0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #480 -: Ноември 03, 2009, 00:26:18 am »
* 10 дневен АБ курс с Аугментин. Ако детето не е алергично към него, разбира се.
* В последните два дни от АБ да започнат Гаразон 2капки,три пъти дневно,които да слагат общо 4 дена. Ако детето има перфорация, или съмнение за, капки НЕ СЕ слагат.
* Поставяте "Превенар" и Акт-Хиб ваксините.

За сега не мисля че третата му сливица е най-важния проблем. По вероятно детето не е лекувано сериозно.
Капки без АБ НЕ се предписват при наличен отит.

Може да направите Превенар два, три дена след започване на капките и при чисти уши. Само и само да не го отлагате!
« Последна редакция: Ноември 03, 2009, 00:47:34 am от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
« Отговор #481 -: Ноември 03, 2009, 00:31:21 am »
родно здравеопзване- отиваме на спешен кабинет
-Ъх, как разбрахте, че детето е със спазъм, тя спи в момента във вас, нямаше да може да спи, ако има спазъм
...
Ся ша ва пратя да направите снимка, щот малко ми се струва, че има ей там отляво хрипове /и сочи дясната част на тялото/
...
обажда се в спешния център- Алоуу, пращам ви една с едно лапе, вижте го там, ако не иска да влиза ша си плаща ли рентгена, ама е за пневмония
...
намирам връзки в спешното, не плащам снимка, излиза доктора, разчиташ снимката
Това ли е връзкарчето, значи- като за наши хора детето е добре, няма пневмония, нищо притеснително, дробовете са само леко възбудени вероятно от спазъма
ся, ако не бяхте наши хора, щяхме да я дръпнем в ДО да й набодем дупето с диагноза пневмония

това звучи като виц,
иначе направо плачат за отнемане на лекарското звание :(:(:(
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

Birdie

• 11040
« Отговор #482 -: Ноември 03, 2009, 00:49:03 am »
Мда... тъжно.
Sir Alec Guinness
« Отговор #483 -: Ноември 03, 2009, 10:34:06 am »
Здравейте, Д-р Бърди!
Отново се обръщам за помощ към Вас!
Синът ми / на 1 година/  е от 4 дни с дълбока кашлица и прозрачни сополи!
Първият ден на сутринта вдигна 38 градуса температура и веднага го заведох на преглед. Лекарката каза, че гърдите му са чисти, няма зачервено гърло, но не ми постави точна диагноза, каза че може да е всичко , най-вероятно вирус.Изписа ни
Солволан 3*3 мл, капки за носа Ксилометазолин 3*2 и Хексалгин ако се наложи при висока температура! След което два дни не е спал,  плаче и се дави от кашлицата, която стана по-дълбока, а сополите почнаха да се стичат още повече, но не е вдигал температура.Отново го заведох да го прегледат, т.к искаше да ни изписва Антибиотик по телефона, но настоях да го прегледа. Каза, че гърлото му вече е червено, гърдите му са чисти, но да почваме незабавно АБ, за да не стане бронхит.Изписа ни Цек Форте 2*6 мл , кремче Пулмекс и Хардал за ваната плюс останалите лекарства. Казах и че съм много против АБ, преди два месеца пихме Аугментин и получи реакция, а и сриват имунната система, тя ми каза като си против не му го давай. След 1 прием поне вечерта спа, но сега няма апетит!
Правилно ли е това лечение според Вас!
Благодаря предварително!
« Отговор #484 -: Ноември 03, 2009, 14:37:04 pm »
Слава Богу, не ни се наложи тая нощ да търчим по спешно.
Мини, като прочетох и направо ме втресе. Припомни ми как посрещнахме нова година с малкия в университетска болница. Три дни после не видяхме очите ни на лекар, ни на сестра. Ние трябваше да си преценяме дали сме за урбазон или не, а ни беше за първи път пристъпа :x. В първия работен ден се изсипаха 20 души на главна визитация и се чудиха какво да го правят "субхордалния ларингит", без да го преглеждат. И понеже ни бяха минали трите нощувки, за да си вземат парите по кл.пътека, решиха да си ходим у нас. За излекуване никой нищо не спомена, а следващата нощ пак им гостувахме.
Снощи много странно още от вечерта му се промени гласа, стана един отпуснат, вял. През деня си беше фурия, викаше, скачаше, играеше, нищо  му нямаше на гласа, не е кашлял, а като стана към седем вечерта и се промени. Нощта мина сравнително спокойно, кашляше, но някак по-влажно, с по-малко лаещи нотки.  Девойката беше неспокойна, че при нея се появиха бистрите секрети и не можеше да спи добре.
Педиатърката ни каза, ако стане влажна кашлицата да заменя Синакод с Проспан сироп.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #485 -: Ноември 03, 2009, 14:59:25 pm »
аз от Проспан ефект не виждам, сега взех Хустагил, на билкова основа, точно за такива ситуации
никой нищо, детето си прави спазми и единствения детски пулмолог в града вдига рамене и казва- реакция към вирус, удрят урбазон за здрасти да не изтърват нещата, изписват антибиотик и се оправяй, ако не ти стиска влизаш в болницата да е под наблюдение със 100 представителя от малцинствата на квадратен метър да ги обдишват с една и съща маска без стерилизация, като преди това ромчето с гъсти зелени сополи и оцапана от кисело мляко със захар уста хубаво я е олигавило
преди да тръгнем за спешното направих 5 часа безуспешни опити да се свържа с пулмолога, при който винаги ходя и си плащам, независимо че работи със ЗК и мога да отида с направление- в 18 часа все пак ми вдигна и каза- сори, до 13 бях на кабинет, при молбата ми, че става въпрос за дете със сериозен спазъм и държа да я прегледа- съжалявам бях до 13 часа на кабинет
« Последна редакция: Ноември 03, 2009, 15:01:31 pm от mini »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #486 -: Ноември 03, 2009, 15:05:35 pm »
Оле Мини ама това е направооооооо.......... :x :x :x Жалко много Жалко  :(

« Отговор #487 -: Ноември 03, 2009, 15:20:23 pm »
Нашата педиатърка много бързо ми ги изреди сиропите, с които да заместя и аз само Проспан и Мукоплант запомних. :oops: Хустажил и сироп ли имат? Аз имам една маз Хустажил да им мажа гърдичките и крачетата, ако изстинат, но не съм я ползвала много.
Мини, при нас проблемът е набъбването на гласните връзки, не спазъм на дробовете. Поне така ми обясниха в едно частно спешно. Инхалацията изобщо не помогна, напротив влоши нещата, защото малкият така се уплаши, че се съдра от рев. Докторът пък беше доволен, че така повече вдишвал от дексаметазона. :( и накрая пак му биха урбазон, само дето се мъчи с тая инхалация.
Доктор Бърди, тази не знам как да я нарека, но "склонност", слабо място да се правят ларингити израства ли се? Никой до сега не ми е обяснил защо се получава така. Овлажняваме въздуха в къщи, не е прекалено топло и пак от почти всеки вирус, момчето ми прави ларингит.
« Последна редакция: Ноември 03, 2009, 15:22:46 pm от *vera »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #488 -: Ноември 03, 2009, 15:26:18 pm »
Израства се.
Снабдете се с орален Дексаметазон (Солдесанил). Евтин е и резултатен и за домашно приложение.
« Последна редакция: Ноември 03, 2009, 19:54:55 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #489 -: Ноември 03, 2009, 17:19:27 pm »
Израства се.
Снабдете се с орален Дексаметазон (Солдесанил). Евтин е, и резултатен и за домашно приложение.
Благодаря ви докторе!
А как е търговското наименование в Гърция? И за 15 кг дете каква дозировка да търсим?
Не е при мен рецептата, но при предните боледувания УНГ лекар ни беше изписвал дексаметазон, обаче не си спомням формата. Тогава се разминаха нещата и не се наложи да го взимаме, но ще я потърся поне като дозировка да го имам.
Какво е вашето мнение за терапията с Фенистил капки и Зиртек? Последните пъти все тях ползваме, но ме притеснява, че ги пие поне 6-7 дни.
Друго, което днес ми прави впечатление е, че и двамата са с обилно слюноотделяне и неприятен дъх. Предполагам от инфекцята?
« Последна редакция: Ноември 03, 2009, 19:55:18 pm от Birdie »
« Отговор #490 -: Ноември 03, 2009, 17:25:32 pm »
Здравейте!
Изолираха ни от носен и гърлен секрет-Бранхамела катаралис(не съм сигурна така ли се превежда)Влачим гноен секрет от два месеца,без да ни пречи.Трябва ли задължително да се подложим на АБ лечение?
« Отговор #491 -: Ноември 03, 2009, 18:43:19 pm »
Здравейте, вече 1 месец детето ми Иво е болно и незнам вече какво точно му има  :( ??? До сега не е боледувал от нищо само е вдигал 3-4 пъти температура за по 2 дни и винаги се е оказвало че е от зъбите. В момента е на 1.6мес. И така да разкажа Започна да кашля страшно много и да има хрема на втория ден,беше събота заведохме в спешния в Окръжна от там на снимката се оказа  че има едностранна дясна пневмония.Приеха ни в болница бяхме 6 дни на венозен антибиотик.След втора снимка и чист бял дроб ни изписаха  с домашно долечение с Цевзил .Беше се пооправил ,но отново започна да кашля и да има хрема .Пак го заведохме на контролен (в отделението)след 3 дни казаха че е добре нищо му няма ,но той започна да кашля все повече и повече .Заведахме го при личната тя каза да сменя антибиотика този не му действал и ми изписа Аугументин и сироп Мукосолван  от там пак чуденка какво да правим .Заведохме го при друг частен ,който работи в Терапията той също препоръча смяна на антибиотика Аугументин ,Мукосулвана , Вентолин и Капки за нос Олинт .Вечерта отново се влуши кашлицата му , а антибиотика и сиропите изобщо не му понасят и ги повръщаше .От там отиваме в Терапията където частният доктор е нощна смяна в детско отделение. Отново иска снимка и изследвания и междувременоо ни приемат в терапията .Диагнозата му е :остър бронхиолит неуточнен.В епикризата му пише че ренгеновата му снимка е 6 ,но левкоцитите му са 27.6. Преди 1 седмица ни изписаха по точно на 26.10.09.Беше се пооправил с кашлицата имаше само хрема ,за вкъщи ни изписаха правени капки за нос, АЦЦ прахчета ,Вентолин и витамини.ОтХремата му не спира като вода е от 2 дни започна отново да кашля днес пак го водихме при личната пак държеше на снимка вече четвърта и накрая каза че има алергия и да му давам капки Ксизал които са за над 2 год. и сиропа вентолин и Амброксол . .Чудя се да МУ ДАВАМ ЛИ ОТ КАПКИТЕ ИЛИ ДА ТЪРСЯ ДРУГО МНЕНИЕ???
*

Birdie

• 11040
« Отговор #492 -: Ноември 03, 2009, 19:46:39 pm »
Израства се.
Снабдете се с орален Дексаметазон (Декадрон). Евтин е и резултатен и за домашно приложение.
Благодаря ви докторе!
А как е търговското наименование в Гърция? И за 15 кг дете каква дозировка да търсим?
Не е при мен рецептата, но при предните боледувания УНГ лекар ни беше изписвал дексаметазон, обаче не си спомням формата. Тогава се разминаха нещата и не се наложи да го взимаме, но ще я потърся поне като дозировка да го имам.
Какво е вашето мнение за терапията с Фенистил капки и Зиртек? Последните пъти все тях ползваме, но ме притеснява, че ги пие поне 6-7 дни.
Друго, което днес ми прави впечатление е, че и двамата са с обилно слюноотделяне и неприятен дъх. Предполагам от инфекцята?
Търгува се в Гърция като "Soldesanil", 2mg/ml, капки за орално приложение.
« Последна редакция: Ноември 03, 2009, 19:54:09 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #493 -: Ноември 03, 2009, 23:37:17 pm »
Момичета, къде водите децата си на спешен кабинет в София?
Моят син миналата вечер доста ни изплаши. Направи пак  пристъп на ларингит

vera, спешно отделение за малки деца има в Педиатрията (Университетска болница по педиатрия), в Токуда. може и във всяко спешно отделение да се заведе.
но КОНКРЕТНО за ларингит и остри УНГ състояния, пращат основно в детското отделение на болница "Царица Йоана" (ИСУЛ).

когато Марти миналата година направи ларингит, останахме по мое силно настояване в Токуда, но оттам искаха да ни насочат към детското УНГ отделение в ИСУЛ, защото там можели да реагират най-адекватно в случай на не дай си Боже...
в педиатрията са пълни идиоти всичките, аз съм писала навремето за преживелиците ни там с 5-месечния Мартин. има там един-единствен истински лекар и човек - ако е оцелял в оня казан на скудоумието - д-р Илиев, да е жив и здрав. не бих отишла там повече.

при ларингит трябва много да се пази гърлото - да не се дере и вика детето, но докато свикне с инхалациите е така. не искам да си спомням тоя кошмар... инхалациите са МНОГО полезни при ларингит и склонност към ларингити.
УНГ лекарката в Токуда ми беше казала при всяка хрема да правя няколко инхалации с физ. разтвор (с истински небулайзер) и няма да стигаме повече до ларингити. може би д-р Бърди да коментира това твърдение, вярно ли е?

в Токуда лекуват ларингитите с неколкодневен курс урбазон и инхалации.
« Последна редакция: Ноември 03, 2009, 23:43:53 pm от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #494 -: Ноември 03, 2009, 23:51:12 pm »
Всяка хрема не е ларингит.
Не мисля че инхалации с физ. разтвор променят нещо. Но не съм и опитвал точно това.
Давам просто Солдесанил ( често само 1 доза стига!) и нещата за 2,3 часа се поправят. Много рядко хоспитализираме  вече при наличен Солдесанил. Е, има тежки случаи... понякога.

Солдесанил е чудесен и при бронхиолити при малки бебета.
Но тук с този Солдесанил се злоупотребява ужасно. Да го кажем и това... .
« Последна редакция: Ноември 04, 2009, 16:17:30 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #495 -: Ноември 04, 2009, 09:30:52 am »
jam, докторе, благодаря ви!
Аз за това се раздвоих, че личната лекарка ни насочи към педиатрията. Защото при първата ни криза в провинцията, педиатърът, който го гледа ми каза, ако се повтори изобщо да не губим време с педиатър, а да търсим спешен детски УНГ. И ни насочиха и лежахме във детското УНГ към ВМИ.
Имам познати, които пътуват до Турция и Гърция и ще ги помолят да ми вземат Soldesanil.
Коварното е, че през деня нищо не предвещава такова развитие, поне при нас и трябва да си имам препарат за спешни случаи.
Иначе тази нощ спаха и двамата що-годе спокойно, с малко влажно покашляне.
« Отговор #496 -: Ноември 04, 2009, 10:32:42 am »
Здравйте докторе!
Нашият случай не изискава спешна консултация, но държа на мнението Ви!
Моля, отговорете ми как да постъпя в нашата ситуация.
Както вече бях писала:
Дъщеря ми от юни месец всеки ден кашля предимно след ставане от сън.
От тогава до сега изкара два ларингита и една ангина.
При всички прегледи гърдите са чисти.Правени са изследвания: носен, гърлен секрет, кръвна картина, урина. Всичко е нормално.
Пила е сиропи Проспан, Тусавит, Солволан, Калциев-глюконат лактат, но...без ефект.
Сега не пие нищо. Да добаявя, че преди и след двата ларингита тя пиеше Зиртек.Сега и него не пие.Каквото и да давам няма ефект - кашлицата не се повлиява. Затова сега.
Мислите ли че е нормално имайки предвид, че направените изследвания не показват нищо обезпокойтелно?
Ако имате представа каква може да причината за кашлицата и какво мога да направя, моля посъветвайте ме!
Много Ви Благодаря!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #497 -: Ноември 04, 2009, 13:13:22 pm »
а да търсим спешен детски УНГ. И ни насочиха и лежахме във детското УНГ към ВМИ.

има ли детско УНГ отделение към Военна болница? за София говорим, нали? как се постъпва там? разпитвам за всеки случай. не знаех изобщо, че към Военна болница има и детски отделения.

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #498 -: Ноември 04, 2009, 15:12:34 pm »
а да търсим спешен детски УНГ. И ни насочиха и лежахме във детското УНГ към ВМИ.

има ли детско УНГ отделение към Военна болница? за София говорим, нали? как се постъпва там? разпитвам за всеки случай. не знаех изобщо, че към Военна болница има и детски отделения.

ВМИ - университетска болница Пловдив имах предвид, ама аз като си го знам и мисля, че и вие го знаете :lol:
*
« Отговор #499 -: Ноември 04, 2009, 15:47:50 pm »
Е тази университетска болница е бившето ВМИ, нали така?
Когато трябваше да ходим в Пловдив, докато ми се изясни това, голямо ровене и питане падна.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!