0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте д-р Бърди! Отново имам проблем с едното ми близначе. Отказва да яде - изяжда по 30-60 мл мляко и повече не иска - принудих се от вчера да давам вода, защото тук е доста топло - изпива по 60-90 мл.
Този проблем се повтаря - преди месец беше същото. Тогава писах тук, но отговор не получих. При посещение при педатъра ни пуснаха кръвни изследвания и носен секрет. Вследствие на кръвните изследвания се оказа, че съм предала на бебетата и те са носители на таласемия. От носния секрет излезе стафилокок ауреус, лекувахме 7 дена с Тобрекс, после не сме правили контрола - според педиатъра няма смисъл нито от контрола, нито от по-нататъшно лечение.
Не се разбра дали това има връзка с неяденето - сменихме млякото от Фризолак на Милумил и нещата се оправиха - детето ядеше по 6 пъти 100-120 мл. И така две седмици - пак същото.
Междувременно прочетох над 300 страници с вашите съвети - видях, че предпочитате Хумана, да се разреждат храненията - опитах, без ефект. Знам, че водички и чайчета не се дават, но от вчера даже памперсите не са тежки и се уплаших, че ще я обезводня, предложих вода след поредния отказ на млякото и тя изпи 60 мл. Съмнява ме, че има смисъл от смяна на млякото. Утре ще търся частни педиатри, че живота ми стана направо мъчение, не знам днес какво да правя, тя от глад не може и да спи както обикновено.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Ще е нужно да направите посявка и изследване на урина.
По какво се разбра това? "...че съм предала на бебетата и те са носители на таласемия."
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
Отидох при хематолог - мен ми пуснаха електрофореза на хемоглобин и количествено определяне на фетален хемоглобин в доколкото разбрах единствената "лаборатория по таласемии и патологични хемоглобини", а на бебетата и на съпруга ми - кръвни изследвания - от пръсчетата - в ИСУЛ.
"посявка и изследване на урина" - какво да кажа точно, че искам, като занеса урина в лабораторията?

*

Birdie

• 11040
От урина взета с торбичка, искаме:

* общо изследване
* посявка с антибиограма
Sir Alec Guinness
*
Добре, ще пиша за развитието на нещата.
Ох, за днес до сега е изяла само 170 мл мляко...

Bora, и аз имам подобен проблем с яденето на сина ми. Той е на 6.5 месеца, но тъй като се роди много рано, всъщност е като бебе на 3.5 м. До скоро ядеше 6 пъти по 130-140 мл. Обикновено до 80 мл с апетит и след това, тъй като го оригвам по средата - по-бавно и с не много голямо желание още 50 мл. Сега започва да се дърпа още като му дам биберона. А иначе е гладен  - засуква жадно 2-3 пъти, но после, пищи, плюе го, извива се назад. И аз пробвах с удължаване на интервалите, но без успех.  Не искам да му създавам лоша асоциация с яденето, затова се старая да го храня задрямал и се получава. Не знам доколко това е добра практика, но той е много слабичък - 5700 гр. за ръст 64 см. и не мога да си позволя да стои гладен. Успех с твоята принцеса!
« Последна редакция: Юли 04, 2010, 19:53:02 pm от annie13 »

*

Birdie

• 11040
Простете, но 780мл/дневно малко ли е? 1л е горната граница.
Sir Alec Guinness
Д-р Бърди, въпросът ви сигурно е отправен към мен - да, бях доволна, като ядеше по 130-140 мл на хранене, но сега не иска да се храни от самото начало. Вода не обича да пие, дори и сега я приема по-трудно от млякото, така че и аз имам притеснения за обезводняване. А иначе не проявява признаци на друго неразположение - енергичен е, усмихва се, спи спокойно. Ще съм много благодарна ако посъветвате, и мен, и Бора как да се справим с проблема :).
« Последна редакция: Юли 04, 2010, 20:01:04 pm от annie13 »

*

Birdie

• 11040
Наддава добре?
Sir Alec Guinness
Около 150 гр. за 2 седмици, в които отказваше да яде, преди да започна да го храня заспал. Дотогава беше добре, но може би недостатъчно за недоносено дете: 1 месец  - 1200 гр., 2 месец - 900 гр., 3 месец 700 гр. (по коригирана възраст, откакто е вкъщи.

*

Birdie

• 11040
Това си е нормално наддаване.
Sir Alec Guinness
Да, знам, досега беше добре. Благодаря д-р Бърди! Притеснението ми е, че сега (от около 2-3 седмици), ако го храня буден, изяжда 60-70 мл. за около 40 минути с рев и тръшкане, а не съм сигурна,че храненето заспал е добра идея. Преди не сме имали голям проблем.

*
Д-р Бърди, днес моята Моничка става на 1 годинка. В този така изпълнен с емоции ден за мен, се връщам година назад и наред с хубавите и незабравими мигове си спомням и за първите месеци, изпълнени с много плач, за нея и за мен. Много е плакала, но и много сълзи и спестихте, като започнем от ректоскопията, която отказахме, благодарение на Вашите съвети, минем през опитите да ни наложат диагнозата АБКМ и отново категорично й отхвърляне пак с Ваша помощ и стигнем до мъките с рефлукса, който овладяхме наскоро отново благодарние на Вашите съвети. Затова в този така щастлив за мен ден искам отново да кажа, благодаря Ви д-р Бърди, за всичко! Жив и здрав да сте!
*

Birdie

• 11040
ЧРД! Много радости да Ви носят! Спокоен и уреден живот желая!
И... спокойно. Сега вече имате солиден тренинг и добро око за всички ситуации.

Спряха повръщанията? Яде всичко?
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Да, знам, досега беше добре. Благодаря д-р Бърди! Притеснението ми е, че сега (от около 2-3 седмици), ако го храня буден, изяжда 60-70 мл. за около 40 минути с рев и тръшкане, а не съм сигурна,че храненето заспал е добра идея. Преди не сме имали голям проблем.
Сгъстете последното АМ с 1 мезурка бебешко оризово брашно.
Това са симптоми на рефлукс... .
Sir Alec Guinness
*
ЧРД! Много радости да Ви носят! Спокоен и уреден живот желая!
И... спокойно. Сега вече имате солиден тренинг и добро око за всички ситуации.

Благодаря Ви за пожеланията!
Да, так е. Имам тренинг. :)
Наред с всички практични съвети, които ми давате вече толоква години, Вие ми дадохте и много повече. "Отворихте" ми очите, научихте ме да разсъждавам, да мисля, да гледам на нещата от много страни. И с всеки изминал ден продължамам да уча много неща от Вас.

На този въпрос, ако ми позволите ще Ви отговоря утре. Днес прекалено емоционално реагирам на всичко. В интерес на истината мислех скоро да Ви попитам относно хранителният режим на Моника, но ще го направя утре.
Лек и усмихнат ден Ви желая!
*
Д-р Бърди, ние имаме сходен проблем с annie13. Момченцето ми е на 3 месеца. Роден е в 38 гс. 2450гр. Първият месец ядеше добре и наддаде 1300гр. Вторият месец около 1200, а третият месец само 400 гр. Храним се само с кърма. Суче около 3-4 минути и започва да плаче и да се извива назад. Отказва да пие от биберон, отказва да яде и от лъжичка. Пробвах хранене на поискване - ядеше през час, след това пробвах и през 3-3,5 часа. Резултатът е един и същ - рев след 3-4 минутно сучене. Страх ме е, че ще се обезводни и изглежда доста бледичък. На какво може да се дължи и как да постъпя с храненето?
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
Етерна, не съм специалист, по-добре д-р Birdie да каже, но една моя приятелка имаше такъв проблем с детето и накрая се оказа млечница. За съжаление го разбраха твърде късно и от притеснение и отказа от сукане, приятелката ми остана без кърма. Дано при вас се оправят нещата.

*
Джиджи, устичката му е чиста. Ако има млечница, би трябвало да се вижда бял налеп по небцето и венците. А кърмата с изцеждане я поддържам. Сестра му не отказва биберон и понякога се налага да я храним с изцедена кърма. Дано доктор Бърди се включи, че се притеснявам много.
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
*
Д-р Birdie, съжелявам че преди ден не отговорих на въпросът Ви, но ако ми позволите ще го направя сега. Да, може да се каже, че спряха повръщанията. Все още се случва понякога на повърне/върне, но то е по-скоро инцидентно, отколкото постоянно. Прави ми впечатление /но не съм сигурна дали е така/ когато въведа нова храна се появяват такива повръщания/връщания, пр. за 1 седмица 3 повръщания, и когато "свикне" с тази храна спират. От една седмица и малко не е повръщала, нито връщала.
Все още има неща, които не съм давала. Но в това отношение д-р Birdie, съм много страхлива и плаха. От зеленчуците яде - морков, картоф, тиквичка, грах, праз-лук;
меса - пуешко, пилешко, заешко.
плодове - ябълка, круша, банан- като от тях само банан съм давала в суров вид.
Въвела съм и глутена. Също ориз и царевица.

Хранителният ни режим е следният:
7ч. - 210мл. мляко - АР
12ч. пюре - 190-220гр., като искам да подчертая, че всеки ден в менюто има месо. за нашата педиатърка няма проблем за това.
17ч. - мляко - 210мл./ или каша - 190-200гр.
22ч. - 210мл. мляко
Напоседък доста мисля в/у хранителният режим и се питам дали не е удачно да вмъкна още едно хранене, пр. към 19ч., нещо по-леко като супичка.
Иначе винаги е готова да похапне, ако види храна или й се предложи.
Също така съм се замислила дали вече мога да опитам да предложа кашкавал и ако се приеме добре да давам филия хляб с кашкавал на следобедно хранене, че вечеч с това мляко там ми се вижда недостатъчно.
Също така мисля, да продължа да давам АР млякото, поне още 4-5 месеца.
Ще съм Ви благодарна д-р Birdie, ако ми дадете съвет относно хранителният режим на Моника. Прав сте понякога да се ядосвате, че продължаваме да питаме, въпреки че тази тема се е обсъждаал многократно, но за съжаление в градчета, малки като моето, педиатрите не обръщат голямо, дори никакво внимание на тези проблеми. На последната консултация се опитах да обсъдим този въпрос, но отговорът беше "Тя е голяма, да яде всичко". Аз за себе си мога да кажа, че определно срещам трудност в това отношение, а сигурна съм и доста други майки.
Знаете , че първите месеци много се притеснявах за наддаването, качваше по-малко. На годинка сме 9600кг и 77см. Педиатърката ни каза, че сме малко над средното ниво.
Съжелявам, че стана така дълго, но все не успявам да синтезирам и стегна въпросите си кратко.