0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #460 -: Май 27, 2010, 17:07:26 pm »
Здравейте момичета!
Днес ми се обадиха от фонда - заповедта ни е готова.
Кажете ,моля, трябва ли да се обаждам предварително на Силвия, че на 7-ми ще и я занеса или направо да отивам....Чудя си се тук...притеснявам се да не сгреша нещо , че бая път бия до София.
Обади й се предварително най-добре.Тя ще ти каже кога да отидеш .При мен беше така.
Успех!
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #461 -: Май 27, 2010, 21:54:27 pm »
Да ви се оплача и на вас  :(, НК клетките не са се повлияли от Омега 3 и ми е предписано вливане на Киовиг 10 мл., като му разбрах цената ме стегна гърлото  :? Дано да намеря имуновелин, скоро май се пишеше, че е дефицитен. Дано да греша в спомените си!
« Отговор #462 -: Май 27, 2010, 22:17:12 pm »
Привет и от мен!Днес най-сетне ми станаха резултатите от имунологичните изследвания. Чухме се с д-р Стаменов по телефона. Той каза,че са горе-долу добри (каквото и да означава това)и ми изписа Агапурин по 1 т. вечер.Нямах възможност да го разпитвам много по телефона, а съм на преглед чак на 7 юни. Измъчват ме много въпроси. Дали някоя от вас знае за какво точно се изписва Агапурин? Благодаря ви предварително!
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #463 -: Май 27, 2010, 22:37:00 pm »
В тази тема http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=40440.msg717672#new съм срещала да се пише за Агапурин, но не знам подробности.
*
« Отговор #464 -: Май 27, 2010, 22:51:32 pm »
Agapurin  е съдоразширяващо лекарство. Щом доки е преценил имай доверие и мисли позитивно до 07.06. :wink:
*
« Отговор #465 -: Май 27, 2010, 23:54:35 pm »
Аз пия Агапурин вече 2 седмици, предписан от имунолозите. Най-лесно е да отидеш в една аптека и да поискаш листовката, но и в интернет можеш да я намериш.
Съдоразширяващо, което подобрява микроциркулацията и храненето на слабо оросяваните места. Подтиска тромбоцитната агрегация и разрежда кръвта. Най-отличителния страничен ефект е намаляване на кръвното налягане.
В листовката не пише, но д-р Персенска отговори утвърдително, че занижава имунитета. Главно обаче го предписват за по-добро кръвоснабдяване на лигавицата.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #466 -: Май 28, 2010, 09:28:44 am »
Да ви се оплача и на вас  :(, НК клетките не са се повлияли от Омега 3 и ми е предписано вливане на Киовиг 10 мл., като му разбрах цената ме стегна гърлото  :? Дано да намеря имуновелин, скоро май се пишеше, че е дефицитен. Дано да греша в спомените си!

mira,  на мен също ми е  предписан ,но като превантивна мярка  заради предишни неуспешни опити / иначе в момента НК кл са в норма/.
И аз като чух цента на киовига- 8O , но разбрах ,че  е много по пречистен и  качествен .Ще чакам да пишеш  какво все пак сте решили.

Сега  имам въпрос  за инсулиновата резистентност- интересува ме има ли пациенти на клиниката ,на които е предписван Метформин  от лекар от Клиниката , а не от ендокринолог?
Знам какво представлява теста ,правила съм  го преди време .Д-р Тодорова ми предписа Метформин, но  след пиене няколко месеца ,д-р Владимиров ми каза да го спра. Питах сега д-р Персенска -дали да направя нов тест, да започна ли пак Метформина.Тя ми каза да пусна един инсулин, но обременяваето с глюкоза е съвсем друго изследване .д-р Тодорова е категорична, че трябва да приемам метформина[/color]

та сега се чудя да го почвам ли отново  , не ли...
пак да питам ?

« Отговор #467 -: Май 28, 2010, 09:59:06 am »
 Аз също сега съм на Агапурин, имам 25% НК клетки.

Не разбирам защо на някои момичета им предписват Агапурин, на други Аспирин протект и Фраксипарин, на четвърти Омега 3, на пети комбинация от гореизброените.

Някой знае е ли защо така?
*
« Отговор #468 -: Май 28, 2010, 10:31:25 am »
Аз пък по мое решение освен Агапурина си взех и Омега 3-6-9 Аминокиселини. Д-р Стаменов каза, че всичко е добре. Аз си пия и геритамин и фолиева киселина. Сутрин, фрешове от цитрусови плодове.
*
« Отговор #469 -: Май 28, 2010, 11:16:23 am »
Така и така говорите за НК клетки и Агапурин и Омега, та да споделя как беше при мен. Имах завишени НК клетки (18%), пих Агапурин и Омега 3 на Актавит, направих контрола след 45 дни - бяха в норма (8%). След 5 месеца ми беше ИКСИто, пуснах нова контрола (като междувременно не бях спирала приема на лекарствата) - НК клетките ми бяха скочили пак (13%). Правила съм вливания и на Интралипид, и на Киовиг, и винаги резултата е бил отриц. тест. Приема на тези медикаменти не премахва първоизточника на проблема, а се опитва да тушира ефекта. Сега ми предстои нов опит - този път обаче нищо не пия, нито пък смятам да пускам контроли.
« Отговор #470 -: Май 28, 2010, 12:04:43 pm »
Здравейте момичета, искам да попитам нещо. На 21.06 съм на преглед, за да коментираме неуспешния първи опит. Казаха ми, че така се процедира. Досега не съм ходила. Какво представлява това обсъждане? Дали ще има и преглед? Много ми се иска да получа отговор на мои въпроси и дали наистина ще обсъдим евентуалните причини за неуспеха и ще се очертае нов подход(ако е необходимо)? Който е минал вече по този път, моля да ми пише. Може и на лични.
« Отговор #471 -: Май 28, 2010, 13:14:34 pm »
nimika, ти хубаво питаш, ма няма кой да ти отговори...
Аз нямам никакъв опит с инсулиновата резистентност, това беше едно от изследванията, които така и не направих. Защо се притесняваш да продължиш Метформина? Ако държиш да имаш съгласието на д-р Персенска, просто я "приклещи" в ъгъла и поговорете подробно за това. Обясни й какво е мнението на д-р Тодорова, какви са ти притесненията. Сигурна съм, че заедно ще стигнете до решение, което е най-доброто за теб.
Поздрави и успех!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

nimika

• *
  • 3357
« Отговор #472 -: Май 28, 2010, 13:29:46 pm »
Питах именно в тази тема, а не в   "Инсулиноват резистентност" ,защото исках  да видя  дали има други момичета ,сблъсквали се  със същия проблем и какво  е мнението на лекарите .
Останах с впечатление -от собствен опит -че и д-р Владимиров , а сега и д-р Персенска  , не отдават голямо значение на въпросния тест  и го пренебрегват.
А не искам да пия нещо ,което  считат за ненужно.Но знам ли кое е ...

*
« Отговор #473 -: Май 28, 2010, 13:45:11 pm »
Здравейте :)
 Нимика,колкото и да питаш д-р Персенска,съгласие за прием на метформин и неговите производни няма да получиш. Аз съм диабетик,откриха го по време на бременността.Д-р Тодорова ми беше изписала глюкофаж след трансфера,но повръщах от него и го спрях сама. Слава богу ,че съм го направила.. При евентуална бременност приема на глюкозопонижаващи препарати (без инсулин) минават през плацентата и понижават кръвната захар на бебето. Когато става въпрос за бременност и кърмене и диабет винаги се изписва прием на инсулин и то най-пречистения - човешки.Той не влияе на бебето. Не е доказана вреда на хапчетата 100%.Но е факт че бременни,кърмещи,както и планиращи бременност приемат метформин с изрично предписание от лекар.Аз не бих рискувала.Друга тема е ,че д-р Тодорова и д-р Персенска рядко са на едно мнение.
 Моят личен съвет към теб е да си направиш кръвнозахарен профил,ако имаш завишена захар трябва да се обърнеш към лекар ендокринолог ,който работи по здравна каса,да си направиш и регистрираш рецептурна книжка и да започнеш прием на инсулин.Ако пък нямаш висока захар,можеш да си направиш хранителен режим и да не приемаш никакви лекарства за това,но да правиш чести проверки на гликиран хемоглобин и кръвна захар (това разбира се ще ти го препоръча лекар)..
 Дано съм била полезна и пожелавам успех на всички :)
« Отговор #474 -: Май 28, 2010, 14:39:43 pm »
Момичета, благодаря много за бързите отговори :P. Значи Агапурин го изписват при високи стойности на НК и за понижаване на имунитета като цяло, така ли?  Надявам се на 7-ми да разбера как точно стоят нещата лично от д-р Стаменов. :D
*

nimika

• *
  • 3357
« Отговор #475 -: Май 28, 2010, 14:52:49 pm »
Luba_ ,   не става  въпрос за прием на инсулин и   завишена кр.захар/когато ми е  изследвана    е в норма/ .
Касае  изследване за  инсул .резистентност, която се установява  при обременяването с глюкоза  .

В тези случаи  метформина / или производните му / са  предписвани  при признаци на поликистоза, за подобряване качествотото на яйцеклетките и т.н.
Аз ,за съжаление ,още не съм бременна ,а  в подхотовка за процедура   .
Интересуваше ме конкретно  мнението и опита на пациенти на Клиниката ,сблъсквали с  проблем като моя.
Това дава частичен отговор :
Друга тема е ,че д-р Тодорова и д-р Персенска рядко са на едно мнение.

Но да не оспамвам темата повече , за  което се извинявам  - има  си  тема по въпроса.
« Последна редакция: Май 28, 2010, 15:42:08 pm от nimika »

« Отговор #476 -: Май 28, 2010, 15:00:16 pm »
Нимика,
на мен д-р Тодорова съшо ми беше изписала метформин по 1т.вечер.Казах разбира се на д-р Персенска и тя ми го увеличи даже на 2по 1т.Но това беше преди процедура,след това си го намалих пак по 1т.Така 1г. Сега съм го спряла и както ти е писала и Люба с подходяща безвъглехидратна диета мисля че всичко ще е наред ,разбира се ако не е по-сериозен проблема ти.Контроли не правя ,защото честно казано направо ми писна.Стигат ми изследванията които правя в клиниката.Не се натоварвам излишно вече.Затова щом д-р Персенска ти е казала да пуснеш инсулин по -добре го направи и тогава тя ще прецени какво да ти изпише.Не се трови излишно с лекарства.
Успех!
*
« Отговор #477 -: Май 28, 2010, 15:03:02 pm »
Без да съм правила обременяване с глюкоза (но явно има набито око и нищо не му убягва - а аз съм 152 см / 60 кг) д-р Стаменов ми предписа Диабион - мултивитамини за диабетици, които същевременно намаляват кр. захар, което от своя страна подобрява качеството на яйцеклетките.
*

nimika

• *
  • 3357
« Отговор #478 -: Май 28, 2010, 15:40:50 pm »
Преди време ,след няколко месечен прием, д-р Владимиров  ми каза да го  спра - за да не се получи  " вместо да изпишем очи, да извадим вежди ".
Според него при мен няма типичната сиптоматика на поликистозата   , и не ми бил нужен -1.73 см/ 58-60 кг. съм ,имам  си окосмяване,  с нередовен дълъг  цикъл ...
 Но и той ,както д-р Персенска  ,казват само да проверя инсулина.
   А  д-р Тодорова    каза-никаво спиране...
Та за това така се  зачудих и маех-не че ми е зор да го пия :wink:

Благодаря  момичета -на следващия преглед д-р Персенска каквото каже  :wink:

*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #479 -: Май 28, 2010, 15:49:15 pm »
Без да съм правила обременяване с глюкоза (но явно има набито око и нищо не му убягва - а аз съм 152 см / 60 кг) д-р Стаменов ми предписа Диабион - мултивитамини за диабетици, които същевременно намаляват кр. захар, което от своя страна подобрява качеството на яйцеклетките.

Оооох, и аз съм със същия ръст, ама де да бях 60 кг. :D Дали мога да ги пия профилактично тез витаминки? :D

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!