0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (7 част)
« Отговор #320 -: Септември 07, 2009, 11:12:21 am »
Здравейте д-р Бърди,

Моето бебе е на 11 месеца, от 3 дни е с температура - през деня варира от 38С до 39С. Още в първия ден (петък) го заведох на лекар - предписаха ни Панадол, Нурофен (за по-висока темп.) и витамин С. Има леко зачервено гърло, но няма запушено носле. В неделя сутрин го заведох Токуда - пуснаха ни ПКК. Според лекарката резултатите добри, но има занижени стойности на левкоцитите (3.3 при норма 3.5-10.5). Предложиха ни да направим ДКК, което и ще направим.
Имате ли някакъв съвет за мен? Всички лекари, при които го водих казаха, че трябва да се изчака. Но на мен ми е страшно притеснено, особено щом видя 39С ... Какво да предприема в случай, че темп. продължи да е висока?

Благодаря!
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #321 -: Септември 07, 2009, 11:19:56 am »
Направете:

*Стреп-тест
*Посявка на урина и общо изследване на урина.
*СУЕ и СРП са?

Нужно е особено внимание- температурата е висока- детето е малко!
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #322 -: Септември 07, 2009, 11:30:28 am »
Здравейте д-р Бърди , детето ми е на 2 месеца от скоро пие АР аптамил досега беше на имунофортис пак аптамил ,но много повръщаше нашата  педиатърка ни каза да смесваме двете храни 1;1, НО  сега пък се зачестиха коликите и стана неспокоен  не си изяжда всичко?И от скоро го забелязвам ,че спи с ръчички надолу а знам ,че при спокойни бебета ръчичките трябва да са нагоре( незнам дали не се вживявам много но  ми е притеснено :?) спи неспокойно върти се стряска се много насън какво да правя посъветвайте ме нещо?Благодаря предварително :)
« Отговор #323 -: Септември 07, 2009, 11:34:14 am »
Направете:

*Стреп-тест
*Посявка на урина и общо изследване на урина.
*СУЕ и СРП са?

Нужно е особено внимание- температурата е висока- детето е малко!

Благодаря Ви за бързия отговор! На хематологичното изследване няма СУЕ, а
CRP е 8.24 (0-8.2).
*

Birdie

• 11040
« Отговор #324 -: Септември 07, 2009, 11:39:00 am »
Отит? Ушички?
Това вероятно е инфекция... .
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #325 -: Септември 07, 2009, 11:40:01 am »
Здравейте д-р Бърди , детето ми е на 2 месеца от скоро пие АР аптамил досега беше на имунофортис пак аптамил ,но много повръщаше нашата  педиатърка ни каза да смесваме двете храни 1;1, НО  сега пък се зачестиха коликите и стана неспокоен  не си изяжда всичко?И от скоро го забелязвам ,че спи с ръчички надолу а знам ,че при спокойни бебета ръчичките трябва да са нагоре( незнам дали не се вживявам много но  ми е притеснено :?) спи неспокойно върти се стряска се много насън какво да правя посъветвайте ме нещо?Благодаря предварително :)
Спре ли поврьщането с АР млякото?
Sir Alec Guinness
« Отговор #326 -: Септември 07, 2009, 11:45:45 am »
Отит? Ушички?
Това вероятно е инфекция... .

Още в петък му погледаха ушичките.
*
« Отговор #327 -: Септември 07, 2009, 12:12:46 pm »
Д а спря повръщането само понякога му тече от устичката но не повръща!
« Отговор #328 -: Септември 07, 2009, 14:02:53 pm »
Здравейте!
Дъщеря ми е на 2месеца и 15 дни, кърмим се, не иска вода и чайчета.роди се 3,750, 52см, за сега качва по 1кг. на месец. Имам няколко притеснения.
1. Дланите и стъпалцата на крачетата често са студени и влажни. Прави ми впечатление,че навън дори да е много топло и да е с чорапки са сухи, но приберем ли се в къщи стават хладни и влажни. в къщи до сега беше около 26-27градуса , топло е, но понякога са и влажни , а понякога не. Вечер не пада много Т но пак не са влажни. Като си играе, маха с ръце и крака, напъва се или плаче стават влажни и студени? Има ли някакъв проблем с това, че и се навлажняват леко и чорапките.?
2. утре трябва да сложим първия пентаксим. Иска ми се да словим и Synflorix или Превенар, но незнам коя да избера? Коя е по-добра и има ли много разлика между тях?  колко време след пентаксим може да се сложи и една от тези ваксини.
3.Нашите колики май се изразяват с доста газове, къркорене и пукане на коремчето.
Много се напъва,върти,маха с ръце и крака докато се изходи или изпусне газове. Суче само от едната гърда..стига и. Понякога изцеждам малко преди да дам, но пончкога се дави, дърпа,пуска,пак хваща, опъва се(основно от едната гърда май, която се пълни повече от другата)Дали има общо с храната която аз ям?Какво мога да направя?
Благадаря предварително!
*
« Отговор #329 -: Септември 07, 2009, 21:33:24 pm »
Здравейте, д-р Бърди отново и в тази тема :D
Синът ми Юли е на 3 седмици и от около седмица е с пъпчици по лицето, които постепенно "пропълзяват" към врата. Храни се с НАН Сензитив. Според Вас това какви пъпки са и с какво да ги третирам?

*

Birdie

• 11040
« Отговор #330 -: Септември 07, 2009, 23:46:36 pm »
Не претопляйте.Ползвайте А-Дера екзомега като хидратантен крем.
Не мажете сьс зехтин или подобни.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #331 -: Септември 07, 2009, 23:48:34 pm »
Здравейте!
Дъщеря ми е на 2месеца и 15 дни, кърмим се, не иска вода и чайчета.роди се 3,750, 52см, за сега качва по 1кг. на месец. Имам няколко притеснения.
1. Дланите и стъпалцата на крачетата често са студени и влажни. Прави ми впечатление,че навън дори да е много топло и да е с чорапки са сухи, но приберем ли се в къщи стават хладни и влажни. в къщи до сега беше около 26-27градуса , топло е, но понякога са и влажни , а понякога не. Вечер не пада много Т но пак не са влажни. Като си играе, маха с ръце и крака, напъва се или плаче стават влажни и студени? Има ли някакъв проблем с това, че и се навлажняват леко и чорапките.?
2. утре трябва да сложим първия пентаксим. Иска ми се да словим и Synflorix или Превенар, но незнам коя да избера? Коя е по-добра и има ли много разлика между тях?  колко време след пентаксим може да се сложи и една от тези ваксини.
3.Нашите колики май се изразяват с доста газове, къркорене и пукане на коремчето.
Много се напъва,върти,маха с ръце и крака докато се изходи или изпусне газове. Суче само от едната гърда..стига и. Понякога изцеждам малко преди да дам, но пончкога се дави, дърпа,пуска,пак хваща, опъва се(основно от едната гърда май, която се пълни повече от другата)Дали има общо с храната която аз ям?Какво мога да направя?
Благадаря предварително!

1. Не.
2. Превенар изберете. Седмица след Пентаксим може да сложите дозата Превенар.
3. Да, но само понякога. Не консумирайте ядки,овесени ядки, зеле,кафе.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #332 -: Септември 07, 2009, 23:50:02 pm »
Много неспокойния сьн е понякога белег на рефлукс.
За рьцете? не знам. Зависи от прегледа.
Sir Alec Guinness
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #333 -: Септември 08, 2009, 10:55:22 am »
Докторе, добре дошъл! :P :P :P Исках да ви поздравя вече от мястото на едногодишните, но там темата е заключена!?
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
*
« Отговор #334 -: Септември 08, 2009, 12:45:45 pm »
Много неспокойния сьн е понякога белег на рефлукс.
За рьцете? не знам. Зависи от прегледа.
Докога според вас трябва да яде такова мляко и още един въпрос ,вчера бяхме на консултация и педиатърката каза че много бързо е нададл той се роди 2100 и към момента е 4650 а е на 2 месеца според вас това нормално ли е или е от млякото ,тя каза че ако и другия път е наддал толкова иска да сменяме млякото.Иначе каза че детето е добре видимо и няма проблеми но все пак на мен ми е притеснено за ръчичките и са свити в юмручета това лошо ли е ?Благодаря ви
*

Birdie

• 11040
« Отговор #335 -: Септември 08, 2009, 13:03:18 pm »
Оценката на теглото тук е в зависимост от рьста.
Естествено за смяна на млека при това положение и реч не може да става.
Следете да не преяжда.

Рьцете са си свити в юмрук до около 6 месец. После се отпускат. Но не бива рьцете да са отпуснати покрай телцето постоянно в тази вьзраст.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #336 -: Септември 08, 2009, 13:08:37 pm »
Да благодаря , те не са непрекъснато отпуснати ,но го забелязвам че от време на време са така ,какво може да означава това па ръста му е 57 см на един месец беше 52?Трябва ли да търся някакъв специалист?Благодаря
« Отговор #337 -: Септември 08, 2009, 15:09:09 pm »
Здравейте д-р Birdie!
Искам да ви поздравя за това,което правите за нашите деца с толкова човещина и желание да помогнете.Лично искам да ви благодаря,защото след като изчетох почти всичко,което сте писал тук успях да се справя с не един и два наши проблема,които ни мъчат още от раждането :)Например овладяхме,следвайки вашите съвети за добавяне на мезурки оризово брашно в АМ един доста болезнен за бебчо рефлукс, за който всички казваха че :" нормално е да повръщат всички бебета" и, че "детето е неспокойно и постоянно плаче просто защото е по-нервно".Да но никой не каза защо повръща насън и то 4 ч. след като е ял , давейки се през носа.С ваша помощ избегнахме дори преглед при специалист по този въпрос-просто една седмица след добавянето на оризово брашно нещата се нормализираха.Заради това ,което сте писали многократно тук нямах никакви притеснения да сложа малкия в проходилка в края на петия месец(за което отново бях анатемосана естествено). Но детето се забавлява чудесно и само за два дни започна да бяга с нея :lol:И как може да го оставям да седи 8Oнали ще му се отвори кръста. Обаче човека не признава легнал и си седи пазейки равновесие абсолютно сам-даже не го подпирам вече от няколко дни. Благодаря ви за спокойствието , което ми дадохте да следвам без угризения природата и детето си , а не да се опитвам да се вписвам в препоръки,които не работят за нашия случай.
Сега по същество  за това което ме интересува лично за нас. Вярвам, че ще ми дадете обективно мнение и вярна посока.
Захранихме се малко рано(в края на четвъртия месец),просто открих форума близо месец по-късно за съжаление.Започнахме със зеленчуково пюре на обяд,след месец вкарах и следобедния плод.Храним се по пет пъти.Режима ни е следния:
7.30-08.30ч. 210мл АМ
12.30-13.00ч. зеленчуково пюре-домашно приготвено около 200гр.
16.30-17.00ч. пасиран пресен плод и около 60мл АМ
20.15-20.30ч. 210мл АМ
02.30-03.30ч. 150-180 мл АМ
Опитах се по всякакъв начин да изключа нощното хранене- не става. Малкият не пие вода- нито глътка. Залъгалката я ползваме само за приспиване,но като се събуди през ноща и започне да плаче неистово не мога да го залъжа с нея-плюе я.Не ми тежи да ставам да му приготвям храната вечер, притеснявам се само, че много наддава и дори след като започнахме да се захранваме вдига по килограм на месец. В момента сме на 6 месеца  9,300кг.-70 см.Роди се 3,200кг.-51см.Определено си е лаком и когато е гладен не признава нищо.Първите три месеца бяхме на смесено хранене.Опитвам се да махна нощното хранене от третия месец още, но резултата е ,че сега се буди само по веднъж вече от месец и половина,а преди това ядеше по два пъти.Засичала съм го- повече от 6 часа не може да издържи без да яде.Надявам се,че не съм досадила много.Ще чакам вашият адекватен съвет :)
Хубав ден желая на вас и момичетата тук!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #338 -: Септември 08, 2009, 18:06:41 pm »
Колкото повече изтеглите храненето в 20.15 назад, толкова това в 02.30 ще се изтегля кым ранните утринни часове.

Наддава защото едва от 6м-6.5м вьзраст се дават две вьншни хранения.
Оставете за две седмици, 2-3 пьти седмично, в 12.30, само АМ без вьншно хранене.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #339 -: Септември 08, 2009, 18:08:42 pm »
Докторе, добре дошъл! :P :P :P Исках да ви поздравя вече от мястото на едногодишните, но там темата е заключена!?
Старият аватар бе по "изразителен" ;)
Sir Alec Guinness