Привет на всички!
Фуси, радвам се за развоя на събитията!
Тук от събота си е зима. А особено от тази нощ вали на парцали, без да спира и натрупва сериозна снежна покривка. Преди малко излизах да рина сняг (в къща сме). А във вторник ходих с колата да прибера детето от свекърва ми в една изключителна поледица. Тъй като, валеше дъжд, но поради минусовите температури, веднага ставаше на лед по асфалта и по колите.
Интересното е, че малката не е във възторг от снега, за мое учудване. Само повтаря "има няг, има няг", но видимо това не и харесва. Правя и топка, а тя плаче, че се е изцапала със сняг.
Дано все пак, го заобича, защото явно няма да се стопи скоро.
Ще ви разкажа на кратко какъв кошмар изживяхме по време на прибирането от София в събота. Бяхме там за детското Коледно парти на фирмата, в която работи мъжът ми. Към 14:30 благополучно се измъкнахме от София. караме си, всичко е наред, пътят си е хубав, НО .... до Бяла. От Бяла насам - сняг, лед, постепенно се влошава обстановката. Минахме с. Волово и малко след това се оказахме в своеобразен капан. попадаме в километрично задръстване, в което не се движим, а
2 часа седяхме спрели на едно място в плътна колона от коли и камиони. И това на баир нагоре, който е
заледен. Представете си, само на 40км. от Русе сме! И седим на място!!! Минават разни опесъчаващи камиони, минаха полицейски коли, както и пътна помощ, която носеше катастрофирала кола. След 2 часа ни отпушиха и започнахме бавно да пълзим нагоре по заледения път. Видяхме колони от камиони отбити встрани, както и катастрофирали коли. около 2-3 километра след това, попаднахме в нова колона. Михаела вече ревеше, защото не издържаше да стои в колата на едно място. За капак, и аз започнах тихо да си рева, защото се плашех, че ще прекараме там цяла нощ, а и ми се пикаеше още от Бяла. Накрая, обърнахме и тръгнахме през селата, където пък никой не минаваше, но успяхме да се приберем в 21:30ч.
Затова се зарекох, че повече на коледно парти детето няма да го водя до столицата!
Освен, ако не е през лятото!
Не ви пожелавам това! Сигурно сте чули, че преди 3 дни там загинаха трима души.
Мечтая си за магистрала Русе - Бяла, но не знам дали ще доживея. Този път е адски натоварен заради многото ТИР-ове.