0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 37
« Отговор #200 -: Февруари 26, 2009, 15:35:15 pm »
Мириам, имам чувството, че ти вървиш с мен, а лентичката ти е с няколко седмици назад.

*
« Отговор #201 -: Февруари 26, 2009, 15:37:57 pm »
Мириам, и аз тъкмо се питах не беше ли по-напред от мен?
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
« Отговор #202 -: Февруари 26, 2009, 15:44:29 pm »
ох, момичета аз изобщо не съм погледнала - днес се рових из разни сайтове за лентички и ето, че в крайна сметка съм си лепнала една - макар и с невярна информация. Сега да видим как ще я махна :D
*

ckarabei

• **
  • 73
  • "Не мразя, не прощавам, не съдя и не съжалявам."
« Отговор #203 -: Февруари 26, 2009, 15:56:49 pm »
Asturiana силно те подкрепям в този момент  :bighug:....не се шашкай излишно...аз си имам един принцип който много ми помага, когато ми е напрегнато,изнервено или ме е страх от нещо предстоящо.... кръстила съм си го "3-те С-та"  :lol:
Казвам си да бъда -
Спокойна /адреналина няма да ми помогне/
Силна /винаги се дръж мъжки, каквото и да става/
Смела /няма да губя кураж, няма да падам духом/ :wink:
Желая ти леко раждане и прекрасна и незабравима среща с малкото човече. :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :balk_21:

Живей сега, Усмихвай се сега, Радвай се на това, което имаш днес и се бори за всичко онова, което искаш да имаш утре.
*

tancheto

• 199
  • Всичко е възможно!
« Отговор #204 -: Февруари 26, 2009, 16:33:05 pm »
Астуриана  :bighug: и скорошната среща с малкото човече нека бъде най-щастливото събитие в живота ви!

Скарабей много ми хареса за трите С - та, ще го запомня :)

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #205 -: Февруари 26, 2009, 18:27:56 pm »
asturiana,имаш и моята положителна енергия !Успех!Всичко ще е наред! :goodluck:
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #206 -: Февруари 26, 2009, 19:07:08 pm »
Грейси, честит ти младеж :lol: Просто се чудя моята мома как ще избира при толкова лично момци. Е, ще трябва да искат позволение и от брат й, де  :wink:  :lol:

*
« Отговор #207 -: Февруари 26, 2009, 19:30:53 pm »
Аз вече съм пазарила една мома за моя син.  :lol:

*
« Отговор #208 -: Февруари 26, 2009, 21:52:10 pm »
Грейси честито момченце :)

« Отговор #209 -: Февруари 26, 2009, 22:57:52 pm »
Здравейте бъдещи мами !
Май ще се престраша и аз да се разпиша в темичката.
Толкова дълго време съм искала да пиша тук, а сега само ви чета и не смея, но....поемам дълбоко въздух...ами...след повече от 10 години чакане - бременна съм. Чакаме две шушулки - момченце и мома. За сега вървят много добре - пу пу...
Пиша и пак не мога да го повярвам, чета го...и пак не вярвам...

Желая прекрасна бременност на всички, носещи в себе си живот !
Геринка,честито мила!!!Така се радвам!!!Успех и безпроблемна бременност.Пиши.
*

smile76

• *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
« Отговор #210 -: Февруари 27, 2009, 12:18:18 pm »
И аз да се включа като от толкова време не съм писала, ама с толкова емоции не ми остана въобще време да влизам.
Честито на всички нови бременелки и успех до края!
Астуриана, с теб сме! Ще видиш, че всичко ще е наред и ще родиш най-прекрасното и здраво бебче  :bighug:
За очния лекар, тъй като и аз съм с висок диоптър, в понеделник ще съм на преглед, но ми обясниха, че показанията далеч не са само диоптъра, а основно състоянието на роговицата. Т.е. дори и с нисък диоптър ако очният лекар прецени, че има риск от отлепяне по време на раждането, ще препоръча секцио. Аз питах, тъй като вече имам едно естествено раждане и диоптърът ми не мръдна дали има значение, но ми обясниха, че състоянието на роговицата може да се е променило оттогава, затова прегледът е задължителен.
Иначе и аз от 3-4 дни съм се побъркала от притеснение. Няколко дни имах много обилен секрет, считах го за нормално, докато не прочетох, че може и да е проблемен. На всичкото отгоре вчера си взех резултатите от ПКК и урина и притесненията ми се увеличиха - за урина пише 3-4 левкоцита, епителни клетки, слуз и бактерии. Гинеколожката ми каза, че следващата седмица ще пусне урокултури и ще повторим урината, за да видим има ли наистина инфекция, но аз се притеснявам да не да е имало някакво слабо изтичане на околоплодни води. Тя нищо такова не каза, а пък и от вчера - точно като давах урината за изследване, секретът ми намаля до нормален. Само преди седмица бях при д-р Сигридов на преглед и той ми каза, че околоплодните ми води са както трябва и няма скъсяване на шийката, т.е. нямаше никакви проблеми. Следващият ми преглед при него е чак на 14-ти март, а иначе в сряда ще ходя пак при гинеколожката ми за ново направление и се чудя какво да правя и какво да мисля. Освен това не знам параноясвам ли и аз, но като си гледах и ПКК има някои завишени стойности, на които тя не обърна внимание като на нещо съществено. Може да е нормално като за бременна жена, ама аз вече съм се побъркала. Може ли да ми дадете съвет? Дали да търся второ мнение тук в Стара Загора, да говоря пак с гинеколожката ми ли или да звъня на д-р Сигридов, макар че знам, че той нищо не може да направи от далеч. Или просто да се доверя, че няма нищо страшно и да си изчакам срядата...  :oops:
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

*

Aubergine

« Отговор #211 -: Февруари 27, 2009, 12:29:43 pm »
Връщам се от преглед - всичко  е наред с малкия човек, прави каквото трябва, т.е. мърда и расте.
Обаче няма да раждам по естествен начин /сякаш съм мислила изобщо за раждането аз/, защото пъпната връв е прикрепена по някакъв странен начин, съдово и... не знам си какво - като чух, че не е проблем за развитието на детето, а само при естествено раждане би могло да стане беля - спрях да чувам нататък. :)
Относно кръвните изследвания - всичко си е наред, само ще пускам стерилна урина /има си хас!/, въпреки, че според доктора тия бактерии са външни, съдейки по другите показатели. Според диференциалното броене може да се допусне, че имам някакъв вирус и ще правя контрола.
Иначе  си плача за желязо, но ще отложа малко, че много хапове се насъбират.

Смайл, я стига. Какви такива ги измисляш - и моето изследване на урина е подобно, защо не пуснеш една стерилна? В крайна сметка при бременност показателите не могат да са като на нормален  човек :) Нали нямаш завишени левкоцити, пусни и си CRP, той показва има ли инфекция или не.
*

smile76

• *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
« Отговор #212 -: Февруари 27, 2009, 12:37:47 pm »
Патладжанче, благодаря ти за успокоението, след празниците веднага ще си пусна - сега няма как  :oops: Паникьосвам се така, защото при предната бременност имах подобни проблеми и ми казваха, че всичко е наред, а като тръгнах да раждам, се оказа, че околоплодните ми води са били драстично намалели (то да беше само това де), та не искам да пропусна този път ако има нещо подобно. Уф, май трябва да спра да се вманиачвам толкова  :oops:
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

*

Aubergine

« Отговор #213 -: Февруари 27, 2009, 12:43:48 pm »
Обади се на Сигридов и му продиктувай изследванията си - чудя се защо не си го направила досега, а седиш и се паникьосваш. Знаеш, че той най-правилно ще те посъветва. :wink: Вичко ще е наред!
« Отговор #214 -: Февруари 27, 2009, 14:40:43 pm »
Връщам се от преглед - всичко  е наред с малкия човек, прави каквото трябва, т.е. мърда и расте.
Да не го хванахте в крачка докато пишка. :D
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #215 -: Февруари 27, 2009, 16:10:30 pm »
Smile, и аз днес ходи по тази причина при моята гинеколожка защото получих леко бяло течение, това са някави гъбички, и много бременни ги получават защото по време на бременоста се получава сладко - кисела среда която благоприятсва появата и развъждането на тези гъби,първоначално ми изписа полижинак, но после звъннах на моя док в Плевен и той ми препоръча гиназол крем защото е еднократна доза и като се сложи във влагалището действа 72 часа и изчиства гъбите
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #216 -: Февруари 28, 2009, 14:18:30 pm »
Смайл, направо ме стресна. Как ще изтичат околоплодни води? Само за това не бях се шашкала  :oops: А ако имам серклаж дали може да се получи такова изтичане?

« Отговор #217 -: Февруари 28, 2009, 15:55:53 pm »
Смайл, някъде около 6ия месец ми се увеличи течението - стана по-воднисто някак. Ако се застоя права, направо си капва по някоя и друга капка. Четох че по принцип е нормално да се завиши секрецията в този етап на бременността, пуснах и микробиология - секретът беше чист.

Водите са бистри и нямат цвят т.е. не оставят цветови отпечатък върху бельото или превръзката. Имат и специфична миризма - на разредена белина едно такова. Води обикновено изтичат ако има вътрематочна инфекция или ако в 9ти месец е дошло време за раждане, няма да тръгнат да текат току-така.

Бебе, за съжаление серклажът не предпазва от изтичане на води. Важното е да се следи за инфекции - с кръвни изследвания и с изследвания на влагалищен секрет.
« Последна редакция: Февруари 28, 2009, 15:57:55 pm от Жабче »
  09.11.2007
*
« Отговор #218 -: Февруари 28, 2009, 16:07:16 pm »
Жабче и моето течение същото та малко се успокоих :)

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #219 -: Февруари 28, 2009, 16:19:09 pm »
Мерси за информацията, Жабче. Искам да са минали вече тези 9 месеца и спокойно да си гушкам здрави бебчетата.