Кети, накратко това, което ни учат в в училището:
Първия месец бебчетата трябва да се мажат с крем с висок липид (На Себамед има един Нежен бебе крем, сега търся и друга медицинска козметика-На Спринг например). Но през лятото този крем се ползва наистина само един месец. После се минава на лосион, който е с нисък липид(Себамед-бебе лосион, Спринг-предполагам някой от Ексципиалите. Правя опити да се свържа с фирмата, чрез една аптека и после ще пиша).
Олиото не се препоръчва лятото, защото не съдържа много липиди и един вид затруднява и дишането на кожата в жегата (я пробвай ти да се омажеш в олио лятото). Обаче олиото може да го ползваш при смяна на пелените.
Аз процедирах така - научих всичко за Себамед и много ми харесва, знам, че трябва да се ползва мед.козметика първите поне 6 месеца, но Себамед не ми е много по джоба. А не мога да си позволя експерименти, защото аз много съм патила от кожа и още патя, мъжа ми също от некачествени мазила. Тъй като козметиката на Спринг е медицинска, швейцарска и я ползвам от месеци насам и няма никакви странични ефекти, правя проучване дали ще е подходяща и за нашето дете.
За мазане на дупето - казаха ни, че крем с цинков оксид трябва да се ползва само вечер - взела съм Бочко и имам мостра на Судокрем. За всеки път смяна на пампите - взех мляко за тяло Бочко, че е лекичко.
Препоръчаха ни и когато сме у дома, вместо мокра кърпичка да мием на чешмата.
Дано помогнах.
Кети, ако имаш възможност посети няколко лекции в Бейби Мола. Аз там взех доста решения и успях да се информирам за всякакви козметики, храни и каквото се сетиш.