Д-р Birdie, ще Ви помоля отново за мнение и съвет. Моника от неделя е с променени изхождания, в смисъл че станаха по-кашави при положение, че нейните изхождания винаги са били оформени, твърди като топчета. Изхожданията са не повече от 3 на ден, като вчера беше и едно. Днес също е ходила само веднъж, но вече е доста по-рядко и почти попиващо в памперса. Като цяло състоянието и е непроменено, освен че е малко по-раздразнителна на моменти. Перисталтиката и е малко по-засилена и се чува как и къркори коремчето, но както се изрази лекарката нищо патогено. Според нея всичко е свързано с пробиващи зъбки. Не зная дали наистина и никнат зъбки, венците и са побелели, виждам две резкички на горният венец, непрекъснато дъвче пръстите си.Съветът на лекарката беше 3-4 дни да давам по 1 прахче хидрасект, да не променям хранителният режим, като само 3-4 дни да не давам месо и да наблегна на зеленчуците и то на картоф, морков, тиквичка. Не съм въвеждала нови храни. Винаги ми е изглеждало несериозно да се обвиняват коликите и зъбите за причинители на каквото и да е било, но знам ли... възможно ли е никнещи зъбки да са причина за стомашен дискомфорт. Плаши ме това, че идват почивни дни...Ако не се увеличи броят на изхожданията колко мога да изчаквам още?