Спряха повръщанията? Яде всичко?
Д-р Birdie, съжелявам че преди ден не отговорих на въпросът Ви, но ако ми позволите ще го направя сега. Да, може да се каже, че спряха повръщанията. Все още се случва понякога на повърне/върне, но то е по-скоро инцидентно, отколкото постоянно. Прави ми впечатление /но не съм сигурна дали е така/ когато въведа нова храна се появяват такива повръщания/връщания, пр. за 1 седмица 3 повръщания, и когато "свикне" с тази храна спират. От една седмица и малко не е повръщала, нито връщала.
Все още има неща, които не съм давала. Но в това отношение д-р Birdie, съм много страхлива и плаха. От зеленчуците яде - морков, картоф, тиквичка, грах, праз-лук;
меса - пуешко, пилешко, заешко.
плодове - ябълка, круша, банан- като от тях само банан съм давала в суров вид.
Въвела съм и глутена. Също ориз и царевица.
Хранителният ни режим е следният:
7ч. - 210мл. мляко - АР
12ч. пюре - 190-220гр., като искам да подчертая, че всеки ден в менюто има месо. за нашата педиатърка няма проблем за това.
17ч. - мляко - 210мл./ или каша - 190-200гр.
22ч. - 210мл. мляко
Напоседък доста мисля в/у хранителният режим и се питам дали не е удачно да вмъкна още едно хранене, пр. към 19ч., нещо по-леко като супичка.
Иначе винаги е готова да похапне, ако види храна или й се предложи.
Също така съм се замислила дали вече мога да опитам да предложа кашкавал и ако се приеме добре да давам филия хляб с кашкавал на следобедно хранене, че вечеч с това мляко там ми се вижда недостатъчно.
Също така мисля, да продължа да давам АР млякото, поне още 4-5 месеца.
Ще съм Ви благодарна д-р Birdie, ако ми дадете съвет относно хранителният режим на Моника. Прав сте понякога да се ядосвате, че продължаваме да питаме, въпреки че тази тема се е обсъждаал многократно, но за съжаление в градчета, малки като моето, педиатрите не обръщат голямо, дори никакво внимание на тези проблеми. На последната консултация се опитах да обсъдим този въпрос, но отговорът беше "Тя е голяма, да яде всичко". Аз за себе си мога да кажа, че определно срещам трудност в това отношение, а сигурна съм и доста други майки.
Знаете , че първите месеци много се притеснявах за наддаването, качваше по-малко. На годинка сме 9600кг и 77см. Педиатърката ни каза, че сме малко над средното ниво.
Съжелявам, че стана така дълго, но все не успявам да синтезирам и стегна въпросите си кратко.