Здравейте д-р Бърди!
Детето ми е на осем месеца, преди седмица вдигна температура 38,която сваляхме, но вечер отново вдигаше,започна и разстройство и два пъти повърна след прием на храна и хидрасек.Водих го при двама педиатри и двамата казаха че е от зъбки, т.к. трябва да му никнат.Изписаха нурофен,хидрасек,пансорал ,но никой не ми каза за оводняване, а той отказа храна и вода,казаха че е нормално.На третия ден сина ми се обезводни и ни приеха в инфекциозно спешно.Там му сложиха 2 банки глюкоза и лекарство. На петия ден ни изписаха, но още нямам епикриза, казаха ми че е вирус, който се развива на два етапа и че има две отрицателни посявки,кръвта показвала че е обезводнен.Спазваме диета,но не ми дадоха рецепта. 6ч.лечебнахумана,9ч.-попара от сухар и солено сирене,12ч.черна каша,3ч.каша ориз и моркови специално за диарии и орална дехидратация,6ч.картофено пюре с малко сирене,към 12ч.пак лечебна хумана. Давам между храненията вода с хидратин алфа от днес,оризова вода и чай от джоджен/пие много малко/,ентерол в храната му давам 2пъти по едно прахче, смекта