0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните - №33
« Отговор #260 -: Декември 19, 2008, 09:38:07 am »
Злате, трябва да се запишеш на ЖК доколкото ми е известно. Май всички се записват, а отделно може и някъде на друго място да ходиш.
Аз мисля след Нова година, дай Боже всичко да е наред, да се запиша в 1 АГ "Св. София".
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #261 -: Декември 19, 2008, 09:44:53 am »
Злате, трябва да се запишеш на ЖК доколкото ми е известно. Май всички се записват, а отделно може и някъде на друго място да ходиш.
Точно така. Аз бях се записала на ЖК, но успоредно с това и по често (от жк ) ходех да ме гледат в клиниката.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #262 -: Декември 19, 2008, 09:53:32 am »
А всъщност проформа ли трявяан да ходя на ЖК или си е важно? Имам предвид, че ако е важно ще се озоря да си намеря при кого. Скоро се преместих в нов квартал и тук всичко ми е "мътно"

*
« Отговор #263 -: Декември 19, 2008, 10:05:12 am »
ми ако ти се пътува до Малдост 3, аз ще ти дам координати на свестен д-р по ЖК :)
« Отговор #264 -: Декември 19, 2008, 10:12:54 am »
Златулка, обикновено от клиниката препоръчват лекар за ЖК - пращат в Тина Киркова при д-р Гергов или д-р Ташков. Това ако ти не държиш да посещаваш някой друг де.  :D Аз съм при д-р Ташков.
  09.11.2007
*
« Отговор #265 -: Декември 19, 2008, 10:26:38 am »
 За ЖК ,аз лично се възползвам от болничния,който ползвам от септември още, и от няколкот изследвания ,които ми правят безплатно.Освен това доктора ,при който съм ,ме гледа всеки месец на УЗ безплатно. Дори първия месец като се зписах записах ,измолих и втори преглед ,защото бях много уплашена.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #266 -: Декември 19, 2008, 10:29:52 am »
Svejo, само да ти кажа, че за "безплатните" изследвания, които се полагат по ЖК- кръв и урина, платих в Писанец 7,50 лв, резултатите ми излязоха за 2 часа и им имам много повече доверие от нашенските лаборатории
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #267 -: Декември 19, 2008, 10:48:47 am »
Момичета, гледам, че коментирате въпроса за ЖК, та да се включа и аз. От много чудене къде да ходя най-накрая се записах при генеколожката в МЦ, където ми е и личната лекарка. За установяване на бременността ходих в Токуда, но май повече няма да ходя там, тъй като излиза бая скъпичко - на преглед по 60 лв., а по-нататък като почнат и изследвания... Та въпросът ми е, ако сега тази генеколожка не ми допадне и при условие, че вече съм си дала направлението при нея какво следва? Ново направление ли ще трябва да искам на личната? И тя има ли право да ми даде?

*
« Отговор #268 -: Декември 19, 2008, 11:09:45 am »
Жабче, аз мисля точно при д-р Ташков-син да се запиша. Би ли ми казала повечко за нещата при него? Например, разбрах, че има и частен кабинет някъде, та налага ли се да се ходи там? Ти с платения пакет ли си или няма смисъл от него? И изобщо, доволна ли си, каквото се сетиш  :D Мерси предварително  :D
А, и да попитам - какви документи ми трябват за записване в ЖК? От клиниката, или от личния лекар? В коя седмица е добре да се запише човек?
Много въпроси  :lol:
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
« Отговор #269 -: Декември 19, 2008, 11:16:01 am »
Да се включа и аз с въпросите :oops: нужно ли е да се записваш на Жк или личния може да ти пуска изследвания, мерене ,теглене и болничен ,защото доколкото знам на ЖК само това правят ?А отделно аз да посещавам специалисти на частно и ехограф? :wink:
*
« Отговор #270 -: Декември 19, 2008, 11:23:05 am »
Хеееееееййййййй, Злати, честито! Радвам се да те видя в тази тема! Много ми стана мило, защото ти беше от първите момичета, с които се запознах в зачатие, в подфорума за стерилитет при мъжа тогава...После се оказа, че и при мен нещата не са хич розови, но след дълго чакане, помощ на лекари и най-вече огромна Вяра и аз съм в редиците на бременните. Да споделя моя опит с ЖК. Въпреки, че не съм забременяла чрез АРТ аз продължих да си ходя при доктор Владимиров, който си е и моят лекар, а към 10-та седмица се записах на ЖК в 1АГ /бившата Тина Киркова/. Там си избрах доктор на хазартен принцип, тъй като никой не познавам като специалисти там. Предложиха ми д-р Шишенкова или д-р Гергов, като вариант без платен абонамент /който аз предпочетох/ и аз избрах Гергов. По мое мнение, женската консултация ти е необходима, за да могат да ти правят всички изследвания, които ти се полагат по ЗК, и, недай си Боже да ти дадат болничен, ако се наложи. Надявам се да съм била полезна! Лека и пезпроблемна бременност!!! В коя седмица си?
*

Aubergine

« Отговор #271 -: Декември 19, 2008, 11:43:00 am »
Сърдечни привети на Грейс и Златулка - пожелавам ви спокойна и лека бременност! :goodluck:

Аз още не съм се интересувала как стои въпроса с ЖК, но на прегледа през януари ще попитам.
Но пък се записах на курс за  бременни след АРТ, смятам, че успокоително ще ми подейства. :)

Днес имам болки в кръста, аман вече, все нещо ми има на мене :x
*
« Отговор #272 -: Декември 19, 2008, 11:57:38 am »
И аз още не съм се записала, но януари ще разпитам. Според мен е добре да е в големите АГта, Тина Киркова ми се вижда добър вариант.

Поздрави и добре дошли на Грейси и Злати
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #273 -: Декември 19, 2008, 12:16:01 pm »
Благодаря на всички ви за отговорите, момичета. Значи без ЖК няма как да мина. Тина Киркова вече ми е далече за съжаление. И май варианта с Младост ще ми е по-добър имайки предвид, че сега съм в Дружба. Ще продължа да мисля до Новата година.

*
« Отговор #274 -: Декември 19, 2008, 12:24:31 pm »
Ей бравоооооо  :D толкова много новобременелки ..... Греси на мене личната лекарка ми даде направление за избор на АГ специалист за ЖК, така че бягай при нея първо. Записах се някъде 12 г.с. Лек и усмихнат ден на всички  :)
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
*
« Отговор #275 -: Декември 19, 2008, 12:43:29 pm »
Честито на новите бъдещи мами! :D На мен лично докато се чудя кога и къде да с запиша на женска консултация, ми се наложи да отида на кардиолог и нещата станаха бързичко. Записах се в Трета Градска Болница. Засега съм ходила само един път и ми източиха сума ти кръв - даже ми прилоша малко.При мен нещата са наред катоизключим фактът, че пак съм болна. Явно това, че не пия лекарства си оказва влияние и ми минава по-бавно. Сега съм с хрема - много обилна и от снощи вдигнах пак малко температура 37.5( аз по принцип много лесно вдигам температура). От хремата едвам спя през нощта, защото доколото знам капки за нос не са позволени.
Хубав и спокоен ден на всички бъдещи мами! :D
« Отговор #276 -: Декември 19, 2008, 12:47:26 pm »
За да се запишете на ЖК ви е нужно само направление от личния лекар за проследяване на бременност.

Грейс, не съм с платения пакет, само каквото ми покрива ЖК. И без това ме следи д-р Сигридов в клиника Надежда, пускам си изследвания всеки месец в Кандиларов и му ги нося. На лабораторията в болницата нещо нямам толкова доверие, да ме прощават. Пък и там се полагат изследвания веднъж на всеки триместър. Ако чакам на тях...
От д-р Константин Ташков съм доволна, 3 пъти съм ходила досега, 2 пъти ме гледа на ехограф, отговаря ми на въпросите. Казва ми по телефона резултатите от изследванията и общо взето уговаряме кога да ида на ЖК по телефона - така не ми се налага и да вися много пред кабинета. Взимам болнични без проблем.
Като цяло организацията там обаче не е на ниво - уж има часове, но никой не ги спазва, в един и същи кабинет има едновременно по няколко пациентки. На две пишат болничен, една преглеждат, на друга запис на тонове. Лудница... Висиш пред вратата и си казваш за какво си, има си една тълпа там постоянно.
  09.11.2007
*
« Отговор #277 -: Декември 19, 2008, 12:51:50 pm »
Жабче, ти ме отчая  :lol: Аз пък си мислех, че там няма да има висене и пр. други екстри, защо съм си мислила така и аз незнам  :lol: ЖК е откъм входа на Център "Вяра, Надежда, Любов" или откъм централния вход на болницата?
За д-р Ташков и аз хубави работи съм чувала, дано да ми хареса  :D

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #278 -: Декември 19, 2008, 13:09:02 pm »
Грейс,много се радвам да те видя в тази тема!!!
Злати,аз съм в Дружба и там няма свестни.Но в Младост е много добър д-р Папукчиев (Стефи ми го препоръча).Много ,ама много съм доволна от него .Обръща голямо внимание,обяснява и всеки път гледа с ехограф!Особено майките с близнаци съвсем ги обгрижва - мен направо ми се молеше тогава да ми дава болнички и да си седя в къщи.Освен това дава постоянно направления за всевъзможни изследвания,а не ти да му се молиш и да го учиш ,какво да ти пусне.
Препоръчала съм го на много познати и всички са били много доволни.
<br />
*
« Отговор #279 -: Декември 19, 2008, 13:19:45 pm »
мда абсолютно и сега продължава да си е такъв :wink:
аз почти нищо не съм си платила до момента. Записах се в 11-12 седмица и до сега 28г.с. ми е давал 3 пъти направление за кръв и урина, направление за всичките задължителни - васерман, цито... и т.н., отделно за RH антитела, в моя случай, имам две направления :)