Здравейте, Д-р Бърди!
Отново се обръщам за помощ към Вас!
Синът ми / на 1 година/ е от 4 дни с дълбока кашлица и прозрачни сополи!
Първият ден на сутринта вдигна 38 градуса температура и веднага го заведох на преглед. Лекарката каза, че гърдите му са чисти, няма зачервено гърло, но не ми постави точна диагноза, каза че може да е всичко , най-вероятно вирус.Изписа ни
Солволан 3*3 мл, капки за носа Ксилометазолин 3*2 и Хексалгин ако се наложи при висока температура! След което два дни не е спал, плаче и се дави от кашлицата, която стана по-дълбока, а сополите почнаха да се стичат още повече, но не е вдигал температура.Отново го заведох да го прегледат, т.к искаше да ни изписва Антибиотик по телефона, но настоях да го прегледа. Каза, че гърлото му вече е червено, гърдите му са чисти, но да почваме незабавно АБ, за да не стане бронхит.Изписа ни Цек Форте 2*6 мл , кремче Пулмекс и Хардал за ваната плюс останалите лекарства. Казах и че съм много против АБ, преди два месеца пихме Аугментин и получи реакция, а и сриват имунната система, тя ми каза като си против не му го давай. След 1 прием поне вечерта спа, но сега няма апетит!
Правилно ли е това лечение според Вас!
Благодаря предварително!