0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #460 -: Януари 23, 2011, 23:23:30 pm »
godgift, виждам, че си от Варна, отиди на второ мнение например при д-р Александров или друг добър специалист. Не предприемай прибързани решения!

До колкото зная хиперехогенни чревни бримки са свързани и с наличие на кървене в началото на бременността.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #461 -: Януари 24, 2011, 09:38:53 am »
 Мисля,че спират фраксипарина и аспирина по причина,че те са препарати,които възпрепятстват образуването на тромби ,а от тук съответно следва,че те могат да предизвикат,а в случая да засилят кръвотечението,тъй като ускоряват циркулацията на кръвта.Не го обяснявам научно,но мисля,че така ще е по-ясно.

Ако имате примерно открита рана,която кърви,никога няма да ви предпишат аспирин...
« Отговор #462 -: Януари 24, 2011, 10:04:15 am »
Eille,deep ще поискам и второ мнение!За Варна си мисля за доц.Балев. Не знам дали ще стане при д-р Александров. Все пак не съм му пациентка,той е много зает (занимава се с ин витро)и едва ли ще е съгласен да се занимава със странични лица. Не знам какво да мисля за д-р Давидков-да ходя или не при него. Ще изчакам ден,два да излезе БХС.
 Да, и докторката ме пита дали съм имала кървене в началото, но не съм имала.
Благодаря ви за загрижеността, момичета!

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #463 -: Януари 24, 2011, 10:32:26 am »
godgift, щом се притесняваш иди при Балев, обади се и кажи, че е спешно и молиш да те приемат, не вярвам да откаже. Обясни ситуацията и помоли да те приемат, за да се успокоиш.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #464 -: Януари 24, 2011, 10:55:36 am »
godgift, щом се притесняваш иди при Балев, обади се и кажи, че е спешно и молиш да те приемат, не вярвам да откаже. Обясни ситуацията и помоли да те приемат, за да се успокоиш.
godgift аз имах проблем в 20-21 седмица -силно редуцирани околоплодни води ,препоръчиха ми преглед при д-т Балев.Аз толкова бях наплашена ,че веднага се обадих с молба да ме приемат по спешност.Дадоха ми час веднага в същия ден,беше късен ,към 7и пол вечер ,аз влязох в 8 .След прегледа бях мноого по-спокойна :)
Водите бяха наистина малко,на долна граница ,но не силно редуцирани .
« Последна редакция: Януари 24, 2011, 10:57:19 am от Велина »

« Отговор #465 -: Януари 24, 2011, 10:58:39 am »
Ganka,Велина, благодаря ви за съвета!
Ще докладвам по нататък как се развиват нещата!

*
« Отговор #466 -: Януари 24, 2011, 11:45:59 am »
Здравейте!!!Присъединявам се и за към вас с трепет в сърцето и надежда, че всичко този път ще е наред. Още не сме чули сърчице, но пък си видяхме точицата и сме щастливи.До вчера се радвах, че не ми се гади , но днес ....пфуии ...се обзаведох с още един дискомфорт  :)
Такава каша е в главата ми ,хиляди  въпроси и решения ми предстоят , а не зная дали ще се справя и ще поема в правилната посока .Защо винаги трябва на равно с радостта и щастието , да има тревоги  и терзания .... :?

Готин ден бъдещи мамчета  :wink:
*
« Отговор #467 -: Януари 24, 2011, 11:52:51 am »
Здравейте!!!Присъединявам се и за към вас с трепет в сърцето и надежда, че всичко този път ще е наред. Още не сме чули сърчице, но пък си видяхме точицата и сме щастливи.До вчера се радвах, че не ми се гади , но днес ....пфуии ...се обзаведох с още един дискомфорт  :)
Такава каша е в главата ми ,хиляди  въпроси и решения ми предстоят , а не зная дали ще се справя и ще поема в правилната посока .Защо винаги трябва на равно с радостта и щастието , да има тревоги  и терзания .... :?

Готин ден бъдещи мамчета  :wink:
Здравей и добре дошла!
Гаденето обикновено преминава с края на първия триместър.
Кашата в главата ти е напълно нормална, всички тук сме минали през този период. Да те "успокоя", че терзанията, колкото и да не ни се иска си вървят до последно, само дето се менят в различните периоди на бременността.
Само спокойно, всичко ще е наред! Наслаждавай се на бременността си. Искрено ти пожелавам да е лека!  :bighug:

*
« Отговор #468 -: Януари 24, 2011, 12:39:09 pm »
годгифт, бенито, стискам палци да имате добри новини.
аз още се пека на бавен огън, ще изчакам още час и ще им се обадя да видим какво ще излезе. ще пиша по-късно.
« Отговор #469 -: Януари 24, 2011, 12:41:26 pm »
Здравейте момичета , днес бях на преглед при Александров с бебето всичко е наред, донякъде......, расте малчугана по-голям с 2 седмици почти но сега видя една кистичка в главата plexus choroideus, според него няма нищо тревожно, но....иначе всички други органи са наред, написа нормално развитие на плода, видяхме му пак пишока и така, прати ме да си помисля дали да правя амниоцентеза.Според него няма нужда, обадих се на Даскалов и той каза че ако е само кистичката тя изчезвала към 26 седмица резорбирала се.Вие какво бихте казали по въпроса?

*
« Отговор #470 -: Януари 24, 2011, 12:46:15 pm »
Здравейте момичета и от нас!Няма ново при нас,вече съм в очакване като останалите момичета от списъка и така...Пак ви казвам ако искате ми пращайте на ЛС датите,че да няма обидени  :wink:,а после друг ако иска ще се заеме с него :lol: Момичета,на  мен пък ми става нещо,от вчера имам едни сърбежи по цялото тяло,ама направо ужас,даже и по главата 8Oпо цяла нощ не спя,от два дни будувам като кукувица,направо незнам какво да мисля ,тези сърбежи ме побъркват,и за да засиля шока на мъжа ми вчера се къпах в 12 вечерта :oops: 8O но всичко продължи,много е гадно наистина ,случвало ли ви се е?Все едно ,че имам невродермит :lol:или просто ме хваща някаква паника?  
:welcome_1:Норе..
chuspito,щом казва доки ,че се резорбира значи няма нищо страшно,аз нищо не знам по въпроса
Линдси,успех утре :crossfingers:

« Последна редакция: Януари 24, 2011, 13:14:26 pm от moniks_s »

*
« Отговор #471 -: Януари 24, 2011, 13:16:08 pm »
Здравейте момичета, след доста страхове реших най-сетне да се регистрирам и в тази тема. Днес пуснах БХС и сега за пореден път ще тръпна до резултатите. Нашето бебе е от ИКСИ в клиника Малинов( имам един неуспешен опит в друга клиника), но все още не мога да се отпусна и зарадвам. Преди седмица ме изписаха от болница, заради кървене-ярка кръв със съсиреци, не искам да си спомням времето докато не видяхме, че бебето е живичко и е наред и сега упорито пазя кревата. Дано оттук нататък всичко е наред, а на  вас желая много радост и спокойствие с бебоците.
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
*
« Отговор #472 -: Януари 24, 2011, 13:44:53 pm »
Привет и от мен.
Добре дошли на новите попълнения. Момичета пожелавам ви най-леките оставащи месеци, а на финала едно хубаво, здраво и пухкаво бебче или бебчета :).
Що се отнася до притесненията съм напълно съгласна с Адито, че винаги ги има, но са свързани с различни неща. Аз до момента винаги има за какво да се чудя и мая. Абе шантава работа.
Аз да ви се похваля с моя мъж бяхме на разходка и се върнахме с първата покупка за бебо. Не мислихме нищо да взимаме предвид, че още проучваме нещата, ама той като се влюби в една кошарка, та сега си имаме кошарка за бебка. Много е сладка с мечо пух е. То все едно той е бременния в семейството, не аз. Така се радва и вълнува.
Засега от мен хубав ден.

*
« Отговор #473 -: Януари 24, 2011, 14:05:49 pm »
Здравейте тумбачета!
Аз рядко пиша,но не пропускам да чета.
Добре дошли на елис и норелека и безпроблемна бременност,ние в петък сме на преглед и вече нямам търпение,че имам едни такива смотани бодежки откъм яйчници ли е пикочен мехур ли е незнам,но след тоалет болиии и вчера забелязах че сякаш корема ми става като камък на моменти, това дали са контракции :ask:и от тогава до сега ако знаете в колко филма се вкарах :oops:
Но аз друго исках да питам-имам приятелка,която след 10г забременя/тя все още не смее да пише и не вярва че се е получило/има 2 положителни теста и кръвен тест,който е правен на 2-ри ден закъснение-80mu/ml,но има зацапване от седмица насам,кафеникаво и то само на моменти,ходи на лекар,но за да се види плоден сак е рано,сега в сряда е записана,а днес си прави пак тест и той показва :bfn:,та значи исках от цялата работа да питам според вас какво значи това :ask:незнам как да я успокоя,бременна ли е,паднало ли е?

« Отговор #474 -: Януари 24, 2011, 14:10:19 pm »
Чуспито,довери се на Даскалов....а и щом и Александров казва че няма нищо тревожно...значе е така, каквото и да ти говоря....притеснения ти няма да изчезнат,то е ясно  :?
като знам какво си преживяла до сега....още повече ми става жално :(
искам да свършат всички проблеми и да се наслаждаваш спокойно на бременноста си....

пиши какво сте решили....
*
« Отговор #475 -: Януари 24, 2011, 14:23:06 pm »
Здравейте от нас тримата  :D
Добре дошли на новите коремчета Hope_ и elis  :welcome3: Пожелавам ви лека и безпроблемна бременност и сладки бебоци около термин  :goodluck:

godgift стискам ти палчета всичко ще е наред  :crossfingers:

chuspito за тази кистичка не се притеснявай, наистина се проследяват от докторите във времето и в повечето случаи се резорбират на някакъв етап, още е много рано за крайни заключения,а и бебчо търпи развитие.

topsi аз на мястото на приятелката ти не бих се доверила на 100% на пикливия тест, нека си повтори кръвния.
А иначе по оношение на кървенето наистина е важно да се спрат аспирина или фраксиприна (ако са изписани) до пълното изчезване на зацапването. Освен това мен лично ме спаси лежането и пълния покой, увеличените дози на утрогестан, естрофем, папаверин (или но-шпа), които док ми бе предписал.

Аз да ви се похваля с моя мъж бяхме на разходка и се върнахме с първата покупка за бебо. Не мислихме нищо да взимаме предвид, че още проучваме нещата, ама той като се влюби в една кошарка, та сега си имаме кошарка за бебка. Много е сладка с мечо пух е. То все едно той е бременния в семейството, не аз. Така се радва и вълнува.
Засега от мен хубав ден.
tucy ти да видиш колко са смешни милите като ти наближи раждането, моя тези дни последните не е на себе си от вълнение, при всяко охкане или стон подскача и задава объркани въпроси  :lol: :lol:
« Последна редакция: Януари 24, 2011, 15:14:52 pm от beauty »

« Отговор #476 -: Януари 24, 2011, 14:41:10 pm »
Здравейте, момичета. Чудех се дали да пиша тук, защото май за мен е още рано... Аз съм в края на 8 г. с.
След две неуспешни инсеменации (клиинката на Щерев, д-р Александров) реших да си взема малко почивка, после хайде днес, хайде утре... Тъкмо промених служебния си график, за да мога да съм по-свободна сутрините за начало на инвитро процедури и на Бъдни вечер с изненада за самата мен видях 2те чертички. В 5 г.с. имах леко кървене, отлепване и хематом. Днес отново видяхме бебчо - всичко се е залепило както си трябва, хематом няма, сърдечен ритъм чух за първи път в живота си.
Преди години (2001-ва) имах спонтанен аборт в края на 8ма седмица, така и не се разбра защо. Надявам се този път да е различно и след още 7 месеца да гушна бебенцето, което чакам от 2001 г.
Та... това е от мен. Чета ви всеки ден и пожелавам на всички ви успешно бременеене. :)
« Отговор #477 -: Януари 24, 2011, 15:08:27 pm »
topsi, на контракции прилича това втвърдяване на корема.

Както са ти казали, най-добре приятелката ти да си пусне още един кръвен тест ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #478 -: Януари 24, 2011, 15:11:31 pm »
Ей така вече ми харесва - по минимум 3-4 нови момичета на ден, че я колко е голям списъка :)
Та добре дошли, на тези, които не съм поздравила - леки седмици и здрави бебоци на финала!
topsi, вече са ти го казали, но нека си пусне пак кръвен :crossfingers: 
На тези, които имат нужда  :goodluck: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Засега от мен хубав ден.
И нашата първа покупка беше кошарата, която една седмица стоя разгъната в хола, а любимия само обикаляше около нея :)
tucy ти да видиш колко са смешни милите като ти наближи раждането, моя тези дни последните не е на себе си от вълнение, при всяко охкане или стон подскача и задава объркани въпроси  :lol: :lol:
Значи не е само моя  :lol: не съм вярвала, че ще чувам по 1000 пъти на ден въпроса "имаш ли контракции" и то точно от него :)

*
« Отговор #479 -: Януари 24, 2011, 15:56:44 pm »
Браво и на мен ми харесва с повечко нови мамита, :welcome_1:на Елис и Азалеа-леки оставащи месеци osi_9!
Топси, и аз мисля,че това са контракции,при мен отскоро се появиха и така ги разпознавам :wink:Почивай повече и хаповете ги знаеш
Няма ли новини от горещите мамита от списъка?Сари,Линдси,Заяк?
ПП Виолет,виждам те  :lol:Кажи как е беборан,как сте?olor]
« Последна редакция: Януари 24, 2011, 15:58:31 pm от moniks_s »