0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част І
« Отговор #640 -: Април 20, 2010, 14:28:30 pm »
Здравейте!

Правихме чернодробни изследвания на 11 месечната ни дъщеря, които показаха четири пъти завишен АсАТ, а АлАТ е в норма. Знаете ли нещо по въпроса, тъй като според личната лекърка е от вируса, който е лепнала, а аз дори незнам към какъв специалист да се обърна? :(
« Последна редакция: Април 20, 2010, 14:30:39 pm от llora »
*
« Отговор #641 -: Април 23, 2010, 11:08:38 am »
Здравейте!
Аз пак да помоля за помощ! Едната ми близначка от раждането е с течащ бистър секрет от едното око. В Майчин дом й поставиха диагноза конюктивит и ми казаха само да почиствам окото с физиологичен разтвор. Тъй като обаче не й минаваше педиатърката ми изписа капки Тобрекс 3 пъти по една. След 7 дена капки обаче не виждам промяна. Окото сълзи и гурелясва. Да продължавам ли с капките, вече доста време стана, пък и не минава?

*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #642 -: Април 23, 2010, 13:09:18 pm »
Възможно е да става въпрос за запушен слъзен канал на оченцето! Среща се при малките деца, в повечето случаи се оправя само до към 1 год.! Моето момиченце беше така и много се зачервяваше оченцето, тогава слагах капки няколко дни! За всеки случай се консултирай с лекар, по възможност детски офталмолог!
« Отговор #643 -: Април 23, 2010, 23:57:49 pm »
bora ако кърмиш, кърмата знам че помага за възпалено оченце, поне няма да навреди да опиташ.
И моето едното беше така, офталмосептонекс, после торбекс...но кърмата помогна на-бързо.
И сега от време на време му се зачервява окото, правя компресче с кърма.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #644 -: Април 24, 2010, 00:02:16 am »
кърмата е една добра среда за развитие на бактерии, аз не ти препоръчвам да го пробваш
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #645 -: Април 24, 2010, 22:27:35 pm »
Д-р Birdie, до каква възраст препоръчвате да се преварява вода за бебетата? От различни педиатри чувам различни мнения, някой препоръчват поне до 4м. възраст, а в най-добрият случай поне до годинката да се преварява вода, а други са на мнение, че може още от самото раждане  да се дава изворна.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #646 -: Април 24, 2010, 23:29:48 pm »
Д-р Birdie, здравейте.
Имаме тризнаци на 5 м.и 6 дни. Родиха се в 33 седмица почти по 2 кг. Изцяло на АМ са от самото начало и в момента са 6 кг. Мисля след 2 или 3 седмици да започна захранване. Според вас рано ли е за това? Педиатърката ни е на мнение, че трябва да започна захранване защото и отлагането му не е хубаво.
Може би е грешка, незнам, но не мисля за тях като за недоносени и различни от децата родени на термин и затова се притеснявам да не избързвам!?

Поздрави и спокойна вечер.
« Отговор #647 -: Април 24, 2010, 23:51:02 pm »
Рефлукса не е ли свързан с повръщане, извинявм се за невежеството си. Като малък повръщаше много, може би до 4-5 месец, но след като се захранихме спря напълно и повръща само когато е преял. Водихме го на гастроентеролог, но не откри нищо. То и прегледа и беше само мерене на теглото и пипане на стомаха.

Моля ви да ме информирате по какъв начин може да се докаже че е рефлукс и как да го лекувам.
Дъщеря ми имаше много силен рефлукс(тих рефлукс,без видимо повръщане, само единични пъти). Рефлукс не може да се установи с опипване на корема! На дъщеря ми го диагностицираха с ендоскоп. По отношение на заспиването - положението беше същото като при вас до около годинката. С часове я разнасях, държах я почти изправена върху мен по 30-60мин след хранене, кошарката и беше надигната от страната на главата с подложка, не можеше да заспи сама по никакъв начин, неспокойна, нервна.. За рефлукса имаше изписани лекарства до 12м и давах АР мляко до 15м. Захраних на 6 навършени месеца, бавно и предпазливо увеличавах количествата, като съвсем до скоро ядеше храната само на гладко пюре. Принципно рефлуксът се израства и отшумява до около годинката, може и по-рано, може и по-късно.
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #648 -: Април 24, 2010, 23:56:43 pm »
Д-р Birdie, здравейте.
Имаме тризнаци на 5 м.и 6 дни. Родиха се в 33 седмица почти по 2 кг. Изцяло на АМ са от самото начало и в момента са 6 кг. Мисля след 2 или 3 седмици да започна захранване. Според вас рано ли е за това? Педиатърката ни е на мнение, че трябва да започна захранване защото и отлагането му не е хубаво.
Може би е грешка, незнам, но не мисля за тях като за недоносени и различни от децата родени на термин и затова се притеснявам да не избързвам!?

Ако наддават добре на тегло, изчакайте до 6м възраст.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #649 -: Април 24, 2010, 23:57:35 pm »
Д-р Birdie, до каква възраст препоръчвате да се преварява вода за бебетата? От различни педиатри чувам различни мнения, някой препоръчват поне до 4м. възраст, а в най-добрият случай поне до годинката да се преварява вода, а други са на мнение, че може още от самото раждане  да се дава изворна.
* 12м възраст.
* не е редно да давате изворни води, а обикновена вода.
Sir Alec Guinness
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #650 -: Април 25, 2010, 00:11:54 am »
Д-р Birdie, здравейте.

Ако наддават добре на тегло, изчакайте до 6м възраст.
Средно по кг. на месец.
Много ви благодаря за отговора. Ще изчакам.
« Последна редакция: Април 25, 2010, 00:15:57 am от Lisko »
*
« Отговор #651 -: Април 28, 2010, 11:10:21 am »
Здравейте, Докторе.
Дъщеря ми е на 4.5 м. Изключително кърмена на поискване. Не пие вода и други течности.
От 10-тина дни се появи слуз в изпражненията. Количеството се увеличаваше, мирисът стана кисел. Детето е видимо спокойно. Спи храни се. Като че ли има някакви колики вечер.
Пуснахме микробиология по съвет на педиатъра. Резултат - Campylobacter sp. клинично значим изолат. Първично чувствителен към антибиотици от групите макролиди и хинолони и резистентен на цефалоспорини.
Възможно ли е и откъде да се зарази с тази гад?
Да пуснем ли втора проба или направо да минем към антибиотик?
Слънчев и усмихнат ден.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #652 -: Април 28, 2010, 20:31:13 pm »
Д-р Birdie, ще Ви помоля отново за мнение и съвет. Моника от неделя е с променени изхождания, в смисъл че станаха по-кашави при положение, че нейните изхождания винаги са били оформени, твърди като топчета. Изхожданията са не повече от 3 на ден, като вчера беше и едно. Днес също е ходила само веднъж, но вече е доста по-рядко и почти попиващо в памперса. Като цяло състоянието и е непроменено, освен че е малко по-раздразнителна на моменти. Перисталтиката и е малко по-засилена и се чува как и къркори коремчето, но както се изрази лекарката нищо патогено. Според нея всичко е свързано с пробиващи зъбки. Не зная дали наистина и никнат зъбки, венците и са побелели, виждам две резкички на горният венец, непрекъснато дъвче пръстите си.Съветът на лекарката беше 3-4 дни да давам по 1 прахче хидрасект, да не променям хранителният режим, като само 3-4 дни да не давам месо и да наблегна на зеленчуците и то на картоф, морков, тиквичка. Не съм въвеждала нови храни. Винаги ми е изглеждало несериозно да се обвиняват коликите и зъбите за причинители на каквото и да е било, но знам ли... възможно ли е никнещи зъбки да са причина за стомашен дискомфорт. Плаши ме това, че идват почивни дни...Ако не се увеличи броят на изхожданията колко мога да изчаквам още?
« Последна редакция: Април 28, 2010, 20:44:04 pm от tan »
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #653 -: Април 30, 2010, 09:26:07 am »
Тан, не съм Д-р Бърди, но мога да споделя моя скромен опит.На мен също ми се струваше несериозно да имат децата хрема и разстройство при никнене на зъби, но след миналия месец вече не толкова.На 20.03 ни излезе първия зъб, на 30.03 втория като в дните 20,03-23,03 имахме многократни редки изхождания.На 25,04 ни излезе забележи 6-я зъб.В началото на периода през март имаше и обилна хрема, неповляваща се от нищо.
Надявам се и вие да вадите зъбки и да не е болна Моника.
« Отговор #654 -: Април 30, 2010, 17:30:47 pm »
Здравейте д-р Бърди,
Въпросът ми е до каква възраст може да се отлага поставянето на Пентаксим?Дъщеря ми е на 4 месеца и все още не сме сложили първата, тъй като предстои отново пускане на кръвни изследвания заради хемоглобина и педиатъра ни не иска докато не видим състоянието на малката.
*
Elfita, благодаря ти за споделеното мнение, но силно се съмнявам да е от зъби.
Д-р  Birdie, вече ми е доста притеснено. Това състояние продължава вече близо седмица. Изхожданията са от 1 до 3 пъти на ден, но повечето от тях зловони и със слуз. Варират от рядка каша до почти оформено кашести. Вчера отново се чухме с нашата лекарка, като аз вече я попитах дали все пак не е добре да се направи посявка, каза не. Щяло да има и други симптоми като пр. Т. Но ние с баща й все пак решихма, както в мн.други случаи да действаме на своя глава. Вчера занесохме памперс за изследване - за рота вируси и патогенни бактерии. Рота вирусите е отрицателто, за бактериите ще е готово в понеделник. Вчера изхождането беше едно, вече почти оформено, без мн. слуз, но ето днес отново е зловоно и с видима слуз.
Какво друго мога да направя до понеделник или само да чакаме изследавнията?

Видимо е добре, освен че на моменти е раздразнителна.
Здравейте д-р Birdie, бих искала да ви помоля за съвет и консултация. Дъщеря ми е на 9 месеца, не е имала проблеми с кожата до преди месец, когато започнаха чести обриви зад ушичките (мисля че я сърби там), по бузите, а вече и по гушката и вратлето.(няма по тялото нито по ръба на челото и косата) Педиатърът ни каза "от всичко може да е"  :lol: и не даде направление за дерматолог. Кърмя все още, захранена е с всичко според възрастта си, пие вода но примесена с малко сок (не желае чиста вода), не мисля, че е от храна. Пъпчиците са ситни с розово червникави връхчета. Предписаха ни антихистаминови капки + адвантан. Давах капките 4 дни + едно намазване с адвантан и спрях нямаше ефект. Мазах с а-дерма синя серия с цинк пак не се повлия. Пробвах почти всичко с цинк + д-р тайс + ексипиал хидра лосион - ефект нулев. Сега взех а-дерма екзомега.
Знам, че повечето от нас очакват едва ли не пророчески способности от вас, но Моля дайте съвет от какво може да са пъпчиците и с какво да третирам кожата - почистване, овлажняване и т.н. И колко време е необходимо третиране на даден проблем в случая пъпките, за да има ефект?
« Последна редакция: Май 02, 2010, 22:32:31 pm от fridakalo »
*

Birdie

• 11040
Снимки?
Sir Alec Guinness
Д-р Birdie измъчих се, но не мога да и направя снимки. Когато спи не мога да и бутам главата насам натам (спи леко), а когато е будна мърда  :x
Ще се опитам да ви направя максимално подробно описание на пъпките - огледах ги добре и сега констатирам, че са розови ситни пъпчици, но като че ли са със съвсем леко бяло връхче. Кожата на бузките където има пъпчици е грапава, също така и под брадичката. На гушката под брадичката в момента има много пъпчици и са слезнали в зоната на деколтето (има доста това всъщност ме притеснява). Зад ушичките и отзад на вратлето са отшумели (има 3-4 едва видими и аз не знам от кое мазило, а може и от само себе си. Детето има дебели бузки и сочна гушка, може ли да е от изпотяване и ако да какво би облекчило това състояние. Бузите много ги целувам, възможно ли е да излизат пъпчици от това. Сутрешната попара я приготвям с детски чай на Хип  възможно ли е от него? Друго не мога да се сетя.....
Ох пак не успях да я снимам  :(
« Последна редакция: Май 03, 2010, 09:40:00 am от fridakalo »
Здравейте, Докторе.
Дъщеря ми е на 4.5 м. Изключително кърмена на поискване. Не пие вода и други течности.
От 10-тина дни се появи слуз в изпражненията. Количеството се увеличаваше, мирисът стана кисел. Детето е видимо спокойно. Спи храни се. Като че ли има някакви колики вечер.
Пуснахме микробиология по съвет на педиатъра. Резултат - Campylobacter sp. клинично значим изолат. Първично чувствителен към антибиотици от групите макролиди и хинолони и резистентен на цефалоспорини.
Възможно ли е и откъде да се зарази с тази гад?
Да пуснем ли втора проба или направо да минем към антибиотик?
Слънчев и усмихнат ден.

Здравей, White!
Виждам, че доктор Birdie не ти е отговорил, а ние имаме подобен проблем в момента. Вие до къде стигнахте с решението му?
Моят син е на 2.5м и от скоро забелязвам същите изпражнения. /ние също се кърмим на поискване и не пием вода/ В началото, докато стане на 1.5-2м акаше доста често, всеки памперс беше пълен. Постепенно изхожданията намаляха и сега са до 1-2 на ден, но са в по-голямо количество и такива каквито описваш тези на Божана. Лошото е че преди два дни забелязах, че е по-топличък и започнах да меря температура. Резултат: събота вечер - 37.9 /в дупето, без да махам 5 десети/, неделя сутрин 37.2, неделя вечер 37.8 /личната каза да дам ампула вит.С и осцилококцинум 1/2, ако се вдигне над 38-нурофен 2 деления/ нищо не давам, след 1 час меря-37.6, след още един 37.2. Тази сутрин 37.6 Не сме правили никакви изследвания. Най-много ме притеснява това, че отложихме поставянето на пентаксим с около 20 дни и сега когато вече трябва да е доставена на нашата ОПЛ, мен ме е страх да рискувам.
П.С: Друго което забелязах е че понякога връща пресечено мляко. Малко е като количество, по-скоро му се стича по бузката, но не знам дали е нормално...