0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Количките-2!
« Отговор #880 -: Май 30, 2012, 00:17:51 am »
Мами,моля ви за мнение по следната дилема - детето ми е на 1г. и 6 мес. почти и 7 месеца. Догодина от март месец ще я пращам на ясла, т.е. на 2г,4м.,дотогава в къщи.
Имаме количка куини, доволна съм. Детето свикна с нея, в началото не сядаше в количката, удобна му е.
Има един проблем - при сгъване заема доста място в багажника на колата, а сме планирали море.
Огледах се за нова лятна количка и се спрях на едно чиполино и един хаук - на еднаква цена са. Кой според вас е по-добрия вариант? Става въпрос за малко пари - по 100лв
И втори въпрос - предложиха ми и модел италианска количка, за съжаление не обърнах внимание на марката, но по-добра от горните и за 200лв.
Заслужавали според вас да взема по-скъпата количка, в предвид възрастта на детето. А и отделно, че зимата е по-добре да сме с куинито, което е по-високо и детето ще е по-далеч от земята и калта?
извинение, че стана дълго
*
« Отговор #881 -: Май 30, 2012, 08:53:58 am »
Щом ще ползвате лятна количка само за море взимай евтина :wink:

*
« Отговор #882 -: Май 30, 2012, 10:58:03 am »
Благодаря, но дали хаук или чиполино- те са на една цена?
*
« Отговор #883 -: Май 30, 2012, 11:48:31 am »
не разбирам много от колички, но за всяка техника и машинария бих заложила на немската индустрия. италианците са добри в дизайна, но...
дано има хора, които са ги ползвали да си кажат
*
« Отговор #884 -: Май 30, 2012, 14:38:24 pm »
Нещо много ги плюят Хаук, смисъл не отговарят на "немски"-правят се в Китай, от евтини материали и цената е ниска. Според мен няма разлика в качеството между Хаук и Чиполино. Коята и да избереш все тази.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #885 -: Май 30, 2012, 15:24:11 pm »
Щом ви трябва само за почивката не можеш ли да вземеш от някой назаем или от продавалник има доста избор;Иначе моята лятна е abc design avanti взех я за 130 лв преди две години не е мръднала :-)

*
« Отговор #886 -: Май 30, 2012, 15:38:44 pm »
Благодаря ви много. Най-вероятно ще си я ползвам и през останалото лято, имайки в предвид, че куинито е по-тежка.
Миленка мога да отделя и сума около вашата, но в града не ми предложиха нещо на тази цена. Освен да взема чрез сайт
А сгъване тип чадър по-удобно ли е?
« Последна редакция: Май 30, 2012, 16:12:18 pm от tipin »
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Последна редакция: Май 31, 2012, 14:06:08 pm от Vali :) »

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
« Отговор #888 -: Май 31, 2012, 16:27:54 pm »
Нещо много ги плюят Хаук, смисъл не отговарят на "немски"-правят се в Китай, от евтини материали и цената е ниска. Според мен няма разлика в качеството между Хаук и Чиполино. Коята и да избереш все тази.
Аз не съм съгласна, че Чиполино и Hauck са еднакви. Сега си бяхме с малкия в България и в нашия град повечето майки ползват Чиполино, но като гледах каква им е мъка да ги управляват и всяко колелце сякаш си беше със собствено мнение. А ние си купихме от Австрия летен Hauck - ето този модел: http://www.babyartikel.de/produkt/buggys/hauck_speed_sun_plus_petrol_kollektion_2012. Много съм доволна, много е удобна и маневрена и заема много малко място в багажник. Ами те почти всички неща вече се произвеждат в Китай.

*
« Отговор #889 -: Май 31, 2012, 21:04:36 pm »
Аз отлично знам, че повечето неща се правят в Китай!  :wink:
Просто материалите от които се правят Хаук и Чиполино не са особено качествени и съответно затова са евтини количките  и на едните, и на другите.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #890 -: Юни 01, 2012, 11:28:11 am »
Аз имам лятна хоук, точно тип чадър, купихме я за баткото, беше на 1 година. Изкарала е 4 години с него, после с малката още 2. Нямам никакви забележки към нея, лесно се управлява, сгъва се с една ръка, дето се вика, заема много малко място и ни беше много удобна. По-здрава количка от тази не съм ползвала. И бих я предпочела пред чиполиното определено.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #891 -: Юни 02, 2012, 14:37:14 pm »
И аз ще гласувам за Хаук, ама само сравнено с Чиполино.
За мен си, със същата цел (иначе имам Jane Rider) току-що си взех Inglesina Swift. В момента са на примоция по 150лв, гръбчето пада почти водоравно, та може и да придреме в нея, и е много по-лека от Хаук (разнасях ги и двете); сгъва се тип чадър и вече се държа отлично на морето (Гърция де) почивните дни, а и после в екстремния градски пейзаж на малко планинско градче у нас.
*
« Отговор #892 -: Юни 02, 2012, 23:19:24 pm »
От мненията дотук се насочих към хаук.
Nadine точно Inglesina Swift ни предложиха за 200лв, и аз нея повече я харесах, защото хаука при нас беше сгъване тип книга, а ми се иска чадър и те са по около 150лв, и даже няма в града.
Къде ги има на промоция?

Видях за намалението.
Но да те питам друго- това, че няма предпазен борд отпред проблем ли е?
« Последна редакция: Юни 02, 2012, 23:38:45 pm от tipin »
*
« Отговор #893 -: Юни 03, 2012, 07:13:38 am »
tipin, аз ползвам лятна количка Хаук, модел Турбо. Голямата е Спиди на Куини и в началото ми беше много трудно, докато свикна с Хаука. Но вече почти година я ползвам и мога да кажа, че съм доволна. При този модел сгъването е тип "чадър" и има положения на облегалката, така, че детето може спокойно да спи в нея. Гледам, че новият модел се води Турбо плюс и има предпазен борд. Моята е без и аз в началото се чудех дали ще е добре така, но не е било проблем, че го няма.
Ето го новият модел http://kasida.bg/hauck-bebeshka-kolichka-turbo-plus-11-wheel-red-2011-46-10945.html

*
« Отговор #894 -: Юни 03, 2012, 08:12:16 am »
Моята количка е без борд-няма никакъв проблем.
*
« Отговор #895 -: Юни 03, 2012, 20:53:35 pm »
Момичета, моля ви за малко помощ. Бихте ли ми казали адреси на магазини за София, в които могат да се видят на живо колички за близнаци по-конкретно на Cossato. Преди 6 години това ми беше дилема и всичко съм забравила, а брат ми ще има бебенца след 3 месеца и се оглеждаме. Сега намирам само он лайн магазини а си е друго да я пробваш лично.
В очакване ....
*
« Отговор #896 -: Юни 03, 2012, 21:04:56 pm »
Фуси ако мога да бъда полезна открих ето това  :P

http://prodavalnik.com/kombinirana-detska-kolichka-za-bliznatsi-cosatto-twin-you-2-za-momche-i-momiche-podark-i5399691

http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/index.php/cPath/3_403

http://corecombg.com/category/83/detski-kolichki.html?page=2&view=list

Стискам палци брат ти бързо да намери това което иска най-много  :)
*
« Отговор #897 -: Юни 03, 2012, 21:15:52 pm »
 :D
Мерси мила, ама това са все он лайн магазини. Аз питам за адрес на магазин в София.
В очакване ....
*
« Отговор #898 -: Юни 04, 2012, 10:02:05 am »
... Аз питам за адрес на магазин в София.
Фуси, виждала съм близнашки колички във Вис Виталис на Симеоновско шосе и Хипо в Сердика център, но за марка ще те излъжа, мисля можеш да питаш по телефона. Успех в търсенето!

*
« Отговор #899 -: Юни 04, 2012, 10:14:43 am »
Фусита, в магазин 9плюс имат Косато.
http://www.9plus.bg/products/strollers_acessories/baby_strollers/you_two_cosatto/

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери