И аз да се включа като от толкова време не съм писала, ама с толкова емоции не ми остана въобще време да влизам.
Честито на всички нови бременелки и успех до края!
Астуриана, с теб сме! Ще видиш, че всичко ще е наред и ще родиш най-прекрасното и здраво бебче
За очния лекар, тъй като и аз съм с висок диоптър, в понеделник ще съм на преглед, но ми обясниха, че показанията далеч не са само диоптъра, а основно състоянието на роговицата. Т.е. дори и с нисък диоптър ако очният лекар прецени, че има риск от отлепяне по време на раждането, ще препоръча секцио. Аз питах, тъй като вече имам едно естествено раждане и диоптърът ми не мръдна дали има значение, но ми обясниха, че състоянието на роговицата може да се е променило оттогава, затова прегледът е задължителен.
Иначе и аз от 3-4 дни съм се побъркала от притеснение. Няколко дни имах много обилен секрет, считах го за нормално, докато не прочетох, че може и да е проблемен. На всичкото отгоре вчера си взех резултатите от ПКК и урина и притесненията ми се увеличиха - за урина пише 3-4 левкоцита, епителни клетки, слуз и бактерии. Гинеколожката ми каза, че следващата седмица ще пусне урокултури и ще повторим урината, за да видим има ли наистина инфекция, но аз се притеснявам да не да е имало някакво слабо изтичане на околоплодни води. Тя нищо такова не каза, а пък и от вчера - точно като давах урината за изследване, секретът ми намаля до нормален. Само преди седмица бях при д-р Сигридов на преглед и той ми каза, че околоплодните ми води са както трябва и няма скъсяване на шийката, т.е. нямаше никакви проблеми. Следващият ми преглед при него е чак на 14-ти март, а иначе в сряда ще ходя пак при гинеколожката ми за ново направление и се чудя какво да правя и какво да мисля. Освен това не знам параноясвам ли и аз, но като си гледах и ПКК има някои завишени стойности, на които тя не обърна внимание като на нещо съществено. Може да е нормално като за бременна жена, ама аз вече съм се побъркала. Може ли да ми дадете съвет? Дали да търся второ мнение тук в Стара Загора, да говоря пак с гинеколожката ми ли или да звъня на д-р Сигридов, макар че знам, че той нищо не може да направи от далеч. Или просто да се доверя, че няма нищо страшно и да си изчакам срядата...