0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 37
« Отговор #180 -: Февруари 25, 2009, 22:35:24 pm »
Благодаря ти за милите пожелания! :bighug: Ами да вече сме почти на финала, но се надявам да изкараме поне още седмица или две за да може моите малки мишлета да се поококорят, че все ми се струва че ще са мъници. А и нашият татко не си е вкъщи и съм им казала,че ще го чакаме и всички заедно ще започнем новото начало! За съжаление се наложи да влезе за една операция точно сега и съм си пожелала да устискам до неговото завръщане и дано всичко да мине добре! Утре е големият ден, а ако докараме до началото на новата седмица ще се определи и датата за секциото, защото моите мъже са с дупетата напред! Но иначе всеки ден следя какво става във форума и искам да кажа на всички, че мечтите се сбъдват и ако човек вярва достатъчно всичко е възможно!  :balk_602:
« Отговор #181 -: Февруари 25, 2009, 23:01:33 pm »
bo пожелавам ти всичко най-хубаво  :bighug: и да се сбъдват повече мечти  :blowingdust2:

*
« Отговор #182 -: Февруари 26, 2009, 09:49:02 am »
Bo,пожелавам ти всичко да мине бързо и леко  :D
*
« Отговор #183 -: Февруари 26, 2009, 10:17:51 am »
Здравейте и от мен  :D
Снощи бях на преглед при д-р Сигридов, добре изглеждат нещата, но имам бактерии в обикновената урина  :?. Трябва да дам стерилна, за да се види какво е положението там. Иначе на бележката за урина от ТК пише 4-6 левкоцита /доколкото го разчитам, де, че то е така написано .../. Всъщност за наличие на инфекция левкоцитите в урината ли са показателни, или в кръвната картина?
Веселото е, че без съмнение гащите ни ще са сини  :D, младежът беше застанал в леко неприлична поза  :lol:, та се видя много добре  :lol:
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #184 -: Февруари 26, 2009, 10:41:45 am »
Всъщност за наличие на инфекция левкоцитите в урината ли са показателни, или в кръвната картина?

Grace,първо да ти честитя сините гащички!Прекрасна новина! :D
И в моята урина(нестерилна)има наличие на 4-5 левкоцити.Показанията на левкоцитите в кръвта са ми в референтните граници.Та,докторката ми от ЖК,ми беше казала,че всичко е наред,но сега на следващият преглед ще ми пусне цитонамазка и микробиология.Аз също много се притеснявам от наличие на вътрешна инфекция и не знам кое е точното изследване за определянето й. :?
*
« Отговор #185 -: Февруари 26, 2009, 10:46:56 am »
Баракуда, стерилна урина ми каза Докторът  :D Обаче при мен, освен въпросните левкоцити, черно на бяло си пише и бактерии /въпреки че бая се озорих докато го разчета  :?/, та сигурно за това ми каза да пускам стерилна. Ако са само левкоцитите, 4-5 не ми се вижда много?
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #186 -: Февруари 26, 2009, 11:03:44 am »
Грейс, честити сини гащи. Много момци, много нещо.  :lol:
Левкоцитите ти в урината са в нормални граници. Иначе те са показател за наличие на бактерии в пикочните пътища, но мисля че ако са над 10 тогава има съмнения за инфекция. В какъв съд даде урината за изследване? Ако си я дала в обикновена чашка, може просто да е замърсена пробата. Аз винаги давам в стерилно контейнерче след тоалет.

За вътрешна инфекция определящ е броят на левкоцитите в кръвта, диференциалното броене също дава информация каква е инфекцията - бактериална или вирусна. Отделно има един показател CRP, който още по-сигурно определя има ли инфекция или не. Показател е и утайката - СУЕ, но тя при бременни по принцип е завишена.
  09.11.2007
*
« Отговор #187 -: Февруари 26, 2009, 11:18:27 am »
Жабче, в стерилно контейнерче я дадох, първа сутрешна, след тоалет. Обаче оттам нататък в лабораторията какво са правили ... в смисъл може бактериите да са се появили от досег с въздух, или от някакво друго замърсяване. Все пак, ще се наложи да пусна и стерилна урина, че така ми е притеснено.
Иначе в кръвта левкоцитите са в норма, даже в ТК са ми изкарали хемоглобин 132  :lol:, да не повярва човек  :lol:

И аз скоро си мислих, че сините гащички преобладават  :lol: Девойките ви ще са на почит  :lol:
« Последна редакция: Февруари 26, 2009, 11:20:42 am от Grace »

*
« Отговор #188 -: Февруари 26, 2009, 11:19:19 am »
Не е съвсем така, аз пусках всеки месец ПКК и обикновена урина, всичко в норма, но на стерилната урина излезе ешерихия коли. На кръвната картина ще се отрази ако има наистина сериозно възпаление, така че не е съвсем показателно за уроинфекция, затова пускайте от време на време и стерилна урина.
*

Aubergine

« Отговор #189 -: Февруари 26, 2009, 11:31:24 am »
Я каква хубава тема сте подхванали, точно това ме вълнува :)
Сега си гледам изследванията от сутринта - и аз имам бактерии в урината.
ОХИ е изследването, явно за една седмица съм успяла да се сдобия.
Иначе левкоцитите в кръвта са в норма, но ДКК не я разбирам. за първи път правя ПКК с диференциално броене и два от показателите са извън референти - Ne е под норма, а Ly - повишени. Някой да има идея какво е това?
И СУЕ ми е повишено..

Грейс, честита ви пишка :)
« Последна редакция: Февруари 26, 2009, 11:33:38 am от Aubergine »
*
« Отговор #190 -: Февруари 26, 2009, 11:58:48 am »
Патладжанче, това обикновена или стерилна урина? Ако е стерилна, би трябвало точно да е указана бактерията и да има антибиограма. Ако е в обикновена - следва стерилна  :lol:
За броенето и аз не съм много наясно  :oops:, но общо взето д-р Сигридов каза, че не може картината на една бременна жена да бъде като на "нормалните" хора  :lol:, въпроса вече е какви точно са отклоненията.
А СУЕ-то колко ти е? Жабче е писала, че и там има завишение при бременност.

« Отговор #191 -: Февруари 26, 2009, 12:07:24 pm »
Стефи, така е, аз нали съм параноик, пускам и стерилна на всеки два месеца за презастраховка, въпреки че досега нямам съмнителни изследвания на урината.
Грейс, аз на тия в Тината хич не им вярвам. И мен ме бяха изкарали с хемоглобин 111, а само след два дни в Кандиларов беше 105. Седмица преди изследването в Тината пусках пак в Кандиларов и беше 102...
Патладжани, заповядай: http://www.firstmdl.com/Lab_analizi__Hematol.htm Аз в началото също пусках само стандартна ПКК, но Сигридов ми поиска с диференциално броене след като ми се завишиха левкоцитите и оттогава си пускам и него.  :oops:
СУЕ си е завишено при бременност, аз съм имала и 75 (при норма 25), Сигридов каза, че е нормално.
Някъде в края на 6ия изследванията ми добиха плашещ (за мен) вид - почти всичко извън норма. Ококорих се като ги видях първия път.  :lol: Ама все пак сме трима, та явно е нормално...
« Последна редакция: Февруари 26, 2009, 12:09:10 pm от Жабче »
  09.11.2007
*

Aubergine

« Отговор #192 -: Февруари 26, 2009, 12:14:30 pm »
Грейс, обикновена е. Пише " 2-3 левкоцита, епителни клетки, бактерии". То е ясно, че ще пускам и стерилна при това положение. Писна ми всяка седмица да го правя.
СУЕ ми е 55, при норма до 20. Но нямам завишени левкоцити, в урината изобщо няма, и реактивният протеин е в норма.
Само тези лимфоцити ли са, какво са от диференциалното броене са повишени.
А си поддържам и Т от 37 градуса от известно време.

Жабче, благодаря!
Не пише какво е Ne, но нищо.
Хубавото е, че утре съм на преглед и ще си изясня въпроса с магданоСа.
« Последна редакция: Февруари 26, 2009, 12:16:44 pm от Aubergine »
« Отговор #193 -: Февруари 26, 2009, 13:26:15 pm »
Здравейте бъдещи мамчета!
Не съм писала от цяла вечност. Искам първо да честитя новите попълнения и да пожелая на всички леко и безпроблемно бременнеене.
Аз вече съм на самия финал и с всеки изминал ден ме обзема по голям страх дали всичко ще бъде наред. Ще раждам по естествен начин и очакването кога ще се случи ме изнервя малко. След толкова години и проблеми след толкова усложнения с тази бременност сега когато съм на финала имам огромна нужда от вашата подкрепа.Да ми дадете малко кураж за срещата с малкото човече. Всеки ден се моля тя да е жива и здрава и най накрая да донесе спокойствие в нашия дом.
Пожелавам на всички от все сърце да гушкате по скоро своите здрави бебчета. :bighug:
*
« Отговор #194 -: Февруари 26, 2009, 14:00:57 pm »
Мила Asturiana, всичко ще бъде наред ще видиш. Ние всички сме със теб.
 :bighug: :balk_21:
*
« Отговор #195 -: Февруари 26, 2009, 14:09:25 pm »
Астуриана, всичко ще мине лесно и бързо, бъди спокойна  :D

*
« Отговор #196 -: Февруари 26, 2009, 14:10:39 pm »
Астуриана, спокойно! Всичко ще бъде наред с твоето момиченце. Стискаме ти палци.  :wink:

И аз съм от отбора на параноясалите - купих си ел.четка за зъби с ултразвук и се чудя дали може сега да я ползвам. Заради бременността престанах да употребявам епилатора и сега и за четката се чудя.  osi_10

Грейс, честит ти младеж! Като гледам, ще успеем да сформираме един млад футболен отбор.  :lol:

*
« Отговор #197 -: Февруари 26, 2009, 14:11:18 pm »
Астуриана, надявам че си избрала екип, който да те изражда, без значение как, така че бъди спокойна, имай доверие на лекаря и всичко ще е наред.
Аз съм с разлика 3 дни от теб и макар, че ще ми е за втори път и знам по-принцип какаво ме чака (трета операция) пак ме тресе шубето от време на време :wink:
*
« Отговор #198 -: Февруари 26, 2009, 14:44:10 pm »
Хайде честито на бъдещата мама Grace за мъжката радост! Наистина доста момченца се заформиха, но всъщност какво значение има пола - след като са толкова чакани и желани! Е, ще очакваме и дамски попълнения :D.
Asturiana, стискам палци всичко да мине неусетно и срещата с малкото създание да бъде незабравима! Мисля, че всички се вълнуваме и тепърва ще се вълнуваме за нещата, които те притесняват в момента.
*

Aubergine

« Отговор #199 -: Февруари 26, 2009, 14:50:57 pm »
asturiana , имаш и моята подкрепа, сигурна съм, че всички тук ще стискаме силно палци, а ти вярвай в благополучния край! :crossfingers: