0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 37
« Отговор #160 -: Февруари 24, 2009, 19:34:25 pm »
 :welcome: Biberonka.
Аз казах във 9-та г.с. когато чухме сърдечната дейност, но казах само на най-блиските. :D
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #161 -: Февруари 24, 2009, 20:00:17 pm »
Лорче, нито аспиринът, нито утрогестанът вреди на бебчето - напротив! Едното разрежда кръвта и помага бебо да се храни по-добре, а другото спомага за задържане. Радвай се, че няма прокървяване - и аз бях на аспирин + фраксипарин, но след доста сериозно кървене се наложи да спрем и двете. Сега се тревожа дали бебчетата се захранват добре с кръвотока през плацентата.

« Отговор #162 -: Февруари 24, 2009, 20:01:05 pm »
Биберонка честито и добре дошла при нас :wink:
аз също казах когато чухме сърдечната дейност на бебоците знам че искаш да извикаш на целия свят и аз бях така.А сега когато ритат в мен секи път си се смея на глас.Бъди по спокойна и всичко щее наред  :bighug:
« Отговор #163 -: Февруари 24, 2009, 20:03:37 pm »
Лора Сигридов ще ти каже най-добре какво е положението.Имаше един подобен случай във форума преди време ако не се лъжа момичето беше със ник Бубе.Доколкото си спомням май износи успешна бременностт докрай с два загинали в начало ембриона,които били мумифицирани.Дано се включи , защото и може да бъркам нещо.
*
« Отговор #164 -: Февруари 24, 2009, 20:12:21 pm »
Зонче не бъркаш :)
Биберонка

« Отговор #165 -: Февруари 24, 2009, 22:16:53 pm »
Здравейте
Биберонка  :welcome_1:  Може да е смешно но за това че съм бременна до 12 седмица знаехме само аз и мъжа ми и то не от предрасъдаци а защото исках да се предпазя от непрекъснатото притеснение на всички. Слава богу трите месеца минаха леко.

Аз искам да задам един въпрос към момичетата с повече опит, днес ходих на преглед, бебето е ОК мърда и е наедряло, та доктора най-изненадващо ме попита дали от началото си е вървяло с такава разлика. Та въпроса ми е ако бебето изжеднъж израства с 5 дена напред .... какво значи има ли нещо притеснително  :ask: досага си вървеше нормално  :ask:

*
« Отговор #166 -: Февруари 25, 2009, 10:04:20 am »
biberonka,  :welcome3:! Успешни девет месеца и на финала най-сладкото бебе(бебета)!
Аз лично казах на всики около мен, които чакаха заедно с мен кръвния тест - родители, колеги и т.н. Не съм суеверна и затова не се притеснявах да им кажа. Но всеки си решава.
mama_dream, според мен просто бебо може да е по-едър :D. Доктора щеше да ти каже ако има проблем. Все пак според мен всяко човешко същество си е индивидуално, но доктора има думата.
Хубав ден на всички! Хайде следващата седмица се очертава да е по-топличка. :D
« Отговор #167 -: Февруари 25, 2009, 10:16:51 am »
 :D Добро утро на всички , благодаря за посрещането!!
Знам че е трудно но посъветвайте ме къде да се запиша за ЖК??
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #168 -: Февруари 25, 2009, 12:43:29 pm »
:D Добро утро на всички , благодаря за посрещането!!
Знам че е трудно но посъветвайте ме къде да се запиша за ЖК??
Още ти е май раничко за ЖК, така че не се притеснявай. Имаш време да избереш лекар. Аз лично ходя в 25-то ДКЦ при д-р Папукчиев и съм относително доволна. Ако обърнеш внимание по-рано в тази тема коментирахме, че ЖК е малко про форма, за съжаление,  но си е така.Тук почти всяка от нас ходи на две места да я следят като едното е клиника по стерилитет.

« Отговор #169 -: Февруари 25, 2009, 12:48:11 pm »
Здравейте,
Искам и аз да се включа за ЖК, макар да не съм много сигурна. Аз ходя само на часно при един доктор, а ЖК формално ми я води личния лекар. Незнам как става така но можело по закон личния лекар да води консултациите за да имам право после на раждане по здравна каса.
Поздрави на всички и леко бременеене  :babyflips:

*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #170 -: Февруари 25, 2009, 12:51:20 pm »
А пък аз защо си мисля, че на раждане по касата имат право всички, които са здравноосигурени :?

*
« Отговор #171 -: Февруари 25, 2009, 13:02:40 pm »
Биберонка, аз се записах в 8 г.с на ЖК в Токуда, но там нещата толкова бързо се менят, че не знам как е положението сега.
« Отговор #172 -: Февруари 25, 2009, 14:23:25 pm »
А пък аз защо си мисля, че на раждане по касата имат право всички, които са здравноосигурени :?
Съжалявам не се изразих правилно, не че притендирам че ги разбирам нещата  :oops: но доколкото знам че трябва някой да издаде болничен и този доктор да е по ЗК.
Пак казвам наистина не ги разбирам нещата  :oops:

*
« Отговор #173 -: Февруари 25, 2009, 14:25:22 pm »
А последното не би ли могъл докторът, водещ ЖК, да го направи?

« Отговор #174 -: Февруари 25, 2009, 14:28:24 pm »
Ами то май затова повечето ходят на ЖК, но аз не ходя, аз ходя само на часно и затова ЖК ми я води формално личния лекар по закон можело. А аз не ходя на ЖК защото съм в малък град и има 2 гинеколози от които съм си напатила достатъчно и не желая да ходя при тях та дори и само формално.  :(

*
« Отговор #175 -: Февруари 25, 2009, 14:31:48 pm »
Доколкото съм запозната, за да раждаш по здравната каса трябва да посещаваш задължителните прегледи, защото с тези документи и изследвания за развитието на плода по време на бременността постъпваш в болницата. Отделно последния месец ти дават и направлението и според мен не всеки лекар би рискувал да го глобят ако издаде само направление. Но може би е и въпрос на уговорка. То в наше време нищо не бива да ме учудва.
« Отговор #176 -: Февруари 25, 2009, 14:36:44 pm »
Доколкото съм запозната, за да раждаш по здравната каса трябва да посещаваш задължителните прегледи, защото с тези документи и изследвания за развитието на плода по време на бременността постъпваш в болницата. Отделно последния месец ти дават и направлението и според мен не всеки лекар би рискувал да го глобят ако издаде само направление. Но може би е и въпрос на уговорка. То в наше време нищо не бива да ме учудва.
ми наистина вече и аз не знам и малко ме притесни това което казахте, и ще попитам  :ask:
Аз още първия път като отидох при гинеколога при който си ходя, той ми каза попитай личния лекар по закон той може да ти води ЖК, аз ще му давам всички прегледи и изследвания и той ще ги съхранява. Наистина незнам, но ще се поинтерисувам, благодаря ви

*
« Отговор #177 -: Февруари 25, 2009, 15:42:38 pm »
Аз съм от тези, които никога не са ходили на ЖК.
Следеше си ме д-р Стаменов и отделно ФМ при Марков. Накрая личната ме прати при гинката от тяхната поликлиника, която под вещото ми ръководство написа обменната карта и болничния за 45 дни. Отне ми 1 час и ми спестиха хиляди нерви.
ПП Родих по ЗК само с доплащане за избор на екип.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #178 -: Февруари 25, 2009, 18:41:47 pm »
До колкото разбирам личният лекар ти води ЖК и това си е точно както трябва. Тогава той ще ти издаде болничния и ще ти даде направление за раждането. Дали е личния или АГ няма значение , пак се води ЖК. Сестра ми беше при личния си лекар и нямаше проблеми, да не говорим , че си взимаше болничен всеки месец, до самото раждане. Ако толкова се притесняваш все пак попитай и личния лекар, той ще ти обясни по-подробно.
« Отговор #179 -: Февруари 25, 2009, 19:12:44 pm »
Ей ти няма ли да раждаш вече? :D Пожелавам ти леко и безпроблемно раждане, ако случайно зачезнеш тези дни.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]