0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: последна априлска тема на бременните -58
« Отговор #100 -: Април 29, 2010, 16:25:46 pm »
Жаси, чета че си ходила на очен преглед. Аз също имам пробелми с очите- далекогледство + астигматизъм. Лекарката от ЖК ми каза че ще ми даде направление за очен следващия път. За прегледа ме интересува- нещо по-особен ли е от обикновен профилактичен и ако да ще разясниш ли, за да знам какво трябва да ми правят, или какво трябва аз да си искам? :wink:
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #101 -: Април 29, 2010, 16:28:41 pm »
Ето линка от доплера. Аз само този вид видях в и-бея.

http://cgi.ebay.com/ANGEL-SOUNDS-ULTRA-SOUND-FETAL-DOPPLER-BB-BABY-MONITOR-/120561052685?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c11ffac0d

:lol: за гела не знаех че се слага, довечера ще опитам. А какъв гел ?
Маслото ми за стрии става ли?

« Отговор #102 -: Април 29, 2010, 16:42:46 pm »
veri77 гадна работа е прегледа, трябва да има някой с теб и си носи и тъмни очила. Разширяват зеници до степен дето не можеш да гледаш и после ти светят с една лампа в очите и натискат и клепача osi_12 Аз дето нося на болка и гадни усещания, искам да ти кажа, че 10 минути не можеха да свършат с едното око - малко тръгнах да бягам :lol: Гледаш наляво-надясно, сълзи текат...абе добре е да има някой с теб после да те прибере.

Раиса, ти без гел ли опитваш бе момиче? Е как ще чуеш :D Все едно на видеозон да те гледат без гел :) Гел против стрии не става - трябва да е на водна основа.
http://www.amazon.co.uk/Fetal-Doppler-Ultrasound-Gel-250ml/dp/B0018KC0PO/ref=pd_sim_sg_3

Имам приятел лекар, който каза, че същата работа ще свърши и гел за коса, обикновенна вода (но бързо минава ефекта от нея, защото се изпарява), а моето предложение е Дурекс геловете, които са на водна основа.

П.С. Тази вечер ще пробвам с шоколад, че събота наближава :)
« Последна редакция: Април 29, 2010, 16:45:29 pm от jasmin_veni »
[/url][/url]
« Отговор #103 -: Април 29, 2010, 17:42:41 pm »

Малко оф топик, ама в първия момент помислих, че говориш за доплера и ще пробваш с шоколад (вместо гел на водна основа)  :lol: :lol: :lol:
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #104 -: Април 29, 2010, 17:53:33 pm »

Малко оф топик, ама в първия момент помислих, че говориш за доплера и ще пробваш с шоколад (вместо гел на водна основа)  :lol: :lol: :lol:

Хи-хи и аз така разбрах.Макар, че не разбрах какво всъщност ще пробва Жаси.
*

stertje

• 538
  • звездобройка
« Отговор #105 -: Април 29, 2010, 18:00:09 pm »
Ще пробва да лъже бебчо да излиза по рано, нали Жасинак? Ние Ванко на времето го подлъгвахме със сладолед, ама той се роди 10 дена след термина.... :lol:
Аз се прибирам току що от жк - бебка си расте, сърчицето пак си го чухме, бях взела и Ванко с мене. :) Минаха 2 седмици от амното - остава още една! Да минава и тя, че вече нямам нерви да го чакм тоя резулат. Иначе усещам подръчквания от около  2 седмици, и с всеки изминал ден леко стават по осезаеми. :)
<br />[/url][img]http://ticker
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #106 -: Април 29, 2010, 18:18:34 pm »
EEE Стерче, много хубави новини  :bighug: Все по-силно да ръчка мъничето, че всеки ритник е малка радост за мама!
Жаска, те днешните бебета са хитри и излизат с образование и със шоколад може да не стане номера, ама я му покажи една 100 еврова банкнота да видиш дали пък с нея няма да се излъже  да излезе по-рано :lol: :lol: :lol: :lol:
« Отговор #107 -: Април 29, 2010, 19:30:08 pm »
Хехехе, в една друга темичка Рая ми беше писала, че не го подкупвам, и аз за да не спамя там отговорих тук :)
Стерче ей сега е минала седмичката и ще видиш, че всичко ще е наред :)И веднага да се похвалиш тук :) Много е хубаво да започнеш да усещаш по-осезаемо бебето, а когато и корема започне да се подуе е яка физиономията на татковците 8O
Анизка, права си, май пари трябва да покажа, ама от къде като тези от работата на мъжа ми си пипат ушите, а средата на май, когато трябва да си получа болничните е далече. Затова залагам на сладки неща-явно ягодите не го подлъгаха.
ама в нас е много весело - аз сега гледам календара и викам като на мач "Аааайде бебчо", а мъжа ми "Салам, стой си там" :lol:

П.С. Не знам какъв ще е ефекта ако доплера го намажа с течен шоколад, ама после ще ми е жал да изхвърля салфетките с шоколад, след като го изтрия.
Рая
, чакам да кажеш после.
[/url][/url]
*
« Отговор #108 -: Април 29, 2010, 20:07:42 pm »
Някой по-запознат да сподели с какво ще мажем летните бебчета след баня.Олио или мляко.Чувам различни мнения, че олиото много загрявало, по-добре било бебешко мляко.Та съм в чуденка.
« Отговор #109 -: Април 29, 2010, 20:19:54 pm »
Кети, накратко това, което ни учат в в училището:

Първия месец бебчетата трябва да се мажат с крем с висок липид (На Себамед има един Нежен бебе крем, сега търся и друга медицинска козметика-На Спринг например). Но през лятото този крем се ползва наистина само един месец. После се минава на лосион, който е с нисък липид(Себамед-бебе лосион, Спринг-предполагам някой от Ексципиалите. Правя опити да се свържа с фирмата, чрез една аптека и после ще пиша).
Олиото не се препоръчва лятото, защото не съдържа много липиди и един вид затруднява и дишането на кожата в жегата (я пробвай ти да се омажеш в олио лятото). Обаче олиото може да го ползваш при смяна на пелените.
Аз процедирах така - научих всичко за Себамед и много ми харесва, знам, че трябва да се ползва мед.козметика първите поне 6 месеца, но Себамед не ми е много по джоба. А не мога да си позволя експерименти, защото аз много съм патила от кожа и още патя, мъжа ми също от некачествени мазила. Тъй като козметиката на Спринг е медицинска, швейцарска и я ползвам от месеци насам и няма никакви странични ефекти, правя проучване дали ще е подходяща и за нашето дете.
За мазане на дупето - казаха ни, че крем с цинков оксид трябва да се ползва само вечер - взела съм Бочко и имам мостра на Судокрем. За всеки път смяна на пампите - взех мляко за тяло Бочко, че е лекичко.
Препоръчаха ни и когато сме у дома, вместо мокра кърпичка да мием на чешмата.

Дано помогнах.

Кети, ако имаш възможност посети няколко лекции в Бейби Мола. Аз там взех доста решения и успях да се информирам за всякакви козметики, храни и каквото се сетиш.
[/url][/url]
*
« Отговор #110 -: Април 29, 2010, 20:57:09 pm »
Жаси, благодаря ти за ценната информация.Няма как да посетя някоя лекция, че съм на 300 км.от София, обаче ако споделяте вий дето сте били там,цена няма да имате.
Горе-долу разбрах какво да се ползва или не, но това само за дупето и при смяна на пампите.Нещо за цялото тяло не казаха ли, след баня нали се прави леко масажче на цялото телце.Иначе и аз си взех Судокрем.Той се е изплъзнал в колета  :lol:
*
« Отговор #111 -: Април 29, 2010, 21:02:00 pm »
Здравейте,вчера бях на преглед,всичко е наред,бебкь вече тежи 1228 грама!Аз съм качила само грамчета :wink:
За прегледа при очния не е чак толкова зле,аз също съм с Астегматизъм,диоптър и Други хиперфункции на хипофизата,та ме кара ендокриноложката още в 3 месец да ходя!На мен ме гледаха на всички уреди освен очното налягане,гледаха и дали съм качила диоптъра,но след прегледа си виждах нормално,съвсем леко разширяват зениците.
А да знаете за изследване на алергии към упоики и антибиотици за какъв лекар трябва да си взема направление?
« Отговор #112 -: Април 29, 2010, 21:42:56 pm »
Телцето с бебешко мляко вечер, след баня, а преди да се излезе на слънце - с бебешко мляко с висок фактор. Питай ако имаш още въпроси :)

gbg123 аз взех направление от Джи Пи-тп за алерголог, ходих в Мед.Академия (Зад Арката на Александровска) и там правих тестовете. 28.50 платих.+2.40 за направлението от Джи Пи-то.
[/url][/url]
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #113 -: Април 29, 2010, 21:59:25 pm »
Аз днес много тичах и не успях да мина през аптека...нямам никакъв гел  :lol: Ще пробвам по-късно, преди да легна, с вода но не ми се вярва да стане...

Ама Жаси !  :lol: Не е ли по-добре бебко за 2ри Май да го подкупваш, че помня аз - имаш обещание от мъжо за 1ви  :lol:
( сетих се нещо...намери в нета картинка на банкноти, принтирай, изрежи и показвай! Не вярвам да разбере, че не са истински  :D )

А аз - отивам при майка ми на гости и и казвам " Сега! моля ви, без глупости, цинизми,псувни и приказки за секс, че бебка вече чува! "
А майка ми - ама и разбира викаш, а?   :D
*
« Отговор #114 -: Април 29, 2010, 22:23:10 pm »
Телцето с бебешко мляко вечер, след баня, а преди да се излезе на слънце - с бебешко мляко с висок фактор. Питай ако имаш още въпроси :)

Ще питам, докато не си го подкупила, че после няма да имаш време  :lol:
А за бебешкия лосион какво казват, той за какво е?
« Отговор #115 -: Април 29, 2010, 23:36:38 pm »
Бебешкия лосион е за телце след баня, става за масаж и е перфектен за лятото.
[/url][/url]
*

megsun

• *
  • 32
  • Impossible is Nothing
« Отговор #116 -: Април 29, 2010, 23:59:25 pm »
Здравейте,
чудя се какви столчета за кола да избера, да са най-удобни за новородени. Съветите ви ще са ми много от полза  :)
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #117 -: Април 30, 2010, 09:12:27 am »
Жаси, много ценна информация даваш! Аз съм ни записала с мъжа ми на един клас за грижа за новороденото, но е само 2 часа и се съмнявам, че ще ни дадат толкова подробна информация. Сигурно само ще ни покажат как се сменят папмперси и ей такива работи, че и двамата не знаем нищо, а в началото няма да има кой да дава акъл.

megsun, при нас поне специално за новородени са с доста добра репутация на Чико столчетата и аз него съм избрала. Ето това е нашето http://www.chiccousa.com/gear/car-seats/keyfit-30-adventure.aspx Обаче чувам за разни други видове, които има в България, а ги няма тук, така че може и моето мнение не е обективно. Има една тема за количките и там пишеха и за столчета - провери там какво казват хората.

Raissa777 , целта на гела е да заглуши околната среда, а водата ще изтече.

Днес бяхме на ултразвук, ама различен - казват му биофизичен профил и всъщност каквото правят е да мерят околоплодните води и да гледат дали бебка си движи диафрагмата т.е. дали се опитва да диша. Всичко ни е наред, ама с кръвната захар не е добре - вечер я вдигам и за малко да ме сложат на инсулин. Спазарихме се още една седмица да пробваме с диетите и тази вечер успях да я поставя в норма. Дано да издържа, че хич не ми се почват инсулини, ама от друга страна пък ми писна да гладувам. Отслабнала съм с 2 кг за 2 седмици от както съм на тази диета. Казаха, че не било поблем и аз не се оплаквам за килограмите, ама просто не знам какво е това нещо без почти никакви въглехидрати - плодове не мога да ям, нито ориз или хляб и общо взето тъпча меса и зеленчуци, а хич не си падам по много месо. Оффф, още малко остана, ще изкарам някакси, Важното  бебка да е добре.

Б.
« Последна редакция: Април 30, 2010, 09:15:36 am от Bobbie »

*
« Отговор #118 -: Април 30, 2010, 09:53:13 am »
Здравейте момичета, да се отчета от вчерашното Ж.К.-всичко ни е наред, вече започнах и аз да плащам за УЗ, изчерпала съм лимита.
Боби, яж каквото са ти казали че това с инсулина е много гадно-дано нещата се нормализират.Стана ми интересно за този специален ултразвук-дали тука го правят, поне на мен информацията която дава ми се струва полезна.
Аз също не съм ходила на училище за майки и съм пълен лаик на тази тема и май трябва да ида в този  Бейби мол да чуя някоя лекция докато съм на собствен ход :D
Някой, ако знае кога има такава да ми каже, ако иска да ида да се просветля малко.
Хубав ден
« Отговор #119 -: Април 30, 2010, 10:59:24 am »
Момичета благодаря за информацията относно очния преглед. Няма как ще го изтърпим. :wink:
И аз съм в пълно неведение относно грижа за новородено. Ще се водя по инстинкт, а и Жаси ще помага скоро с практически съвети. Много жалко, че тук няма курсове за бъдещи родители...
Слънчев ден и утре нали знаете по стара традиция е ден за пикници :lol: