0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тема 6
« Отговор #580 -: Януари 30, 2011, 16:19:28 pm »
Яж киви или си накисни сухи сливи във вода остави ги няколко часа и след това ги изяж и изпии водата, помага.

« Отговор #581 -: Януари 30, 2011, 16:20:48 pm »
Благодаря ви !
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #582 -: Януари 30, 2011, 17:33:28 pm »
 Здравейте, от днес с нова надежда
 стартирах стимулация за инсеминация. Удължиха ми и заповедта от фонда, но док предложи да пробваме първо така. Стискайте ми палци :)   
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #583 -: Януари 30, 2011, 17:45:14 pm »
Успех,Ива.
« Отговор #584 -: Януари 30, 2011, 18:28:14 pm »
Дидомира, нямаш ли опит от предните трансфери? При мен всеки път го има това, универсална рецепта няма, но пробвай с киви, сини сливи, активия, Ева Кю или Дуфалак.
« Отговор #585 -: Януари 30, 2011, 18:30:42 pm »
Лично на мен много добре ми подействаха пшенични трици с кисело мляко; успех на Ива!
Имам още едно питане, в момента чета какви са необходимите изследвания за провеждане на самото инвитро, ние сме правили само хормонални и спермограми. За да подадем документи необходимо ли е да сме правили и имунологичните например, както и тези за съвместимост?
« Последна редакция: Януари 30, 2011, 18:53:55 pm от Julia_21 »
« Отговор #586 -: Януари 30, 2011, 19:15:44 pm »
Дидомира, нямаш ли опит от предните трансфери? При мен всеки път го има това, универсална рецепта няма, но пробвай с киви, сини сливи, активия, Ева Кю или Дуфалак.
КЪДИ, никога не съм имала подобно нещо , т.е проблеми при ходене до тоалетна и затова се шашнах.Ползвах Ева Кю и се оправих.Дано утре пък вече нямам проблеми ,но при нужда ще знам .

Благодаря за съветите!
« Отговор #587 -: Януари 30, 2011, 20:04:45 pm »
Лично на мен много добре ми подействаха пшенични трици с кисело мляко; успех на Ива!
Имам още едно питане, в момента чета какви са необходимите изследвания за провеждане на самото инвитро, ние сме правили само хормонални и спермограми. За да подадем документи необходимо ли е да сме правили и имунологичните например, както и тези за съвместимост?
А ЦС или лапароскопия ?Не мисля , че само на база изследване на хормони и спермограма може да се кандидатства за Фонда , но не съм сигурна.Явно искате да кандидатстване с мъжки фактор предполагам ...
« Отговор #588 -: Януари 30, 2011, 20:06:06 pm »
Да, с мъжки фактор, но тъй като вече не съм пациент на д-р Владимиров нямам такава етапна епикриза, която виждам че трябва да бъде прикрепена към документацията...
« Отговор #589 -: Януари 30, 2011, 20:13:33 pm »
Да, с мъжки фактор, но тъй като вече не съм пациент на д-р Владимиров нямам такава етапна епикриза, която виждам че трябва да бъде прикрепена към документацията...
Ами ако изровиш Правилника за ФАР ще разбереш повечко предполагам.Не знам дали в тази ситуация Владимиров трябва да ти даде копие на етапната епикриза или от новата клиника се изготвя такава.Логично е да е от клиниката , която ще те поеме след одобрението , но не съм сигурна.
*
« Отговор #590 -: Януари 30, 2011, 20:14:32 pm »
Julia_21, за мъжки фактор ви трябват хормон ФСХ, 2 спермограми и май толкова са медицинските работи. Другото са декларации и копия от лични карти.
Етапна епикриза ще ви напише клиниката от която кандидатствате във фонда. Щом не може да е на д-р Владимиров, свържи се с Малинов, в случая Силвия и говори с нея дали изобщо ще ти подадат документите сега като не сте пациенти.
Тук колкото и да питаш няма кой да ти отговори дали ще ти подготвят документите или не.
« Отговор #591 -: Януари 30, 2011, 22:04:38 pm »
Питам дали има някой с подобен на моя случай, защото предполагам, след отказа на Владимиров да работи с фонда, подобни случаи ще зачестят, благодаря за отговорите!
« Отговор #592 -: Януари 30, 2011, 22:52:06 pm »
Питам дали има някой с подобен на моя случай, защото предполагам, след отказа на Владимиров да работи с фонда, подобни случаи ще зачестят, благодаря за отговорите!

Ако имаш вече подадени документи във ФАР за смяна на клиниката ти трябва становище от новата,че те приема. Ако пък все още нямаш подготвени документи запиши часс за преглед и говори с администрацията на съответната клиника относно казуса ти.
*
« Отговор #593 -: Януари 31, 2011, 09:23:47 am »
 Здравейте отново момичета!
Подреждайки документацията отново изчетох епикризата на мъжа ми от биопсията.Сега виждам,че с дребни букви отдолу пише, че е препоръчително да се направи генетично изследване за муковисцидоза.Някой наясно ли е защо е необходимо това? Разбрах, че в клиниката идва генетик в понеделник, но в ценоразписа не видях да има цена за такъв преглед.Някой ходил ли е и ако има такъв,колко струва прегледа и самото изследване? Много ви благодаря и успешна нова седмица на всички!!!  8)
*

TaIChi

• **
  • 125
  • Няма отстъпление. Има маневра. :)
« Отговор #594 -: Януари 31, 2011, 10:39:35 am »
Здравейте отново момичета!
Подреждайки документацията отново изчетох епикризата на мъжа ми от биопсията.Сега виждам,че с дребни букви отдолу пише, че е препоръчително да се направи генетично изследване за муковисцидоза.Някой наясно ли е защо е необходимо това? Разбрах, че в клиниката идва генетик в понеделник, но в ценоразписа не видях да има цена за такъв преглед.Някой ходил ли е и ако има такъв,колко струва прегледа и самото изследване? Много ви благодаря и успешна нова седмица на всички!!!  8)

Jory
, здравей!
При нас имаше същата препоръка и направихме изследването в клиниката. По принцип го препоръчват при наличие на обструктивна азооспремия, тъй като при носителството на определена генетична мутация за муковисцидоза, като следствие може да се появи и азооспермията (така ни обясни д-р Кацаров, който прави биопсията). Муковисцидозата е заболяване, което се предава, когато и двамата родители са носители на гена, затова обикновено препоръчват и двамата партньори да си направят изследването.
Когато правихме изследването преди година и половина цената беше около 250 лв. само за мъжа ми. По принцип в епикризата беше написано и двамата да се тестваме, но след разговора ни с генетичката, тя препоръча единствено мъжът ми да си направи изледването и само в случай, че е положително за наличието на гена на муковисцидозата, тогава и аз да правя. 
Успех!
*
« Отговор #595 -: Януари 31, 2011, 10:54:14 am »
Благодаря за отговора, TaIChi! А имаш ли спомен каква беше цената на самия преглед с генетичката ?  :oops:
*

TaIChi

• **
  • 125
  • Няма отстъпление. Има маневра. :)
« Отговор #596 -: Януари 31, 2011, 11:17:21 am »
Благодаря за отговора, TaIChi! А имаш ли спомен каква беше цената на самия преглед с генетичката ?  :oops:

Нямаше отделна цена за самия преглед. Само за изледванията ни каза какво да платим.
Едното изследване го платихме на регистратурата в Малинов, за другото на нея и дадохме парите, защото каза, че се носи в друга лаборатория. Иначе има вариант и сами да отидете в лабораторията (не и помня името), но ние решихме да си спестим разкарването до още едно място.
« Отговор #597 -: Януари 31, 2011, 15:59:41 pm »
Аз, съм утре на пункция с надеждата да имам достатъчен брой качествени яйчица, и да си отдъхна на този етап от процедурата.
Вярвам, че нещата ще са ОК и д-р Стаменов, каза че е доволен.
Стискайте палци, желая и на Вас от сърце успех.
*
« Отговор #598 -: Януари 31, 2011, 16:01:16 pm »
Стискаме всички палци Тити!!! Успехххх!!! :)
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #599 -: Януари 31, 2011, 16:23:55 pm »
Стискаме палци, Тити. Успех  :)
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)