110, браво за махащите мъжове! :bighug:
lora20, браво и на теб! :)

Хубав ден от мен, нещо са ме налегнали луди суеверия, мен - здраво окопалия се в земята телец!
*
« Отговор #244 -: Декември 18, 2008, 12:54:15 pm »
Момичета, здравейте отново! :D
Да кажа и аз за прегледа - на 13.12. бях на вагинален ехограф в Токуда. Видя се плоден сак 12,3 мм, отговарящ на 4,3 г. с. +/- 7 дена /по графиката ми трябва да съм била в 5, 2 г. с./. Не очаквах такъв размер 12,3 мм, според това, което съм чела. Докторът, обаче каза, че всичко е в норма. Вие как мислите?
Иначе каза още, че се вижда жълто мехурче вътре, което било добре.
Записах си отново час за 10.01. и тогава вече трябва да се видят ръчички и краченца :D.
Хубав и спокоен ден на всички! :D

*

Vanya1972

• **
  • 51
  • Моите три слънчица
« Отговор #245 -: Декември 18, 2008, 14:43:46 pm »
Aubergine, спокойно мила, дано следващия път всичко да е ок и ти малко да се успокоиш, че постоянно си под напрежение. То и аз, постоянно съм под напрежение - като ви слушам всички, че сте си видели бебчетата да махат с ръчички, а аз още не съм ги виждала моите - живот и здраве ще ги видя януари като отида на преглед. Иначе ходих на доктор - той ги видя и каза, че и трите са ок, но аз не съм ги виждала и ми е доста притеснено, но ще стискам зъби
Честито и леки 9 месеца на всички видели сега своите сакчета!
*
« Отговор #246 -: Декември 18, 2008, 15:05:44 pm »
Привет момичета, гледам има много нови бременелки.
Лека и безпроблемна бременност.
Аз най накрая родих, като предизвикахме процеса с хапче и система.
Преносих малката принцеса 5 дни.
На 8.12.2008 в 14.25ч се роди моята дъщеричка Андрея. Благодарение на д-р Богословова малката се роди нормално и много бързо и без упойка като я поисках беше късно. В 13.00ч ме вкараха в предродилна зала и след няма и час и полувина малката пропя.  :lol:

Малката е с завидните размери от 4000гр и 51см. Доста сме лакоми и се кърмим.

Спирам да спамя и ще си пусна тема. :wink:

« Отговор #247 -: Декември 18, 2008, 15:11:08 pm »
Честита дъщеричка на мама Малина. Да ти е жива и здрава!
Абе вие сигурно си знаете, ама аз да кажа - утрогестана и дуфастона се спират по схема! Иначе рискувате сериозно отлепване на плацентата. Аз миналата година се бях подредила така. За щастие, всичко лошо вече е зад гърба ми. Честито на бъдещите мами и се пазете :D
*
« Отговор #248 -: Декември 18, 2008, 15:16:41 pm »
Честито Малина,да ви е жива и здрава малката принцеса!
Сега се връщам от преглед бебо е добре,има си ръчички и крачета просто е невероятно.
*

maggi4ka

• 440
  • Няма невъзможни мечти....
« Отговор #249 -: Декември 18, 2008, 15:46:45 pm »
Здравейте приятелчета.  :wink:  Вече съм си у дома. Днес ме изписаха. Мерси на всички за поздравите - Ванчето ми ги предаде веднага. Изкарах 17 дни в АГО и да ви кажа честно много приятно изненадана останах от отношението на целия екип там. На 06.12 Бях и при д-р Стаменов. Вече бебоците имат пъпна връв и плаценти. Док каза, че всичко е ОК. Ама много се радвам, че пак съм тук бееее.... Поздрави на всички и добре дошли на новобременелките. Адски ми липсвахте.  :bighug:

*

Vanya1972

• **
  • 51
  • Моите три слънчица
« Отговор #250 -: Декември 18, 2008, 16:32:38 pm »
Малина  честито ти дъщеричка, да ти е жива и здрава и много радост да ви създава.
Добре дошла и на "отшелничката" Магичка, май взе да й харесва в клиниката, но сред нас си е по-добре, каквото и да си говорим, нали миличка! :balk_602:
*

Aubergine

« Отговор #251 -: Декември 18, 2008, 17:02:01 pm »
Привет Магичка, радвам се , че всичко вече е наред, дано повече нямаш такива проблеми и тревоги! :hug2:
Ваня, щом докторът е казал, че висчко е наред, няма да се притесняваш, но е могло да си поискаш снимчица, щом не си ги видяла на монитора - ей така, за собствено успокоение :)
Бранка, нали, нали :D 8)
nincho , браво и за твоят преглед, важно е докторът какво мисли, а не ние, така че всичко е наред :) Наслаждавай се спокойно на празниците!
Малина, честита дъщеричка и тук! :balk_102:
*
« Отговор #252 -: Декември 18, 2008, 19:58:44 pm »
Здравейте момичета! Ето ме отново тук :D
Честито на мама Малина, да ти е живо и здраво малкото ангелче! Радвам се, че всичко е минало добре. А ние вчера бяхме на фетална морфология при доц. Томова, та ще се записвам и аз в отбора на розовите мами :D Голямо успокоение беше като ми каза, че всичко й е наред на девойката, камък ми падна от сърцето, то май откакто съм забременяла все се притеснявам за глупости...Дано всичко е наред и до финала.По повод на цигарите - аз също ги спрях от раз при вида на двете чертички!!! Преди това съм се мъчила, но като се ядосвах, че така и така не забременявам все нямах достатъчно воля и пак почвах да пуша! Но сега в името на детето - край! Прегръщам ви всички - лека и безпроблемна бременност!
*
« Отговор #253 -: Декември 19, 2008, 08:00:45 am »
Ей, браво, хубави новини!

Aubergine, чудесно за НКтата, наистина много се радвам.
maggi4ka, добре дошла отново. Светли и спокойни празици.
Лорки  :D , Бранка, Скай, Парси все хубави новини, за всички нас да има  :D
Нинчо, честито!
Ванче, ти си истинска смела бъдеща мама! Всичко ще е наред.
Малина, честито щастие!
*
« Отговор #254 -: Декември 19, 2008, 09:02:48 am »
Записвам се и аз в тази темичка с много радост и малко страх  :)
Бих искала да попитам момичетата, които имат назначена терапия за щитовидната жлеза до коя седмица се пие еутирокса? На мен ми е назначен до 16-18 седмица, след което предстои контрола на ТСХ.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
« Отговор #255 -: Декември 19, 2008, 09:08:24 am »
 Добре дошла Грейс, лека бременност ти желая!
 Ние преди 2 дена бяхме на ЖК ,доктора каза ,че всичко е наред ,ама сега в понеделник съм на фетална ,и пак страхове...
 Лек ден на всички! :D
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
« Отговор #256 -: Декември 19, 2008, 09:08:50 am »
Честито Грейс!
Чудесна новина! Лека и безпроблемна! За съжаление не мога да ти помогна с отговор на въпроса ти, но си намери добър лекар, който да ти води бременността и му/й се довери напълно. Успех!
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
*
« Отговор #257 -: Декември 19, 2008, 09:19:18 am »
Грейс,добре дошла!Леки 9 мес.и само хубави изживявания от тук нататък!
*
« Отговор #258 -: Декември 19, 2008, 09:23:13 am »
Дани,радвам се да те видя вече на финаланата права :)

*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #259 -: Декември 19, 2008, 09:32:31 am »
Здравейте, момичета. Малко плахо и аз се присъединявам към вас. Искам да попитам тези, които са бременни след АРТ дали въобще се записват на ЖК или през цялото време на бременността ходят да ги следят само в клиниката?