0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 11
« Отговор #780 -: Декември 11, 2011, 07:10:31 am »
Благодаря ви Тара и Иве, но мисълта ми е кога се прави едното и кога другото?Какъв е смисъла примерно на т.нар.лепило?Ако РВМС-то е по-добро щом се облива матката, защо не се прави само то?Че от къде док.после е сигурен къде е сложил лепилото, за да сложи там капката ?

Не знам дали е самовнушение или наистина усетих, но знаех точно, че лепилото ми е в дясно на матката и там после имах чувството, че е ембрионалната капка. Странно звучи, но така го усетих.
« Отговор #781 -: Декември 11, 2011, 14:25:54 pm »
Евче, може би се вижда къде е лепилото на ултразвука. Поне аз с такова впечатление останах. Лепилото ми го сложи д-р Шефкетова, а на трансфера бяха двамата с д-р Стаменов и той я попита къде е,въртейки накрайника. Тя му го посочи , предполагам на екрана, нямах видимост, но определено му го посочи и се разбраха къде ще капне ембрионите. Този момент ми е много отчетлив и мислите ми все се въртят около него...Поради надуването от хиперстимулацията трансфера ми беше много болезнен и аз много притрепервах и шавах. Д-р Стаменов имаше проблем със спекулума и достигането до шийката, все ми казваха да не дишам, да не мърдам...Дали капна там където трябваше...дали не шавнах ... уж не дишах... Не искам да се тормозя, пък мислите ми все назад и назад...
« Последна редакция: Декември 11, 2011, 14:27:42 pm от New Love »
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!

Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #782 -: Декември 11, 2011, 14:35:00 pm »
Евита, аз си мисля, че зависи от това какви точно имплантационни проблеми имаш, защото нали се гледат различни показатели и клетки при биопсиите и изследванията, при някои например "лошите" клетки са много, при други (както и при мен) "лошите" клетки са в норма, но "добрите" са много малко. На мен затова ми правят РВМС. При други момичета може би се комбибират и РВМС и лепило преди трансфер. Не мисля, че едното замества другото. А що се отнася за това как знае док къде е поставил лепилото, нали за това то се поставя под ехографско наблюдение. И после при трансфера се вижда с ехографа лепилото, както е казала и New love.
« Последна редакция: Декември 11, 2011, 14:37:45 pm от iva17 »
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #783 -: Декември 11, 2011, 19:18:46 pm »
момичета, в кои случаи се слага лепило? моят трансфер беше в събота на един ембрион. не са ми слагали лепило.
« Последна редакция: Декември 11, 2011, 19:21:00 pm от Имел »
« Отговор #784 -: Декември 11, 2011, 19:41:51 pm »
момичета, в кои случаи се слага лепило? моят трансфер беше в събота на един ембрион. не са ми слагали лепило.
При повече неуспешни опити.

За това къде се слага лепилото - не мисля, че се вижда на ехографа. При този ми опит го сложиха на 2 ден, а трансфера беше на 5 ден, едва ли ще си стои там капката 3 дни и да се вижда. Когато ми се обадиха за трансфера попитах дали пак ще ми слагат лепило - казаха ми, че не, това, което са сложили вече е подействало добре на лигавицата. А знаят къде е сложено, защото на файла съм виждала, че си правят нещо като схемичка, рисунка и там е отбелязано мястото. Като отивам на стола минавам и поглеждам файла, той е винаги там на плота. :)
« Последна редакция: Декември 11, 2011, 19:51:42 pm от теди. »
« Отговор #785 -: Декември 11, 2011, 19:45:53 pm »
Докторите решават.На мен нито на първия нито на втория опит ми сложиха лепило.Когато ми се обадиха ембриолозите ги попитах,но те казаха,че решението на д-рите е да не слагат.При всяка е различно :)

*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #786 -: Декември 11, 2011, 22:49:47 pm »
Два опита ,3 се лепнаха :wink:
Лепилото не е ли 4аст от средата ,в която се развиват ембрионите или аз ве4е съм забравила? :oops:
Силно се надявам  и моля да ви се залепи поне едно емброин4е с лепило или не :lol:

Д-р Стаменов,обичаме ви!
« Отговор #787 -: Декември 12, 2011, 07:59:23 am »
На мен не са ми слагали лепило, не при всички използват.
Успех ви желая в стимулациите!
« Отговор #788 -: Декември 12, 2011, 10:39:17 am »
31 дни след трансфера, събудих се с розово-кафеникаво зацапване. Случвало ли се е на някоя от вас, момичета, забременели след инвитро?
« Отговор #789 -: Декември 12, 2011, 10:47:36 am »
31 дни след трансфера, събудих се с розово-кафеникаво зацапване. Случвало ли се е на някоя от вас, момичета, забременели след инвитро?

Да.При мен продължи две седмици . Спрях клексана по нареждане на док ,защото каза че е от него . Ти биеш ли си някакви инжекции?
« Отговор #790 -: Декември 12, 2011, 11:05:30 am »
Да и аз Клексан. И на мен ми казаха да ги спра. Сутринта звъних на спешният. Но се уплаших и още не мога да си вляза в кожата.
« Отговор #791 -: Декември 12, 2011, 11:11:17 am »
Да и аз Клексан. И на мен ми казаха да ги спра. Сутринта звъних на спешният. Но се уплаших и още не мога да си вляза в кожата.

Спокойно ! Знам ,че е трудно, но се опитай да се успокоиш . Аз  бях отписала всичко  и  цяла нощ ревах като луда . Като отидох на преглед се видяха три сака , така че ...  Сега д-р Сигридов винаги ме предупреждава ,че от клексана пак мога да прокървя и да не се шашкам .
Всичко ще е наред !
« Отговор #792 -: Декември 12, 2011, 15:50:29 pm »
момичета , 14 дни след трансфера кръвния тест е 0.717. Всичко приключи за мен! :(
« Отговор #793 -: Декември 12, 2011, 15:52:12 pm »
съжалявам impuls123
Нова година, нов късмет!
*
« Отговор #794 -: Декември 12, 2011, 17:42:08 pm »
момичета , 14 дни след трансфера кръвния тест е 0.717. Всичко приключи за мен! :(

Съжелявам,миличка!Горе главата-Нова година- Нов късмет!
*

iva17

• 915
« Отговор #795 -: Декември 12, 2011, 19:16:59 pm »
impuls123, съжалявам :(  Искрено вярвам, че 2012 г. ще е нашата
*
« Отговор #796 -: Декември 12, 2011, 19:30:05 pm »
Момичета , да се включа и аз след трансфер.
Да ви питам как си биете клексана -както пише перпендикулярно в корема или косо.Болезненост чувствате ли -за мен са по-болезнени от тези за стимулацията и веднага ми посиня мястото.При вас така ли е?
Успех на всички и  :bighug:
« Отговор #797 -: Декември 12, 2011, 19:59:22 pm »
Момичета , да се включа и аз след трансфер.
Да ви питам как си биете клексана -както пише перпендикулярно в корема или косо.Болезненост чувствате ли -за мен са по-болезнени от тези за стимулацията и веднага ми посиня мястото.При вас така ли е?
Успех на всички и  :bighug:

Да , боли, но можеш да си ги слагаш не само ниско долу , а по нагоре от пъпа . Т.е по областта по  целия корем . Бий си ги на 45 градуса . За да не ти посинява поне 5 минути търкай с памука със спирт мястото , където си ги била .
« Отговор #798 -: Декември 12, 2011, 21:04:00 pm »
Момичета сега се връщам от преглед, бременна съм в 6 седмица и са се хванали двечки  :balk_47: :balk_47: :balk_47:
*

iva17

• 915
« Отговор #799 -: Декември 12, 2011, 21:20:49 pm »
stenliangelova, страхотна новина :) Лека и безпроблемна бременност :)