Здравейте Д-р Birdie,
синът ми е на 9 месеца и е с алергия или АД. Не се знае кое точно, тъй като и педиатърката не знае. Когато беше на 2 месеца се появиха 2 петънца тъп лишейета с цвета на кожата по едното краче отстрани на глезена и на едната ръка до лакътя, леко грапави на допир. Изписаха ни натхерцен на д-р Таис, при което с две намазвания изчезнаха петанцата, спрях и всички млечни продукти, заради кърмата. До ден днешен си му излизат такива петна, но вече някои път са по-червени, друг път с цвета на кожата. Някой път са по-упорити и не се махат с балсама натхерцен, а с елоком. Проблеми с акото слава богу нямаме. Детето яде само плодови и зеленчукови пюрета, не сме въвъли месо, глутен, млечни продукти по съвет на педиатърът. Кърмим се сутин и вечер, на обяд зеленчуково пюре, след обед безмлечна каша, приготвена с НАН ХА. Въпроса ми е не е ли време вече да започваме месните пюрета, кърмата ми доста намаля и педиатърката ме посъветва да му дам фризопеп ако ми спре кърмата. Но аз НЕ смятам, че сме за това мляко. Моля кажете вашето мнение, какво може да е АД или АБКМ, защото и двете диагнози съм ги чувала, а всъщност до сега не ни е дала направление за алерголог с аргумента че нямало нужда. И какви храни може да яде момченцето ми. По мои наблюдения петънцата се появяват на определен период от време и не виждам връзка с храна.