0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Празнично-предпразнична тема 13.12 - 20.12.2009
« Отговор #60 -: Декември 18, 2009, 09:34:02 am »
Мармотче,благодаря ти много за полезната информация.Ще се възползвам от "Вита" на първо време.Иначе да ви честитя най накрая зимата :P

« Отговор #61 -: Декември 18, 2009, 16:55:42 pm »
Привет на всички! :)

Фуси, радвам се за развоя на събитията! :)

Тук от събота си е зима. А особено от тази нощ вали на парцали, без да спира и натрупва сериозна снежна покривка. Преди малко излизах да рина сняг (в къща сме). А във вторник ходих с колата да прибера детето от свекърва ми в една изключителна поледица. Тъй като, валеше дъжд, но поради минусовите температури, веднага ставаше на лед по асфалта и по колите.

Интересното е, че малката не е във възторг от снега, за мое учудване. Само повтаря "има няг, има няг", но видимо това не и харесва. Правя и топка, а тя плаче, че се е изцапала със сняг. :lol: Дано все пак, го заобича, защото явно няма да се стопи скоро.

Ще ви разкажа на кратко какъв кошмар изживяхме по време на прибирането от София в събота. Бяхме там за детското Коледно парти на фирмата, в която работи мъжът ми. Към 14:30 благополучно се измъкнахме от София. караме си, всичко е наред, пътят си е хубав, НО .... до Бяла. От Бяла насам - сняг, лед, постепенно се влошава обстановката. Минахме с. Волово и малко след това се оказахме в своеобразен капан. попадаме в километрично задръстване, в което не се движим, а 2 часа седяхме спрели на едно място в плътна колона от коли и камиони. И това на баир нагоре, който е заледен. Представете си, само на 40км. от Русе сме! И седим на място!!! Минават разни опесъчаващи камиони, минаха полицейски коли, както и пътна помощ, която носеше катастрофирала кола. След 2 часа ни отпушиха и започнахме бавно да пълзим нагоре по заледения път. Видяхме колони от камиони отбити встрани, както и катастрофирали коли. около 2-3 километра след това, попаднахме в нова колона. Михаела вече ревеше, защото не издържаше да стои в колата на едно място. За капак, и аз започнах тихо да си рева, защото се плашех, че ще прекараме там цяла нощ, а и ми се пикаеше още от Бяла. Накрая, обърнахме и тръгнахме през селата, където пък никой не минаваше, но успяхме да се приберем в 21:30ч.
Затова се зарекох, че повече на коледно парти детето няма да го водя до столицата!
Освен, ако не е през лятото! :wink:
Не ви пожелавам това! Сигурно сте чули, че преди 3 дни там загинаха трима души.

Мечтая си за магистрала Русе - Бяла, но не знам дали ще доживея. Този път е адски натоварен заради многото ТИР-ове.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #62 -: Декември 18, 2009, 17:00:03 pm »
синьо кокиче, без да се обиждаш, ама вие сте луди за връзване...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #63 -: Декември 18, 2009, 17:28:26 pm »
парси, моят син за 3 седмици имаше 3 пъти възпаление на окото (поне аз така си мислех). Първият път беше още в родилното, като ми бяха дали капки. Вторият - вече у нас, пак капки, пак мина. И на третия вече ми бяха свършили и се чудех какво да правя. Като отидохме при педиатърката, тя каза да му правим масаж на слъзния канал, че бил запушен (пуска се пръст от началото на окото към носа - веднъж дневно). От тогава не сме имали проблеми.

« Отговор #64 -: Декември 18, 2009, 17:37:11 pm »
синьо кокиче, без да се обиждаш, ама вие сте луди за връзване...
:lol: а, що да се обиждам, аз винаги съм твърдяла за себе си, че съм много луда. :)
А мъжът ми тръгна, за да ми угоди. Нямам къде да ида на коледно парти, тъй като не работя в момента. А от тяхната фирма все по партита ходят.

Но като тръгнахме, не сме подозирали в какъв капан ще попаднем. Мъжът ми редовно пътува до София с кола в командировки. Ето, тази седмица, отново ходи за 2 дни и разчитах на неговия опит зад волана.

Това ми е за пръв и за последен път.  :wink:
« Последна редакция: Декември 18, 2009, 17:41:50 pm от синьо кокиче »

*
« Отговор #65 -: Декември 18, 2009, 18:32:44 pm »
парси, моят син за 3 седмици имаше 3 пъти възпаление на окото (поне аз така си мислех). Първият път беше още в родилното, като ми бяха дали капки. Вторият - вече у нас, пак капки, пак мина. И на третия вече ми бяха свършили и се чудех какво да правя. Като отидохме при педиатърката, тя каза да му правим масаж на слъзния канал, че бил запушен (пуска се пръст от началото на окото към носа - веднъж дневно). От тогава не сме имали проблеми.
Благодаря-и това ще пробвам.Засега отшумя от само себе си :)

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #66 -: Декември 18, 2009, 18:50:11 pm »
Надявам се, че някои от по-старите потребители помнят едно момиче с ник Делфинче. Днес мама Делфи стана мама на принцеса Стела, която е с перфектни манекенски мерки - 3180 кг и 48 см. Да й е жива и здрава и много да я радва!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #67 -: Декември 18, 2009, 19:21:14 pm »
благодаря ти,Гане за прекрасната новина!
Да им е честитА , здрава и много щастлива малката Стела.

И Жорко много не се впечатли сутринта от снега и постоянно искаше да му чистя обувките ,че били мръсни . :lol:
<br />
« Отговор #68 -: Декември 18, 2009, 21:55:05 pm »

И Жорко много не се впечатли сутринта от снега и постоянно искаше да му чистя обувките ,че били мръсни . :lol:

Същата работа и при нас. И Мишката се възмущава, че ботушите и са изцапани със сняг.
Зори, явно са ни много фини и изтънчени децата. :wink:

Украсихме елха и Михаела, като и се радва, застава пред нея и казва "Убака тя" - в превод "хубава елха" :lol:
Като я питам "ти хубава ли си?", отговаря ми "Убака! :D"
"А сладка ли си?" - "Тяяка"
"а умна ли си?" - "Ука!"
... и т.н. с речника на Михаела :lol:

« Отговор #69 -: Декември 18, 2009, 23:34:26 pm »
Гане, страхотна новина! Нали за Делфинчето от Пловдив говорим :lol:
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #70 -: Декември 18, 2009, 23:46:09 pm »
Мари, точно за нея :D
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #71 -: Декември 18, 2009, 23:49:22 pm »
Чудесна новина за Делфинче, да е здрава и да ги радва малката Стела.
Днес Стефания беше на първа среща с дядо Коледа, цял следобед иска да ходи пак при него. От другата седмица си е у нас, докато преминат празниците, защото според лелките "и без това си стоя у нас, защо да я пускам да ходи на ясла в сборна група".
 Кокиче, ние миналата година прибирайки се от поредния преглед при д-р Даскалов аварирахме 2 км след като се качихме на магистралата от Пловдив за Стара Загора, аз на прага на 9 месец и Стефания на година и 9 месеца, прибирахме се точно 4 часа, 2 стояхме там, за да дойде татко и да ни тегли. Хем нямаше виелици, ама бая студ си беше като нямаш акумулатор и няма парно в колата  :D
« Последна редакция: Декември 18, 2009, 23:53:01 pm от mini »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #72 -: Декември 19, 2009, 00:06:02 am »

... и Стефания на година и 9 месеца, прибирахме се точно 4 часа, 2 стояхме там, за да дойде татко и да ни тегли. Хем нямаше виелици, ама бая студ си беше като нямаш акумулатор и няма парно в колата  :D

Ха, и Мишка сега е на година и 9мес. Ама ние 7 часа се прибирахме от София. 3 часа и половина беше до Бяла и още толкова до Русе.

Важното е, че и вие сте се прибрали живи и здрави, все пак, както и ние. :)

*
« Отговор #73 -: Декември 19, 2009, 09:03:48 am »
 :) Пък ние понеже не сме финни и изтънчени, а сме лакоми - снега го ядем  :lol: :lol: :lol:
*
« Отговор #74 -: Декември 19, 2009, 09:18:59 am »
оф, то и нашата кака умира да го яде, едва я опазих вчера докато се прибирахме от градината да не изяде всички сняг по пътя :lol: иначе много се кефи на снега, мина през всички преспички, въргаля се, кеф голям :D
« Отговор #75 -: Декември 19, 2009, 09:44:31 am »
Кокиче искренно се засмях с този речник на Мишка  :D
и ние явно сме от вашата партия постоянно се чистим от снега и като кажа хайде на снега да излезем И Момчил прави "бу"(студено било)и свива рамене  :wink: и прави едни големи крачки направо е като космонафт в снега  :wink: но нещо не го кефи да пипа снега пък камоли да го яде  :lol: абе детска му работа
*
« Отговор #76 -: Декември 19, 2009, 10:38:48 am »
Ох, вие говорите за "цапане" от снега... Ели не иска дори да стъпи на него и ме кара да я пренасям  :?. Започва да вика "снег - не иска", та сега обяснявам че не е страшен, дано има ефект, че с парцалите сигурно е 15 кила...

А другата седмица, пак трябва да ходя до офиса да работя, ама обясних на немския шеф, че Щефан ще е с мен да си прави сметката и ще видим колко време ще ни изтърпят ;). Яд ме е, че все така планират нещата, ако изобщо ги планират като наближат празници или пък в петък вечер да ми наринат една камара неща за вършени и да ги искат най-късно в понеделник да са готови...

Вики, моите съболезнования!  :(

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #77 -: Декември 19, 2009, 10:45:25 am »
Гери, период ще да е, Стефания и тя я беше страх първия път от снега, и от локви я е страх, и от пясък /миналата година с баба си на морето въобще не е стъпила на пясъка/
всъщност- не е страх, а тя малко си пада МОНК типаж, много е подредена и има страх от изцапано, скъсано, изобщо мрази нещата да не се случват в нейния въображаем ред
онзи ден сложихме етажерки разни в стаята и аз реших да понаредя всичко де където беше забутано и чакаше ред, еми рев и дране, защо променяме, това не трябвало там да стои- трябвало еди къде си  osi_15
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #78 -: Декември 19, 2009, 11:06:22 am »
Мартин също се страхуваше от снега в началото и категорично не искаше да стъпва по сняг.

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #79 -: Декември 19, 2009, 11:41:43 am »
оф, то и нашата кака умира да го яде, едва я опазих вчера докато се прибирахме от градината да не изяде всички сняг по пътя :lol:
Пък аз тъкмо да похваля снегопочистващите фирми в квартала :wink:
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07