0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 11
« Отговор #520 -: Ноември 12, 2011, 19:35:19 pm »
Моля някой да ми пише, може и на лични, чакам да получа заповед от фонда и после какво........Силвия ми каза, че се отива при нея и тя щяла да ми каже какво да правя, но искам да съм информирана по-подробно. Ще бъда благодарна да получа по-подробна информация.
*
« Отговор #521 -: Ноември 12, 2011, 19:46:19 pm »
patlabel, ти нали пишеше преди, че правиш ЕЦ в клиниката - значи си пациент там.
Отиваш си при доктора, който ти е, на Силвия само предаваш заповедта и после като почнеш процедура тя ти дава карта за хормоните в лабораторията.

Дали ще почнеш процедура не решава Силвия, а докторите :wink: 
*
« Отговор #522 -: Ноември 12, 2011, 20:02:58 pm »
Да, правя ЕЦ и в момента, но за да го уточня с доктора час за това ли трябва да си записвам?
*
« Отговор #523 -: Ноември 12, 2011, 20:07:22 pm »
Да, правя ЕЦ и в момента, но за да го уточня с доктора час за това ли трябва да си записвам?
Не, просто, като отидеш следващия път за наблюдение на ЕЦ си попитай направо доктора, като ти излезе заповедта как действате. Ако разбира се, не сте успели вече на ЕЦ  :D. Питай дали ще си по дълъг или по къс протокол и съответно за кой ден от цикъла да си запишеш час. Докторът ще ти каже най-добре, тъй като знае какъв е точно казуса при теб.
« Последна редакция: Ноември 12, 2011, 20:27:42 pm от Bogi »
*
« Отговор #524 -: Ноември 12, 2011, 20:13:49 pm »
Благодаря. :)
*
« Отговор #525 -: Ноември 12, 2011, 20:33:12 pm »
момичета какво означава блокираща инжекция на всеки задалжителноли се прави преди процедури
« Отговор #526 -: Ноември 12, 2011, 20:51:55 pm »
Здравейте, имам нужда от помощ- днес бях на преглед при д-р Персенска и ми сложиха последната инжекция Гонал , а вечерта ми казаха да си сложа Цитроцида.Проблемът е , че не разбрах утре първо меногона ли да си сложа и след това цитроцида или обратното? Ох, май объркано го написах.Дали да не звъня да питам пак? Помагайте!
*
« Отговор #527 -: Ноември 12, 2011, 20:56:20 pm »
seni, препарат за блокаж на хипофизата винаги има при стимулация, за да може да бъде контролирана от лекаря.

При дълъг протокол се поставя депо блокаж от 20-21 ден на цикъла, т. нар. агонисти - те действат дори след пункция, с продължително действие са.

При къс протокол се поставя антагонист - неговото действие е веднага. По преценка на лекаря в зависимост растежа на фоликулите и нивата на хормоните се прилага блокаж за контрол на стимулацията и крайната цел - пункция.

Вида протокол се определя от лекаря за всеки индивидуално.

протоколи за стимулация
« Последна редакция: Ноември 12, 2011, 20:57:57 pm от Тара »
*
« Отговор #528 -: Ноември 12, 2011, 21:27:55 pm »
благодаряви много аз ине питах по къкъв протокол ще бъда док.пресенска ми каза ела фтория ден от мц.ще почваме тогава имах болка бяха ми напрвили снимка на трабите без опойка и ништо не можах да попитам треперихами краката добре ,че сте вие благодаряви
*
« Отговор #529 -: Ноември 12, 2011, 22:35:50 pm »
благодаряви много аз ине питах по къкъв протокол ще бъда док.пресенска ми каза ела фтория ден от мц.ще почваме тогава имах болка бяха ми напрвили снимка на трабите без опойка и ништо не можах да попитам треперихами краката добре ,че сте вие благодаряви

Абе момиче,от вчера ти чета постовете,не можеш ли да пишеш малко по-грамотно,че да ни е по-лесно да те четем и да ти се отговаря?Успех!
*
« Отговор #530 -: Ноември 13, 2011, 00:05:40 am »
Не всеки е добър на клавиатурата, пък и може да пише момичето през мобилен, айде няма да се дразним. :)
Щом д-р Персенска ти е казала 2-рия ден, най-вероятно ще си по къс протокол. Тара е постнала връзка за протоколите и можеш да попрочетеш.
« Отговор #531 -: Ноември 13, 2011, 09:59:44 am »
Добре дошла Олив76!След блокиращата инжекция на 21 ден се чака следващ цикъл.Най- добре е да не се тревожиш излишно и на 18.11 да обсъдите нещата в клиниката.
Успех ти желая!

Благодаря ти много, desinka! Значи разликата между двата протокола е само в блокиращата инжекция, така ли?
Знам, че не трябва да се тревожа предварително, но от 5 месеца ходя по прегледи и изследвания и все ме отлягат за след отпуската, за следващия месец, за по-следващия и вече започвам да се притеснявам дали изобщо ще започнем процедура. Имам чувството, че се въртя в един омагьосан кръг и нищо не се случва...  :( Освен това съм от Варна и тези постоянни пътувания до София и обратно в един и същи ден направо ме убиват. А и като се окаже, че съм ходила напразно - наистина се отчайвам.  :(
*
« Отговор #532 -: Ноември 13, 2011, 11:30:55 am »
немога това е толкоз мога pima
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #533 -: Ноември 13, 2011, 11:42:01 am »
8O

*
« Отговор #534 -: Ноември 13, 2011, 12:04:49 pm »
8O

Тя вече обясни още преди няколко дни, че не може повече. Няма смисъл само да акцентираме върху правописа, в крайна сметка я вълнуват въпроси каквито и нас.

Има грамотни, които пък само постват чаршаф върху чаршаф из форумите и нищо полезно
*

TaIChi

• **
  • 125
  • Няма отстъпление. Има маневра. :)
« Отговор #535 -: Ноември 13, 2011, 12:18:36 pm »

Тя вече обясни още преди няколко дни, че не може повече. Няма смисъл само да акцентираме върху правописа, в крайна сметка я вълнуват въпроси каквито и нас.

Има грамотни, които пък само постват чаршаф върху чаршаф из форумите и нищо полезно
[/quote]
 yahoo_33
*
« Отговор #536 -: Ноември 13, 2011, 12:30:33 pm »
Ами постарай се. Като за начало запомни:
Фтори ден – втори ден
кЪкъв – какъв
трАби – тръби
Опойка – упойка
ниШТо  -нищо
цикАл – цикъл
чаЗ – час
заповеТа – заповедта
слеТ – след
стимОлация – стимулация
прЕтеснява – притеснява
иСледване – изследване
преглеТ – преглед
рАката- ръката
греЖки – грешки
връСка – връзка
оДговор - отговор
Това са все твои грешки. Изключвам сливането на отделни думи, неправилното използване на  запетаи, "със", главни букви, съкращения и пр.  Мисля, че ако запомниш правилното изписване на тези думи, това също е един вид помощ.
*
« Отговор #537 -: Ноември 13, 2011, 12:42:37 pm »
а тогава да идвам при тебе на часни уроци бре ,че сте много грамотни тогава госпожо отговарай само на грамотни
*
« Отговор #538 -: Ноември 13, 2011, 13:13:32 pm »
момичета имам по важен проблем от правописа нека моя проблем дасе оправи а другото неме интересевува
« Отговор #539 -: Ноември 13, 2011, 13:51:00 pm »
Момичета, от къде си купувате лекарствата за стимулация?