0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Re: kista
« Отговор #280 -: Юни 27, 2006, 18:28:57 pm »
Браво Миникче:), опустошихме ги кистушите този месец. Хайде, късмет и занапред
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
« Отговор #281 -: Юни 27, 2006, 21:49:34 pm »
Браво, minikky!
Ади другия месец да се хвалим вече с други неща  :D!
« Отговор #282 -: Юни 27, 2006, 23:31:35 pm »
Благодаря момичета за пожеланията! Радвам се, че всички се разписаха тук с добри новини. Дано така пак в пакет почнем да пишем в "хубавия форум" :)

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
« Отговор #283 -: Юни 28, 2006, 08:26:32 am »
  много се радвам , че сте преборили тия гадни кисти, момичета!
  Правете се сега някаква профилактика/ да кажем билки / ...щото кистите са много упорита работа
Стискам палци следващата киста, която видим да е така желаното жълто тяло:crossfingers:
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #284 -: Юни 28, 2006, 11:02:45 am »
Абе аз си знаех, че няма да я има таз гаднярка  :D айде успехи за напред в борбата, но наистина трябва да се следиш да не направиш пак. Аз на пример какво като пих противозачатъчни една година и после по три месеца ей така кьол файда. не спират да си стават ама хайде пупупупупууп да не ви уроки на добрите резултати това са малки крачки към успеха и голямото щастие. Плюс това сега може да се разчита ( в първите месеци ) на спонтанна овулация. Правете Любов и фуликометриии и ще стане бебо. Успех на всички!!!!
*
« Отговор #285 -: Юни 28, 2006, 12:13:34 pm »
Момичета самата аз също съм имала киста макар и вече отдавна преди цяла година - в началото на темата бях споменала нещо , пих Примулут нор, кистата ми беше 28 мм , но нямам спомен да си имала ни кървене , ни гадене ,но и аз май все още се боря с мъжкият фактор-окосмяването  :P :) :o
Ами то при мен кървенето и гаденето (че и повръщането) явно са от противозачатъчните. Говорих със сетра ми и братовчедка ми (които пият противозачатъчни за контрацепция). При сестра ми е имало кървене 38 дни в началото и е повръщала (също като мен), а при братовчедка ми - 53 дни кървене. Двете са пили различни противозачатъчни, но им забравих имената. Явно е ген някакъв  :(
« Последна редакция: Юни 28, 2006, 15:36:21 pm от Lan »
« Отговор #286 -: Юни 28, 2006, 13:24:04 pm »
Здравейте, момичета  :lol: и аз се присъединявам към отбора на кистите  :x Вече два месеца се образуват фоликулярни кисти, които падат с идването на цикъла. Интересно, че гинка ми каза, че в  този случай нямоло смисъл да се пробва системата клостил + прегнил, а трябвало да правим веднага инвитро. Вие как се справяте с  този проблем?

Всеки край е едно ново начало!
Човек е толкова голям, колкотo са големи мечтите му!
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #287 -: Юни 28, 2006, 21:13:01 pm »
Здравейте, момичета  :lol: и аз се присъединявам към отбора на кистите  :x Вече два месеца се образуват фоликулярни кисти, които падат с идването на цикъла. Интересно, че гинка ми каза, че в  този случай нямоло смисъл да се пробва системата клостил + прегнил, а трябвало да правим веднага инвитро. Вие как се справяте с  този проблем?

Аломита, а защо клостил след като си образуваш фоликулчета, само дето не ги пукаш навреме. Защо не пробваш с прегнил да ги спукате? Аз лично от клостила бях задържала фоликул
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
« Отговор #288 -: Юни 29, 2006, 13:00:50 pm »
Здравейте момичета! :balk_64:
Вчера бях на лекар за фоликулометрия, но при прегледа се установи, че имам шоколадова киста, която е "на границата" - 38мм.  :balk_133: Предписаха ми Диане 35. Ако не се повлияе от хапчетата следва операция. Та въпросите ми са:
1. Къде е границата, след която следва операция?
2. Може ли само с вагинален ехограф да се установи вида на кистата? Или са необходими някакви изследвания?
3. Би ли могла да се пукне сама и какво би станало ако това се случи? Според док. кистата е пълна с кръв. Как се разбира, че е с кръв, а не с друга течност?
Моля ви, ако някой от вас е имала подобен проблем да ми каже колко приблизително продължава медикаментозното лечение? Т. е. колко време е необходимо на киста с такъв размер да изчезне само с лекарства?
Благодаря ви предварително.  :thankyousign:

« Отговор #289 -: Юни 29, 2006, 14:20:06 pm »
Здравей Свангеми,
съжалявам, че и при теб е установено наличие на кист, но слава богу - нещата са обратими. 
Не съм кой знае колко знаеща по отношение на кистите, тази която успях да излекувам ми беше първата, покрай нея попрочетох това онова. Зная, че шоколадовата киста говори за ендометриоза, но не знам дали във всички случаи е така. Когато запитах д-р Владимиров, дали УЗ може да установи по някакъв признак наличие на ендометриоза /наумила си бях, че имам такава/, той ми обясни че може, ако се разпознае шоколадова киста, явно опитно око може да различи ендометриозната киста от функционална само със сонография. Други изследвания май не би могло да се направят, видът на кистата точно може да се определи само след оперативна намеса, ако не изчезне сама. По отношение на границата за оперативно премахване, пак Владимиров ми каза, че киста над 5 см се оперира, моята беше 5-сантиметрова. Вероятно това се има превдид под граница.
Ти в клиника по репродуктивно здраве ли се преглеждаш?   

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
« Отговор #290 -: Юни 29, 2006, 14:44:58 pm »
Свангеми, ти пусна ли търсачка за "шоколадова киста" тук, аз го направих и листна доста неща. Струва ми се, че следва да направиш консултация с втори добър специалист. Лично аз имах подозрения, че шоколадовата киста не се поддава на медикаментозно лечение, тук открих информация, която го потвърждава. Но разбира се, лекар следва да знае най-добре. Потърси и второ мнение, какъв е смисълът да започваш Диане, ако нещата и без друго вървят към лапароскопия.
Желая ти много много късмет и здраве, дано всичко се оправи бързо. Целувки!

« Отговор #291 -: Юни 29, 2006, 15:44:18 pm »
Благодаря ти за отговора Миники!  :balk_600:

Аз също се поразрових из интернете и това, което прочетох никак не ми хареса. Всъщност съм много изплашена ако наистина става въпрос за ендометриоза. Ходя при д-р Калчева в Бургас. Все още не съм посещавала клиника по репродуктивно здраве т.к.т. едва от декември месец опитваме за бебе.. Аз съм на 30 г.(почти), а мъжа ми на 31 и тъй като не е минало много време от както сме почнали, не се тревожих (имам едно дете, заченато след 8 месеца бебеправене). По съвет на друг доктор започнах да си меря БТ. Април месец ми откриха малка кистичка, която лекувах с оргаметрил 2 месеца. Преди 3 седмици за първи път отидох при д-р Калчева, т.к.т имах кафеникаво течение по средата на цикъла. Та тя ми каза, че ако гледа графиките нямам овулация. Затова реших да ми направи фоликулометрия, както и да пусна изследвания (микробиология, цитонамазка и хламидия).
А то какво излезе - шоколадова киста на десен яйчник, разположена зад матката!  :balk_145: Интересното е, че ме боли от ляво. Изследванията още не ми са готови, но няма да съм изненадана ако и там резултатите са лоши.

« Отговор #292 -: Юни 29, 2006, 16:06:24 pm »
Свангеми, да неприятно е, кистата каквато и да е тя, си е е гаден опитл Но аз си мисля, че все пак нещата може да са по-добре в действителност. Виждам, че мнозина са долволни от д-р Калчева, но всеки може да сгреши, дано не става дума за шоколадова киста. Иди в друг град, консултирай се с по-опитни специалисти, нещата ще се оправят, сигурна съм.
А Калчева говори ли ти за ендометриоза? Започна ли да пиеш Диане?

« Отговор #293 -: Юни 29, 2006, 16:42:30 pm »
Миники,
бях толкова притеснена след като разбрах за кистата, че направо блокирах централно.  :balk_161: Единствено запомних, че трябва да започна да пия Диането от първия ден на менструация, т.е. след около 2 седмици. Д-р Калчева не ми каза нищо за ендометриоза на яйчника. Само, че това не била обикновена киста, пълна с вода ами е пълна с кръв.
Аз задължително на всеки 6 месеца ходя на преглед и цитонамазка, защото ме водят рискова. А от ноември насам съм ходила почти всеки месец при три различни доктора: д-р Градева и д-р Калчева от Бургас и д-р Донева в Хасково. Колкото доктори, толкова мнения... Другата седмица пак ще ходя при Калчева за резултатите от изследванията и тогава пак ще я попитам за кистата. И аз като теб прочетох, че медикаментите общо взето не помагат при такъв вид киста и трябва операция. Тогава се питам защо ми назначи Диане 35?  :balk_132:

Цитат
нещата ще се оправят, сигурна съм.

силно се надявам мила Миники, то какво друго ни остава - вяра и надежда  :balk_602:
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #294 -: Юни 29, 2006, 16:48:34 pm »
Свангеми,

Миники е абсолютно права, шоколадовата/ендометриалната киста не се поддава на медикаменозно лечение, няма никакъв смисъл да пиеш хормонални таблетки ако кистата действително е такъв вид. Моят съвет е да потърсиш мнението на поне още един специалист, ако се потвърди, че кистата е шоколадова - по най-бързия начин лапароскопия. Наистина няма смисъл да отлагаш, защото в много случаи напразните надежди на момичетата с такъв вид киста, тя да "изчезне" от само себе си водят до отлагане на решението за лапароскопия, в не малко от случаите това води до отстраняване на яйчника с кистата, защото този вид киста, образно казано, го "изяжда". Не искам да те плаша, съжалявам ако съм предизвикала нещо такова с поста си, просто ти казвам какво знам.
Успех
« Отговор #295 -: Юни 29, 2006, 16:57:06 pm »
Ох Свангеми, тая работа не ми изглежда читава. Дано да е сгрешила докторката и изобщо да няма киста :)
Възможно ли е все пак да има разлика м/у шоколадова и пълна с кръв киста??? Странно е, че не е отворила приказка за ендометриоза и лапароскопия.  
Иначе и аз като теб съм рискова и се налага да правя цитонамазки на всеки 6 месеца, а през последните два-три месеца станах "редовен пациент" заради един или друг проблем. Май си е самата истина, че човек повече се поболява, като тръгне активно по доктори. Ех, ами така е, но пък виж че в тази тема всички победиха кистите, някой повлече крак и всеки се похвали в крайна сметка. Очакваме твоите добри вести!!!

« Отговор #296 -: Юни 29, 2006, 17:40:32 pm »
Цитат
Не искам да те плаша, съжалявам ако съм предизвикала нещо такова с поста си, просто ти казвам какво знам.
Рали, спокйно мила, благодаря ти за съвета.  :balk_21: Аз от вчера не знам на кой свят се намирам. От сутринта съм се заровила в интернета, и вече може да се каже, че картинката що годе ми се изясни. 

Цитат
Дано да е сгрешила докторката и изобщо да няма киста
О Миники, толкова ми се иска да е така, но самата аз видях на екрана голямото кръгло петно. Много ясно изразено. Дори и снимка му направи.

Цитат
Възможно ли е все пак да има разлика м/у шоколадова и пълна с кръв киста???
И аз това се питам. Но тя спомена шоколадова киста, която е на границата. И ме попита нали знам какво ме очаква, ако не си повлиае от лекарствата. Аз едва едва казах "операция ли?" и тя потвърди. Но и дума не стана за ендометриоза и лапароскопия.

Цитат
Май си е самата истина, че човек повече се поболява, като тръгне активно по доктори.

Точно поради тази причина моя мъж иска за сега да не ходим по др. доктори. А аз мисля другата седмица, когато отида при Калчева за изследванията, хубаво да я разпитам за кистата и тогава ще реша какво да правя. Ако потвърди, че е шоколадова ще потърся и др. мнение.

Момичета много ви благодаря за съветите.  :balk_21:  :bighug: Единствено тук намирам спасение.

« Отговор #297 -: Юни 29, 2006, 17:47:06 pm »
 Така :balk_21: :balk_21: :balk_21: и така   :crossfingers: :crossfingers:

*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #298 -: Юни 29, 2006, 17:58:15 pm »
Свангеми,

това, че си видяла на екрана на ехографа тъмно петно не означава, че кистата е била пълна с кръв; моята киста беше фоликулярна и пак си я видях на екрана като тъмно петно, така че - по това не съди.
Пожелавам ти док да се е заблудила, че кистата е шоколадова и да се окаже най-обикновена функиционална киста:).Пиши как се развиват нещата
« Отговор #299 -: Юни 29, 2006, 18:14:14 pm »
Рали, да те питам по какво се различава на екрана фоликулярната от шоколадовата киста? Има ли някакъв стандарт в размера например. Кисти над 30мм примерно да не са функционални. Ох незнам дали ми се разбра въпроса? До какъв размер може да стигне фоликулярната киста, преди да се пукне?  И друго не мога да си обясня, как от екрана се вижда с какво е пълна кистата?  :balk_160:

Мини, много  :goodluck: и от мен!